Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Χριστουγέννων 24 & Πρωτοχρονιάς 25

Recommended Posts

στις πριν 2 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Χαίρομαι πολύ για εσάς κοριτσάκι μου!! Και έτσι θα έπρεπε να είναι!! Αμήν Παναγίτσα μου να πάνε όλα κατ'ευχήν και να έχεις την ωραιότερη εμπειρία της ζωής σου και όπως τη θέλεις!!! ❤️❤️❤️

Ευτυχώς στο εξωτερικό από όσα έχω καταλάβει πλέον, είναι υπέρ των λιγότερο δυνατών επεμβάσεων.. στην Ελλάδα η νοοτροπία σε αυτό το κομμάτι είναι ακριβώς το αντίθετο.. όσες περισσότερες ιατρικές παρεμβάσεις τόσο "καλύτερο"...

ξέρεις κα΄τι @Kiddo μου; Αυτό που σκεφτόμασταν χθες με το συζυξ είναι ότι ίσως παίζει ρόλο κι η ηλικία του. Ο άνθρωπος δε παίζει να είναι πάνω από 38-40 με β΄άση τους υπολογισμούς μου και το πότε μπήκε στη σχολή (τον έχω ψάξει ενδελεχώς 😂😂) Γιατί η άλλη γυναικολόγος που είχα, που και πάλι μεγάλη δε τη λες τη γυναικά, κάπου εκεί στα 45-48 την κόβω, μου είχε φανεί λιγότερο δεκτική με τα πάντα... Νιώθω δλδ ότι ίσως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία γιατροί να έχουν παγιωμένες ιδέες στο μυαλό τους για το πως "πρέπει" να είναι τα πράγματα και, σου λέει, ποια είσαι εσύ να μου πεις τη δουλειά μου; Δε ξέρω... Ο δικός μας είναι νέος, πολύ διαβασμένος με βάση τις απαντήσεις του στις απορίες μας, ήρεμος και γενικά που τον ρώτησα αν είναι σύνηθες να του φέρνουν πλάνο τοκετού, είπε ότι είναι κάτι καινούργιο τα τελευταία 1-2 χρόνια εδ΄ω στην Πορτογαλία κι ο ίδιος το προτιμά γιατί πιστεύει ότι έτσι χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης με την έγκυο και τον συνοδό της.

Θα σας κάνω review εκ του αποτελέσματος, κρατάω και μια πισινή εννοείται ως Αιγοκερως 🤣🤣🤣

Εύχομαι όλα να πάνε καλά για όλες μας κορίτσια μου, να έχουμε ομαλούς τοκετούς και να γνωρίσουμε τα ζουζουνάκια μας ❤️

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1.5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 22 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Όχι πήγαμε σε άλλον.. οκ βέβαια διαφορετικά μηχανήματα θα μου πεις αλλά ήθελα και μια δεύτερη γνώμη καθώς δεν ήμουν ευχαριστημένη από τον εμβρυομητρικο που μου έκανε ως τώρα όλες τις μεγάλες εξετάσεις.. ας όψεται που τον εμπιστεύεται ο γιατρός μου..

Δεν με αγχωσε απλώς.. με πανικοβαλε!! Όλο το σ/κ ήμουν σε έναν πανικό μέχρι να αρχίσω από Δευτέρα να μιλάω με διάφορους επαγγελματίες υγείας.. ενώ όλο μου το είναι φώναζε ΟΧΙ και ευτυχώς άκουσα το ένστικτο μου.. ειλικρινά δεν πρόκειται να κολλήσω με κανέναν συγκεκριμένο γιατρό.. θα ακούσω και θα ακολουθήσω το ένστικτο μου.. πάνω από όλα το μωρό μου και εγώ να είμαστε καλά.. τίποτα άλλο..! Όλοι οι υπόλοιποι ας πάνε να κάνουν διακοπές τα Χριστούγεννα..!! Για να μην πω τίποτα άλλο...!!!! Όπως καταλαβαίνετε το άγχος και ο πανικός έχουν γίνει εκνευρισμός πλέον... Αυτή τη συμβουλή έχω να δώσω και σε όλες σας.. δεν έχετε καμία υποχρέωση να μένετε με έναν συγκεκριμένο γιατρό όταν έχετε red flags.. η μόνη υποχρέωση που έχετε είναι απέναντι στο μωράκι σας και στον εαυτό σας! Να ακούτε το ένστικτο σας όταν κάτι δεν σας "κάθεται" καλά, να διασταυρωνετε ότι πληροφορίες έχετε και να φεύγετε αν νιώθετε ότι πρέπει ακόμα και λίγο πριν τη γέννα!! Και κυρίως να θυμάστε ότι δεν είστε ασθενείς!! Είστε γυναίκες έγκυες σε μια καθόλα φυσιολογική διαδικασία της φύσης και της ζωής! Να μη φοβάστε να πείτε ΟΧΙ όταν κάτι δεν θέλετε να γίνει, είναι το σώμα σας (!!) και να μην αποδεχεστε τη κάθε μορφή μαιευτικής βίας ακόμα και αν αφορά σε ψυχολογικό εκβιασμό..! Το δύσκολο είναι να αναγνωρίσουμε την όποια μορφή μαιευτικής βίας καθότι έχουμε θεοποιήσει τους γιατρούς και αποδεχόμαστε ότι πουν και κάνουν.. η σωστή ενημέρωση όμως είναι καίριας σημασίας για να προστατευτείτε..!!

Anyway.. σας ζαλισα... ναι ναι πάνω από όλα αυτό! Το μωράκι είναι υγιέστατο και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να πάνε όλα κατ'ευχήν μέχρι τέλους!  Σ' ευχαριστώ βρε κοριτσάκι μου..❤️❤️❤️ με το καλό Παναγίτσα μου αύριο το Doppler σας να πάνε όλα κατ'ευχήν για να ηρεμήσετε και εσείς..

Και συγνώμη βρε κορίτσια μου που δεν απαντάω σε κάθε μία ξεχωριστά αλλά είμαι κάπως στα χαμένα νοητικά και πολύ κουρασμένη ψυχολογικά.. αν και σας διάβαζα αλλά όλη την εβδομάδα μιλάω συνέχεια με ανθρώπους.. γράψατε και εσείς σελίδες..!! Που να σας προλάβω;!!😅

Τουλάχιστον τα νέα της @_piripiri_ μου έδωσαν τόση χαρά!!! Αχ αμήν Παναγίτσα μου και με το καλό όλες μας να ακολουθήσουμε!!! ❤️❤️❤️❤️

Αχ στην καρδιά μου μίλησες... 

Πολύ καλά κάνατε και πήγατε σε άλλον. Κι εγώ έχω έναν stand by αν χρειαστεί. Και τα διαφορετικά μηχανήματα δε σημαίνουν απολύτως τίποτα! Αν δηλαδή κάποια κοπέλα πήγαινε εκεί εξαρχής...απλά θα είχε γλιτώσει το άγχος και τη στεναχώρια που πέρασες εσύ με τα αποτελέσματα του πρώτου!

Δεν ξέρω τι σας είπαν και σας τρέλαναν... αλλά χαίρομαι που κι εσείς θα ακολουθήσετε το ένστικτο σας. Εικάζω ότι θα ακούσατε και κανένα μαργαριτάρι του τύπου να πας νωρίτερα με καισαρική γιατί δε θα βρίσκεις γιατρό μέσα στην περίοδο των εορτών.... Τέλος πάντων! Όταν είσαι έτοιμη και αν το έχεις ανάγκη, εμείς είμαστε εδώ!! 🙂

στις πριν 2 ώρες, ο/η Maya_ είπε:

Καλημέρα κορίτισα!

@_piripiri_ πώς τα πάτε με τον μικρούλη? σπίτι γυρνάς αύριο υποθέτω;

στείλε μας και καμιά φωτό κανένα χεράκι/πατουσάκι όταν και αν μπορέσεις, έτσι να μας ανοίξεις λίγο την όρεξη για μωρούλια 😂😋

Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί χθες (35+4) πήγαμε στο γιατρό και την βρήκε μια χαρά τη μικρή, τούρμπο τη χαρακτήρισε 😂 2.470 την έβγαλε και χαρήκαμε γιατί στο doppler μας είχαν πει πως θα είναι πιο μικρό μωρό αλλά φαίνεται πως μεγαλώνει αρκετά, όλα φυσιολογικά

Σήμερα είναι και η τελευταία μου μέρα δουλειάς (δουλεύω από το σπίτι) και ειλικρινά νιώθω πως δεν είχα ούτε μια παραπάνω μέρα δουλειάς μέσα μου, είμαι έτοιμη για αραλίκι😎

Γενικά πάντως ενώ περίμενα πως όσο πλησιάζει η ΠΗΤ θα αγχώνομαι εγώ νιώθω όλο και πιο σίγουρη, νιώθω πως 'το έχω'.
Ελπίζω να νιώθω έτσι μέχρι το τέλος! 😊

Τέλεια τα νέα σας!!! Μέχρι την ΠΗΤ θα έχει γίνει ολόκληρο κορίτσι!! ❤️❤️ Με το καλό και η άδεια! Να την αξιοποιήσεις να ξεκουραστείς όσο θέλεις!! 😊😊

Και το αίσθημα ότι "το χεις" με την γέννα είναι πολύ σημαντικό!! Χρειάζεται τέτοια αυτοπεποίθηση κι αντιμετώπιση!! 😁

Αύριο γυρνάμε με το καλό! Να κάνουμε και την μεγάλη σωστή γνωριμία τα αδέρφια!! 😅 Μου έλειψε πολύ και το μεγάλο μου παιδί!! 🥹

Βάζω και χεράκια και πατουσακια κι αναμένω και τα δικά σας όταν με το καλό έρθουν!! ❤️❤️ 

20241122_130323-COLLAGE.jpg

στις πριν 1 ώρα, ο/η Θέτις Κ. είπε:

προκάλεσα την τύχη μου, άσε! 🤣🤣🤣 ο γιατρός παίζει ακόμα να γελάει απο χθες  🤣🤣🤣 Μα τι να κάνω του λέω γιατρέ μου, φιλοξενούσαμε για 4 μέρες τον κολλητό μου που είναι χορτοφάγος πιο πριν και προφανώς μαγειρεύαμε χορτοφαγικά, οπότε τη μέρα που έφυγε, λιγουρεύτηκα μπριζολάκια 😅

καλά για τη φέτα, εγώ στο πρώτο τρίμηνο είχα αποστροφή κι είχα στεναχωρεθεί! δεν έχω δοκιμάσει φέτα Καλαβρύτων, θα το σημειώσω για όταν έρθω Ελλάδα 😅

Κλαίω και με εσένα και με τον γιατρό!! 🤣🤣🤣

Τόση υπομονή πάντως με τα vegetarian, κι εγώ όλα τα μπριζολακια του κόσμου θα έψαχνα! Μπορεί άρα να μην είναι τόσο ψηλά τα νούμερα της χοληστερίνης, οπότε ίσως να μην χρειάζεται να αγχώνεσαι! Δεν κάνει και καλό στην ίδια την χοληστερίνη το άγχος 🤣

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε συμβουλεψω καθόλου για αυτήν την πάθηση καθώς δεν είχα τέτοιο θέμα μέχρι τώρα 😕

στις πριν 2 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Τέλεια τα νέα σας!!! Μέχρι την ΠΗΤ θα έχει γίνει ολόκληρο κορίτσι!! ❤️❤️ Με το καλό και η άδεια! Να την αξιοποιήσεις να ξεκουραστείς όσο θέλεις!! 😊😊

Και το αίσθημα ότι "το χεις" με την γέννα είναι πολύ σημαντικό!! Χρειάζεται τέτοια αυτοπεποίθηση κι αντιμετώπιση!! 😁

Αύριο γυρνάμε με το καλό! Να κάνουμε και την μεγάλη σωστή γνωριμία τα αδέρφια!! 😅 Μου έλειψε πολύ και το μεγάλο μου παιδί!! 🥹

Βάζω και χεράκια και πατουσακια κι αναμένω και τα δικά σας όταν με το καλό έρθουν!! ❤️❤️ 

ΑΧ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩΩΩΩΩ! Δεν έχω άλλες αντιδράσεις για σήμερα 💙💙💙

Γλυκούλης μου, αυτό το newborn grip που λένε και στο χωρίο μου, που σου πιάνει το χέρι! Πόσο συγκινητικό 😭😭😭 Να τον χαίρεστε κορίτσι μου, τυχερός και γερός να είναι 🥰

στις πριν 1 λεπτό, ο/η _piripiri_ είπε:

Κλαίω και με εσένα και με τον γιατρό!! 🤣🤣🤣

Τόση υπομονή πάντως με τα vegetarian, κι εγώ όλα τα μπριζολακια του κόσμου θα έψαχνα! Μπορεί άρα να μην είναι τόσο ψηλά τα νούμερα της χοληστερίνης, οπότε ίσως να μην χρειάζεται να αγχώνεσαι! Δεν κάνει και καλό στην ίδια την χοληστερίνη το άγχος 🤣

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε συμβουλεψω καθόλου για αυτήν την πάθηση καθώς δεν είχα τέτοιο θέμα μέχρι τώρα 😕

καλά ναι, τα άτιμα τα μπριζολάκια μου τα' σκασαν σίγουρα 🤣🤣🤣 εγώ είμαι αγγελούδι σας λέω! 😇

όχι, ευτυχώς, ξεπέρασα το σοκ, αφού κι ο γιατρός ήταν χαλαρός και το ριξε κι αυτός στα γέλια, λέω θα vibάρω κι εγώ μαζί του! τι να κάνω 😅

στις πριν 29 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Να σας γράψω και τα δικά μας νέα απ' το χθεσινό ραντεβού!

Σήμερα είμαι 33+2 με το αγοράκι μας 💙

Χθες που λέτε είχα γιατρό για να του δείξω τον τελευταίο υπερηχο με τον εμβρυομητρικό, τις εξετάσεις αίματος του 3ου τριμήνου και να συζητήσουμε το πλάνο τοκετού καθώς και τα επόμενα βήματα.

Λοιπόν που λέτε, θα μπω κατευθείαν στο θέμα του πλάνου:

Εγώ κορίτσια πήρα πολύ θετικά vibes απ τον γιατρό! Καλά τα είχαμε ψιλοσυζητήσει και την προηγούμένη φορά που είχα απορίες, αλλά αυτή τη φορά του πήγα το πλάνο και το φτιάξαμε μαζί βήμα-βήμα. Ρε κορίτσια, αυτός ο άνθρωπος μου εμπνέει πολύ εμπιστουύνη! μιλούσε για τον τοκετό με τόση ηρεμία κι όταν φτιάχναμε το πλάνο ως αναφορά την ανακούφιση απ τον πόνο, έγραψε σημειώση ο ίδιος ότι πρ΄ωτα θα εξαντλήσουμε όλους τους φυσικούς τρόπους, ζεστό ντουζ, μασαζ, χαλαρη μουσική στο δωμάτιο, κτλ και μετά με βάση την αντοχή μου θα πάμε με την επισκληρίδιο. Κι όπως 'εγραψα και πιο πάνω είναι υπέρ του εγώ να έχω τον έλεγχο στο πότε θέλω να γίνει εγχυση της αναισθησίας. 

Μετά μιλήσαμε για τη διάρκεια του τοκετού, και πραγματικά ήταν ανοιχτός σε κάθε μας επιθυμία. Έγραψε πάλι ότι κάθε περέμβαση όπως η τομή στο περίνεο να γίνει μόνο εάν είναι απαιραίτητο, γενικά φάνηκε να υπέρ των μη παρεμβατικών μεθόδων για το κάθετί. Τώρα στη βράση κολλάει το σίδερο θα μου πείτε, ελπίζω να μη μας τα έλεγε όλα αυτά και μετά να μας τ αλλάξει 😅 

Δε ξέρω, μιλούσε με πολλή ηρεμία για όλα, και τόνιζε συνέχεια ότι ο τοκετός για κυλήσει ομαλά πρέπει να είμαστε όλη ήρεμοι και γενικά να υπάρχει επικοινωνία και αγάπη... Είπε ότι η ωκιτοκύνη, η ορμόνη του τοκετού, είναι μια ορμόνη αγάπης, οπότε θέλουμε να υπάρχει αυτό για να γεννηθεί το μωρό ομαλά ❤️ 

Μετά απ όλη αυτή τη συζήτηση κορίτσια νιώθω πάρα πολύ ανακουφισμένη για τον τοκετό κι εγώ κι ο άντρας μου, δε ξέρω, μας άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος μου μιλούσε για τα πάντα. Ελπίζω να τηρήσει το λόγο του και στην ώρα του τοκετού! Πάντως υπέγραψε το πλάνο και μας είπε να το έχουμε μαζί μας καθώς κι αντίτυπα για τις μαίες ❤️

όσον αφορά τα επόμενα βήματα:
- Ντόπλερ: 5/12 (35+1, εδώ γελάμε 😂)
- Τεστ στρεπτόκοκκου: 36-37εβδ
- Καρδιοτοκογράφημα κάθε εβδομάδα απ τις 36 κι έπειτα
- Ραντεβού κάθε εβδομάδα μετά το ντόπλερ, δλδ 12,19,26/12 και μετά 2/1 και 9/1 αν δεν έχει γεννηθεί ακόμα ο μικρός. Για πρόκληση είπαμε μετά τις 40εβδ κι εφόσον δεν υπάρχει πιο πριν κάποιος άλλος σοβαρός ιατρικός λόγος.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία!!! 😱😱😱😱😱😱😱

Τέλειο το πλανο σου και μου αρέσει πολύ και ο γιατρός σου!!! Από ότι καταλαβαίνω στην Πορτογαλία τα πράγματα είναι κάπου στη μέση... Ούτε το άκρο της Ελλάδας με τις παρεμβάσεις και τις καισαρικές.. αλλά ούτε και το χάλι κατ'εμέ της Αγγλίας.

Όλα θα πάνε καλά! ❤️

Αυτό με την περινεοτομή το φοβάμαι κι εγώ πολύ! Μακάρι να μη χρειαστεί!

στις πριν 40 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Όχι πήγαμε σε άλλον.. οκ βέβαια διαφορετικά μηχανήματα θα μου πεις αλλά ήθελα και μια δεύτερη γνώμη καθώς δεν ήμουν ευχαριστημένη από τον εμβρυομητρικο που μου έκανε ως τώρα όλες τις μεγάλες εξετάσεις.. ας όψεται που τον εμπιστεύεται ο γιατρός μου..

Δεν με αγχωσε απλώς.. με πανικοβαλε!! Όλο το σ/κ ήμουν σε έναν πανικό μέχρι να αρχίσω από Δευτέρα να μιλάω με διάφορους επαγγελματίες υγείας.. ενώ όλο μου το είναι φώναζε ΟΧΙ και ευτυχώς άκουσα το ένστικτο μου.. ειλικρινά δεν πρόκειται να κολλήσω με κανέναν συγκεκριμένο γιατρό.. θα ακούσω και θα ακολουθήσω το ένστικτο μου.. πάνω από όλα το μωρό μου και εγώ να είμαστε καλά.. τίποτα άλλο..! Όλοι οι υπόλοιποι ας πάνε να κάνουν διακοπές τα Χριστούγεννα..!! Για να μην πω τίποτα άλλο...!!!! Όπως καταλαβαίνετε το άγχος και ο πανικός έχουν γίνει εκνευρισμός πλέον... Αυτή τη συμβουλή έχω να δώσω και σε όλες σας.. δεν έχετε καμία υποχρέωση να μένετε με έναν συγκεκριμένο γιατρό όταν έχετε red flags.. η μόνη υποχρέωση που έχετε είναι απέναντι στο μωράκι σας και στον εαυτό σας! Να ακούτε το ένστικτο σας όταν κάτι δεν σας "κάθεται" καλά, να διασταυρωνετε ότι πληροφορίες έχετε και να φεύγετε αν νιώθετε ότι πρέπει ακόμα και λίγο πριν τη γέννα!! Και κυρίως να θυμάστε ότι δεν είστε ασθενείς!! Είστε γυναίκες έγκυες σε μια καθόλα φυσιολογική διαδικασία της φύσης και της ζωής! Να μη φοβάστε να πείτε ΟΧΙ όταν κάτι δεν θέλετε να γίνει, είναι το σώμα σας (!!) και να μην αποδεχεστε τη κάθε μορφή μαιευτικής βίας ακόμα και αν αφορά σε ψυχολογικό εκβιασμό..! Το δύσκολο είναι να αναγνωρίσουμε την όποια μορφή μαιευτικής βίας καθότι έχουμε θεοποιήσει τους γιατρούς και αποδεχόμαστε ότι πουν και κάνουν.. η σωστή ενημέρωση όμως είναι καίριας σημασίας για να προστατευτείτε..!!

Anyway.. σας ζαλισα... ναι ναι πάνω από όλα αυτό! Το μωράκι είναι υγιέστατο και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να πάνε όλα κατ'ευχήν μέχρι τέλους!  Σ' ευχαριστώ βρε κοριτσάκι μου..❤️❤️❤️ με το καλό Παναγίτσα μου αύριο το Doppler σας να πάνε όλα κατ'ευχήν για να ηρεμήσετε και εσείς..

Και συγνώμη βρε κορίτσια μου που δεν απαντάω σε κάθε μία ξεχωριστά αλλά είμαι κάπως στα χαμένα νοητικά και πολύ κουρασμένη ψυχολογικά.. αν και σας διάβαζα αλλά όλη την εβδομάδα μιλάω συνέχεια με ανθρώπους.. γράψατε και εσείς σελίδες..!! Που να σας προλάβω;!!😅

Τουλάχιστον τα νέα της @_piripiri_ μου έδωσαν τόση χαρά!!! Αχ αμήν Παναγίτσα μου και με το καλό όλες μας να ακολουθήσουμε!!! ❤️❤️❤️❤️

Καλέ, ο δεύτερος σε πανικοβαλε έτσι;;; Πωπω ρε συ, πηγές για δεύτερη γνώμη και σε κάνανε χειρότερα; Πολύ λυπάμαι!!! 

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Επειδή κρατάμε την αυθεντία και μπορούν να πατάνε σε αυτοί, μπαίνουμε σε αμυντική θέση και δεχόμαστε πολλά και με ντροπή κιόλας που τολμησαμε να αμφισβητήσουμε έτη σπουδών κι εμπειρίας!! 

Δε θέλω να σε κάνω χειρότερα!! Ελπίζω να ηρεμήσεις τις επόμενες μέρες, να κάνεις τις σωστές κινήσεις για σένα, κι άμα χρειαστεί να πάρεις και τρίτη και τέταρτη γνώμη! Η να βρεις έναν εμβρυομητρικό να είναι ήρεμος και πιο φιλικός προς τις έγκυες! 

στις πριν 8 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Κι ότι θα σου έστελνα να μας πεις πώς είσαι σήμερα κι εσ΄ύ και ο μπέμπης μας!

Η πρώτη φωτογραφία με λύγισε!!! Είναι έρωτας....💙 Να είστε πάντα έτσι δεμένοι!!!

στις πριν 3 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Τέλειο το πλανο σου και μου αρέσει πολύ και ο γιατρός σου!!! Από ότι καταλαβαίνω στην Πορτογαλία τα πράγματα είναι κάπου στη μέση... Ούτε το άκρο της Ελλάδας με τις παρεμβάσεις και τις καισαρικές.. αλλά ούτε και το χάλι κατ'εμέ της Αγγλίας.

Όλα θα πάνε καλά! ❤️

Αυτό με την περινεοτομή το φοβάμαι κι εγώ πολύ! Μακάρι να μη χρειαστεί!

Ναι ναι σ΄ιγουρα δεν είναι τέλεια εδώ τα πράγματα, εξαρτάται που θα πέσεις, γιατί βλέπω και στο πορτογαλικό γκρουπ ότι πολλές κοπέλες εχουν γυναικολόγους που δε δέχονται τίποτα και απλά σου λένε ότι θα ακουλουθηθεί το πρωτοκόλλο, τελεία και παύλα. Όπως έγραψα και παραπάνω στην Κίντο, πιστεύω ότι πάιζει ρόλο και το νεαρό της ηλικίας του γιατρού μας αλλά και η προσωπικότητά του γενικά, είναι πάαααρα πολύ ήρεμος. Θα δείξει! 

Όσο για την περινεοτομή κι η μαία κι ο γιατρός πρότειναν να ξεκινήσω μασάζ περινεου από τις 34 εβδ για να προετοιμασστεί η περιοχή όσο γίνεται. είναι πάλι στα πλαίσια των φυσικών μεθόδων για να αποφύγουμε οποιαδήποτε παρέμβαση 🙏

Κορίτσια κάτι έψαχνα και έπεσα πάνω σε αυτό που μου φάνηκε ενδιαφέρον :

Την 38η εβδομάδα μόνο το 5% των γυναικών θα μπούν σε τοκετό ή θα βιώσουν συμπτώματα έναρξης τοκετού

Την 39η εβδομάδα μόνο το 13% των γυναικών θα μπούν σε τοκετό ή θα βιώσουν συμπτώματα έναρξης τοκετού

Την 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης οι πιθανότητες αυξάνονται και περίπου το 27% θα μπούν σε τοκετό ή θα βιώσουν συμπτώματα έναρξης τοκετού

Την 41η εβδομάδα εγκυμοσύνης οι περισσότερες γυναικές σε ποσοστό 36% θα μπούν σε τοκετό και αυτή φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής εβδομάδα έναρξης συμπτώματων τοκετού.

Την 42η εβδομάαδα εγκυμοσύνης το  ποσοστό πέφτει σε 17% και λόγω του συνδρόμου υπερωρίμασνης  η πρόκληση τοκετού αποτελεί ιατρική ένδειξη για όλες τις γυναίκες.

Αναφέρεται σε πρωτότοκες γυναίκες.

στις πριν 18 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

αχ δεν υπάρχει είναι να τα φας!!

στις πριν 48 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Να σας γράψω και τα δικά μας νέα απ' το χθεσινό ραντεβού!

Σήμερα είμαι 33+2 με το αγοράκι μας 💙

Χθες που λέτε είχα γιατρό για να του δείξω τον τελευταίο υπερηχο με τον εμβρυομητρικό, τις εξετάσεις αίματος του 3ου τριμήνου και να συζητήσουμε το πλάνο τοκετού καθώς και τα επόμενα βήματα.

Λοιπόν που λέτε, θα μπω κατευθείαν στο θέμα του πλάνου:

Εγώ κορίτσια πήρα πολύ θετικά vibes απ τον γιατρό! Καλά τα είχαμε ψιλοσυζητήσει και την προηγούμένη φορά που είχα απορίες, αλλά αυτή τη φορά του πήγα το πλάνο και το φτιάξαμε μαζί βήμα-βήμα. Ρε κορίτσια, αυτός ο άνθρωπος μου εμπνέει πολύ εμπιστουύνη! μιλούσε για τον τοκετό με τόση ηρεμία κι όταν φτιάχναμε το πλάνο όσον αναφορά την ανακούφιση απ τον πόνο, έγραψε σημειώση ο ίδιος ότι πρ΄ωτα θα εξαντλήσουμε όλους τους φυσικούς τρόπους, ζεστό ντουζ, μασαζ, χαλαρη μουσική στο δωμάτιο, κτλ και μετά με βάση την αντοχή μου θα πάμε με την επισκληρίδιο. Κι όπως 'εγραψα και πιο πάνω είναι υπέρ του εγώ να έχω τον έλεγχο στο πότε θέλω να γίνει εγχυση της αναισθησίας. 

Μετά μιλήσαμε για τη διάρκεια του τοκετού, και πραγματικά ήταν ανοιχτός σε κάθε μας επιθυμία. Έγραψε πάλι ότι κάθε περέμβαση όπως η τομή στο περίνεο να γίνει μόνο εάν είναι απαιραίτητο, γενικά φάνηκε να υπέρ των μη παρεμβατικών μεθόδων για το κάθετί. Τώρα στη βράση κολλάει το σίδερο θα μου πείτε, ελπίζω να μη μας τα έλεγε όλα αυτά και μετά να μας τ αλλάξει 😅 

Δε ξέρω, μιλούσε με πολλή ηρεμία για όλα, και τόνιζε συνέχεια ότι ο τοκετός για κυλήσει ομαλά πρέπει να είμαστε όλοι ήρεμοι και γενικά να υπάρχει επικοινωνία και αγάπη... Είπε ότι η ωκιτοκύνη, η ορμόνη του τοκετού, είναι μια ορμόνη αγάπης, οπότε θέλουμε να υπάρχει αυτό για να γεννηθεί το μωρό ομαλά ❤️ 

Μετά απ όλη αυτή τη συζήτηση κορίτσια νιώθω πάρα πολύ ανακουφισμένη για τον τοκετό κι εγώ κι ο άντρας μου, δε ξέρω, μας άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος μου μιλούσε για τα πάντα. Ελπίζω να τηρήσει το λόγο του και στην ώρα του τοκετού! Πάντως υπέγραψε το πλάνο και μας είπε να το έχουμε μαζί μας καθώς κι αντίτυπα για τις μαίες ❤️

όσον αφορά τα επόμενα βήματα:
- Ντόπλερ: 5/12 (35+1, εδώ γελάμε 😂)
- Τεστ στρεπτόκοκκου: 36-37εβδ
- Καρδιοτοκογράφημα κάθε εβδομάδα απ τις 36 κι έπειτα
- Ραντεβού κάθε εβδομάδα μετά το ντόπλερ, δλδ 12,19,26/12 και μετά 2/1 και 9/1 αν δεν έχει γεννηθεί ακόμα ο μικρός. Για πρόκληση είπαμε μετά τις 40εβδ κι εφόσον δεν υπάρχει πιο πριν κάποιος άλλος σοβαρός ιατρικός λόγος.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία!!! 😱😱😱😱😱😱😱

Αχ μπράβο ο γιατρός σου!! Κι εμένα μου αρέσει πολύ η αντιμετώπιση του!! Λογικά και μέσα στην αίθουσα όταν θα είσαι είναι πολύ σημαντικό να είσαι άνετα και να ξέρεις τι γίνεται. Το σώμα σου είναι, ξύπνια είσαι, είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία σου να ξέρεις τα επόμενα βήματα!! 

Ευτυχώς, περαν της εξέτασης του τραχήλου, με τον γιατρό μου είχαμε πολύ καλή συνεργασία στον τοκετό, και πριν και μετά. Και με την αναισθησιολογο που ήταν μέσα. Η γυναίκα μου τα εξηγούσε όλα βήμα βήμα! Την ευχαριστήθηκα τη γέννα μου, ενώ την είχα πάρει πολύ στραβά με όλα όσα σας είχα εξιστορήσει τις προάλλες κι ήθελα να ξεμπερδευω!! 

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς με γερά θεμέλια στη σχέση σου αυτή με τον γιατρό σου!! Όλα θα πάνε όπως τα επιθυμείς!! 🩵🩵

στις πριν 2 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Κορίτσια κάτι έψαχνα και έπεσα πάνω σε αυτό που μου φάνηκε ενδιαφέρον :

Την 38η εβδομάδα μόνο το 5% των γυναικών θα μπούν σε τοκετό ή θα βιώσουν συμπτώματα έναρξης τοκετού

Την 39η εβδομάδα μόνο το 13% των γυναικών θα μπούν σε τοκετό ή θα βιώσουν συμπτώματα έναρξης τοκετού

Την 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης οι πιθανότητες αυξάνονται και περίπου το 27% θα μπούν σε τοκετό ή θα βιώσουν συμπτώματα έναρξης τοκετού

Την 41η εβδομάδα εγκυμοσύνης οι περισσότερες γυναικές σε ποσοστό 36% θα μπούν σε τοκετό και αυτή φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής εβδομάδα έναρξης συμπτώματων τοκετού.

Την 42η εβδομάαδα εγκυμοσύνης το  ποσοστό πέφτει σε 17% και λόγω του συνδρόμου υπερωρίμασνης  η πρόκληση τοκετού αποτελεί ιατρική ένδειξη για όλες τις γυναίκες.

Αναφέρεται σε πρωτότοκες γυναίκες.

ενδιαφέρον! εγώ γεννήθηκα 41+ αν δε κάνω λάθος με πρόκληση 😬😬😬 είχαν προτείνει στη μαμά μου πρόκληση πιο νωρίς αλλά ήθελε να περιμένει πότε θα νιώσω έτοιμη να βγω! που να ξερε ότι εγώ την είχα καταβρει εκεί και δεν είχα σκοπό να φύγω χαχαχαχα 

στις πριν 38 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

ξέρεις κα΄τι @Kiddo μου; Αυτό που σκεφτόμασταν χθες με το συζυξ είναι ότι ίσως παίζει ρόλο κι η ηλικία του. Ο άνθρωπος δε παίζει να είναι πάνω από 38-40 με β΄άση τους υπολογισμούς μου και το πότε μπήκε στη σχολή (τον έχω ψάξει ενδελεχώς 😂😂) Γιατί η άλλη γυναικολόγος που είχα, που και πάλι μεγάλη δε τη λες τη γυναικά, κάπου εκεί στα 45-48 την κόβω, μου είχε φανεί λιγότερο δεκτική με τα πάντα... Νιώθω δλδ ότι ίσως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία γιατροί να έχουν παγιωμένες ιδέες στο μυαλό τους για το πως "πρέπει" να είναι τα πράγματα και, σου λέει, ποια είσαι εσύ να μου πεις τη δουλειά μου; Δε ξέρω... Ο δικός μας είναι νέος, πολύ διαβασμένος με βάση τις απαντήσεις του στις απορίες μας, ήρεμος και γενικά που τον ρώτησα αν είναι σύνηθες να του φέρνουν πλάνο τοκετού, είπε ότι είναι κάτι καινούργιο τα τελευταία 1-2 χρόνια εδ΄ω στην Πορτογαλία κι ο ίδιος το προτιμά γιατί πιστεύει ότι έτσι χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης με την έγκυο και τον συνοδό της.

Θα σας κάνω review εκ του αποτελέσματος, κρατάω και μια πισινή εννοείται ως Αιγοκερως 🤣🤣🤣

Εύχομαι όλα να πάνε καλά για όλες μας κορίτσια μου, να έχουμε ομαλούς τοκετούς και να γνωρίσουμε τα ζουζουνάκια μας ❤️

Αχ μου τελείωσαν οι αντιδράσεις!! 

Συμφωνώ παρα πολύ σε αυτό που λες για την ηλικία. Καμία σχέση η αντιμετώπιση κάποιου γιατρού που είναι κοντά στα 40 σε σχέση με κάποιου στα 50 και άλλη των 60 και πάνω! 

Ήρθε ο νεογνολογος από εδώ, ο οποίος είναι 39 χρονών. Μας άρεσε τόσο πολύ! Τόσο ενημερωμένος για όλα, τόσο ωραία αντιμετώπιση προς το παιδί, μας τα εξήγησε όλα με τόση ηρεμία, έκατσε μια ώρα εδώ μαζί μας! Σκεφτόμαστε να αλλάξουμε την παιδίατρο που είχαμε για τον μεγάλο και να πάμε εκεί. Η οποία είναι επίσης πολύ καλή, αλλά αυτός μίλησε στην καρδιά μας. 

στις πριν 4 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Αχ μπράβο ο γιατρός σου!! Κι εμένα μου αρέσει πολύ η αντιμετώπιση του!! Λογικά και μέσα στην αίθουσα όταν θα είσαι είναι πολύ σημαντικό να είσαι άνετα και να ξέρεις τι γίνεται. Το σώμα σου είναι, ξύπνια είσαι, είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία σου να ξέρεις τα επόμενα βήματα!! 

Ευτυχώς, περαν της εξέτασης του τραχήλου, με τον γιατρό μου είχαμε πολύ καλή συνεργασία στον τοκετό, και πριν και μετά. Και με την αναισθησιολογο που ήταν μέσα. Η γυναίκα μου τα εξηγούσε όλα βήμα βήμα! Την ευχαριστήθηκα τη γέννα μου, ενώ την είχα πάρει πολύ στραβά με όλα όσα σας είχα εξιστορήσει τις προάλλες κι ήθελα να ξεμπερδευω!! 

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς με γερά θεμέλια στη σχέση σου αυτή με τον γιατρό σου!! Όλα θα πάνε όπως τα επιθυμείς!! 🩵🩵

πολύ σημαντικό αυτό που λες να σου επικοινωνούν βήμα-βήμα τι γίνεται κάθε φορά! γενικά η όλη ομάδα μετράει να είναι συνεννοημένοι όλοι μεταξύ τους και να υπάρχει διαρκής επικοινωνία για να είναι κι η έγκυος ήρεμη ❤️

Κι εγώ αυτό είπα στον δικό μας, δεν είναι ότι θα τους πούμε εμείς πως να κάνουν τη δουλειά τους, ίσα-ίσα τους εμπιστευόμαστε τη γέννηση του παιδιού μας και την υγεία μας ως έγκυοι, απλά να ξέρουμε τι μας γίνεται για να είμαστε ήρεμες κι εμείς, κι ο μπαμπάς/συνοδός και το μωράκι φυσικά 💙

στις πριν 13 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Α γυναίκα γιατρό έχεις;;;

Κι εγώ για γυναίκα σκεφτόμουν να κοιτάξω μετά...

Το πιο σημαντικό είναι που έχετε τόσο καλή συνεργασία!!! Στη φάση που είσαι τώρα... που βλέπεις το πλασματάκι σου να κοιμάται εκει δίπλα σου...ξεχνάς και τις εξετάσεις με το χέρι και όλα! 

στις πριν 4 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Αχ μου τελείωσαν οι αντιδράσεις!! 

Συμφωνώ παρα πολύ σε αυτό που λες για την ηλικία. Καμία σχέση η αντιμετώπιση κάποιου γιατρού που είναι κοντά στα 40 σε σχέση με κάποιου στα 50 και άλλη των 60 και πάνω! 

Ήρθε ο νεογνολογος από εδώ, ο οποίος είναι 39 χρονών. Μας άρεσε τόσο πολύ! Τόσο ενημερωμένος για όλα, τόσο ωραία αντιμετώπιση προς το παιδί, μας τα εξήγησε όλα με τόση ηρεμία, έκατσε μια ώρα εδώ μαζί μας! Σκεφτόμαστε να αλλάξουμε την παιδίατρο που είχαμε για τον μεγάλο και να πάμε εκεί. Η οποία είναι επίσης πολύ καλή, αλλά αυτός μίλησε στην καρδιά μας. 

Πραγματικά όπως το περιγράφεις, "μιλούν στις καρδιές μας"! Είναι πιο ανθρώπινοι, πιο ανοιχτά μυαλά, πως το λένε 😅❤️

Εγώ στην αρχή για να είμαι ειλικρινής είχα προβληματιστεί με τον δικό μας που είναι τόσο νέος, και λέω ίσως να μην έχει την κατάλληλη εμπειρία, αλλά να που τελικά τον προτιμώ χίλιες φορές! Πάλι καλά που φάγαμε πόσα άκυρα απ την άλλη και βρήκαμε αυτό τον άνθρωπο - όλα για κάποιο λόγο γίνονται 🙏

Ορίστε και που σε σας λειτούργησε κάπως έτσι και βρέθηκε στο δρόμο μας ένας νέος άνθρωπος που ίσως να σας ταιριάζει καλύτερα !

Παρεπιπτόντως, εδώ μου πρότειναν να κάνω ραντεβού και με παιδιάτρους, αλλά ρε κορίτσια, είναι τόσα τα ρεντεβού και τα πράγματα που πρέπει να ετοιμάσουμε που δεν έχω κουράγιο να κάτσω να το ψάξω κι αυτό 😅 είναι τόσο σημαντικό λέτε; Ο γιατρός μου είπε ότι θα υπάρχει φυσικά νεογνολόγος και παιδίατρος (αν κατάλαβα καλά) που θα δουν τον μικρό μετά τη γέννα, οπότε αν μας αρέσουν θα πάμε μ αυτούς. Αν όχι θα βρω κάποιον/α άλλο/η. 

στις πριν 22 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Όσο για την περινεοτομή κι η μαία κι ο γιατρός πρότειναν να ξεκινήσω μασάζ περινεου από τις 34 εβδ για να προετοιμασστεί η περιοχή όσο γίνεται. είναι πάλι στα πλαίσια των φυσικών μεθόδων για να αποφύγουμε οποιαδήποτε παρέμβαση 🙏

Τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε 😂

΄Έβλεπα ένα βιντεάκι τις προάλλες που έδειχνε πώς πρέπει να γίνεται το μασάζ στο περίνεο... Μόνο το μαξιλάρι δεν είχα βάλει μπροστά για να μη βλέπω... λες και παρακολουθούσα θρίλερ. Η ψυχραιμία γενικά είναι κάτι που με χαρακτηρίζει!😅

@_piripiri_Με όλο το θάρρος... εσένα σου έκαναν τομή;

στις πριν 2 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε 😂

΄Έβλεπα ένα βιντεάκι τις προάλλες που έδειχνε πώς πρέπει να γίνεται το μασάζ στο περίνεο... Μόνο το μαξιλάρι δεν είχα βάλει μπροστά για να μη βλέπω... λες και παρακολουθούσα θρίλερ. Η ψυχραιμία γενικά είναι κάτι που με χαρακτηρίζει!😅

@_piripiri_Με όλο το θάρρος... εσένα σου έκαναν τομή;

πραγματικά!!! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

εμάς εν τω μεταξύ μας έδειξε η μαία πως μπορεί να το κάνει ο σύντροφος σε μένα, αλλά ρε κορίτσια μου φαίνεται πολύ περίεργο και αμήχανο 🤣🤣🤣🤣 τώρα είνα η πεθερά μου εδώ μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, που μας βοηθάει με το πλύσιμο/σιδέρωμα για το μωρό. Μόλις φύγει λέμε να δοκιμάσουμε, αλλά δε ξέρω πως αισθάνομαι γι αυτό 🤣🤣🤣🤣

στις πριν 53 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

ΑΧ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩΩΩΩΩ! Δεν έχω άλλες αντιδράσεις για σήμερα 💙💙💙

Γλυκούλης μου, αυτό το newborn grip που λένε και στο χωρίο μου, που σου πιάνει το χέρι! Πόσο συγκινητικό 😭😭😭 Να τον χαίρεστε κορίτσι μου, τυχερός και γερός να είναι 🥰

στις πριν 46 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Κι ότι θα σου έστελνα να μας πεις πώς είσαι σήμερα κι εσ΄ύ και ο μπέμπης μας!

Η πρώτη φωτογραφία με λύγισε!!! Είναι έρωτας....💙 Να είστε πάντα έτσι δεμένοι!!!

στις πριν 38 λεπτά, ο/η Maya_ είπε:

αχ δεν υπάρχει είναι να τα φας!!

Αχ κορίτσια μου!! Δεν έχω άλλες αντιδράσεις!! Σας ευχαριστω πάρα πολύ!! ❤️❤️❤️❤️

Περιμένω πως και πως την δική σας ώρα!! 🥰

στις πριν 21 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

πραγματικά!!! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

εμάς εν τω μεταξύ μας έδειξε η μαία πως μπορεί να το κάνει ο σύντροφος σε μένα, αλλά ρε κορίτσια μου φαίνεται πολύ περίεργο και αμήχανο 🤣🤣🤣🤣 τώρα είνα η πεθερά μου εδώ μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, που μας βοηθάει με το πλύσιμο/σιδέρωμα για το μωρό. Μόλις φύγει λέμε να δοκιμάσουμε, αλλά δε ξέρω πως αισθάνομαι γι αυτό 🤣🤣🤣🤣

Αχ δεν ξέρω... από τη μια είναι κάτι που μπορεί να σας δέσει και μόνο θετικά αποτελέσματα να έχει... αλλά από την άλλη σε καταλαβαίνω... είναι αμήχανο φουλ!

Όπως βλέπεις χρησιμοποιώ β πληθυντικό, γιατί προσωπικά ΑΡΝΟΥΜΑΙ 😂😂😂

στις πριν 45 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Α γυναίκα γιατρό έχεις;;;

Κι εγώ για γυναίκα σκεφτόμουν να κοιτάξω μετά...

Το πιο σημαντικό είναι που έχετε τόσο καλή συνεργασία!!! Στη φάση που είσαι τώρα... που βλέπεις το πλασματάκι σου να κοιμάται εκει δίπλα σου...ξεχνάς και τις εξετάσεις με το χέρι και όλα! 

Άντρα γυναικολόγο είχα. Η γυναίκα ήταν η αναισθησιολογος που ήταν μαζί μου. 

Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα γυναίκα γυναικολόγο, η οποία όμως επειδή ήταν μεγάλη, σταματησε να αναλαμβάνει γέννες. Μου το είπε στον πρώτο υπέρηχο που είχα πάει να κάνω όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος. Εκείνη με έστειλε στον γιατρό που ήταν εφημερεύων την ημέρα που γέννησα το πρώτο παιδί μου και ήξερε την υπόθεση μου. Αλλιώς θα καθόμουν να το ψάξω λίγο παραπάνω...

Γενικά κι εγώ γυναίκα θέλω, επειδή έχω στο μυαλό μου ότι είναι κάπως πιο ευαισθητοποιημένες με γυναικεία θέματα. Αν και βλέπω ότι υπάρχουν και άντρες όπως ο γιατρός της @Θέτις Κ. που η αντιμετώπιση του θα πρεπε να είναι παράδειγμα προς όλους!! 

στις πριν 49 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Πραγματικά όπως το περιγράφεις, "μιλούν στις καρδιές μας"! Είναι πιο ανθρώπινοι, πιο ανοιχτά μυαλά, πως το λένε 😅❤️

Εγώ στην αρχή για να είμαι ειλικρινής είχα προβληματιστεί με τον δικό μας που είναι τόσο νέος, και λέω ίσως να μην έχει την κατάλληλη εμπειρία, αλλά να που τελικά τον προτιμώ χίλιες φορές! Πάλι καλά που φάγαμε πόσα άκυρα απ την άλλη και βρήκαμε αυτό τον άνθρωπο - όλα για κάποιο λόγο γίνονται 🙏

Ορίστε και που σε σας λειτούργησε κάπως έτσι και βρέθηκε στο δρόμο μας ένας νέος άνθρωπος που ίσως να σας ταιριάζει καλύτερα !

Παρεπιπτόντως, εδώ μου πρότειναν να κάνω ραντεβού και με παιδιάτρους, αλλά ρε κορίτσια, είναι τόσα τα ρεντεβού και τα πράγματα που πρέπει να ετοιμάσουμε που δεν έχω κουράγιο να κάτσω να το ψάξω κι αυτό 😅 είναι τόσο σημαντικό λέτε; Ο γιατρός μου είπε ότι θα υπάρχει φυσικά νεογνολόγος και παιδίατρος (αν κατάλαβα καλά) που θα δουν τον μικρό μετά τη γέννα, οπότε αν μας αρέσουν θα πάμε μ αυτούς. Αν όχι θα βρω κάποιον/α άλλο/η. 

Εγώ δεν είχα κάνει ραντεβού. Ήξερα δύο καλές παιδιάτρους από την κουμπάρα μου, αλλά έλεγα ότι θα ασχοληθώ αφότου γεννήσω. Οπότε κι εγώ την πρώτη παιδίατρο που είχαμε, την γνώρισα στην αίθουσα τοκετού. Ήταν η νεογνολογος του πρώτου παιδιού, οπότε πήγαμε με αυτήν. Τώρα πάλι, τον δεύτερο νεογνολογο/παιδίατρο πάλι εδώ στο μαιευτήριο τον γνώρισα. Ήμασταν τυχεροί εμείς γιατί και οι δύο ήταν πολύ καλοί. Η πρώτη ήταν πολύ καλή σε θέματα θηλασμού κι αυτός είναι πολύ καλός σε θέματα εντατικολογιας. Μας έκατσε καλά! 😅

στις πριν 1 ώρα, ο/η _piripiri_ είπε:

Έλα βρε κοριτσάκι μου.... Συγκινήθηκα..... Ψυχουλιτσα μου το μωράκι!!!!! 😍😍😍😍😍😍 

Να τον χαίρεστε θεέ μου υγιέστατο πάντα στη ζωή του!!! 💙💙💙💙

Ειλικρινά βρε κοριτσάκι μου... Αγκαλιάζει η ψυχή μου... Σ' ευχαριστώ τόσο πολύ που μοιραστηκες μαζί μας τη μωρουδιλα του αγοριού σου!! ❤️❤️❤️❤️

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...