Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Χριστουγέννων 24 & Πρωτοχρονιάς 25

Recommended Posts

image.thumb.png.55296d61c99f3fbca6211c0014d194db.png
Ανανεώνω και πινακάκι βεβαιώς βεβαίως! @Kiddo περιμένω να διαβάσω απο βδομάδα τα νέα σου από ντόπλερ 🙏❤️

Επίσης, πήρε το μάτι μου ότι ανέφερες για πλάνο τοκετού, αν υπάρχει κάποιο template και θα μπορούσες να μας στείλεις έτσι για να δω κι εγώ να συγκρίνω με τα εδώ, θα το εκτιμούσα πολύ! 

Εμένα μου έστειλε η μαία ένα, είναι στα πορτογαλικά βέβαια, αλλά έκανα κάποιες προσθήκες που θεώρησα ότι παραλήφθηκαν, όπως οι εξέταση διαστολής με το χέρι! Κι επειδή είδα ότι κι άλλα κορίτσια το ρω΄τησατε, εδώ τλχ η μαία μου είπε ότι ό,τι παρέμβαση γίνεται πρέπει να ζητείται η συγκατάθεσή μου, κι αν δε βρίσκομαι εγώ η ίδια σε θέση, τότε του συντρόφου μου. Μόνο σε περίπτωση σοβαρής ιατρικής ανάγκης παίρνουν πρωτοβουλίες αυτοί αλλά και πάλι ο γυναικολόγος μου είπε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο που ακολουθείται απ το μαιευτ΄ηριο, δε μπορεί ο καθένας να παίρνει αυθαίρετες δικές του αποφάσεις.

Για την εξέταση διαστολής με 🖐️:
- Η 1η γίνεται με το που εισέλθει η έγκυος στο μαιευτήριο για να γίνει εκτίμηση του αν βρίσκεται σε ενεργό τοκετό και με πόσο διαστολή ξεκινά η διαδικασία κατά την εισαγωγή της.
- Από εκεί και πέρα, μια νορμάλ συχνότητα αυτής της εξέτασης είναι κάθε 3-4 ώρες. 

Αυτά τώρα ισχύουν εδώ, ρωτήστε κι εσείς το γυναικολόγο/μαία σας και κάντε σαφές με το τι νιώθετε άνετα και τι όχι. Εγώ στο τελευταίο ραντεβού συζήτησα ενδελεχώς με το γυναικολόγο για τον τοκετό κι ο άνθρωπος ρε πιαιδά μ εκανε να αισθανθώ πάρα πολύ ασφαλής και σίγουρη! Μου είπε τι επιλογές έχω για την ανακούφιση του πόνου μέχρι και μου επισήμανε πάρα πολλές φορές ότι έχει πολύ υπομονή και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να εχω εναν ηρεμο τοκετό εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. Επίσης τον ρώτησα κι αν εχει προγραμματισμένες διακοπές μιας και μπαίνουμε στο μήνα σε γιορτινή περιόδο και μου είπε ότι έχει άδεια μόνο την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη, απ εκεί και πέρα μου είπε θα είμαστε μαζί σίγουρα 🙏

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1.4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 3 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Να μαι κι εγώ! Το μαύρο κόβει αλλά πλέον η κοιλιά δε κρύβεται 😅 31+2 σήμερα με τ αγοράκι μου 💙💙💙💙

IMG_20241108_150730-removebg-preview.png

Καλά εντάξει... Εσύ είσαι μοντέλο έγκυος... του τύπου έφαγα λίγο παραπάνω και πρήστηκε η κοιλίτσα! Φτου φτου 🥰

στις πριν 4 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

@Kiddo έχεις κάνει εξαιρετικ΄΄η έρευνα στα καρότσια/καθίσματα/αυγά, υποκλίνομαι! Πετάχτηκα κι εγώ, αλλά εσύ τα είπες και πολύ καλύτερα και σωστότερα στην @MarMar90 - εγώ παραπληροφόρηση χαχαχα Εμείς παρεπιπτόντως πήραμε το αυγό από μια συνάδελφο που η κοπέλα πρόσφατα μετακόμισε εδώ (είναι Πορτογαλίδα, αλλά έμενε Λονδίνο) - το είχαν πάρει γιατί μετά τη γέννα στον 3ο μήνα ήρθαν για να γνωρίσουν το μωρό στους παππούδες εδώ, οπότε το αγόρασε και το χρησιμοποιήσε ουσιαστικά μόλις μερικές φορές για όσο ήταν εδώ. Μετά το μωρό επέστρεψε Λονδίνο, ε και φέτος που αποφάσισαν να μετακομίσουν πλήρως πήραν ήδη το καθισμάτακι για νήπιο κτλ. Οπότε το αυγό ήταν πραγματικά σα καινούργιο, σε άψογη κατάσταση κι ακόμα ισχύει η εγγύηση, από 325 ευρώ που το πήραν μας το έδωσαν 125! Καταλαβαίνετε, δε μπορέσαμε ν αντισταθούμε στην προσφορά 😅 
\

Το βρήκατε όντως σε ευκαιρία και καλά κάνατε και το πήρατε! Κι εμείς ευτυχώς βρήκαμε μια άκρη, μετά κι από τις κατευθυντήριες που πήρα από εσάς (και σας ευχαριστώ). Βρήκα τη βάση μεταχειρισμένη για το αυγό που κουμπώνει στο καρότσι μας και για μετά το κάθισμα αυτοκινήτου το maxi cosi που απο την αρχή γλυκοκοιτάζαμε. 

@MarMar90 μη μου ανησυχείς για την αντίσταση, λογικά θα σου έδωσε ασπιρίνη φαντάζομαι και να μειώσεις το αλάτι στη διατροφή σου; Εμένα τέτοια οδηγία μου είχε δωθεί τότε στη β επιπέδου όταν διαπιστώσαμε αυτό το θεματακι. 

Το περίεργο είναι ότι δε μου έδωσε απολύτως τιποτα.. ούτε καν οδηγίες για το αλάτι...

Εχω ξανά ραντεβού 23/11 για επανέλεγχο΄ με τον εμβρυομητρικό... οπότε μπορεί να το κάνει τότε! 

A! Και για εσάς που βρίσκεστε Αθήνα βλέπω τώρα ότι το ΜΝΒ έχει ένα δια ζώσης εργαστήριο/σεμινάριο αύριο - αν μπορείτε/θέλετε να παρευρεθείτε ☺️ not sponsored 🤣  🤣  🤣  🤣  🤣  🤣  🤣  🤣
image.thumb.png.171375af5cd6065410ecb5cdd9f0d7a9.png

Αν σου πω ότι πριν από λίγο παίχτηκε ο εξής διαλογος με τον αντρα μου;:

- Αγάπη, αύριο έχει από κοντά σεμινάριο στο avenue για αλλαγή πάνας, μπάνιο και πρώτες βοήθειες... παμε;;;

(Με κοιτάει...)

- Ε; Με θες κι εμένα μαζι;

- Γιατί εσ΄ύ δε θα την αλλάζεις πάνα;

- Ναι μωρέ, αλλά γίνεται να τα μάθεις εσ΄ύ και μετά να τα δείξεις και σε μένα;;

Κρατήθηκα και δεν ε΄φυγε παντόφλα....😂

Τα δωρεάν σεμινάρια που έχει ονλάιν το σάιτ πάντως τα έχω παρακολουθήσει κι εγ΄ω. Έχεις μπει και στα επί πληρωμη; Αξίζουν;

στις πριν 13 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Καλά εντάξει... Εσύ είσαι μοντέλο έγκυος... του τύπου έφαγα λίγο παραπάνω και πρήστηκε η κοιλίτσα! Φτου φτου 🥰

Σ ευχαριστώ για το κοπλιμα 😍 πραγματικά πιστεύω η λήψη σήμερα με ευνόησε, πιστεύω ευθύνεται και το μαύρο λουκ! Χαχαχα  

στις πριν 3 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Το βρήκατε όντως σε ευκαιρία και καλά κάνατε και το πήρατε! Κι εμείς ευτυχώς βρήκαμε μια άκρη, μετά κι από τις κατευθυντήριες που πήρα από εσάς (και σας ευχαριστώ). Βρήκα τη βάση μεταχειρισμένη για το αυγό που κουμπώνει στο καρότσι μας και για μετά το κάθισμα αυτοκινήτου το maxi cosi που απο την αρχή γλυκοκοιτάζαμε. 

Το περίεργο είναι ότι δε μου έδωσε απολύτως τιποτα.. ούτε καν οδηγίες για το αλάτι...

Εχω ξανά ραντεβού 23/11 για επανέλεγχο΄ με τον εμβρυομητρικό... οπότε μπορεί να το κάνει τότε! 

Χμμμ κοίτα μπορεί να μη σου είπε και τίποτα γιατί απ' ότι βλέπω η μοεμπουλα σου είναι στην 65η θέση! Δηλαδή η ανάπτυξη της είναι τέλεια, οπότε ίσως συμπέρανε ο άνθρωπος ότι εφόσον το μωρό δεν έχει επιρρεαστει αναπτυξιακά δε χρειάζεται να κάνεις και κάτι παραπάνω ☺️ ο,τι σου πει ο γιατρός σου κορίτσι μου, εφόσον είναι αυτός ήρεμος να είσαι κι εσύ ❤️ 

στις πριν 2 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Αν σου πω ότι πριν από λίγο παίχτηκε ο εξής διαλογος με τον αντρα μου;:

- Αγάπη, αύριο έχει από κοντά σεμινάριο στο avenue για αλλαγή πάνας, μπάνιο και πρώτες βοήθειες... παμε;;;

(Με κοιτάει...)

- Ε; Με θες κι εμένα μαζι;

- Γιατί εσ΄ύ δε θα την αλλάζεις πάνα;

- Ναι μωρέ, αλλά γίνεται να τα μάθεις εσ΄ύ και μετά να τα δείξεις και σε μένα;;

Κρατήθηκα και δεν ε΄φυγε παντόφλα....😂

Τα δωρεάν σεμινάρια που έχει ονλάιν το σάιτ πάντως τα έχω παρακολουθήσει κι εγ΄ω. Έχεις μπει και στα επί πληρωμη; Αξίζουν;

Χαχαχαχα με πέθανες με την παντόφλα!! Κι εγώ σήμερα που είχα ραντεβού με τη μαία μόνη μου για τα διαδικαστικά της εισαγωγής για τον τοκετό κτλ, του έστειλα τις σημειώσεις κι ακόμα δε τις διάβασε ενώ είπε ότι θα τις δει! Πώς το κατάλαβα; Του έκανα κουίζ ερωτήσεις στ αμάξι και ο άτιμος αντί να παραδεχθεί ότι δε τις διάβασε μάντευε τις απαντήσεις 🤣🤣🤣🤣 

Να πάτε αν τα καταφέρετε και να μας πεις πως ήταν ❤️

Δεν έχω μπει στα επί πληρωμής αν και τώρα σκέφτομαι μήπως κάνω αυτό για τον ανώδυνο τοκετό. Ρε συ είχαμε γραφτεί σ ένα δια.ζωσης εδώ και ακυρώθηκε τελευταία στιγμή λόγω μικρής προσέλευσης... Ξενέρωσα φουλ γιατί είναι το μόνο κομμάτι θεωρώ του παζλ που δεν έχω καμία πληροφορία. Η μαία του μαιευτηρίου μου είπε κάποια πράγματα σήμερα και με καθησύχασε ότι κατά τη διάρκεια του τοκετού θα με καθοδηγούν, αλλά κι αυτή με ενθάρρυνε να κάνω κάποιο μάθημα για να είμαι προετοιμασμένη. Τώρα θα δω τι θα κάνω, εν τω μεταξύ έληξε κι ένας κωδικός για το Χάλοουϊν που είχαν ρε γμτ 🤣🤣 

στις πριν 5 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Χμμμ κοίτα μπορεί να μη σου είπε και τίποτα γιατί απ' ότι βλέπω η μοεμπουλα σου είναι στην 65η θέση! Δηλαδή η ανάπτυξη της είναι τέλεια, οπότε ίσως συμπέρανε ο άνθρωπος ότι εφόσον το μωρό δεν έχει επιρρεαστει αναπτυξιακά δε χρειάζεται να κάνεις και κάτι παραπάνω ☺️ ο,τι σου πει ο γιατρός σου κορίτσι μου, εφόσον είναι αυτός ήρεμος να είσαι κι εσύ ❤️ 

Χωρίς να ξέρω κι εγώ, πρέπει να είναι είτε αυτό που λες είτε σ΄΄ωζει την κατάσταση η άλλη μητριαία...

image.thumb.png.274e8011093667a2ccd59930f8ef6fd9.png

στις πριν 2 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Χαχαχαχα με πέθανες με την παντόφλα!! Κι εγώ σήμερα που είχα ραντεβού με τη μαία μόνη μου για τα διαδικαστικά της εισαγωγής για τον τοκετό κτλ, του έστειλα τις σημειώσεις κι ακόμα δε τις διάβασε ενώ είπε ότι θα τις δει! Πώς το κατάλαβα; Του έκανα κουίζ ερωτήσεις στ αμάξι και ο άτιμος αντί να παραδεχθεί ότι δε τις διάβασε μάντευε τις απαντήσεις 🤣🤣🤣🤣 

Να πάτε αν τα καταφέρετε και να μας πεις πως ήταν ❤️

Δεν έχω μπει στα επί πληρωμής αν και τώρα σκέφτομαι μήπως κάνω αυτό για τον ανώδυνο τοκετό. Ρε συ είχαμε γραφτεί σ ένα δια.ζωσης εδώ και ακυρώθηκε τελευταία στιγμή λόγω μικρής προσέλευσης... Ξενέρωσα φουλ γιατί είναι το μόνο κομμάτι θεωρώ του παζλ που δεν έχω καμία πληροφορία. Η μαία του μαιευτηρίου μου είπε κάποια πράγματα σήμερα και με καθησύχασε ότι κατά τη διάρκεια του τοκετού θα με καθοδηγούν, αλλά κι αυτή με ενθάρρυνε να κάνω κάποιο μάθημα για να είμαι προετοιμασμένη. Τώρα θα δω τι θα κάνω, εν τω μεταξύ έληξε κι ένας κωδικός για το Χάλοουϊν που είχαν ρε γμτ 🤣🤣 

Κι εγώ αυ΄το για τον ανώδυνο τοκετό θέλω και το "ύπνος, κλάμα, πιπίλα".. Μην αγχώνεσαι για τον κωδικό προσφοράς. Γράψου στο πιο κοντινό σεμινάριο που έχει, κι ας το έχεις ξαναπαρακολουθήσει... κι εκεί πάντα δίνουν καινούργιο κωδικό.

Επιπλέον θα παλέψουμε να πάμε σε ένα δια ζώσης τη Δευτέρα που βρήκα μέσα από αυτα που μας έστειλε η @Kiddo. Περνάει τόσο γρήγορα ο καιρός!!!

Τελικά πώς τα πήγε ο σύζυξ με τις ερωτήσει quiz; Πέρασε το τεστ; 🤣

στις Just now, ο/η MarMar90 είπε:

Κι εγώ αυ΄το για τον ανώδυνο τοκετό θέλω και το "ύπνος, κλάμα, πιπίλα".. Μην αγχώνεσαι για τον κωδικό προσφοράς. Γράψου στο πιο κοντινό σεμινάριο που έχει, κι ας το έχεις ξαναπαρακολουθήσει... κι εκεί πάντα δίνουν καινούργιο κωδικό.

Επιπλέον θα παλέψουμε να πάμε σε ένα δια ζώσης τη Δευτέρα που βρήκα μέσα από αυτα που μας έστειλε η @Kiddo. Περνάει τόσο γρήγορα ο καιρός!!!

Τελικά πώς τα πήγε ο σύζυξ με τις ερωτήσει quiz; Πέρασε το τεστ; 🤣

Έχεις δίκιο ! Θα μπω σε κανένα άλλο για τον κωδικό 🤣

Όσο για τον συζυξ, έμεινε ανεξεταστεος ξεκάθαρα!! 😋

στις πριν 10 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Χωρίς να ξέρω κι εγώ, πρέπει να είναι είτε αυτό που λες είτε σ΄΄ωζει την κατάσταση η άλλη μητριαία...

image.thumb.png.274e8011093667a2ccd59930f8ef6fd9.png

Κοίτα κι εμένα μόνο η μία απ' τις δυο είχε αντίσταση, οπότε ίσως παίζει ρόλο κι αυτό. Σου λέει η μια μπορεί να έχει αυξημένη αντίσταση αλλά η άλλη να ισορροπεί αυτή την "απώλεια" ας πούμε. Κοίτα εφόσον είναι χαλαρός μη σε προβληματίζει - εσύ αν θες μπορείς να περιορίσεις το αλάτι στη διατροφή σου κάπως και να βοηθήσεις την κατάσταση, κι απλως να του το αναφέρεις στην επόμενη εξέταση αν σε προβληματίζει. 

Καλησπέρα κορίτσια μου! 

Δε κατάφερα να σας γράψω τόσες μέρες... Πέρασα λίγο δύσκολα.. Έπαθα φλεγμονή σε δόντι.. έκανα αντίδραση στο εμβόλιο της γρίπης.. μια ωραία ατμόσφαιρα δηλαδή!! 😅 Είμαι που είμαι όπως είμαι σαν ανάποδο γαμωτο.. τις προηγούμενες μέρες ήμουν απλησίαστη!! 🙄 Τώρα είμαι κάπως καλύτερα.. άρχισε να με πιάνει και η αντιβίωση..

Σε άλλα νέα... Έχω αρχίσει να αγωνιώ να δω τη μικρή.. τη Τρίτη έχουμε το Doppler 🤞🤞🤞.. με ανησυχεί και που τη νοιώθω υποτονική τις τελευταίες μέρες.. ίσως να την αποτελείωσαν τα τόσα depon που πήρα τελευταία...😳 Η καρδούλα της στους 135-138 χτύπους με το doppleraki στο σπίτι.. ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ βέβαια και ότι είναι εντός φυσιολογικών και απλά μπορεί να έχει γυρίσει σε κάποια θέση που να μην τη νοιώθω έντονα.. αλλά ξέρω εγώ..;! Τη νοιώθω βέβαια αλλά δεν έχει καμία σχέση.. τώρα είναι ίσα μια στο τόσο και ήπια.. θα μάθουμε τη Τρίτη..🙏🙏🙏

στις On 7/11/2024 at 12:18 ΜΜ, ο/η Maya_ είπε:

Καλησπέρα!

Ελπίζω όλες οι μανούλες και τα μωράκια να είστε καλά!

Χθες (33+3) πήγαμε στο γιατρό και μας την έβγαλε 2.032 kg ❤️ 

Όλα τα άλλα τα βρήκε μια χαρά!

Του είπα ότι έχω βάλει 10 κιλά και μου είπε πως έχω περιθώριο άλλα 2 και μετά θα είναι περιττά 😱
Πώς θα γίνει μόνο 2 μέχρι το τέλος ρε κορίτισα, 2 έβαλα το τελευταίο 10ήμερο 😂

Σούπερ η μπουμπου σας!! 😍😍😍😍

Με το καλό!!! 

στις On 7/11/2024 at 2:47 ΜΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

Σε άλλα νέα, πήγα κι εγώ σήμερα πάλι για καρδιοτοκογραφημα και υπέρηχο. Όλα καλά με τον μικρό, σταθερά ανεβαίνει. Τώρα είναι 3200. Να δούμε πόσο θα μεγαλώσει τώρα στις υπόλοιπες 3-4 εβδομάδες ☺️

Επίσης να και η κοιλαρα μου που είχα υποσχεθεί 😆 Βλέπω ότι έχει και κάτι δαχτυλιες ο καθρέφτης μου, αγνοήσετε τες παρακαλώ 😆1487132590_PXL_20241107_084604421_MP2.thumb.jpg.2609f476d5c2a59656d0920c30ab071b.jpg

Ρε συ είναι πάρα πολύ καλά ο μικρός σε σχέση με την εβδομάδα που είσαι!! ❤️❤️❤️❤️ Υπολόγισε ότι δεν είναι και ζυγαριά ακριβείας.. στο περίπου τα βγάζουν πάντα και συνήθως είναι λιγότερο από όσο υπολογίζουν! Φτου φτου το παιδάκι με το καλό!! 😍😍😍

Πωπω αγάπη εσύ και αν πρέπει να βασανιζεσαι... Εμείς καλύτερα να μην μιλάμε..😳😅 χαρά στο κουράγιο σου με τη κοιλουμπα!! Είναι πολύ όμορφη πάντως ρε συ!!! ❤️❤️❤️ Δαχτυλιες να είμαι ειλικρινής δε πρόσεξα.. με συνεπήρε η κοιλιά!! 😅😅 Α! Και η φόρμα όντως είναι πολύ ωραία και άνετη φαίνεται πολύ! Συμφωνώ και εγώ!!

στις πριν 1 ώρα, ο/η Kiddo είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου! 

Δε κατάφερα να σας γράψω τόσες μέρες... Πέρασα λίγο δύσκολα.. Έπαθα φλεγμονή σε δόντι.. έκανα αντίδραση στο εμβόλιο της γρίπης.. μια ωραία ατμόσφαιρα δηλαδή!! 😅 Είμαι που είμαι όπως είμαι σαν ανάποδο γαμωτο.. τις προηγούμενες μέρες ήμουν απλησίαστη!! 🙄 Τώρα είμαι κάπως καλύτερα.. άρχισε να με πιάνει και η αντιβίωση..

Σε άλλα νέα... Έχω αρχίσει να αγωνιώ να δω τη μικρή.. τη Τρίτη έχουμε το Doppler 🤞🤞🤞.. με ανησυχεί και που τη νοιώθω υποτονική τις τελευταίες μέρες.. ίσως να την αποτελείωσαν τα τόσα depon που πήρα τελευταία...😳 Η καρδούλα της στους 135-138 χτύπους με το doppleraki στο σπίτι.. ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ βέβαια και ότι είναι εντός φυσιολογικών και απλά μπορεί να έχει γυρίσει σε κάποια θέση που να μην τη νοιώθω έντονα.. αλλά ξέρω εγώ..;! Τη νοιώθω βέβαια αλλά δεν έχει καμία σχέση.. τώρα είναι ίσα μια στο τόσο και ήπια.. θα μάθουμε τη Τρίτη..🙏🙏🙏

Ωχ ρε αγάπη περαστικά! Τι σε βρήκε και σένα! 😭 Εγώ ευτυχώς δεν έκανα καμία αντίδραση ούτε στης γρίπης ούτε στου κοκκύτη. Πέρασε και δεν ακούμπησε! 

Όσο για τη μικρή που λες ότι τη νιώθεις πιο υποτονική, να σου πω κι εγώ ότι έχω παρατηρήσει και τον δικό μου πιο "ήρεμο" τελευταία... Η μαία χθες μου είπε ότι είναι λογικό σ αυτή τη φάση γιατί αρχίζουν και περιορίζονται εκεί μέσα μιας και μεγαλώνουν ραγδαία σε μέγεθος. Οπότε μου είπε ότι από εδώ και πλέον μπορεί οι κινήσεις να μην είναι τόσο σα κλωτσιές που ήταν μεταξύ 21ης-30ης εβδ, αλλά περισσότερο να νιώθω τεντώματα, να στριφογυρίζει και τους λοξυγγες καθώς οι πνεύμονες του αρχίζουν να ωριμάζουν. Οπότε κάπως ηρέμησα κι εγώ, οι κλωτσιές έχουν μειωθεί αρκετά μπορώ να πω, αλλά η μαία κι ο γιατρός μου είπαν εφόσον κινείται 10 φορές μες τη μέρα να μην ανησυχώ. 

Όλα καλά θα πάνε ♥️♥️ 

στις πριν 21 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου! Τσουπ εμφανίζομαι κι εγώ μετά από 2 εβδομάδες - πραγματικά πως περνάει έτσι νεράκι ο χρόνος ρε κορίτσια;;;

@_piripiri_ Σ ευχαριστούμε πολύ κορίτσι μου για την διευκρύνιση μεταξύ σελτεδακίων, λαβέτων και λοιπών! 🤣🤣 Καλά έχω πάει τραλαλό με όλες αυτές τις ορολογίες, απορώ ποιος/α τις σκέφτηκε για να μας δυσκόλεψει τη ζωή! χαχαχα χθες που λέτε παρακολούθησα κι ένα σεμινάριο για το θηλασμό και έμαθα και για τα κοχύλια! ΄αλλο σου λέει τα κοχύλια, άλλο ψευδοθηλές άλλο τα ασημένια επιθέματα για την ανακούφιση του στήθους 🤣🤣 Και να προσθέσω εγώ, από που προκύπτει το "κοχύλια" βρε παιδιά;;; 🤣🤣🤣 Ωρες ώρες νιώθω ότι δε μιλάω ελληνικά ή κάτι παίζει τελος πάντως 😅

@Kiddo έχεις κάνει εξαιρετικ΄΄η έρευνα στα καρότσια/καθίσματα/αυγά, υποκλίνομαι! Πετάχτηκα κι εγώ, αλλά εσύ τα είπες και πολύ καλύτερα και σωστότερα στην @MarMar90 - εγώ παραπληροφόρηση χαχαχα Εμείς παρεπιπτόντως πήραμε το αυγό από μια συνάδελφο που η κοπέλα πρόσφατα μετακόμισε εδώ (είναι Πορτογαλίδα, αλλά έμενε Λονδίνο) - το είχαν πάρει γιατί μετά τη γέννα στον 3ο μήνα ήρθαν για να γνωρίσουν το μωρό στους παππούδες εδώ, οπότε το αγόρασε και το χρησιμοποιήσε ουσιαστικά μόλις μερικές φορές για όσο ήταν εδώ. Μετά το μωρό επέστρεψε Λονδίνο, ε και φέτος που αποφάσισαν να μετακομίσουν πλήρως πήραν ήδη το καθισμάτακι για νήπιο κτλ. Οπότε το αυγό ήταν πραγματικά σα καινούργιο, σε άψογη κατάσταση κι ακόμα ισχύει η εγγύηση, από 325 ευρώ που το πήραν μας το έδωσαν 125! Καταλαβαίνετε, δε μπορέσαμε ν αντισταθούμε στην προσφορά 😅 

Επίσης τι όμορφες κοιλίτσες είναι αυτές @Kiddo, @_piripiri_, @MarMar90, @Kallia.Geo!! Κάλλια εν τω μεταξύ, δε ξέρω αν είναι το πραγματικό σου όνομα, αλλά όπως προείπαν και τα κορίτσια, είσαι όνομα και πράγμα, το κάλλος σου σου είναι εκθαμβωτικό!!! ❤️❤️❤️ Θα σας ανεβάσω κι εγώ κοιλούμπα, μ αρεσει πολύ αυτή η παράδοση που αρχίσαμε ☺️ εγώ έχω φτάσει επισήμως σήμερα στα 70 κιλά, ήτοι +10 ή +13 αν λάβουμε υπόψην μας ότι είχα χάσει και 3 κιλά πριν μείνω έγκυος λόγω διατροφής. Αλλά ο γιατρός μου + οι μαίες του μαιευτηρίου λαμβάνουν υπόψην τα 60 κιλά που είναι τα "κανονικά" μου, το οποίο με συμφέρει και άρα λοιπόν δε τους φέρνω αντίρρηση χαχαχαχαχ 🤣🤣🤣

Για τα Χριστούγεννα που λέτε, εμείς από τότε που μπήκαμε στο νέο σπίτι το 2022 αρχίσαμε να στολίζουμε σαν οικογένεια 😅 Αυτό το μήνα κλείνουμε 10 χρόνια μαζί και μέχρι και το '22, αλλάζαμε σπίτια συχνά και πάντα τα Χριστούγεννα ήμασταν πίσω στους γονείς κτλ, οπότε δε μπήκαμε στη διαδικασία ούτε μία αγιοβασιλιάτικη κάλτσα να πάρουμε  🤣🤣🤣 Ε απ το '22 λοιπόν, μιας και μπήκαμε στο δικό μας σπίτι είπε στον δικό μου ότι θέλω ρε παιδί μου να φτιάξουμε και την προίκα μας με τα χριστουγεννιάτικα (άσχετα που πάλι θα φεύγαμε για γιορτές). Οπότε άρχισα δειλά δειλά με κάποια στολίδια και συμφωνήσαμε να στολίζουμε κάπου τέλη Νοεμβρίου που είναι κι η επέτειός μας για να τα χαρούμε κιόλας πριν φύγουμε για γιορτές. Και ξεστολίζουμε μετά τα γενέθλιά μου που είναι στις 14/01 😅😅 όλα προγραμματισμένα, όλα νοικοκυρέμενα όπως βλέπετε χαχαχα Εννοείται φέτος κι εγώ θέλω να δώσω παραπάνο πόνο μιας και θα είναι και τα πρώτα μας Χριστούγεννα που θα περάσουμε στο σπίτι πλήρως, θα έρθουν κι οι κουμπάροι μας για 2-3 μέρες με τη βπατιστικιά μου, οπότε θέλω να το ζήσω!

Εν τω μεταξύ @_piripiri_ @Kallia.Geo @Maya_ τι συγκίνηση ρε σεις, μπήκατε στο μήνα σας!! Δε μπορώ να το πιστέψω ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε τις πρώτες αφίξεις απ τα μωράκια σ αυτό το θέμα!! Μ εχει πιάσει μια γλυκιά προσμονή για όλες μας ❤️💙🤞 Αχ να πάνε όλα καλά βρε κορίτσια 🥰🥰🥰 

Πραγματικά με όλες αυτές τις ονομασίες και εγώ έχω χάσει τη μπάλα.... Τα κοχύλια εντωμεταξυ μόνο κοχύλια δεν είναι!! 😂😂 Μην αγχώνεσαι γλυκιά μου! Μια χαρά είναι τα ελληνικά σου! Αλλά πώς θα πουλήσουν χωρίς εξεζητημένες ονομασίες;;! 🤣 Για την ώρα πάντως εγώ δεν παίρνω τίποτα.. παίρνω διφορούμενες απόψεις για το τι βόλεψε τη κάθε μία μαμά οπότε θα το δω όταν με το καλό γεννηθεί η μικρή αν χρειαστώ κάτι.. μη δίνουμε τσάμπα λεφτά από τώρα σε κάτι που μπορεί και να μη χρειαστεί..! 

Το αυγό το βρήκες σε εξαιρετική τιμή και ευκαιρία!! Εδώ μεταχειρισμένο στα 180€ και χωρίς τη βάση παρακαλώ!! Καινούριο έχει 250€ ξέρω εγώ.. βάλε και τα έξοδα βιολογικού καθαρισμού.. δε ξέρω τι σκέφτονται.. να βγάλουν τα λεφτά που έδωσαν;! 

Να το ζήσετε κοριτσάκι μου!! Οι πιο όμορφες γιορτές μας θα είναι φέτος!!! 😍😍😍😍😍

στις πριν 22 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Να μαι κι εγώ! Το μαύρο κόβει αλλά πλέον η κοιλιά δε κρύβεται 😅 31+2 σήμερα με τ αγοράκι μου 💙💙💙💙

Εμείς είχαμε και το δεύτερο υπέρηχο ανάπτυξης εμβρύου όπως σας είχα πει λόγω αντίστασης στις μητριαιες, αλλά φαίνεται να έχει εξαλειφθεί το θέμα πλήρως!! Προχθές πήγαμε (31εβδ), το μωρό πήρε θέση και είναι με το κεφαλάκι κάτω πλέον, και μας έβγαλε τον μικρούλη 1820γρ, περίπου 40εκ είπε, και στην 68η εκατοστιαία θέση - ακριβώς ίδια και με τον προηγούμενο υπέρηχο οπότε φαίνεται να μεγαλώνει με σταθερούς ρυθμούς ☺️ οπότε @MarMar90 μη μου ανησυχείς για την αντίσταση, λογικά θα σου έδωσε ασπιρίνη φαντάζομαι και να μειώσεις το αλάτι στη διατροφή σου; Εμένα τέτοια οδηγία μου είχε δωθεί τότε στη β επιπέδου όταν διαπιστώσαμε αυτό το θεματακι. 

Τράχηλο δε μου μέτρησε ούτε στον 1ο ούτε στο 2ο υπέρηχο ανάπτυξης, αλλά μου είπαν ότι θα γίνει στο doppler. Και τώρα άκου @Kiddo να κουφαθεις που είπες ότι σου βάζουν αργά τις εξετάσεις! Εμένα μου έβαλε το ντοπλερ 35η εβδ, η τελευταία των Μοϊκανών 🤣🤣🤣🤣 με προβλημάτισε, αλλά μου εξήγησε ότι δεν έχει νόημα νωρίτερα γιατί στο 3ο τρίμηνο ήδη έχω κάνει 2 υπερήχους ανάπτυξης όπου έχουμε δει σημαντικές μετρήσεις 🤷🏻‍♂️ και διαπίστωσα και στο πορτογαλικό γκρουπ ότι κι άλλες 2 κοπέλες με το ίδιο θέμα με μένα έχουν την ίδια οδηγία. Άρα μάλλον είναι έτσι τον πρωτόκολλο εδώ, τι να πω.

Κατά τ αλλά κορίτσια εγώ παρακολουθώ τα σεμινάρια του mbn center (https://www.mnbcenter.gr/seminaria/category/dorean-seminaria/) που είχατε πει εδώ! Απίστευτα κατατοπιστικά!! Η μαία εξαιρετική και πάρα πολύ ενημερωμένη θεωρώ ♥️ και χθες μπήκα σε μια σύσκεψη του le lèche Greece, του οργανισμού συμβούλων θηλασμού κι έπαθα πλάκα με την ποιότητα του περιεχομένου δεδομένου του ότι είναι δωρεάν. Επίσης μπορείς να έχεις τηλεφωνική επικοινωνία με τις συμβούλους θηλασμου, βαζω λινκ εδώ: https://www.lllgreece.org/symvouloi ! Έχει ανά περιοχή σε όλη την Ελλάδα μέχρι και Γερμανία/Γαλλία. 

IMG_20241108_150730-removebg-preview.png

Ρε κοπελιά;!!! Σα να κοιμήθηκες στον 6ο μήνα είσαι..!!! Τι έγινε;; Ξέχασαν να του πουν του μπέμπη ότι μπήκε στον 8ο;;;; 🤣🤣🤣🤣 

Φτου φτου φτου παιδί μου και εσύ μινιον!! Κόβει λέει το μαύρο... Φήμες αγάπη, φήμες!!! Ούτε καν...!! Έλα να με δεις να καταλάβεις!! 🤣🤣🤣

Είδες τα κιλά πριν δε τα σχολίασα!!! 70 κιλά λέει ρε φίλε!!! Που τα έβαλες καρδιά μου τα 10 κιλά;;;; Στον αστράγαλο;;;; 🤣🤣🤣🤣 Ούτε καν!!! Εγώ ακόμα δεν έχω κάνει το λάθος να ανέβω ζυγαριά... Το έχουμε κάψει κυρ Στέφανε το τελευταίο διάστημα και φοβάμαι...🙄😬 Να τώρα τσάκισα ένα panettone γιατί έχουμε μπει και στο κλίμα των Χριστουγέννων..😅😅 άντε να ζυγιστεις μετά...🙈

35η εβδομάδα ΟΥΤΕ ΚΑΝ!!!!!! 😱😱😱😱 Αν και οκ πολλοί θεωρούν προαιρετική αυτή την εξέταση και σε πολλές χώρες δεν τη κάνουν κιόλας... Αλλά ρε φίλε 35;!!! 

Σούπερ ο μπέμπης!!! 😍😍😍 Μπράβο βρε κοριτσάκι μου!! Με το καλό όλα!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

στις πριν 22 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

image.thumb.png.55296d61c99f3fbca6211c0014d194db.png
Ανανεώνω και πινακάκι βεβαιώς βεβαίως! @Kiddo περιμένω να διαβάσω απο βδομάδα τα νέα σου από ντόπλερ 🙏❤️

Επίσης, πήρε το μάτι μου ότι ανέφερες για πλάνο τοκετού, αν υπάρχει κάποιο template και θα μπορούσες να μας στείλεις έτσι για να δω κι εγώ να συγκρίνω με τα εδώ, θα το εκτιμούσα πολύ! 

Εμένα μου έστειλε η μαία ένα, είναι στα πορτογαλικά βέβαια, αλλά έκανα κάποιες προσθήκες που θεώρησα ότι παραλήφθηκαν, όπως οι εξέταση διαστολής με το χέρι! Κι επειδή είδα ότι κι άλλα κορίτσια το ρω΄τησατε, εδώ τλχ η μαία μου είπε ότι ό,τι παρέμβαση γίνεται πρέπει να ζητείται η συγκατάθεσή μου, κι αν δε βρίσκομαι εγώ η ίδια σε θέση, τότε του συντρόφου μου. Μόνο σε περίπτωση σοβαρής ιατρικής ανάγκης παίρνουν πρωτοβουλίες αυτοί αλλά και πάλι ο γυναικολόγος μου είπε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο που ακολουθείται απ το μαιευτ΄ηριο, δε μπορεί ο καθένας να παίρνει αυθαίρετες δικές του αποφάσεις.

Για την εξέταση διαστολής με 🖐️:
- Η 1η γίνεται με το που εισέλθει η έγκυος στο μαιευτήριο για να γίνει εκτίμηση του αν βρίσκεται σε ενεργό τοκετό και με πόσο διαστολή ξεκινά η διαδικασία κατά την εισαγωγή της.
- Από εκεί και πέρα, μια νορμάλ συχνότητα αυτής της εξέτασης είναι κάθε 3-4 ώρες. 

Αυτά τώρα ισχύουν εδώ, ρωτήστε κι εσείς το γυναικολόγο/μαία σας και κάντε σαφές με το τι νιώθετε άνετα και τι όχι. Εγώ στο τελευταίο ραντεβού συζήτησα ενδελεχώς με το γυναικολόγο για τον τοκετό κι ο άνθρωπος ρε πιαιδά μ εκανε να αισθανθώ πάρα πολύ ασφαλής και σίγουρη! Μου είπε τι επιλογές έχω για την ανακούφιση του πόνου μέχρι και μου επισήμανε πάρα πολλές φορές ότι έχει πολύ υπομονή και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να εχω εναν ηρεμο τοκετό εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. Επίσης τον ρώτησα κι αν εχει προγραμματισμένες διακοπές μιας και μπαίνουμε στο μήνα σε γιορτινή περιόδο και μου είπε ότι έχει άδεια μόνο την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη, απ εκεί και πέρα μου είπε θα είμαστε μαζί σίγουρα 🙏

Θα το ανεβάσω στη πρώτη ευκαιρία γιατί ετοιμαζόμαστε τώρα να φύγουμε.. βλέπετε τώρα που περιμένουμε παιδί άρχισαν να μας προσκαλούν και σε παιδικά πάρτυ..🤣🤣🤣

Για την εξέταση του τραχήλου εμένα μου είπαν ότι δε μπορούμε να το αποφύγουμε.. δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξέτασης.. εννοείτε όμως ότι μπορούμε να ζητήσουμε τη λιγότερο αναγκαία συχνότητα.. πχ οι δικές μου μαίες είπαν ότι δεν θα αφήσουν άλλους να με εξετάζουν μόνο ο γιατρός αν θέλει (πράγμα που έχουμε πει ήδη με το γιατρό) και οι ίδιες.. αλλά και αυτό εφόσον έχει ξεκινήσει ο τοκετός και πάλι σύμφωνα με τη συχνότητα των συσπάσεων εκεί θα το δουν και αυτό μαξ 1-2 φορές.. εξαρτάται από το πόσο συχνές θα είναι οι συσπάσεις και πόσο γρήγορα παρατηρούν να ανοίγει ο τράχηλος ώστε όταν φτάσει 10 να μου πουν να σπρώξω.. όσον αφορά αυτό με την ώρα ανά 3-4 ώρες... Εμένα τουλάχιστον μου είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος.. υπάρχουν γυναίκες που αργούν πολύ να έρθουν σε πλήρη διαστολή.. ανά 3-4 ώρες σε μια γυναίκα που έχει τοκετό 24++ ώρες όπως καταλαβαίνεις είναι αρκετά συχνά η εξέταση και αναίτια.. εμένα μου είπαν αυτό δηλαδή ότι θα το δούμε σύμφωνα με τις συσπάσεις.. όταν γίνουν πολύ συχνές εκεί θα μετρήσουμε για να δούμε που βρισκόμαστε και αν χρειαστεί 2η μέτρηση πχ μαξ..

P.S. Έχω φίλη που με προγραμματισμένη καισαρική στο Έλενα, οποίος/α πέρναγε της έβαζε χέρι..!! Η ίδια δεν είχε ενημερωθεί ποτέ ούτε είχε κάνει μαθήματα κτλ.. Για αυτό είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε και να αναγνωρίζουμε την μαιευτική βία.. έχουμε κάθε δικαίωμα και λόγο πάνω στο τι θα γίνετε στο σώμα μας!!

στις πριν 4 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου! 

Κορίτσι μου σιδερένια!!! Πέρασε το δύσκολο... Θα δείτε τη νινού σας την Τρίτη και θα αποζημιωθείς για όλα!

Για το πόσο νιώθεις τη μικρή, όπως σου είπε και η @Θέτις Κ., αλλά ξέρεις κι εσύ, να μην ανησυχείς! Και μένα ο γυναικολόγος για τις 10 κιν΄ήσεις τη μέρα μου είπε...που είμαι σίγουρη οτι η μικρή σου τις κάνει και με το παραπάνω!!

Εντωμεταξύ, εγώ ώρες ώρες νιώθω χαμηλά κάτι κινήσεις πολύ περιέργες... λες και παίζει με τα δάχτυλα της... είναι κάπως κρίπι... λες κι έχω ένα καλικαντζαράκι μέσα μου.

Λόγω ημερών το  φαντάζομαι κάπως έτσι... 😂

image.thumb.png.2e2ff9264d9d9ad42c8a97c13c46443f.png

@Θέτις Κ. @Kiddo Κορίτσια τα εμβόλια σε ποια εβδομάδα σας είπαν να τα κάνετε;; Ούτε για αυτό μου έχει αναφέρει κάτι..

Έχω βέβαια φτάσει στα όρια μου με τις βελόνες ανά 20ήμερο με τόσες αιματολογικές, αλλά πρέπει!Μου βρήκε μάλιστα και τσιμπημένη μια τιμή στα ηπατικά ένζυμα (τρανσαμινάση ast/sgot) και πρέπει να την επαναλάβω την εξέταση σε λίγες μέρες...

Οχι άλλη ένεσηηηηηηηηηη.........

στις πριν 1 ώρα, ο/η Kiddo είπε:

Για την εξέταση του τραχήλου εμένα μου είπαν ότι δε μπορούμε να το αποφύγουμε.. δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξέτασης.. εννοείτε όμως ότι μπορούμε να ζητήσουμε τη λιγότερο αναγκαία συχνότητα.. πχ οι δικές μου μαίες είπαν ότι δεν θα αφήσουν άλλους να με εξετάζουν μόνο ο γιατρός αν θέλει (πράγμα που έχουμε πει ήδη με το γιατρό) και οι ίδιες.. αλλά και αυτό εφόσον έχει ξεκινήσει ο τοκετός και πάλι σύμφωνα με τη συχνότητα των συσπάσεων εκεί θα το δουν και αυτό μαξ 1-2 φορές.. εξαρτάται από το πόσο συχνές θα είναι οι συσπάσεις και πόσο γρήγορα παρατηρούν να ανοίγει ο τράχηλος ώστε όταν φτάσει 10 να μου πουν να σπρώξω.. όσον αφορά αυτό με την ώρα ανά 3-4 ώρες... Εμένα τουλάχιστον μου είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος.. υπάρχουν γυναίκες που αργούν πολύ να έρθουν σε πλήρη διαστολή.. ανά 3-4 ώρες σε μια γυναίκα που έχει τοκετό 24++ ώρες όπως καταλαβαίνεις είναι αρκετά συχνά η εξέταση και αναίτια.. εμένα μου είπαν αυτό δηλαδή ότι θα το δούμε σύμφωνα με τις συσπάσεις.. όταν γίνουν πολύ συχνές εκεί θα μετρήσουμε για να δούμε που βρισκόμαστε και αν χρειαστεί 2η μέτρηση πχ μαξ..

Εμένα γνωστή μου μου ανέφερε ότι αυτό με το χέρι είναι και μια πρακτική των γιατρών για να προκληθεί πιο γρήγορα ο τοκετός.. και δεν αναφέρομαι για όταν θα πας προγραμματισμένα να γενν΄ήσεις ή αν έχουν σπάσει τα νερά. Αυτή συγκεκριμένα μου είπε να μην τον αφήσω να με εξετάσει έτσι σε κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού μας όταν θα μπω στον μήνα μου...

Δεν ξέρω.. μάλλον μύθος είναι... απλά είπα να το αναφέρω! Αν ήταν έτσι θα σας το είχαν πει και οι μαίες φαντάζομαι!🤦‍♀️

στις On 9/11/2024 at 6:11 ΜΜ, ο/η MarMar90 είπε:

Εμένα γνωστή μου μου ανέφερε ότι αυτό με το χέρι είναι και μια πρακτική των γιατρών για να προκληθεί πιο γρήγορα ο τοκετός.. και δεν αναφέρομαι για όταν θα πας προγραμματισμένα να γενν΄ήσεις ή αν έχουν σπάσει τα νερά. Αυτή συγκεκριμένα μου είπε να μην τον αφήσω να με εξετάσει έτσι σε κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού μας όταν θα μπω στον μήνα μου...

Δεν ξέρω.. μάλλον μύθος είναι... απλά είπα να το αναφέρω! Αν ήταν έτσι θα σας το είχαν πει και οι μαίες φαντάζομαι!🤦‍♀️

Αναφέρεσαι στο λεγόμενο "ελικοπτερακι" ! Το κανει ο γιατρός στο ιδιωτικό ραντεβού με σκοπό να ερεθισει με κάποιο τρόπο τον τράχηλο και να φύγει το πώμα... είναι παρεμβατικό και δεν συνιστάται,  αλλά κάποιοι γιατροί το κάνουν. 

Όσο για την εξέταση του τραχηλου , θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται στον ενεργό τοκετό,  ώστε να γνωρίζουν σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε και φυσικά όχι κάθε τρεις κ λίγο... !!  ( το έζησα τραυματικα στο πρώτο!)

@Θέτις Κ.ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια 🥰🥰

Τι γλυκιά κοιλίτσα είναι αυτή!! Εύχομαι να μείνετε εκεί κ να μη σε ταλαιπωρήσει μεγαλύτερη 😅

στις πριν 1 ώρα, ο/η Kallia.Geo είπε:

Αναφέρεσαι στο λεγόμενο "ελικοπτερακι" ! Το κανει ο γιατρός στο ιδιωτικό ραντεβού με σκοπό να ερεθισει με κάποιο τρόπο τον τράχηλο και να φύγει το πώμα... είναι παρεμβατικό και δεν συνιστάται,  αλλά κάποιοι γιατροί το κάνουν. 

Όσο για την εξέταση του τραχηλου , θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται στον ενεργό τοκετό,  ώστε να γνωρίζουν σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε και φυσικά όχι κάθε τρεις κ λίγο... !!  ( το έζησα τραυματικα στο πρώτο!)

Αααα άρα και υπάρχει και γίνεται... Μάλιστα 🤔

στις πριν 1 ώρα, ο/η Kallia.Geo είπε:

Όσο για τα κιλά κορίτσια,  κ εγώ τώρα είμαι +12 ... μπαίνουν εύκολα τα άτιμα 😂😂🤩

Αν θυμαμαι καλά, εσύ δε μας είχες πει ότι είχες βάλει αρκετά στην πρώτη εγκυμοσύνη; Τα είχες χάσει ε΄ύκολα μετα;

Σε αυτή τίποτα!!Τέλεια είσαι!!! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...