Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια μετά από παλινδρομη κυτηση πόσο καιρο σας πήρε να ξανά προσπαθήσετε? Εγώ είχα πρόσφατα μια αποβολή αλλά δεν τον έβαλα κάτω...ξεκίνησα πάλι προσπάθειες..μακάρι να πιάσω παλθ σύντομα 

• 3 weeks later...
Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια,  κι εγώ είχα μια παλινδρομη, αποξεση έκανα 7 Δεκεμβρίου.  Η μήτρα επανήλθε πλήρως όλα καλά,  κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι είναι που ζοριζεσαι στην αρχή.  Για ένα διάστημα είχα και γω αποχή δεν ένιωθα καλά , τώρα όμως που ήρθε επιτέλους η πελάτη περίοδος έχουμε ξεκινήσει ήδη από λίγο πριν τις προσπάθειες μας !

• 1 year later...
Δημοσίευση

Καλησπέρα σε όλες σας. Γράφω και εγώ μετά από την δική μου χθεσινή εμπειρία αποβολής, η οποία με έχει κάνει ράκος και νιώθω την ανάγκη να το μοιραστώ εδώ καθώς πιστεύω ότι δεν είμαι η μόνη που αισθάνεται τόσο χάλια. Είναι η 2η μας αποβολή στην 10η ή 11η εβδομάδα σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού (η 1η ήταν βιοχημική, δεν είχε δημιουργηθεί καν σάκος). Συγκεκριμένα σταμάτησε η καρδούλα του εμβρύου, εγώ δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα διότι έτσι και αλλιώς περνούσα εξ αρχής μία πολύ καλή εγκυμοσύνη χωρίς συμπτώματα, οπότε δεν κατάλαβα κάποια διαφορά. Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει εχθές που ήταν η μέρα να κάνουμε την αυχενική και πριν πάμε στο ραντεβού, είδα για 1η φορά αίμα. Δεν μπορώ να περιγράψω το πως αισθάνθηκα. Είχα πάρει τόση χαρά που είχα μείνει έγκυος και πήγαινε καλά γιατί είχαμε ακούσει 2 φορές καρδούλα και ο γιατρός μας έλεγε ότι έχουμε πολύ καλή εικόνα για ζευγάρι που είχε προηγουμένως αποβολή. Είχα πάρει ελπίδες, νόμιζα πως είχαμε φτάσει 13η βδομάδα (γιατί στη 13η θα έπρεπε να ήμουν κανονικά, δεν γνώριζα ότι η καρδούλα του είχε σταματήσει 2 βδομαδες πριν), έκανα όνειρα και σχέδια. Δυστυχώς, όταν πήγαμε για την αυχενική, μας επιβεβαίωσαν στον υπέρηχο ότι η καρδιά είχε σταματήσει. Εχθές όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα γιατί έγινε αποβολή από τον οργανισμό μου και ο πόνος ήταν απερίγραπτος, για να μην μιλήσω για το πόσο αίμα έχασα (ο αιματοκρίτης μου έπεσε κατά πολύ). Φυσικά δεν θέλω να αγχώσω καμία, καθώς έχω διαβάσει περιπτώσεις που άλλες γυναίκες δεν πονάνε στην αποβολή. Είναι καθαρά θέμα οργανισμού. Εγώ υπέφερα πολύ και είναι το πιο άσχημο συναίσθημα να ξέρεις ότι πονάς γιατί χάνεις κάτι με το οποίο είχες δεθεί. Οσο να ναι, όταν ακούς καρδιά δένεσαι αρκετά. Ηθελα πολύ να γίνω μανούλα και είχα απογοητευτεί πολύ που η πρώτη μας εγκυμοσύνη ήταν βιοχημική και μετά κάναμε κάποιους μήνες προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα και αφού πετύχαμε και 2η εγκυμοσύνη, γίνεται αυτό. Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Εχουμε κάνει πόσες εξετάσεις, το μόνο που μου εμφανίστηκε εμένα ήταν θρομβοφιλία και γι’αυτο έκανα και αντιπηκτικές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά όπως αποδείχτηκε, δεν άλλαξε κάτι. Ο γιατρός μας ειχε πει να πάμε για απόξεση και να στείλουν το έμβρυο για μία εξέταση, για να δούμε εάν υπήρχε κάποια ανωμαλία, αλλά δεν προλάβαμε να το κάνουμε αυτό λόγω του ότι όπως προανέφερα η αποβολή έγινε αυτόματα. Οπότε ούτε τώρα θα μπορέσουμε να μάθουμε σε τι οφειλεται και η 2η αποβολή. Ηθελα πολύ να γίνω μαμά και γενικά θέλω πολύ να γίνω μαμά, όμως τώρα τα βλέπω όλα μαύρα. Από χθες με έχει πάρει πολύ από κάτω, ταλαιπωρήθηκα πολύ και είπα πως δεν είμαι διατεθειμένη να το ξαναπεράσω όλο αυτό. Ξέρω πως ακόμα και να έρθει και άλλη εγκυμοσύνη, δεν θα μπορώ να την χαρώ γιατί θα είμαι μέσα στο άγχος μην τυχόν και έχουμε και άλλη αποβολή. Πώς θα το ξεπεράσω αυτό; Νιώθω ότι μου έμεινε μία πολύ κακή εμπειρία, που με έχει επηρεάσει πολύ και δεν ξέρω αν μπορώ να ξανά προσπαθήσω για παιδάκι. Υπάρχει κάποια κοπέλα που να έχει περάσει κάτι παρόμοιο και αν ναι, πώς το ξεπέρασε; Συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα και καλή δύναμη σε όλες μας που περνάμε τέτοιες δύσκολες στιγμές!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια πόσο σας λατρεύω!όλες το ίδιο τρελές έτσι?με νύχια και με δόντια κρατιέμαι να μην το πάρω, και να πω αλήθεια βασικός λόγος που την έχει γλιτώσει ακόμα είναι γιατί άκουσα γυναικολογο που το ρωτούσαν για αυτό και είπε επειδή δεν έχουμε γνώση της θέσης τ μωρού μπορεί να το βάζουμε σε λάθος σημεία,  να μην ακούσουμε καρδούλα λόγω λάθους μας, και να μας αγχώσει περισσότερο..κρατήστε το στο μυαλό σας αυτό πριν τρελαθείτε καμία μέρα χωρίς λόγο!!🙃
    • Καλησπέρα κορίτσια! Πως είστε? @Maria98 όταν μπορέσεις να μας πεις τ νέα σας. Ελπίζω να βγηκατε κ να είστε στο σπιτάκι σας. Αχ κορίτσια εμεις τ απογεύματα δ έχουμε ησυχια. Δ ξέρει τι θέλει. Αγκαλια κλαιεο κατω κλαιει. Τα πρωινά είναι κυρια. Τα απογεύματα με ξετιναζει. Ευτυχως της άρεσε τ μαρσιπο. Μόλις μπαίνει μεσα σβήνει. Χθες βγηκα κ αγορά με τ κορίτσια κ τ μωρο στο μαρσιπο. Δεν κουραστηκα καθολου. Στο σπίτι την βαζω για να κανω καμία δουλειά γτ αλλιώς ολο χέρια θελει. Με βολεψε πολυ κ μενα  κ τ μωρο. Επισης... ξεκινησαμε επαφες. Την 1η φορά ηταβ περιεργα, πονεσα καπως, πιο πολύ σαν αισθηση καυσου αλλα ενταξει τ καταφέραμε. Τη 2η βγηκε πιο καλα..ίσα ίσα μια ενόχληση στην αρχή.
    • Κορίτσι μου καταλαβαίνω πως το λες το "σε ζηλεύω".. εσύ μπορεί να "με ζηλεύεις" επειδή έχεις ζήσει στην επαρχία και ξέρεις πως είναι η ποιότητα ζωής εδώ.. κάποιος άλλος όμως που δεν έχει τέτοια βιώματα μπορεί να σε θεωρήσει και τρελό... 😅 όλα είναι σχετικά σε αυτή τη ζωή! Για εμάς λοιπόν που ξέρουμε και έχουμε ζήσει στην επαρχία, εκτιμάμε πολλά περισσότερα.. 😉 Αν μπορείς και έχεις τη δυνατότητα να φύγεις κάποια στιγμή από την Αθήνα να το κάνεις!!! Η ζωή είναι τόσο μικρή για να την τρώμε μέσα σε τέσσερις τοίχους σε μεγάλες τσιμεντουπόλις που δεν έχουν να μας προσφέρουν τπτ επί της ουσίας..!!! Δεν είναι τυχαίο που σε δύσκολους καιρούς τα χωριά επιβιώνουν πάντα!!! 🙃😉 Στα χωριά δεν θα δεις ούτε έναν άστεγο, ούτε έναν επαίτη.. δεν είναι τυχαίο!!!
    • Σκέφτομαι και εγώ να το πάρω αυτό το μηχάνημα,πως θα ξέρουμε όμως  ότι είναι η καρδούλα του μωρού η η δική μας ? 
    • Κορίτσια μου!!! 3 τα δόντια μας εντέλει!! 😱😱😱 Πως να ηρεμήσει το παιδί απ' τη γκρίνια μετά...;!! Να ρωτήσω σήμερα που κατάφερα στα δευτερόλεπτα αυτά που με άφησε να δω το στοματακι της και με το δάχτυλο ότι νοιωθω.. βλέπω να βγαίνουν στραβά ή μου φαίνεται και έτσι είναι το φυσιολογικό; Βλέπω δηλαδή το ένα μπροστά κάτω συγκεκριμένα που έχει ξεπεταχτεί περισσότερο από τα άλλα δύο, να βγαίνει σα τριγωνικό σχήμα από τη μια μεριά και όχι επίπεδο όπως είναι κανονικά το δόντι μπροστά.. είναι φυσιολογικό και καθώς βγαίνει θα "στρώσει"; Είναι η αίσθηση μου τέτοια γιατί μπορεί να μην έχει ξεπεταχτεί 100% από το ούλο ή κάτι πάει λάθος και θα έπρεπε να το νοιώθω ευθεία γραμμή το δοντακι κανονικά; Σε 10 μέρες έχουμε παιδίατρο, μη της στέλνω τώρα και για αυτό..😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...