Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η Mary_piggy είπε:

Έχεις δίκιο αλλά εργάζομαι οπότε δεν είναι εύκολο να βρω χρόνο να απολαύσω με την ησυχία μου τον ύπνο. Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορώ να απολαύσω το φαγητό γιατί έχω πάρα πολλές ανακατωσούρες και ό,τι και να φάω με πειράζει, αλλά χαλάλι μου φαίνεται απίστευτο όταν κοιτάω την κοιλιά μου και σκέφτομαι ότι εκεί μέσα έχω ένα μικρούλι 🥰

Αχ είναι το πιο ωραίο συναίσθημα!!! Εγώ πέρυσι σαν αύριο έμαθα ότι θα έχω αγοράκι 🩵🩵 🩵 

Οι ανακατωσούρες θα υποχωρήσουν σιγά σιγά!! Μετά θα έρθουν οι καούρες που τις θεωρώ πιο δύσκολες!

• Απαντήσεις 309
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Ioanna6 είπε:

Κλείσαμε ραντεβού για την Τρίτη με την σύμβουλο!! Άντε να δούμε, έχω λίγο άγχος είναι η αλήθεια!! 

@elbe ποσο καιρό τώρα τρώτε στερεες;; Του τα λιώνεις; 
Επίσης έχω διαβάσει ότι κάποια από τα σημασία ετοιμότητας είναι ότι πρέπει να κάθεται μόνο του το μωρό ή με ελάχιστη υποστήριξη. Εσάς καθεται;

Τέλεια!! Να δεις κι εσύ τι γίνεται!!

Έχει από τις 17 Φλεβάρη που τρώει και του τα λιώνω στο μπλέντερ, μόνο φρούτα! Φαγητό θα ξεκινήσουμε σε λίγες μέρες. Στο καρεκλακι κάθεται μια χαρά με τις ζώνες! Στο κρεβάτι που τον βάζω κάθεται και στον καναπέ. Τον πιάνω και από τα χέρια, κάθεται κορδομένος και κάνουμε τη βαρκούλα του ψαρά και με κοιτάει στα μάτια. Κι από καθιστή θέση βάζει δύναμη και σηκώνεται όρθιος.

Εσάς πως τα πάει με το κάθισμα;;

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η elbe είπε:

Αχ είναι το πιο ωραίο συναίσθημα!!! Εγώ πέρυσι σαν αύριο έμαθα ότι θα έχω αγοράκι 🩵🩵 🩵 

Οι ανακατωσούρες θα υποχωρήσουν σιγά σιγά!! Μετά θα έρθουν οι καούρες που τις θεωρώ πιο δύσκολες!

Τι ωραία! Εμάς ακόμα δεν φάνηκε αν και μας είπε ότι από τους χτύπους της καρδιάς ίσως να είναι κοριτσάκι, θα δείξει ❤️ Συμφωνώ για τις καούρες διότι ήδη έχω περάσει και από αυτό το στάδιο και είναι από τα χειρότερα.

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η elbe είπε:

Τέλεια!! Να δεις κι εσύ τι γίνεται!!

Έχει από τις 17 Φλεβάρη που τρώει και του τα λιώνω στο μπλέντερ, μόνο φρούτα! Φαγητό θα ξεκινήσουμε σε λίγες μέρες. Στο καρεκλακι κάθεται μια χαρά με τις ζώνες! Στο κρεβάτι που τον βάζω κάθεται και στον καναπέ. Τον πιάνω και από τα χέρια, κάθεται κορδομένος και κάνουμε τη βαρκούλα του ψαρά και με κοιτάει στα μάτια. Κι από καθιστή θέση βάζει δύναμη και σηκώνεται όρθιος.

Εσάς πως τα πάει με το κάθισμα;;

Δηλαδή μπορεί να κάτσει μόνος του;;; 
μαμας κάθεται, στηρίζει την σπονδυλική στήλη αλλά πέφτει μπροστά η στο πλαι.. δεν μπορεί να κάτσει ακόμα ευθεία και με ανησυχεί λίγο η αλήθεια είναι γιατί λογικά τώρα στον 6ο θα ξεκινήσουμε και εμείς στερεες.

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Ioanna6 είπε:

Δηλαδή μπορεί να κάτσει μόνος του;;; 
μαμας κάθεται, στηρίζει την σπονδυλική στήλη αλλά πέφτει μπροστά η στο πλαι.. δεν μπορεί να κάτσει ακόμα ευθεία και με ανησυχεί λίγο η αλήθεια είναι γιατί λογικά τώρα στον 6ο θα ξεκινήσουμε και εμείς στερεες.

Στην κρεβατοκάμαρα που τον βάζω αντέχει να καθήσει και να παίξει, ενώ πρώτα έπεφτε απευθείας μπροστά, αλλά αν δεν τον βάλω μαξιλάρια πέφτει ανάσκελα ή στο πλάι. Μπροστά πλέον δεν πέφτει, βάζει τα χέρια του κ στηρίζεται. Μη σε ανησυχεί, γιατί θα τη στηρίζουν κ οι ζώνες από το καρεκλακι για να κάθεται κάθετα. Μπορείς να βάζεις στην αρχή κ κάποια κουβερτουλα σαν σφήνα. Εγω τις πρώτες μέρες τον έβαζα πέρα από το φαγητό να παίζει και με παιχνίδια και με την κουβέρτα σφήνα για να μη γέρνει στο πλάι. Πήρατε καρεκλάκι;;

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η elbe είπε:

Στην κρεβατοκάμαρα που τον βάζω αντέχει να καθήσει και να παίξει, ενώ πρώτα έπεφτε απευθείας μπροστά, αλλά αν δεν τον βάλω μαξιλάρια πέφτει ανάσκελα ή στο πλάι. Μπροστά πλέον δεν πέφτει, βάζει τα χέρια του κ στηρίζεται. Μη σε ανησυχεί, γιατί θα τη στηρίζουν κ οι ζώνες από το καρεκλακι για να κάθεται κάθετα. Μπορείς να βάζεις στην αρχή κ κάποια κουβερτουλα σαν σφήνα. Εγω τις πρώτες μέρες τον έβαζα πέρα από το φαγητό να παίζει και με παιχνίδια και με την κουβέρτα σφήνα για να μη γέρνει στο πλάι. Πήρατε καρεκλάκι;;

Ναι ίσως να βάζω κάτι σε μαξιλάρι ή κουβέρτα για να την στηρίζει καλύτερα. Γενικά την βάζουμε να κάθεται σε μαξιλάρια αλλά και πάλι πέφτει μετά από λίγο χαχα.. λογικά μέχρι τον 6ο θα το βρει καλύτερα… όχι δεν πήραμε ακόμα καρεκλάκι, μέσα στην βδομάδα θα πάμε! 

Δημοσίευση
στις On 8/3/2025 at 9:11 ΜΜ, ο/η Ioanna6 είπε:

Ναι ίσως να βάζω κάτι σε μαξιλάρι ή κουβέρτα για να την στηρίζει καλύτερα. Γενικά την βάζουμε να κάθεται σε μαξιλάρια αλλά και πάλι πέφτει μετά από λίγο χαχα.. λογικά μέχρι τον 6ο θα το βρει καλύτερα… όχι δεν πήραμε ακόμα καρεκλάκι, μέσα στην βδομάδα θα πάμε! 

Πως πήγε με τη σύμβουλο θηλασμού;;

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η elbe είπε:

Πως πήγε με τη σύμβουλο θηλασμού;;

Καλημεραααα!! Πήγε πολύ καλά!! Η συγκεκριμένη είναι και παιδίατρος και εάν δεν ήταν μακριά θα πηγαίναμε με τα 1000! Μου αρέσει παρά πολύ, ήταν εξαιρετική μπορώ να πω!! Μου είπε ότι το μωρό πιάνει πολύ καλά και πως τα κιλά της γενικά είναι μια χαρα και πως ακολουθεί τις καμπύλες της!! Μου είπε και 2 πράγματα που δεν τα ήξερα και με βοήθησαν παρά πολύ! Μότ είπε πως σε κάθε γεύμα προσφέρουμε και τα 2 στήθη και αν θέλει τρώει από το δεύτερο, αλλά εμείς το προσφέρουμε έτσι και αλλιώς και επίσης μου είπε πως όταν βλέπω ότι σταματάει να ρουφάει 1-2 λεπτά να κάνω μαλάξεις στο στήθος για να την βοηθήσω να τραβήξει το γάλα διότι έχει μένει λίγο και βγαίνει αργά και ίσως γιαυτο νευριάζει καμία φορά και τραβιέται! Επίσης μου είπε ότι είναι φυσιολογικό να τρώει πιο σύντομα τώρα γιατί μεγαλώνει κσι τρώει πιο αποτελεσματικά και επίσης το κάθε 2-3 ώρες φυσικά που μου λέγαν ΔΕΝ ισχύει στα θηλαζοντα βρέφη. Τρώει ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ θέλει. Απλώς αν καμία φορά είπε μου πεινάει πολύ σύντομα είναι ίσως γιατί δεν είχε χορτάσει πριν, είτε γιατί την πήρε ο ύπνος είτε γιατί έδινα μόνο το 1 στήθος. Αυτααα. Γενικά με βοήθησε πααααρα πολύ και βλέπω ήδη ότι το μωρακι μου τρώει καλύτερα και νομίζω κοιμάται και καλύτερα!! Επίσης σε κιλά είναι 6250 κσι ύψος σχεδόν 67. Ξεπέρασε και την καμπύλη στο ύψος😲❤️ 

παραγγειλαμε και καρεκλάκι φαγητού και λογικά την επόμενη βδομάδα ξεκινάμε και έχω τρομεροοοο άγχος😅

Εσεις πως είστε;;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Ioanna6 είπε:

Καλημεραααα!! Πήγε πολύ καλά!! Η συγκεκριμένη είναι και παιδίατρος και εάν δεν ήταν μακριά θα πηγαίναμε με τα 1000! Μου αρέσει παρά πολύ, ήταν εξαιρετική μπορώ να πω!! Μου είπε ότι το μωρό πιάνει πολύ καλά και πως τα κιλά της γενικά είναι μια χαρα και πως ακολουθεί τις καμπύλες της!! Μου είπε και 2 πράγματα που δεν τα ήξερα και με βοήθησαν παρά πολύ! Μότ είπε πως σε κάθε γεύμα προσφέρουμε και τα 2 στήθη και αν θέλει τρώει από το δεύτερο, αλλά εμείς το προσφέρουμε έτσι και αλλιώς και επίσης μου είπε πως όταν βλέπω ότι σταματάει να ρουφάει 1-2 λεπτά να κάνω μαλάξεις στο στήθος για να την βοηθήσω να τραβήξει το γάλα διότι έχει μένει λίγο και βγαίνει αργά και ίσως γιαυτο νευριάζει καμία φορά και τραβιέται! Επίσης μου είπε ότι είναι φυσιολογικό να τρώει πιο σύντομα τώρα γιατί μεγαλώνει κσι τρώει πιο αποτελεσματικά και επίσης το κάθε 2-3 ώρες φυσικά που μου λέγαν ΔΕΝ ισχύει στα θηλαζοντα βρέφη. Τρώει ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ θέλει. Απλώς αν καμία φορά είπε μου πεινάει πολύ σύντομα είναι ίσως γιατί δεν είχε χορτάσει πριν, είτε γιατί την πήρε ο ύπνος είτε γιατί έδινα μόνο το 1 στήθος. Αυτααα. Γενικά με βοήθησε πααααρα πολύ και βλέπω ήδη ότι το μωρακι μου τρώει καλύτερα και νομίζω κοιμάται και καλύτερα!! Επίσης σε κιλά είναι 6250 κσι ύψος σχεδόν 67. Ξεπέρασε και την καμπύλη στο ύψος😲❤️ 

παραγγειλαμε και καρεκλάκι φαγητού και λογικά την επόμενη βδομάδα ξεκινάμε και έχω τρομεροοοο άγχος😅

Εσεις πως είστε;;

Τέλεια!! Πάει πολύ καλά η μικρή σου!!! Α δεν ήξερα ότι την έβαζες μόνο στο ένα στήθος. Με όλα αυτά που έγραψες είναι σαν να άκουγα ξανά τη δική μου σύμβουλο θηλασμού. Πόσο μου λείπουν αυτές οι στιγμές 😔

Αχ θα έχει πολύ πλάκα όταν θα τρώει!!! Ό,τι καλύτερο!!! Σε ποιο καρεκλάκι καταλήξατε;;

Εμένα τον μικρό τον ταΐζει η μαμά μου τα φρούτα του και χθες επειδή έκλαιγε τον έβγαλαν και τον είχαν αγκαλιά για να φάει με τον άντρα μου. Αλλά τους είπα, αν δεν τρώει στο καρεκλάκι δε θα το δίνουν στο πόδι. Προτιμώ να μη φάει όλη τη φρουτοκρεμα και όσο φάει καθισμένος στο καρεκλάκι του, παρά να μάθει ότι κλαίγοντας θα φάει στην αγκαλιά. Έτσι κι αλλιώς αν δεν συμπληρώσει τα γραμμάρια φαγητού μπορεί να συμπληρωθεί με γάλα. Εμείς λογικά από βδομάδα ξεκινάμε και φαγητό το μεσημέρι. Είμαστε και σε ρυθμούς βάφτισης! Πήραμε και τα ρούχα του για πριν τη βάφτιση για μωρό 18 μηνών και θα του είναι πιστεύω ίσα ίσα για τότε. Σήμερα το πρωί που τον μέτρησα με τη μεζουρα έφτασε 75 εκατοστά και σε κιλά έχει ξεπεράσει σίγουρα τα 8 κιλά. Τώρα έχω να γράψω τα προσκλητήρια. Γενικά υπάρχει ένα μικρό τρέξιμο, αλλά το καλό είναι ότι έχει καλό καιρό κ τον παίρνω μαζί μου στο καρότσι!! 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η elbe είπε:

Τέλεια!! Πάει πολύ καλά η μικρή σου!!! Α δεν ήξερα ότι την έβαζες μόνο στο ένα στήθος. Με όλα αυτά που έγραψες είναι σαν να άκουγα ξανά τη δική μου σύμβουλο θηλασμού. Πόσο μου λείπουν αυτές οι στιγμές 😔

Αχ θα έχει πολύ πλάκα όταν θα τρώει!!! Ό,τι καλύτερο!!! Σε ποιο καρεκλάκι καταλήξατε;;

Εμένα τον μικρό τον ταΐζει η μαμά μου τα φρούτα του και χθες επειδή έκλαιγε τον έβγαλαν και τον είχαν αγκαλιά για να φάει με τον άντρα μου. Αλλά τους είπα, αν δεν τρώει στο καρεκλάκι δε θα το δίνουν στο πόδι. Προτιμώ να μη φάει όλη τη φρουτοκρεμα και όσο φάει καθισμένος στο καρεκλάκι του, παρά να μάθει ότι κλαίγοντας θα φάει στην αγκαλιά. Έτσι κι αλλιώς αν δεν συμπληρώσει τα γραμμάρια φαγητού μπορεί να συμπληρωθεί με γάλα. Εμείς λογικά από βδομάδα ξεκινάμε και φαγητό το μεσημέρι. Είμαστε και σε ρυθμούς βάφτισης! Πήραμε και τα ρούχα του για πριν τη βάφτιση για μωρό 18 μηνών και θα του είναι πιστεύω ίσα ίσα για τότε. Σήμερα το πρωί που τον μέτρησα με τη μεζουρα έφτασε 75 εκατοστά και σε κιλά έχει ξεπεράσει σίγουρα τα 8 κιλά. Τώρα έχω να γράψω τα προσκλητήρια. Γενικά υπάρχει ένα μικρό τρέξιμο, αλλά το καλό είναι ότι έχει καλό καιρό κ τον παίρνω μαζί μου στο καρότσι!! 

Το καταλαβαίνω ότι σου λείπει, είναι πραγματικά μαγικό το ταξίδι του θηλασμου!! 

Πηραμε το ξύλινο καρεκλάκι cangaroo που μετά γίνεται και καρέκλα. 

καλα έκανες και τους είπες να μην τον ταΐζουν αν δεν κάθεται στο καρεκλάκι διότι είναι και επικίνδυνο να ξέρεις. Πρέπει πάντα να κάθονται στο καρεκλάκι για να έχουν σωστή στάση σώματος, ειδικά σε τέτοια ηλικία.

Θύμισε μου ποτε είναι η βάφτιση;;!! 
Μπορεις να τον παίρνεις και στο μαρσιπο γενικά, δεν ξερω αν έχεις αλλά σου λύνει τα χέρια!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Τώρα έρχεσαι στα λόγια μου, όλα είναι υποκειμενικά ... Γεννώντας ένα παιδί προφανώς και δεν σβήνουν ξαφνικά όλες οι άλλες μας ιδιότητες, ο,τι υπήρξαμε και ότι συνεχίζουμε να είμαστε, οι ανάγκες μας, οι ιδιότητές μας, τα χαρακτηριστικά μας. Δεν είμαστε μόνο μανάδες αλλά και πολλά άλλα ταυτόχρονα. Όμως το πώς αισθάνεται η καθεμία διαφέρει και δεν έχει να κάνει με ενοχική συμπεριφορά. Εφόσον ρωτάς τη γνώμη μας- που για μένα η γνώμη των άλλων, πολλώ δε μάλλον άγνωστων ανθρώπων,  μικρή σημασία έχει σε τέτοια θέματα - εγώ δεν θα άφηνα το μωρό σε ανθρώπους με τους οποίους δεν έχει καθημερινή επαφή. Θα μου έκλεβε μεγάλο κομμάτι από τη χαρά του ταξιδιού. Θα ήθελα να είμαι σίγουρη ότι σε έναν πυρετό, μια αδιαθεσία, σε ανάγκη για μια γνώριμη αγκαλιά πριν τον ύπνο, θα να το διαχειριστούν με τρόπο ασφαλή και με τρόπο που να καλύπτει τις συναισθηματικές ανάγκες όλων. Είναι σε μια ηλικία που αντιλαμβάνεται την απουσία του βασικού φροντιστή του. Και σκοπός είναι να περνάμε όλοι καλά- και εμείς αλλά και το μωρό. Όμως, δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να μεγαλώνει ένα παιδί, υπάρχουν πολλοί. Οπότε, αφού το έχεις αποφασίσει, απολαύστε το!
    • @Sotiria_94 λυπαμαι πολυ κορίτσι μου για τ μπαμπα σου. Ποσο ακόμα πιο δύσκολο στη φάση που εισαι... @ΜαρίαΔημήτρηςκαλά ναι αν δ σε έχουν ρωτήσει δ μπορείς να πεις από μονη σου. Εμεις θα την πούμε Χαρά γιατί το έχω ταμμενο στην Παναγία του χαρου που γιορτάζει στις 23 Αύγουστου στα 9μερα της Παναγίας. Το 2023 π ήμουν εγκυος πάλι στις 22 Αύγουστου παραμονή δηλ της γιορτής εκανα διακοπη της κυησης με μεγάλο φόβο να χάσω κ τη μητρα μου. Και είπα ότι αν βγω υγιής από τ χειρουργείο κ μ τ ξανά δώσει θα βάλω τ όνομα χαρά που γιορτάζει τότε. 22 Αύγουστου 2024 ειχα τελευταία φορά περιοδο. Αν αυτό δεν είναι σημάδι... αν κ θα το έβαζα ούτως η άλλως.
    • Τα ονοματα που εχεις σκεφτει ειναι και τα δυο υπεροχα δεν πειραζει που δε βγαινει υποκοριστικο Μαρακι μου. Απο τα αγαπημενα μου ονοματα😁🌹. Λυπαμαι για το μπαμπα σου, ας προσπαθησουμε να μη τα σκεφτομαστε τωρα μεχρι να ολοκληρωσουμε την εγκυμοσυνη. Παντως καποια στιγμη μολις πουμε να ετοιμασουμε πραγματα για το μαιευτηριο θα σας ρωτησω και παλι τι εχετε ετοιμασει για να συγκρινω. Εχω κρατησει μεσες ακρες αυτα που παιρνετε βεβαια αλλα πιστευω με τα μισα θα φτασω. 
    • Τρομερά νεύρα εδώ, από το πρωί, σε φάση οποίος μου πάει κόντρα δεν την γλιτώνει 😆 και τρομερή κούραση.  Εννοείται ότι δεν τσεκαρω καν συμπτώματα γιατί τόσες φορές που το έκανα δεν είχε κανένα νόημα.  Αυτό που λες το χω πάθει πάντως ανά διαστήματα
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...