Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Χριστουγέννων 24 & Πρωτοχρονιάς 25

Recommended Posts

στις πριν 4 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Είχα παρακολουθήσει πρόσφατα σεμινάριο για τις προκλήσεις του θηλασμού από τη la leche league Greece που ήταν απίστευτα κατατοπιστική η σύμβουλος! Επειδή κι εγώ θέλω να συμπεριλάβω το σύζυγο, είχα ρωτήσει τι και πως κι η σύμβουλος είπε ότι επειδή στην αρχή θέλουμε να αποφύγουμε σύγχυση θηλών αλλά κι επειδή το μωράκι ακόμα νομίζει ότι είναι ένα με τη μητέρα, καλό θα ήταν το πρώτο 3μηνο τλχ, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος άλλος λ΄όγος και το θέλει κι η μαμα βεβαιώς, να είναι η ίδια η αποκλειστική "τροφός". Και στο ερώτημά μου πως μπορεί να μπει κι ο μπαμπάς στο παιχνίδι μου είπε ότι μπορεί από τώρα να ξεκινήσει με ένα συγκεκριμένο νανούρισμα/τραγούδι ώστε να εξοικειωθεί το μωρό απ την κοιλιά έτσι ούτως ώστε αν είναι ανήσυχο στον θηλασμό για το χψ λόγο, ο μπαμπάς να του το τραγουδάει για να το ηρεμήσει και να είναι παρόν στη διαδικασία του θηλασμού αν το θέλει. Μετά το 3μηνο σιγά σιγά μπορεί κι ο μπαμπάς να δίνει κάποια γεύματα με μπουκάλι είτε από μητρικό γάλα είτε σε σκόνη, όπως δλδ θελήσει η μαμά και τη βολευει για να αποκτήσει εξοικείωση και με τον μπαμπά ως τροφό. Εμείς θα το δοκιμάσουμε αυτό το πλάνο ας πούμε γιατί κι ο άντρας μου θα πάρει μια επεκταση της άδειας πατροτητας όταν θα ε΄ιναι με το καλό 6 μηνών ο μικρός, κι εγω θα έχω επιστρέψει στη δουλειά, οπότε θα είναι αυτός ο κύριος φροντιστής. Γι αυτό έλεγα να περιμένω λιγάκι για το θήλαστρο, βέβαια να δε τα καταφέρω ισως χρειαστεί νωρίτερα, αλλά νομίζω μπορείς να νοικιάσεις νοσοκομειακό.

Ήθελα να παραθέσω ένα ακόμα fun fact για το θηλασμό!! 

Το ξέρετε ότι και οι άντρες μπορούν να θηλάσουν;!! 🤣🤣 Ναι ναι κι όμως!! Ο θηλασμός δεν είναι κάτι που προκαλείται εξαιτίας του τοκετού!! Συγκεκριμένα όταν το μωράκι θα πιάσει τη θηλαία άλω και κάνει τις θηλαστικες κινήσεις η διέγερση που προκαλεί στο μαστό δίνει σήμα στην υπόφυση του εγκεφάλου ώστε να εκκρίνει προλακτίνη και να ξεκινήσει η παραγωγή γάλακτος! Όσο περισσότερο λοιπόν βάζουμε το μωράκι στο στήθος τόσο περισσότερο διεγείρεται και αυξάνει η προλακτίνη ώστε να αυξηθεί η παραγωγή του γάλακτος ανάλογα με τη ζήτηση που έχει από το μωράκι και μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός..! Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς λειτουργούν οι ορμόνες σε όλους τους ανθρώπους είτε έχουμε γεννήσει είτε όχι! Πολλές γυναίκες που υιοθετούν μωράκια κάνουν μαθήματα θηλασμού για να μπορέσουν να θηλάσουν τα μωράκια τους αλλά και σε ομόφυλα ζευγάρια που έχει γεννήσει η μία γυναίκα και θέλει να θηλάσει και η άλλη.. Υπάρχουν όμως καταγεγραμμένες περιπτώσεις ανδρών που θήλασαν τα μωράκια τους όταν έμειναν ορφανά και έπρεπε να ταισουν τα μωράκια τους χωρίς να έχουν πρόσβαση σε άλλο τρόπο σίτισης των μωρών τους (πχ στο τσουνάμι της Ινδονησίας το 2004!) 

Οπότε Θέτις μου... Πες του άντρα σου αν θέλει πραγματικά να συμμετέχει στο θηλασμό.. υπάρχουν τρόποι να το κάνει και πιο ενεργά..!! 🤣🤣🤣🤣 Εγώ του κάνω ήδη πλάκα.. 😝 για να μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια βρε παιδί μου...🤣🤣🤣

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1.6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 8 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Ε τότε θα το αφήσω κι εγώ στο φλου, δεν έχω συστάσεις από κανέναν γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαστε οι πρώτοι από την παρέα μας εδώ που θα έχουμε παιδί 😅 Ας ελπίσουμε ότι ο/η νεογνολογος/παιδίατρος που θα μας τύχει στη γέννα να είναι και το τυχερό μας 😅🙏

Δεν βρήκα το αρχικό post σου..

Εγώ έχω ψάξει ήδη παιδιάτρους.. έχω δυστυχώς καεί πολλές φορές από γιατρούς και αναγκαστικά φυσάς και το γιαούρτι.. δεν μπορώ να το αφήσω στη τύχη το παιδίατρο του παιδιού μου.. θα κάνω ραντεβού με αυτούς που έχω βρει τον επόμενο μήνα και ανάλογα θα συνεχίσω να κάνω περαιτέρω ραντεβού γνωριμίας αν χρειαστεί..

στις πριν 5 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Κι εγώ πάντα γυναίκες είχα τώρα πρώτη φορά παίχτηκε αυτή η αλλαγή. Βέβαια κι από γυναίκα είχα κακή εμπειρία να σας πω, πέρυσι με την 1η εκγυμοσύνη που παλινδρόμησε, μου φέρθηκε πολύ απαξιωτικά... Τώρα δεν αξίζει να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δε θέλω και να τα θυμάμαι, αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακατάλληλοι ανεξαρτήτως φύλου...

Καλά και το ακραίο που είχα ακούσει απο Έλληνα άνδρα γυναικολόγο... Σ αυτή την εγκυμοσύνη, αν θυμάστε που σας είχα ανεφέρει, στην αρχή ήμουν στην Ελλάδα για το Πάσχα. Οπότε για να δούμε αν όλα καλά και ν ακουσουμε καρδούλα τότε, πήγα στο γυναικολόγο της μαμάς μου κατ ανάγκη. Οκ μια χαρά μου φέρθηκε με σεβασμό στις ανησυχίες μου λόγω ιστορικού, δε λέω, αλλά το σεξιστικό/μισογυνίστικο σχολιάκι του δε το τσιγκουνεύτηκε... Του λέω ότι θα μιλήσω με τη γυναικολόγο μου για το τάδε θέμα και μου λέει "α γυναίκα γυναικολόγο έχεις εκεί;;" και του λεω ναι. Και απαντάει "ε κοίτα να το ψάξεις καλά αυτό, γιατί οι άνδρες γυναικολόγοι είναι γενικά πιο ψύχραιμοι στους τοκετούς ενώ οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές. Πήγαινε και σε κάποιον άνδρα για 2η γνώμη".... Χμμμμ ναι.... 😵🤷‍♀️

Τραγικός... Και εντωμεταξυ μου έχουν τύχει γυναικολόγοι γυναίκες που είναι τέρμα σκληρές!! Είναι και ο λόγος που προτιμώ άντρα γυναικολόγο δηλαδή..🤣🤣 είναι πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους.. τουλάχιστον οι γυναίκες που μου έτυχαν ήταν σχεδόν ακαρδες στη δυσφορία μου..!

Έχετε πει πολλά κορίτσια κ τα ξεχνάω 🤣

@_piripiri_τι τέλεια πατουσακια και χεράκια!!!!!! ❤❤❤❤ με το καλό να πάτε σπίτι σας !!! 

Ούτε εγώ έχω κάνει βαλίτσα ακόμα! Πρέπει να ετοιμαστώ.. 

Τώρα για θηλαστρο ... καλό είναι για τις πρώτες 40 μέρες τουλάχιστον να μην μπερδευτεί με το μπουκάλι. Αν υπάρξει λόγος που πρέπει να αντλήσει,  ας γίνει με ένα νοσοκομειακο θηλαστρο. Εγώ πάντως την έχω αφήσει για αργότερα αυτή την αγορά!! 

στις πριν 4 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Πολύ ενδιαφ΄ερον αυτό που σας είπαν... Είναι σίγουρα καλύτερο για το μωράκι να τρέφεται κατά αποκλειστικότητα από το στήθος... Απλά εχω διαβάσει τόσα πολλά... όπως ότι το μωρό μετά θέλει μόνο στήθος κι έτσι δεν μπορείς να λείψεις καθόλου από το σπίτι, ότι δε θέλουν το μπουκάλι, δε δέχονται να τα ταισει άλλος, γίνεται πιο δύσκολος ο αποθηλασμός κτλ που με έκαναν να καταλ΄ήξω σε αυτό το πλάνο. Μπορεί να λέω και βλακείες και η παιδίατρος να με συμβουλέψει διαφορετικά.. Ειλικρινά δεν ξέρω!🤦‍♀️

Μη περιμένεις οι παιδίατροι να σε συμβουλεύσουν στο θηλασμό... Και μη διαβάζεις δεξιά αριστερά.. Συμβουλεύσου μια πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού και θα απομυθοποιήσεις πολλά, πέρα από τη στήριξη στο σωστό θηλασμό που θα έχεις για να αποφύγεις τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες.. εφόσον επιθυμείς πραγματικά να θηλάσεις φυσικά.. δεν είναι κάτι εύκολο ούτε το καταφέρνουν όλες οι γυναίκες! Και εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ντροπή να πεις ότι δεν θέλω να θηλάσω, δε μου βγαίνει κτλ..! Ο θηλασμός είναι όμορφος όταν η γυναίκα νοιώθει καλά θηλάζοντας.. δε πρέπει να πιέζεται (ψυχικά ή σωματικά) για να το καταφέρει!

στις πριν 4 λεπτά, ο/η Kallia.Geo είπε:

Έχετε πει πολλά κορίτσια κ τα ξεχνάω 🤣

@_piripiri_τι τέλεια πατουσακια και χεράκια!!!!!! ❤❤❤❤ με το καλό να πάτε σπίτι σας !!! 

Ούτε εγώ έχω κάνει βαλίτσα ακόμα! Πρέπει να ετοιμαστώ.. 

Τώρα για θηλαστρο ... καλό είναι για τις πρώτες 40 μέρες τουλάχιστον να μην μπερδευτεί με το μπουκάλι. Αν υπάρξει λόγος που πρέπει να αντλήσει,  ας γίνει με ένα νοσοκομειακο θηλαστρο. Εγώ πάντως την έχω αφήσει για αργότερα αυτή την αγορά!! 

Αχχ και εγώ χάθηκα.. τώρα προσπαθώ να κάνω catch up..😅

Αυτό έψαχνα και εγώ τώρα το σχόλιο για το θηλαστρο.. καλό είναι κορίτσια μου @MarMar90 & @Θέτις Κ. να αποφεύγεται στην αρχή το θηλαστρο και τουλάχιστον για τους πρώτους 2 μήνες περίπου μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός.. οι περισσότερες γυναίκες δεν ξέρουμε να χρησιμοποιήσουμε το θηλαστρο με αποτέλεσμα από φόβο και μόνο ότι το γάλα μας δεν φτάνει για να καλύψει τη πείνα του μωρού, να προκαλούμε υπερπαραγωγή που το στομαχακι του μωρού δεν μπορεί να ακολουθήσει.. πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα μαστιτιδες και να οδηγεί τις γυναίκες στη διακοπή του θηλασμού.. Για αρχή τουλάχιστον και εφόσον επιθυμείτε πραγματικά να θηλασετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάζετε όσο πιο συχνά γίνεται το μωράκι στο στήθος να θηλάσει! Όσο περισσότερο μπαίνει το μωράκι στο στήθος τόσο αυξάνεται η παραγωγή γάλακτος και συγκεκριμένα η παραγωγή θα ακολουθήσει το στομαχακι του μωρού.. ούτε εγώ θα πάρω θηλαστρο παρά πολύ αργότερα για να δημιουργήσω τράπεζα γάλακτος.. όλα στη θεωρία ως τώρα βέβαια αλλά θα έχω και τη σύμβουλο θηλασμού παραμασχαλα για να τα καταφέρουμε.!! 💪💪

στις πριν 1 λεπτό, ο/η Kiddo είπε:

Αχχ και εγώ χάθηκα.. τώρα προσπαθώ να κάνω catch up..😅

Αυτό έψαχνα και εγώ τώρα το σχόλιο για το θηλαστρο.. καλό είναι κορίτσια μου @MarMar90 & @Θέτις Κ. να αποφεύγεται στην αρχή το θηλαστρο και τουλάχιστον για τους πρώτους 2 μήνες περίπου μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός.. οι περισσότερες γυναίκες δεν ξέρουμε να χρησιμοποιήσουμε το θηλαστρο με αποτέλεσμα από φόβο και μόνο ότι το γάλα μας δεν φτάνει για να καλύψει τη πείνα του μωρού, να προκαλούμε υπερπαραγωγή που το στομαχακι του μωρού δεν μπορεί να ακολουθήσει.. πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα μαστιτιδες και να οδηγεί τις γυναίκες στη διακοπή του θηλασμού.. Για αρχή τουλάχιστον και εφόσον επιθυμείτε πραγματικά να θηλασετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάζετε όσο πιο συχνά γίνεται το μωράκι στο στήθος να θηλάσει! Όσο περισσότερο μπαίνει το μωράκι στο στήθος τόσο αυξάνεται η παραγωγή γάλακτος και συγκεκριμένα η παραγωγή θα ακολουθήσει το στομαχακι του μωρού.. ούτε εγώ θα πάρω θηλαστρο παρά πολύ αργότερα για να δημιουργήσω τράπεζα γάλακτος.. όλα στη θεωρία ως τώρα βέβαια αλλά θα έχω και τη σύμβουλο θηλασμού παραμασχαλα για να τα καταφέρουμε.!! 💪💪

Τέλεια θα τα πας ! Είσαι έτοιμη!!!! 

Ακριβώς αυτό θέλει! Συχνούς θηλασμους και μαραθωνιους στις ημέρες ανάπτυξης 🥰 

στις πριν 11 λεπτά, ο/η Kallia.Geo είπε:

@Kiddoμου τα είπες πολύ καλά για το περίνεο !! Διαβάζεις το μυαλο μου σημερα !!! 😂😂😂😂

Τα μαθήματα με τις ανεξάρτητες μαίες που θα έχουμε και δίπλα μας σε αυτό το ταξίδι κοριτσάκι μου... Σου δίνουν άλλον αέρα, μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου και το σώμα σου ότι θα τα καταφέρεις.. και φυσικά η σωστή ενημέρωση πάντα είναι δύναμη..!! Δύσκολα θα δεχτείς bs όταν είσαι σωστά ενημερωμένος και όταν θα έχεις στο πλευρό σου ανθρώπους που ξέρουν να σε βοηθήσουν σε αυτό που εσύ θέλεις με ασφάλεια! 

στις πριν 5 λεπτά, ο/η Kallia.Geo είπε:

Τέλεια θα τα πας ! Είσαι έτοιμη!!!! 

Ακριβώς αυτό θέλει! Συχνούς θηλασμους και μαραθωνιους στις ημέρες ανάπτυξης 🥰 

❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞

Εδώ θα είμαστε! 

Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳

Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα... 

Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣

Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂 

Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 

στις πριν 10 λεπτά, ο/η Kallia.Geo είπε:

Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα... 

Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣

Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂 

Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 

Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές...

Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;

στις πριν 9 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές...

Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;

Είμαι τυχερή γιατί αυτή τη μαία την έχει ο γιατρός μου. Δεν την βρήκα εγώ αλλού. Είναι στο ιατρείο μαζί κ συνεργάζονται.. δλδ όσα μου λεει η μαία ειναι όσα κάνουν με τον γιατρό,  οπότε είμαι πολύ ήρεμη! 

Δεν είμαι σίγουρη ότι βγαίνει όλο το ύφασμα... σίγουρα μπορώ να πλύνω το στρώμα πχ κ έχω να πάρω κ το ριλαξ να το πλύνω 🤪

Καλημέρα κορίτσια!

Καλέ @Kiddoτι γνώσεις είναι αυτές...;;; Με τον Γάλλο βασιλιά με έστειλες 🤣 Εσύ πρέπει να κοιτάξεις να το κάνεις κάπως και επαγγελματικά... υποστήριξη σε εγκυούλες... κάτι!!

Αναφορικά με το θήλαστρο εννοείται πως για άλλη μια φορά ξεθολώσατε το τοπίο και σας ευχαριστώ! Πάνω στο θέμα των παιδιάτρων που συζητούσατε πριν, εμείς έχουμε διαλέξει μια που είναι και πιστοποιημένη σύμβουλος μητρικού θηλασμού, οπότε θα με κατευθύνει φαντάζομαι αναλόγως με τα θέλω μου και κυρίως τις ανάγκες της μπέμπας.. Έχω πάρει συστάσεις από αρκετούς γονείς της περιοχής, αλλά δεν της έχω μιλήσει ακόμα. Όλοι μου είπαν να την πάρω ένα τηλέφωνο πλησιάζοντας προς τον τοκετό, για να με έχει κατά νου και όταν χρειαστεί να έρθει σπίτι.

Άρα το θήλαστρο πάει πιο πίσω σαν αγορά.... 👍

στις πριν 1 ώρα, ο/η Kallia.Geo είπε:

Είμαι τυχερή γιατί αυτή τη μαία την έχει ο γιατρός μου. Δεν την βρήκα εγώ αλλού. Είναι στο ιατρείο μαζί κ συνεργάζονται.. δλδ όσα μου λεει η μαία ειναι όσα κάνουν με τον γιατρό,  οπότε είμαι πολύ ήρεμη! 

Κι εγώ μια από τις δύο μαίες του γιατρού μου θα έχω. Μπορεί με τον γιατρό μου να είμαι απογοητευμένη, αλλά χαίρομαι που έχει αυτά τα κορίτσια κοντά του. Είναι και οι 2 εξαιρετικές. Δεν έχω κουβεντιάσει ακόμα λεπτομέρειες μαζί τους (μάλλον είναι νωρίς), αλλά μου έχεις δώσει πολύ καλές ιδέες για το τι να ζητήσω! Ευχαριστώ 😊

@_piripiri_Με το καλό να βγείτε σήμερα... να σμίξει όλη η οικογένεια!!!! Θα είναι τα πιο όμορφα και γλυκά Χριστούγεννα!!!🎄 ❤️

Με το καλό και ο ερχομός της μανούλας!

Εγώ κορίτσια μου έχω ξυπνήσει απο τις 4 το χάραμα και περιφέρομαι σαν την άδικη κατάρα μέσα στο σπίτι..  Το άγχος έχει βαρέσει κόκκινο.. Τη μία πάνε να με πιάσουνε τα κλάματα, την άλλη το παίζω δυνατή και ψύχραιμη. Πφφφφ.. Σε 3 ώρες έχουμε ραντεβού... 😧😨

στις πριν 26 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Εγώ κορίτσια μου έχω ξυπνήσει απο τις 4 το χάραμα και περιφέρομαι σαν την άδικη κατάρα μέσα στο σπίτι..  Το άγχος έχει βαρέσει κόκκινο.. Τη μία πάνε να με πιάσουνε τα κλάματα, την άλλη το παίζω δυνατή και ψύχραιμη. Πφφφφ.. Σε 3 ώρες έχουμε ραντεβού... 😧😨ο

Κοπέλα μου ούτε μπορώ να φανταστώ την αγωνία σου, το μόνο που θα πω είναι ότι ως μέλλουσα μανούλα βρες τη δύναμη που έχεις και πάνε. Επίσης εγώ να ξες σίγουρα θα πήγαινα νωρίτερα μήπως έμπαινα και νωρίτερα. Σε τέτοιες περιπτώσεις νιώθω ότι αν είμαι εκεί τουλάχιστον δεν περιμένω άλλο. Σου εύχομαι μέσα απτήν καρδιά μου όλα να πάνε καλά. 🤞🩷🩵🩷🩵

στις πριν 2 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

@_piripiri_Με το καλό να βγείτε σήμερα... να σμίξει όλη η οικογένεια!!!! Θα είναι τα πιο όμορφα και γλυκά Χριστούγεννα!!!🎄 ❤️

Με το καλό και ο ερχομός της μανούλας!

Περιμένουμε εδώ σαν τις άδικες κατάρες με τον σύζυγο μπας κι εμφανιστεί ο γιατρός να μας γράψει το εξιτήριο... 🙄

στις πριν 2 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Εγώ κορίτσια μου έχω ξυπνήσει απο τις 4 το χάραμα και περιφέρομαι σαν την άδικη κατάρα μέσα στο σπίτι..  Το άγχος έχει βαρέσει κόκκινο.. Τη μία πάνε να με πιάσουνε τα κλάματα, την άλλη το παίζω δυνατή και ψύχραιμη. Πφφφφ.. Σε 3 ώρες έχουμε ραντεβού... 😧😨

Κουράγιο κορίτσι μου! Καταλαβαίνω πολύ την αγωνία που περνάς!! Κι εγώ θα είχα ήδη φύγει να περιμένω απ' έξω!! Εύχομαι πραγματικά τα νέα που θα έχεις να είναι καλά και να ηρεμήσει η ψυχούλα σας!! ❤️❤️

στις πριν 3 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Καλημέρα κοριτσάκι μου.. κουράγιο.. καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σου... Σου στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια να είναι όλα τέλεια Παναγίτσα μου!!!🙏🙏🙏🙏🙏 Έχεις την αγάπη μου!! 🤗❤️❤️❤️❤️

Και αν χρειάζεται να κλάψεις να το κάνεις να ηρεμήσει η ψυχούλα σου.. δε βοηθάει πουθενά να τα κρατάς μέσα σου...

Περιμένουμε νέα!!!! 🤞🤞🤞

στις πριν 1 ώρα, ο/η _piripiri_ είπε:

Περιμένουμε εδώ σαν τις άδικες κατάρες με τον σύζυγο μπας κι εμφανιστεί ο γιατρός να μας γράψει το εξιτήριο... 🙄

Κουράγιο κορίτσι μου! Καταλαβαίνω πολύ την αγωνία που περνάς!! Κι εγώ θα είχα ήδη φύγει να περιμένω απ' έξω!! Εύχομαι πραγματικά τα νέα που θα έχεις να είναι καλά και να ηρεμήσει η ψυχούλα σας!! ❤️❤️

Με το καλό κοριτσάκι μου να πάτε σπιτάκι σας οικογενειακώς!!! 

Αναμένουμε νέε περιγραφές λατρείας και γέλιου με το μεγάλο σου γιό και το μωράκι!!! 😍😍😍😍

στις πριν 4 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

Α! Δεν το είχα καταλάβει.. είναι η μαία του γιατρού ή είναι εξωτερική μαία που συνεργάζεται με το γιατρό σου και θα είναι μαζί σου στο τοκετό αποκλειστικά; Γιατί οι μαίες των γιατρών συνήθως δεν ασχολούνται κάν..

Πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι και ο γιατρός θα σε στηρίξει.. περιμένουμε το πλάνο τοκετού!! 

στις πριν 4 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

Δεν είμαι σίγουρη ότι βγαίνει όλο το ύφασμα... σίγουρα μπορώ να πλύνω το στρώμα πχ κ έχω να πάρω κ το ριλαξ να το πλύνω 🤪

Για δες μήπως έχει φερμουάρ τίποτα γύρω γύρω και βγαίνει.. δεν το έχουν όλα δυστυχώς.. αλλιώς δώστο για βιολογικό καθαρισμό! 

στις πριν 3 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Καλημέρα κορίτσια!

Καλέ @Kiddoτι γνώσεις είναι αυτές...;;; Με τον Γάλλο βασιλιά με έστειλες 🤣 Εσύ πρέπει να κοιτάξεις να το κάνεις κάπως και επαγγελματικά... υποστήριξη σε εγκυούλες... κάτι!!

Αναφορικά με το θήλαστρο εννοείται πως για άλλη μια φορά ξεθολώσατε το τοπίο και σας ευχαριστώ! Πάνω στο θέμα των παιδιάτρων που συζητούσατε πριν, εμείς έχουμε διαλέξει μια που είναι και πιστοποιημένη σύμβουλος μητρικού θηλασμού, οπότε θα με κατευθύνει φαντάζομαι αναλόγως με τα θέλω μου και κυρίως τις ανάγκες της μπέμπας.. Έχω πάρει συστάσεις από αρκετούς γονείς της περιοχής, αλλά δεν της έχω μιλήσει ακόμα. Όλοι μου είπαν να την πάρω ένα τηλέφωνο πλησιάζοντας προς τον τοκετό, για να με έχει κατά νου και όταν χρειαστεί να έρθει σπίτι.

Άρα το θήλαστρο πάει πιο πίσω σαν αγορά.... 👍

😅😅

Υπάρχει ήδη σχετικό επάγγελμα και είναι οι μαίες!! Ότι έμαθα είναι από τα μαθήματα!! Ναι και εμένα μου έκαναν εντύπωση για αυτό και μου έμειναν..😂

Με τις αγορές γενικότερα μη τρελαίνεσαι.. πάρε τα άκρως βασικά και με τα υπόλοιπα θα σε καθοδηγήσει το δικό σου μωράκι στο τι θα σου χρειαστεί.. και τα μαγαζιά δεν κλείνουν εφόσον γεννησουμε..! Εκεί θα είναι!! Το τι βόλεψε τη κάθε μανούλα έγκειται στο εκάστοτε μωράκι.. 

Τη καλύτερη δουλειά θα κάνεις με τη παιδίατρο.. κάνε από πριν ένα διερευνητικο ραντεβού να δείς αν σου κάνει ως γιατρός του παιδιού και αν είναι και σύμβουλος θηλασμού ακόμα καλύτερα!! Υπάρχει και σχετική πλατφόρμα με όλους τους πιστοποιημένους συμβούλους θηλασμού στην Ελλάδα αν θέλεις να διασταυρώσεις ότι όντως είναι..!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• 😅😅 Υπάρχει ήδη σχετικό επάγγελμα και είναι οι μαίες!! Ότι έμαθα είναι από τα μαθήματα!! Ναι και εμένα μου έκαναν εντύπωση για αυτό και μου έμειναν..😂 Με τις αγορές γενικότερα μη τρελαίνεσαι.. πάρε τα άκρως βασικά και με τα υπόλοιπα θα σε καθοδηγήσει το δικό σου μωράκι στο τι θα σου χρειαστεί.. και τα μαγαζιά δεν κλείνουν εφόσον γεννησουμε..! Εκεί θα είναι!! Το τι βόλεψε τη κάθε μανούλα έγκειται στο εκάστοτε μωράκι..  Τη καλύτερη δουλειά θα κάνεις με τη παιδίατρο.. κάνε από πριν ένα διερευνητικο ραντεβού να δείς αν σου κάνει ως γιατρός του παιδιού και αν είναι και σύμβουλος θηλασμού ακόμα καλύτερα!! Υπάρχει και σχετική πλατφόρμα με όλους τους πιστοποιημένους συμβούλους θηλασμού στην Ελλάδα αν θέλεις να διασταυρώσεις ότι όντως είναι..!
    • Α! Δεν το είχα καταλάβει.. είναι η μαία του γιατρού ή είναι εξωτερική μαία που συνεργάζεται με το γιατρό σου και θα είναι μαζί σου στο τοκετό αποκλειστικά; Γιατί οι μαίες των γιατρών συνήθως δεν ασχολούνται κάν.. Πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι και ο γιατρός θα σε στηρίξει.. περιμένουμε το πλάνο τοκετού!!  Για δες μήπως έχει φερμουάρ τίποτα γύρω γύρω και βγαίνει.. δεν το έχουν όλα δυστυχώς.. αλλιώς δώστο για βιολογικό καθαρισμό! 
    • Με το καλό κοριτσάκι μου να πάτε σπιτάκι σας οικογενειακώς!!!  Αναμένουμε νέε περιγραφές λατρείας και γέλιου με το μεγάλο σου γιό και το μωράκι!!! 😍😍😍😍
    • Καλημέρα κοριτσάκι μου.. κουράγιο.. καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σου... Σου στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια να είναι όλα τέλεια Παναγίτσα μου!!!🙏🙏🙏🙏🙏 Έχεις την αγάπη μου!! 🤗❤️❤️❤️❤️ Και αν χρειάζεται να κλάψεις να το κάνεις να ηρεμήσει η ψυχούλα σου.. δε βοηθάει πουθενά να τα κρατάς μέσα σου... Περιμένουμε νέα!!!! 🤞🤞🤞
    • Ααααχ κορίτσι μου πόσο δίκιο έχεις...και εγώ πολλές φορές λέω ότι θα ήθελα σύντομα 2ο αλλά μετά σκέφτομαι "και τι θα κάνεις κούκλα μου" που χωρίς να δουλεύουμε και οι δύο δε βγαίνει με τίποτα και βοήθεια δεν εχω..Μακάρι να μπορούσαμε να στηρίξουμε την οικογένειά μας μόνο στη δουλειά του συζύγου αλλά δυστυχώς δε γίνεται!!! Ας είναι καλά τα παιδάκια μας και θα βρεθούν οι λύσεις 🩵🩵🤗🤗🧿🧿
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...