Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Χριστουγέννων 24 & Πρωτοχρονιάς 25

Recommended Posts

στις πριν 2 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναλυτική εξήγηση!!! ❤️❤️❤️❤️

Έκανα την αίτηση 7/11 και εγκρίθηκε την ίδια μέρα βγήκε προς πίστωση.. από το πίνακα πληρωμών αναμένω λογικά 21/11.. εσένα τουλάχιστον φαίνεται να ακολουθήθηκαν αυτοί οι χρόνοι οπότε ίσως σταθούμε και εμείς τυχεροί! Αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πως προκύπτουν αυτά τα λεφτά.. οπότε σε 1000€ μισθό εννοώντας σε καθαρό μισθό ή μεικτά; Οπότε περιμένω λεφτά και από τον εργοδότη;!! Όχι δεν έχω κλείσει χρόνο.. 

Οπότε να έχω στο νου μου μόλις γεννηθεί το παιδί να κάνω αίτηση και στις συμπληρωματικές παροχές του ΟΑΕΔ.. αυτό όμως μήπως πρέπει να περιμένουμε να βγει και το επίδομα λοχείας για να βγει η αναλογία του ΟΑΕΔ συνολικά ή δεν παίζει ρόλο;

Ααα!! Πολύ χρήσιμος ο άντρας σου!! Να τον κρατήσεις!!! 🤪😂😂

Για την αναλογία του δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ ξέρει αν χρειάζεται να κάνουμε κάπου κάποια αίτηση; Και πληρώνει ο ΟΑΕΔ αναλογία τις % από το δώρο αυτού του διαστήματος ή όλο το ποσό που αντιστοιχεί για το χρονικό διάστημα αδείας;

Καλά μη φανταστείς... Και ο άντρας μου που είναι στον ιδιωτικό τομέα δε παίρνει δώρο Χριστουγέννων.. εκτός αν θεωρήσουμε δώρο το έναντι μισθού που τους βάζει βαφτίζοντας το στην κατάθεση "δώρο Χριστουγέννων"... Και δυστυχώς είναι πάρα πολλοί αυτοί οι εργοδότες που με διάφορες πατέντες δεν δίνουν δώρα..

Καλά και εμένα τα ξύνουν εδώ.. και εφκα και ΟΑΕΔ... Πέρσι για μια αίτηση που έκανα στον εφκα Ιούλιο, πληρωθηκα Ιανουάριο!! Ο δε ΟΑΕΔ για αίτηση που έκανα Νοέμβριο πληρωθηκα Φεβρουάριο!! Και αυτά από δικές μου πιέσεις να βγάλω μια άκρη γιατί καθηστερουσαν τόσο.. απλά τα είχαν φορτώσει στο κόκορα και δουλευομασταν μεταξύ μας...! Δεν ξέρω πως τους έκατσε τώρα και βγήκε έγκριση την ίδια μέρα..!! Να δω και η πληρωμή όμως πότε θα γίνει...

@Kallia.Geo μου ψάξε να δείς τι γίνεται με τη δική σου αίτηση... Από τη δική μου εμπειρία μόνο έτσι θα τα πληρωθείς πιο άμεσα...

Ναι, είδα από το πινακακι σου ότι μπήκαν ακριβώς τότε. Και με το επίδομα γέννας, αυτά τα 2000€ (τώρα είναι παραπάνω) είχαν μπει κι αυτά ακριβώς στην ώρα τους. Ο ΟΑΕΔ δεν ξέρω τι ζόρι τραβάει 😆. Εγώ από την επεξήγηση που δίνουν στα ΦΕΚ κι αυτά δεν καταλάβαινα τίποτα, οπότε είδα τώρα τα ποσά κι έκατσα κι έκανα τις διαιρεσουλες μου 😆 μιλάω για καθαρό μισθό, αυτόν που βλέπεις στην τράπεζα. 

Πωπω... Τι έναντι μισθού και βλακείες... Είναι υποχρεωμένοι οι εργοδότες να το καταθέτουν, να φαίνεται δηλαδή, αλλιώς μπορούνε να φάνε πρόστιμο και καταγγελία. Ξέρω κι εγώ άτομο που του το καταθετανε το δώρο και μετά το ζητούσαν πίσω... Τραγικοί!! Πατάνε στην ανάγκη των ανθρώπων για δουλειά. Εγώ είμαι πολύ τυχερή στην εταιρία μου!! 😳 

Ο άντρας σου @MarMar90 με βοήθησε πολυ, γιατί δεν είχα ιδέα. Μου είχε βάλει ένα ποσό ο ΟΑΕΔ τότε στην πρώτη εγκυμοσύνη και δεν ήξερα τι ήταν (είχε και το δώρο του καλοκαιριού τότε που νόμιζα ότι το είχα χάσει!!) 😆 απλά είχα χαρεί που το είχα πάρει μετά από μισό αιώνα, μη σου πω το είχα ξεχάσει κιόλας! 

Η αίτηση είναι μια πάντως, αυτή για τα συμπληρωματικά, και βάζουν αυτοί του ΟΑΕΔ ο,τι πιστεύουν ότι είναι σωστό... Αυτή τη φορά θα το προσέξω περισσότερο, να δω τι θα μπει. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1.4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα κορίτσια μου..

Δε σας έστειλα χθες γιατί στεναχωρήθηκα με τα αποτελέσματα του Doppler... Δυστυχώς βρήκαμε αυξημένες αντιστάσεις στις μητριαιες αρτηρίες και μειώθηκε η εμβρυϊκή ανάπτυξη.. οι μητριαιες η αριστερή από 0.700 πήγε 0,820 και η δεξιά από 0,600 πήγε 0,960 και μέση τιμή από 0,650 σε 0,890... Η μικρούλα έπεσε και στις καμπύλες από την 78η εκατοστιαία θέση στις 3/10 τώρα βρίσκεται στην 43η θέση.. μειώθηκε και η περίμετρος κοιλιάς στις καμπύλες από 230 πήγε μόλις 279.. αν και εντός φυσιολογικών ορίων, αν κάνουμε σύγκριση με τις προηγούμενες εξετάσεις δεν έχουμε καλές ενδείξεις (πιθανότητες περιορισμού εμβρυϊκής ανάπτυξης 1:100 στην αυχενική).. κατά τα άλλα το βάρος της είναι 2030γρ και δυστυχώς με κάθετη ισχιακη προβολή.. πλακούντας grade 2, τράχηλος 35mm, αμνιακό υγρό φυσιολογικό... Πάντως θα βγει ψηλό κορίτσι..! 64,5mm μήκος μηριαίου.. ευτυχώς αυτό δεν το πήρε από μένα!! 😅 

Ο εμβρυομητρικος δεν μου έλεγε και πολλά.. όλα καλά είπε μόνο.. τα έστειλα χθες άρον άρον στο γιατρό και μιλήσαμε λίγο γρήγορα στο τηλέφωνο.. αυξάνω το salospir σε 160mg για την ώρα και θα με δει τη Παρασκευή από κοντά.. και επειδή είναι εντός φυσιολογικών (αν και οι μητριαιες οριακά) μου είπε να μην ανησυχώ.. θα κάνουμε πιο στενή παρακολούθηση και ίσως χρειαστεί να επαναλάβω το Doppler.. θα τα πούμε όμως αναλυτικά και από κοντά τη Παρασκευή.. όσο για την θέση του μωρού, αν δεν γυρίσει δυστυχώς πάμε για κ.τ.. Δεν ξέρω.. ίσως να στεναχωρήθηκα περισσότερο από όσο χρειάζεται.. δεν είναι τόσο δραματική η κατάσταση σε καμία των περιπτώσεων και ο γιατρός ήταν καθησυχαστικος και ίσως απλά θα κάνουμε πιο στενή παρακολούθηση... Αλλά στεναχωρήθηκα ρε γαμωτο πολύ.. ίσως φταίει και ο μουντός καιρός.. λίγο και οι ορμόνες... Για πείτε και εσείς βρε κορίτσια από την ως τώρα εμπειρία σας...

IMG_20241113_095933.jpg

Αχ βρε κορίτσι μου, δεν έχω κάποια εμπειρία προσωπική, οπότε δεν ξέρω τι να πω... 

Αφού όμως είσαι στα όρια η αντίσταση, το παρακολουθείτε, ο γιατρός ήταν καθυσηχαστικος και δεν έχει πέσει πάρα πολύ η καμπύλη ανάπτυξης, δεν υπάρχει ακόμα λόγος ανησυχίας... 

Θα πας στο επόμενο ραντεβού και θα το δείτε. Άμα δεν πέσει κάτω από το 5% η ανάπτυξη του μωρού, μην ανησυχείς ακόμα... 😕 Θα κάνετε όλοι το καλύτερο για το μωράκι σας!! Έχεις πολλές πιθανότητες να μπεις στο μήνα σου πάντως και να θεωρείται το μωρό τελειομηνο. 

Μια μεγάλη αγκαλιά από μένα πάντως, για να σου φύγει το άγχος! 

στις πριν 28 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

2,590;;;;;; 😱😱😱 Δεν σου είπαν που μπορεί να οφείλεται;! Ή αν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις;! Δεν ξέρω κιόλας τι θα μπορούσε να κάνεις ή που οφείλεται... Καλά με τέτοιες τιμές εσύ.. ναι οι δικές μου είναι καλές.. απλά αγχωθηκα από την τόσο απότομη αύξηση από το πουθενά των μητριαιων και την απότομη μείωση στην καμπύλη ανάπτυξης της μικρής.. μα μέσα σε ένα μήνα;!! Δεν ξέρω τι να σκεφτώ.. τώρα θα αρχίσω να ψάχνω αν μπορώ να κάνω κάτι να βοηθήσω κάπως..🤷😓

Κι όμως!! Για αυτό σου λέω..μια χαρά είσαι! Εμ΄ενα το μόνο που σχολίασε ο εμβρυομητρικός είναι ότι η μία είναι "τεμπέλα"!!! Επιστημονικότατη εξήγηση 🤣 Και στην τελική, με τέτοια άθλια τιμή, η μπουμπού μας κατάφερε κι ανέβηκε στην καμπύλη ανάπτυξης.. Άρα το φτωχό μου το μυαλό λέει ότι ίσως δεν παίζει τόσο ρόλο... 

στις πριν 34 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Ξανά μίλησα και με το γιατρό τώρα το πρωί.. θα επαναλάβουμε Doppler και βλέπουμε.. και θα με βλέπει ανά 2βδομαδο πλέον.. για την ώρα μου είπε να μην ανησυχώ καθώς είναι εντός ορίων και θα δούμε πως θα πάει με το salospir.. θα τα συζητήσουμε αναλυτικότερα και από κοντά τη Παρασκευή..

Καλά θα κάνετε! Θα δεις που θα είναι καλύτερη η εικόνα! 

Κι εμείς θα το επαναλάβουμε το ντ΄οπλερ τέλος του μήνα για να δούμε το θέμα με τον εγκέφαλο, το οποίο δεν κρύβω ότι με έχει αγχώσει, αλλά προσπαθώ να μην το πολυσκέφτομαι!

στις πριν 32 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Ο άντρας σου @MarMar90 με βοήθησε πολυ, γιατί δεν είχα ιδέα. Μου είχε βάλει ένα ποσό ο ΟΑΕΔ τότε στην πρώτη εγκυμοσύνη και δεν ήξερα τι ήταν (είχε και το δώρο του καλοκαιριού τότε που νόμιζα ότι το είχα χάσει!!) 😆 απλά είχα χαρεί που το είχα πάρει μετά από μισό αιώνα, μη σου πω το είχα ξεχάσει κιόλας! 

Πολύ χαίρομαι!!! 😀😀

Για την αναλογία του δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ ξέρει αν χρειάζεται να κάνουμε κάπου κάποια αίτηση; Και πληρώνει ο ΟΑΕΔ αναλογία τις % από το δώρο αυτού του διαστήματος ή όλο το ποσό που αντιστοιχεί για το χρονικό διάστημα αδείας;

Σου χρωστάω μια απάντηση για αυτ΄ο. Όταν γυρίσει, θα τον ρωτ΄΄ησω! ☺️

Αν και για το πρώτο σκέλος της ερώτησης, από ότι είδα  η @_piripiri_λέει πως δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...