Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια, 

ειχα κάνει εξετάσεις για αντισώματα σε τοξόπλασμα κυτταρομεγαλοϊό και ερυθράς και μ βγήκαν οριακά θετικά τγς ερυθράς ! 
ο γυναικολόγος που πήγα τις προάλλες μ είπε πως πρέπει οπωσδήποτε ν κάνω το εμβόλιο της ερυθράς πριν μείνω έγκυος γιατί σε περίπτωση εγκυμοσύνης κινδυνεύει με διακοπή κύησης το μωρό αν κολλήσω! 
γνωριζετε κατι σχετικά με αυτό; 
Έχει τύχει σε καμία σας; 

Δημοσίευση
στις πριν 23 λεπτά, ο/η Kate1992 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια, 

ειχα κάνει εξετάσεις για αντισώματα σε τοξόπλασμα κυτταρομεγαλοϊό και ερυθράς και μ βγήκαν οριακά θετικά τγς ερυθράς ! 
ο γυναικολόγος που πήγα τις προάλλες μ είπε πως πρέπει οπωσδήποτε ν κάνω το εμβόλιο της ερυθράς πριν μείνω έγκυος γιατί σε περίπτωση εγκυμοσύνης κινδυνεύει με διακοπή κύησης το μωρό αν κολλήσω! 
γνωριζετε κατι σχετικά με αυτό; 
Έχει τύχει σε καμία σας; 

Ακριβως αυτο που σου ειπε ο γυναικολογος σου. Θα κανεις μια αναμνηστικη δοση απο το εμβολιο mmr. Ειναι χρονια δοκιμασμενο και ασφαλες. Εμπιστευσου το γιατρο σου.

Δεν ειναι κατι σοβαρο εχει πολυ απλη και γρηγορη λυση. Αλλα νομιζω πρεπει να αφησεις να περασουν 30 μερες μετα το εμβολιο πριν προσπαθησεις ξανα για εγκυμοσυνη!

Καλη επιτυχια!

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η mariza85 είπε:

Ακριβως αυτο που σου ειπε ο γυναικολογος σου. Θα κανεις μια αναμνηστικη δοση απο το εμβολιο mmr. Ειναι χρονια δοκιμασμενο και ασφαλες. Εμπιστευσου το γιατρο σου.

Δεν ειναι κατι σοβαρο εχει πολυ απλη και γρηγορη λυση. Αλλα νομιζω πρεπει να αφησεις να περασουν 30 μερες μετα το εμβολιο πριν προσπαθησεις ξανα για εγκυμοσυνη!

Καλη επιτυχια!

Αυτό δεν θυμόταν ο γιατρός , αν είναι 1 μήνα η 3 μήνες που δν πρέπει ν μείνω έγκυος! 
σ ευχαριστώ πολύ γ την απάντηση σ! 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Kate1992 είπε:

Αυτό δεν θυμόταν ο γιατρός , αν είναι 1 μήνα η 3 μήνες που δν πρέπει ν μείνω έγκυος! 
σ ευχαριστώ πολύ γ την απάντηση σ! 

Να ρωτησεις 1 παιδιατρο αν πρεπει να περιμενεις 1 ή 3 μήνες!

Αυτοι επειδη ασχολουνται με τα εμβολια συνεχεια μαλλον θα ξερουν καλυτερα!

Παντως στο Ιασω γραφουν να περιμενεις 1 μηνα πριν την προσπαθει για εγκυμοσυνη

Δημοσίευση
στις πριν 46 λεπτά, ο/η mariza85 είπε:

Να ρωτησεις 1 παιδιατρο αν πρεπει να περιμενεις 1 ή 3 μήνες!

Αυτοι επειδη ασχολουνται με τα εμβολια συνεχεια μαλλον θα ξερουν καλυτερα!

Παντως στο Ιασω γραφουν να περιμενεις 1 μηνα πριν την προσπαθει για εγκυμοσυνη

Σ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μ! Θ ρωτήσω παιδίατρο λοιπόν! Έχω μπερδευτεί γτ αλλοι λένε 1 μήνα αλλοι 2 σήμερα ένας παθολόγος μ είπε πως αφού μικρη εχω κάνει κ τις δυο δόσεις δν μπορώ ν κάνω  Τρίτη δόση ! 
🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Δημοσίευση
στις πριν 25 λεπτά, ο/η Kate1992 είπε:

Σ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μ! Θ ρωτήσω παιδίατρο λοιπόν! Έχω μπερδευτεί γτ αλλοι λένε 1 μήνα αλλοι 2 σήμερα ένας παθολόγος μ είπε πως αφού μικρη εχω κάνει κ τις δυο δόσεις δν μπορώ ν κάνω  Τρίτη δόση ! 
🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Ναι φαντασου εγω το εκανα οταν ημουν 18 χρονων το εμβολιο 2 δοσεις και μου το εκανε παιδιατρος που ειχα να παω απο παιδι. Αλλα λεω αφου ειναι παιδικο εμβολιο... με εξυπηρετησε.. δεν το χα κανει μικρη...

Ρωτα παιδιατρο καλυτερα. Αλλα νομιζω μια τριτη αναμνηστικη δοση θα σου ανεβασει τα αντισωματα και σε ενα μηνα θα εισαι ετοιμη για προσπαθεια για μπεμπε.

Ευχομαι καθε καλο!

• 11 months later...
Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια. Πρέπει να κάνω κι εγώ το εμβόλιο της ερυθράς πριν προσπαθήσουμε για εγκυμοσύνη καθώς είχα "αμφίβολα" αντισώματα στις εξετάσεις που είχα κάνει στην πρώτη εγκυμοσύνη. Η ερώτησή μου είναι η εξής.. το εμβόλιο αυτό είναι το mmr ή υπάρχουν κ εμβόλια που είναι μεμονωμένα για ερυθρά; Γιατί το mmr είναι τριπλό, είναι κ για ιλαρά κ παρωτιτιδα αλλά εμένα με ενδιαφέρει μόνο η ερυθρά.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Zelda είπε:

Δεν υπάρχει εμβόλιο μεμονωμένα για ερυθρά. Κάνεις το τριπλό αναγκαστικά και μπουσταρεις και τα άλλα δύο εξτραδακια! 

Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση. Πέρασα στα γρήγορα σήμερα από έναν παθολόγο στη δουλειά μου για να του πω να μου το γράψει κ μου είπε να πάω στο φαρμακείο να ρωτήσω ποιο έχουν κ να πάω να μου το γράψει. Γιατί λέει κυκλοφορούν πολλά αλλά αυτή την περίοδο υπάρχουν ελλείψεις οπότε να δω πρώτα ποιο είναι διαθέσιμο. Είπα οκ κ έφυγα γιατί ήμουν βιαστική κ εκ των υστέρων σκέφτηκα ότι έκανα βλακεία κι έπρεπε να ρωτήσω περισσότερα γιατί κι εγώ μόνο το mmr ξέρω και ψάχνοντας και στο ίντερνετ μόνο αυτό βρίσκω σχετικά με την ερυθρά.

Δημοσίευση

Μήπως εννοεί ότι υπάρχουν διαφορετικά σκευάσματα από διαφορετικές εταιρείες, ξέρω ότι υπάρχουν εμπορικές ονομασίες στην αγορά, το mmrvax pro και priorix που είναι πιο διαδεδομένο αλλά είναι το ίδιο και τα δύο είναι mmr μόνο η εταιρεία αλλάζει. Μήπως για τη συνταγογράφηση χρειάζεται να γράψει το ακριβές σκεύασμα; Υποθέτω...

Δημοσίευση
στις πριν 32 λεπτά, ο/η Zelda είπε:

Μήπως εννοεί ότι υπάρχουν διαφορετικά σκευάσματα από διαφορετικές εταιρείες, ξέρω ότι υπάρχουν εμπορικές ονομασίες στην αγορά, το mmrvax pro και priorix που είναι πιο διαδεδομένο αλλά είναι το ίδιο και τα δύο είναι mmr μόνο η εταιρεία αλλάζει. Μήπως για τη συνταγογράφηση χρειάζεται να γράψει το ακριβές σκεύασμα; Υποθέτω...

Μπορεί να έχεις δίκιο.. έχει μια λογική αυτό.. θα ρωτήσω και στο φαρμακείο τι υπάρχει γενικά, που θα ξέρουν.. σ ευχαριστώ πολύ!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...