Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα βρε κορίτσια! 
παιρνω σχεδόν από την αρχή της εγκυμοσύνης γιατί έχω θέματα utrogestan απο το στόμα ! 
Τον τελευταίο καιρό οι συσπάσεις δεν λένε να σταματήσουν με αποτελέσματα να μικρύνει και ο τράχηλος .. 
θελω να ρωτήσω υπάρχει καμία που να έχει βρει εδώ στην Ελλάδα το ‘εργαλειο’ που τοποθετείται κολπικά το χάπι; Μήπως είναι πιο αποτελεσματικό έτσι; 
γιατι έχω προσπαθήσει 2-3 φορές με τον κλασσικο τρόπο να το τοποθετήσω κολπικά αλλά νομίζω δεν ‘φτάνει’ μέχρι εκεί που πρέπει ! Κ επειδή φοβάμαι ότι δεν κάνω σωστά την αγωγή το παίρνω πάλι από το στόμα 

Ευχαριστώ πολύ κάθε απάντηση θα είναι βοηθητική 🩷

Δημοσίευση

Με το καλό 🫶🏽

εγω όταν χρειάστηκε το έβαζα κολπικά κανονικά όσο πιο μέσα γινόταν 

εβλεπα λίγες εκκρίσεις μετά αλλά είναι φυσιολογικό μου είπε ο γιατρός να φεύγει κ κάτι 

Κολπικά μειώνεται κ η ένταση των παρενεργειών άρα εμένα με βοήθησε παρά πολύ 

δν χρειάστηκε βέβαια να πάρω πολύ καιρό (2 εβδομάδες γιατί είχα αποκόλληση στο πρώτο τρίμηνο) 

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Xrisa95 είπε:

Με το καλό 🫶🏽

εγω όταν χρειάστηκε το έβαζα κολπικά κανονικά όσο πιο μέσα γινόταν 

εβλεπα λίγες εκκρίσεις μετά αλλά είναι φυσιολογικό μου είπε ο γιατρός να φεύγει κ κάτι 

Κολπικά μειώνεται κ η ένταση των παρενεργειών άρα εμένα με βοήθησε παρά πολύ 

δν χρειάστηκε βέβαια να πάρω πολύ καιρό (2 εβδομάδες γιατί είχα αποκόλληση στο πρώτο τρίμηνο) 

Πλέον τόσο καιρό που το παίρνω δεν έχω καμία παρενέργεια 😂 

Ναι κ εμένα ο γιατρος μου είπε ότι είναι φυσιολογικό αλλά ήθελα να πάρω και αλλες γνωμες να δω αν είχαν παρόμοια εμπειρία !

Θα το δοκιμάσω έστω να βάζω ένα κολπικά και ένα από το στόμα !  Ευχαριστώ πολύ 🩷🩷

Δημοσίευση
στις On 20/10/2023 at 12:55 ΜΜ, ο/η Elena_ είπε:

Καλησπέρα βρε κορίτσια! 
παιρνω σχεδόν από την αρχή της εγκυμοσύνης γιατί έχω θέματα utrogestan απο το στόμα ! 
Τον τελευταίο καιρό οι συσπάσεις δεν λένε να σταματήσουν με αποτελέσματα να μικρύνει και ο τράχηλος .. 
θελω να ρωτήσω υπάρχει καμία που να έχει βρει εδώ στην Ελλάδα το ‘εργαλειο’ που τοποθετείται κολπικά το χάπι; Μήπως είναι πιο αποτελεσματικό έτσι; 
γιατι έχω προσπαθήσει 2-3 φορές με τον κλασσικο τρόπο να το τοποθετήσω κολπικά αλλά νομίζω δεν ‘φτάνει’ μέχρι εκεί που πρέπει ! Κ επειδή φοβάμαι ότι δεν κάνω σωστά την αγωγή το παίρνω πάλι από το στόμα 

Υπάρχει και κολπική κρέμα προγεστερόνης που την χρησιμοποιείς με 'εφαρμοστή'. Σωληνάριο δηλαδή που τοποθετείται κολπικά. Κάνε μια ερώτηση στον γιατρό σου μήπως μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.

Δημοσίευση

Ναι κι εγώ παλιότερα είχα πάρει Utrogestan κολπικά και γινόμουν χάλια παρόλο που το έβαζα βράδυ πριν κοιμηθώ. Τώρα μου έχει δώσει vasclor που έχει ειδικό κολπικό σωληνάριο για να το εφαρμόζεις και δεν πέφτει καθόλου. Παρόλα αυτά υπάρχει λόγος που μας δίνουν κάθε φορά διαφορετικό όποτε ρώτησε το γιατρό σου. 

Δημοσίευση

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έπαιρνα κολπικά τα utrogestan.Έβαζα πάντα κ ένα σερβιετακι γιατί κατά τη διάρκεια της ημέρας έφευγε λίγο. Λογικό είναι δεν κανεις κάτι λάθος. Με το καλό το μωρακι σου !!

Δημοσίευση

Καλησπέρα βρε κορίτσια! 

Εγω χρησιμοποιούσα κρέμα vasclor που έχει εφαρμοστή αντί του utrogestan. Επίσης οι συσπάσεις μου σταμάτησαν μόνο με τοκολυτικό (glopir) σε συνδυασμό με μαγνήσιο. Μιλήστε με τον γιατρό σας μήπως σας συστήσει κάτι άλλο.

Δημοσίευση

Καλησπέρα βρε κορίτσια! 

Κι εγώ κολπικά τα βάζω τα utrogestan κυρίως γιατί από το στόμα μου προκαλούσαν τρομερή ζαλάδα. Κολπικά έχουν λιγότερες παρενέργειες και υποτίθεται ότι δρουν καλύτερα. Το βάζω όσο πιο μέσα μπορώ και φοράω και σερβιετάκι. Ακόμα και να το δεις να "φεύγει" μετά από κάποιες ώρες, αυτό τη δουλειά του την έχει κάνει!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Eirinistzναι κουλουρι θεσσαλονικης. Κραταω ένα κομματι στο χερι μ κ της τ βαζω στο στομα, τ πιπιλαει, τ σαλιωνει κ σιγα σιγα τ μασάει. Ετσι λιγο απασχολείται. Μην φανταστείς οτι τρωει για να χορτάσει πχ. 
    • Καλησπέρα κορίτσια!!    @ΜαρίαΔημήτρης ωχ το κορίτσι… μάλλον κάποια δυσανεξία στην πρωτεΐνη του κρέατος ; Όταν πάτε στον αλλεργιογόνο πες μας τι θα σας πει..  @Diwni το κουλούρι έχει σουσάμι πάνω ; Της δίνω και εγώ λίγο ψωμάκι και της αρέσει πολύ😆  Εμεις 3 μέρες τώρα κάναμε εισαγωγή στις φακές. Ξετρελάθηκε!! Το μοσχάρι το τρώει και αυτό αλλά όχι με τέτοια ευχαρίστηση. Το κοτόπουλο , ούτε να το δει..  Εχω δοκιμάσει με το κοτόπουλο να της βάλω γλυκοπατάτα ή κολοκύθα αλλά και πάλι τρώει πολύ λίγο. Θα το μάθει σιγά σιγά που θα πάει. Έχει προτιμήσεις το κορίτσι μου!🤣
    • @ΜαρίαΔημήτρης ελα ρε συ η ψυχουλα. Πολυ ταλαιπωρία! Μακάρι να τ ξεπεράσει γρήγορα. Γραψε να μας πεις τι σου ειπε. Εμεις πηγαμε παιδιατρο την Παρασκευή, ακριβώς 6 μηνων. 7800 κ 72 πόντους. Ξεκινησε τρωει κανονικα το φρούτο της κ τ μεσημεριανό της. Σήμερα εκανα εισαγωγή στο μοσχαρι και ειπε ο γιατρός 4 5 μερες να δίνω μοσχαρι κ δυο κοτοπουλο. Της αρεσε μπορω να πω, εφαγε καλη ποσότητα. Επισης μας ειπε να ξεκινήσουμε κ απογευματινο, αστρακι η τραχανά αλλα ακομα δ αξιώθηκα γτ ειμαστε στα περα δώθε με τις δραστηριότητες των μεγάλων. Θα τ εισαγω τις επόμενες μέρες. Ρε κορίτσια μη με δει να τρωω η να πινω κατι. Κανει σαν τρελό. Ειδικα αμα την εχω αγκαλια μ τραβαει τ χερι και κανει ωωωωωω κ ανοιγει τ στομα. Της αρεσει πολυ να μασαει. Της έδωσα λιγο κουλουρι, λιγο ψωμί, λιγο ψητό κοτοπουλο. Απο τ αλλο μηνα Μ είπε ο παιδίατρος να της δίνω κανονικα κουλουρι στο χεράκι. Τωρα ίσα ίσα να γλείφει αφου δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον. Κατα τ αλλα θελει συνεχεια σχεδον αγκαλια. Οπουδήποτε αλλού μετα απο λίγο γκαριζει. Κατα τ αλλα τα παμε πολυ καλα. Και με τ προγραμμα των κοριτσιών ποτε παμε απο Δευτέρα σε Παρασκευή χαμπαρι δ παιρνω.
    • Καλη επιτυχία σε ολα θα πω εγω(ειδικα με τους μαστορους),να φτιαχτούν όπως τα φαντάζεσαι κ ακόμα καλύτεραα!!
    • Το πλει ρουμ είναι στον πάνω όροφο που είναι τα δωμάτια ενώ το σαλόνι κάτω στο ισογειο. Οπότε έχω οραματιστεί ότι όταν είμαστε πάνω θα παίζει λίγο και θα μας αφήνει ήσυχους 😅 και κάτω θα έχει τα υπόλοιπα παιχνίδια τα μικροτερα όταν καθόμαστε όλοι μαζί. Τώρα τι θα βγει στην πράξη οψομεθα! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...