Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 47 λεπτά, ο/η evaioan είπε:

Και εμένα τα ίδια πήγα 5 εβδ και 6 ημ και είδαμε σάκο και μου έκλεισε πάλι σε 3 εβδομάδες για καρδούλα 

Εύχομαι να πάνε όλα καλά 😍🥹❤️ και εγώ ανυπομονώ !!!!

στις πριν 5 ώρες, ο/η dimand είπε:

Kαλησπέρα κοριτσιαααα! Καλο μηνα ❤️ Πως παμε απο συμπτωματα ?

Εγώ ακόμα τα ίδια απλά εχω παραπάνω καούρες .. νιώθω λίγο χάλια το στομάχι μου αλλά χωρίς εμετό... Η κούραση εννοείται συνεχίζεται .. άντε να μπούμε στο δεύτερο τρίμηνο που λένε ότι είναι το καλύτερο 😆

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η dimand είπε:

Kαλησπέρα κοριτσιαααα! Καλο μηνα ❤️ Πως παμε απο συμπτωματα ?

Καλό μήνα!!! Φουλ ανακατωσούρα και τάση για εμετό.. με έχουν διαλύσει. Δε μπορώ να φάω..όλα με αηδιάζουν. Χάλια φάση  🥺 

Εσείς;

στις On 1/11/2023 at 10:51 ΠΜ, ο/η Naty_ είπε:

Καλημερα, καλο μηνα! Να κυλήσει όμορφα για όλες!

Οχι, ευτυχως δεν έχω τωρα αιμα και ελπίζω να συνεχιστεί έτσι. Αυτό το άγχος κάθε φορά που πας τουαλέτα τι θα αντικρύσεις! 😬

Για τον καφέ τι σας είπε ο γιατρός; Εμένα πως επιτρέπεται μία κούπα ΄η αν ειναι espresso μονή δόση. Για τσάι μου είπε όχι ούτε για βότανα. 

Καφέ να σου πω δε ρώτησα γιατί πίνω μόνο έναν το πρωί κι αυτό όχι όλο πια γιατί με ανακατεύει. Ξέρω τα 200mg καφεΐνης που επιτρέπονται ημερησίως.  Τσάι το απαγορεύουν γιατί έχει καφεΐνη μέσα οπότε εάν έχεις πιει την ημερήσια δόση δε θέλουν να πιεις επιπλέον.

Δημοσίευση

Εγω  εχω μια βδομαδα να πιω καφε . Γενικα η 7 η εβδομαδα μπηκε με ταση για εμετο και με χαλαει αρκετα.Σημερα δειλα παρηγγειλα μια ζεστη σοκολατα.Τη μιση ηπια .Δεν μπορουσα αλλο . Αχ εγω επινα 2-3 καφεδες την ημερα και μου κακοφαινεται τωρα αλλα δεν νιωθω να μπορω να πιω :P 

Συνειδητοποιησα οτι η χειροτερη στιγμη της ημεραμου ειναι το βραδυ.Μολις φαω βραδινο νιωθω θα τα βγαλω ολα. Τρεχω στο μπανιοοοοο λεω να το ,τωρα θα κανω και μολις παω στο μπανιο δεν μου βγαινει.Και νιωθω φουυυυλ φουσκωμενη. Σημερα λεω να μην φαω τιποτα για βραδυ .Αντε κανενα γιαουρτακι.Γιατι δεν παλευεται ...

στις πριν 16 ώρες, ο/η MayiaKa είπε:

Καλό μήνα!!! Φουλ ανακατωσούρα και τάση για εμετό.. με έχουν διαλύσει. Δε μπορώ να φάω..όλα με αηδιάζουν. Χάλια φάση  🥺 

Εσείς;

Καφέ να σου πω δε ρώτησα γιατί πίνω μόνο έναν το πρωί κι αυτό όχι όλο πια γιατί με ανακατεύει. Ξέρω τα 200mg καφεΐνης που επιτρέπονται ημερησίως.  Τσάι το απαγορεύουν γιατί έχει καφεΐνη μέσα οπότε εάν έχεις πιει την ημερήσια δόση δε θέλουν να πιεις επιπλέον.

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η dimand είπε:

Εγω  εχω μια βδομαδα να πιω καφε . Γενικα η 7 η εβδομαδα μπηκε με ταση για εμετο και με χαλαει αρκετα.Σημερα δειλα παρηγγειλα μια ζεστη σοκολατα.Τη μιση ηπια .Δεν μπορουσα αλλο . Αχ εγω επινα 2-3 καφεδες την ημερα και μου κακοφαινεται τωρα αλλα δεν νιωθω να μπορω να πιω :P 

Συνειδητοποιησα οτι η χειροτερη στιγμη της ημεραμου ειναι το βραδυ.Μολις φαω βραδινο νιωθω θα τα βγαλω ολα. Τρεχω στο μπανιοοοοο λεω να το ,τωρα θα κανω και μολις παω στο μπανιο δεν μου βγαινει.Και νιωθω φουυυυλ φουσκωμενη. Σημερα λεω να μην φαω τιποτα για βραδυ .Αντε κανενα γιαουρτακι.Γιατι δεν παλευεται ...

Εμένα ξεκίνησαν οι εμετοί κορίτσια τελικά! Εφιάλτης! Δε μπορώ να βάλω τίποτα στο στόμα μου, το βγάζω. Εύχομαι να μείνεις στην ανακατωσούρα. 

Δημοσίευση

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλες. Είμαι καινούρια στην ομάδα σας και θα ήθελα κι εγώ λίγο από την εμπειρία σας να μάθω αφού είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη. Ήμαστε 8 εβδομάδες και από συμπτώματα έχω μόνο πολύ φούσκωμα και χθες το βράδυ με έχει πιάσει ένας πολύ δυνατός πόνος σαν να στριβανε τα έντερα μέσα μου. Είχα από παλιά προβλήτα με τα αέρια αλλά τώρα Παναγία μου, δεν αντέχετε. Από φούσκωμα έχω μια κοιλιά σαν να είμαι 5 μήνα. 

Έχει κάποια από εσάς το ίδιο πρόβλημα και πως το αντιμετωπίσετε? Είμαι στη Γερμανία και ραντεβού στο γιατρό έχω στης 17.11 και μέχρι τότε δεν ξέρω τι να κάνω γιατί δεν είναι όπως στην Ελλάδα να πάρεις ότι ώρα χρειάζεται το γιατρό σου για να σου λύσει κάποια απορία

Δημοσίευση
στις πριν 21 ώρες, ο/η MayiaKa είπε:

Εμένα ξεκίνησαν οι εμετοί κορίτσια τελικά! Εφιάλτης! Δε μπορώ να βάλω τίποτα στο στόμα μου, το βγάζω. Εύχομαι να μείνεις στην ανακατωσούρα. 

Ωχ, άρχισαν ε; Το τζίντζερ πάντως κάνει καλό στις ναυτίες. 

Εγώ σήμερα άπειρη κούραση και υπνηλία, το σαββατοκύριακο θα περάσει κυρίως ξάπλα! Επίσης έντονη λιγούρα για γλυκό, αλλά πρέπει να προσέχω γιατί στις εξετάσεις μου ήταν στο όριο το σάκχαρο και είμαι ακόμα στις 6 βδομαδες! Ελπίζω να ήταν τυχαίο και να στρώσει και να μην έχω θέμα μετα.

Πάντως ρε κορίτσια δεν ξέρω αν καμία σας έχει πάρει utrogestan, νομίζω με έχουν ρίξει και αυτά λίγο, ευτυχώς δεν θα τα πα΄ρω πολύ ακόμη. 

Και γενικά νιώθω μία αβεβαιότητα ακόμη, δηλαδή κυλάνε όλα καλά; Θα πάνε όλα όπως πρέπει; Ενώ προσπαθώ να είμαι ήρεμη και να εστιάζω σε θετικές εμπειρίες και σκέψεις, έρχονται και οι ανησυχίες χωρίς να ρωτάνε! Σταματάει ποτέ αυτό άραγε;; 

Δημοσίευση
στις On 4/11/2023 at 10:09 ΠΜ, ο/η Τακια είπε:

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλες. Είμαι καινούρια στην ομάδα σας και θα ήθελα κι εγώ λίγο από την εμπειρία σας να μάθω αφού είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη. Ήμαστε 8 εβδομάδες και από συμπτώματα έχω μόνο πολύ φούσκωμα και χθες το βράδυ με έχει πιάσει ένας πολύ δυνατός πόνος σαν να στριβανε τα έντερα μέσα μου. Είχα από παλιά προβλήτα με τα αέρια αλλά τώρα Παναγία μου, δεν αντέχετε. Από φούσκωμα έχω μια κοιλιά σαν να είμαι 5 μήνα. 

Έχει κάποια από εσάς το ίδιο πρόβλημα και πως το αντιμετωπίσετε? Είμαι στη Γερμανία και ραντεβού στο γιατρό έχω στης 17.11 και μέχρι τότε δεν ξέρω τι να κάνω γιατί δεν είναι όπως στην Ελλάδα να πάρεις ότι ώρα χρειάζεται το γιατρό σου για να σου λύσει κάποια απορία

Καλησπέρα και με το καλό να πάνε όλα! 
Μήπως έχεις και δυσκοιλιότητα; Αν ναι θέλει πολύ νερό και τρόφιμα που βοηθάνε και όταν πας στο γιατρό σου να το πεις μήπως σου δώσει κάτι να σε βοηθάει. Γιατί αργότερα θα είναι πιο δύσκολα με τη δυσκοιλιότητα. 

Δημοσίευση
στις πριν 21 ώρες, ο/η Τακια είπε:

Τα ίδια κορίτσι μου, να περπατάς κάνα μισάωρο μέσα στη μέρα και φάε ακτινίδια. 

Δημοσίευση
στις On 4/11/2023 at 3:45 ΜΜ, ο/η Naty_ είπε:

Ωχ, άρχισαν ε; Το τζίντζερ πάντως κάνει καλό στις ναυτίες. 

Εγώ σήμερα άπειρη κούραση και υπνηλία, το σαββατοκύριακο θα περάσει κυρίως ξάπλα! Επίσης έντονη λιγούρα για γλυκό, αλλά πρέπει να προσέχω γιατί στις εξετάσεις μου ήταν στο όριο το σάκχαρο και είμαι ακόμα στις 6 βδομαδες! Ελπίζω να ήταν τυχαίο και να στρώσει και να μην έχω θέμα μετα.

Πάντως ρε κορίτσια δεν ξέρω αν καμία σας έχει πάρει utrogestan, νομίζω με έχουν ρίξει και αυτά λίγο, ευτυχώς δεν θα τα πα΄ρω πολύ ακόμη. 

Και γενικά νιώθω μία αβεβαιότητα ακόμη, δηλαδή κυλάνε όλα καλά; Θα πάνε όλα όπως πρέπει; Ενώ προσπαθώ να είμαι ήρεμη και να εστιάζω σε θετικές εμπειρίες και σκέψεις, έρχονται και οι ανησυχίες χωρίς να ρωτάνε! Σταματάει ποτέ αυτό άραγε;; 

Αχ δε νομίζω ότι θα φύγει η αβεβαιότητα και το άγχος μας καθόλου.. κι εγώ ενώ σκέφτομαι έτσι θετικά κ όμορφα πράγματα μετά λέω θα πάνε όλα καλά; 
Τζίντζερ λες ε; Σε τι μορφή; Μέχρι στιγμής κάπως με έχει ανακουφίσει το ανθρακούχο νερό. 
Προγεστερόνη παίρνω και ενέσιμη και κολπικά το vasclor. Δεν έχω εντοπίσει κάτι συγκεκριμένο ίσως γιατί όλα τα αλλά που έχω ξεπερνούν αυτά τα συμπτώματα, αλλά το έχω ακούσει κ από άλλες κοπέλες για κόπωση και πρήξιμο. 

Δημοσίευση
στις On 3/11/2023 at 2:15 ΜΜ, ο/η Blur είπε:

Γεια σας κορίτσια! Χθες καναμε αλλον εναν υπέρηχο. Το μπουμπουκακι είναι μια χαρα και κλείσαμε σε 2 βδομαδες αυχενική! Να πάνε ολα καλα εύχομαι σε όλες. 🥰

Αχ αργεί μάλλον να εμφανίσει τις αναρτήσεις σου και τώρα το είδα. 
Μπράβο ρε κορίτσι! Πρέπει να είσαι μπροστά από όλες μας στις εβδομάδες! Δηλαδή ποσό θα είσαι όταν θα πας για αυχενική; 
Με το καλό να πάνε όλα!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η MayiaKa είπε:

Αχ αργεί μάλλον να εμφανίσει τις αναρτήσεις σου και τώρα το είδα. 
Μπράβο ρε κορίτσι! Πρέπει να είσαι μπροστά από όλες μας στις εβδομάδες! Δηλαδή ποσό θα είσαι όταν θα πας για αυχενική; 
Με το καλό να πάνε όλα!!

Ναι κριμα αργούν ακόμα οι απαντήσεις! Νομίζω σύντομα θα στέλνω απευθείας. Θα είμαι 11 και 1 τότε. Πρέπει όντως να είμαι πιο μπροστά απ όλες. Πάντως εγώ είχα ναυτίες στην 8 βδομάδα. Τώρα στην 9η δέν εχω. Με αγχώνει αρκέτα αυτο βέβαια που δεν έχω έντονα στυμπτώματα :(

Δημοσίευση
στις πριν 16 ώρες, ο/η MayiaKa είπε:

Αχ δε νομίζω ότι θα φύγει η αβεβαιότητα και το άγχος μας καθόλου.. κι εγώ ενώ σκέφτομαι έτσι θετικά κ όμορφα πράγματα μετά λέω θα πάνε όλα καλά; 
Τζίντζερ λες ε; Σε τι μορφή; Μέχρι στιγμής κάπως με έχει ανακουφίσει το ανθρακούχο νερό. 
Προγεστερόνη παίρνω και ενέσιμη και κολπικά το vasclor. Δεν έχω εντοπίσει κάτι συγκεκριμένο ίσως γιατί όλα τα αλλά που έχω ξεπερνούν αυτά τα συμπτώματα, αλλά το έχω ακούσει κ από άλλες κοπέλες για κόπωση και πρήξιμο. 

Σε φυσική μορφή, τη ρίζα είτε σε νερό σαν τσάι το βράζεις είτε και λίγο σκέτο δαγκώνεις. Ρώτα βέβαια και το γιατρό σου, να είσαι σίγουρη ότι επιτρέπεται να καταναλώσεις. 

Δημοσίευση
στις On 4/11/2023 at 10:09 ΠΜ, ο/η Τακια είπε:

Καλως μας ηρθες κοριτσι μου ! 

Κ εγω φουσκωμα πολυ και ρεψιμο :P 

Δημοσίευση
στις On 3/11/2023 at 2:15 ΜΜ, ο/η Blur είπε:

Γεια σας κορίτσια! Χθες καναμε αλλον εναν υπέρηχο. Το μπουμπουκακι είναι μια χαρα και κλείσαμε σε 2 βδομαδες αυχενική! Να πάνε ολα καλα εύχομαι σε όλες. 🥰

Κοριτσι μου ,με το καλο να πανε ολα  καλα στην αυχενικη ❤️ Εγω εχω ραντεβου  τη Πεμπτη  για υπερηχο  ελπιζω να ακουσουμε καρδουλα  ❤️  Ειμαι 8η εβδομαδα . 

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η dimand είπε:

Κοριτσι μου ,με το καλο να πανε ολα  καλα στην αυχενικη ❤️ Εγω εχω ραντεβου  τη Πεμπτη  για υπερηχο  ελπιζω να ακουσουμε καρδουλα  ❤️  Ειμαι 8η εβδομαδα . 

Στο ευχομαι μέσα απο την καρδιά μου να ακούσετε. Αν δεν έχεις ακούσει ακόμα είναι απίστευτη εμπειρία. Είχα ακούσει την 7η βδομάδα αλλα τώρα στην 9η που ξανάκουσα σοκαρίστηκα και χα΄ρηκα πιο πολυ. Δεν ξερω γιατι άργησα! Με το καλό ❤️ 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Blur είπε:

Στο ευχομαι μέσα απο την καρδιά μου να ακούσετε. Αν δεν έχεις ακούσει ακόμα είναι απίστευτη εμπειρία. Είχα ακούσει την 7η βδομάδα αλλα τώρα στην 9η που ξανάκουσα σοκαρίστηκα και χα΄ρηκα πιο πολυ. Δεν ξερω γιατι άργησα! Με το καλό ❤️ 

Εγω επειδη ειχα παει στη 5η εβδ μου ειχαν πει οτι ειναι νωρις. Τωρα στην 8η πρωτα ο Θεος θα ακουσουμε ❤️ Ανυπομονω κ εγω να εχω την ιδια εμπειρια . ❤️ 

Εσυ που εκλεισες ραντεβου για αυχενικη ? Στο νοσοκομειο που θα γεννησεις ?

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η dimand είπε:

Εγω επειδη ειχα παει στη 5η εβδ μου ειχαν πει οτι ειναι νωρις. Τωρα στην 8η πρωτα ο Θεος θα ακουσουμε ❤️ Ανυπομονω κ εγω να εχω την ιδια εμπειρια . ❤️ 

Εσυ που εκλεισες ραντεβου για αυχενικη ? Στο νοσοκομειο που θα γεννησεις ?

Να πάνε ολα καλα εύχομαι! Όχι στο ιατρείο του γυναικολόγου. Μου είπαν οτι όλα θα τα κάνω εκεί! Εσε΄να σου είπαν στο νοσοκομείο?

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια ! Μπήκα και εγώ στην 8η εβδομάδα  με λίγο παραπάνω ενόχληση στο στομάχι... Καούρες έχω και πίνω σόδα με λεμόνι 😮💨 μου έχει πει για mallox μασητικά αλλά δεν θέλω να παίρνω πολλά πολλά γενικά ...περιμένω πως και πως την Δευτέρα για το ραντεβού ❤️

Δημοσίευση
στις On 6/11/2023 at 12:49 ΜΜ, ο/η Blur είπε:

Επίσης τι βιταμίνες λαμβάνετε ? Εγώ φυλλικό ακόμα (δεν το σταμάτησα ποτέ), σταγόνες d3, μαγνησιο και τ4 (λογω χασιμότο)

Εγώ έπαιρνα και όταν αρχίσαμε προσπάθεια φυλλικό οξύ αλλά όταν έμεινα έγκυος μου είπε να πάρω τα iofolen που έχουν μέσα και φυλλικό και πολλά άλλα... Επίσης παίρνω έξτρα D και μαγνήσιο άρχισα τώρα! 

Δημοσίευση
στις πριν 23 ώρες, ο/η Angeliki1990 είπε:

Γεια σας κορίτσια ! Μπήκα και εγώ στην 8η εβδομάδα  με λίγο παραπάνω ενόχληση στο στομάχι... Καούρες έχω και πίνω σόδα με λεμόνι 😮💨 μου έχει πει για mallox μασητικά αλλά δεν θέλω να παίρνω πολλά πολλά γενικά ...περιμένω πως και πως την Δευτέρα για το ραντεβού ❤️

Και εγώ άπειρες καούρες! Τον ρώτησα και μου ειπε απλά υπομονή. χαχα! και εγώ νομιζω αν μου ελεγε για maalox δεν θα το αγόραζα καν! Σόδα με λεμονάκι είναι και μένα η κολλητή μου τις τελευταιες μερες. 

Δημοσίευση
στις On 6/11/2023 at 12:49 ΜΜ, ο/η Blur είπε:

Επίσης τι βιταμίνες λαμβάνετε ? Εγώ φυλλικό ακόμα (δεν το σταμάτησα ποτέ), σταγόνες d3, μαγνησιο και τ4 (λογω χασιμότο)

Καλημέρα!! Εγώ παίρνω σίδηρο, felicine και D3 max προς το παρόν. 

Από καούρες κ ανακατωσούρες άλλο τίποτα! 🤦🏻‍♀️ Έχω κ τελευταία κτ τσιμπήματα σα να έρχονται από κάτω, πολύ περίεργα.. όχι στην κοιλιά. Θα πάω την Παρασκευή να δω τι θα μου πει.

Δημοσίευση

Καλώς σας βρήκα κορίτσια!
Κι εμένα 1η εγκυμοσύνη! Είμαι στις 9 εβδομάδες και 5 ημέρες με ΠΗΤ την 7/6. Βέβαια απ'ότι καταλαβαίνω η ΠΗΤ μπορεί να αλλάξει στην αυχενική διαφάνεια.
Άκουσα καρδούλα πριν 3 εβδομάδες, στις 6 εβδομάδες και 5 ημέρες. Και πήγαμε χτες και το είδαμε που μεγάλωσε! Και σε 3 εβδομάδες κλείσαμε ραντεβού για την αυχενική διαφάνεια.

Ο γιατρός μου είναι στο Ιασώ κι εμένα.
Παίρνω τις πολυβιταμίνες pregnacare και medithirox για τον θυροειδή που αύξησα τη δόση με το που έμαθα ότι είμαι έγκυος και την ξανααύξησα από χτες.

Ευτυχώς από συμπτώματα έχω τα ήπια, κυρίως φούσκωμα, λίγη υπνηλία και κούραση και ευαίσθητο στήθος. Αλλά δεν τα έχω συνέχεια, πηγαινοέρχονται.

Δημοσίευση

Αχχ κορίτσια, σήμερα ακούσαμε καρδούλα και το μπεμπα΄κι είναι καλά, όμως έχω αποκόλληση και είχα αίμα πάλι σήμερα. Η γιατρός είπε για τις επόμενες 5 μέρες ξεκούραση, κυρίως στο σπίτι και να παίρνω προγεστερόνη. Φρίκαρα όταν είδα το αίμα και πονούσα και αρκετά.. ελπίζω να πάνε όλα καλά! 

Στείλτε εσείς και τα πλασματα΄κια σας όση θετική ενε΄ργεια μπορείτε 🙏🥰

΄Από συμπληρώματα παίρνω Pregnall βιταμίνες που έχουν και φυλλικό με΄σα, τα έπαιρνα πριν μείνω έγκυος και τα συνεχίζω, παίρνω μαγνήσιο και τώρα και την προγεστερόνη.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α! επίσης κορίτσια μιλήσατε για αποθηλασμό, γάλα στους 12 μηνες και νυχτρερινό ύπνο. Εγώ νομίζω σας είχα πει ότι αποθήλασα στους 9 μηνες, κάπου όταν άρχισε στο βρεφικό δλδ. Δε νομίζω ότι μπορώ να σας βοηθήσω γιατί πραγματικά ήταν όλα φουλ ομαλά και γρήγορα! Ούτε ο γυναικολόγος μου δε το πίστευε, μου είπε χαρακτηριστικά ότι η εμπειρία μου δεν αντικατοπτριζει το σ΄υνηθες 😅δε ξέρω αλλά ο μικρός μου δεν νοιάστηκε καν, για πότε άλλαξε το γαλα από μητρικό σε φόρμουλα και τώρα πλεον σε φρέσκο αγελαδινό πλήρες 😂 πολύ βολικός ως προς αυτό! Εν ολίγοις η εμπειρία μου ήταν η εξής: Μέχρι τον 8ο μήνα κοιμοταν με θηλασμό σχεδόν αποκλειστικά, με εξαίρεση τους ημερίσιους ΄υπνους που κατάφερνε να τον κοιμιζει κι ο μπαμπας του με πατ-πατ στο πωπουδακι και 'σσσσσ'. Σ εκεινη τη φαση επίσης, αρχίσαμε να αντικαθιστούμε τους ημερίσιους θηλασμούς με μητρικό γάλα σε μπιμπερό, που αντλούσα εγώ όσο έτρωγε το γεύμα του σε στέρεες. (Εδ΄ω να σημειώσω ότι δίναμε μητρικό σε μπιμπερο απ την 2η κιόλας εβδομάδα ζω΄ης, απλά ήταν τυχαίο 1 γεύμα την ημέρα το οποίο μετάξυ του 2-6ου μηνα δε συνεβε καν ημερισιως γιατί ο μπαμπας είχε επιστρέψει τότε στη δουλειά και έδινε 1 μπιμπερο τα σκ.) Μέχρι που σταδιακά άρχισαμε να δίνουμε όλα τα γευματα 'θηλασμού' σε μπιμπερό γιατί ο μπαμπα΄ς του σ εκεινη τη φάση ήταν  και πάλι σε άδεια πατρότητας κι ήταν ο κύριος φροντιστής ενώ εγώ δούλευα. Οπότε του δίναμε αντλημένο μητρικό σε μπιμπερό μέχρι που σταμάτησε η παραγωγή μου. Για το βραδινό ύπνο τον κοίμιζε κυρίως ο μπαμπας του πάνω στη μπάλα που κάποτε καναμε ασκήσεις τοκετού (θυμάστε;;;!) και την ίδια περίοδο τον μετακινήσαμε στο δωμάτιο του για να ξεκινά ο νυχτερινός ύπνος τλχ εκεί και μετά συγκοιμηση με μας μεχρι το πρωί. Όλο αυτό που σας περιγράφω πήρε 1 βδομάδα, "στεγνωσε" το στηθος μου, και οταν τελειωσε και το τελευταια σακουλακι, δωσαμε το πρώτο μπιμπερί φόρμουλα με μεγάλη αγωνία κι άγχος αν θα το αποδεχτει. Αντε γεια ο μικρός - καθόταν αραχτός στον καναπε με το μπουκάλι στα χέρια, το ρουφηξε σε 2 λεπτά και μετά νανι! εμένα πιο πολύ μου στοίχησε συναισθηματικά παρα τον ιδιο! 😂😂😂 Επίσης η περίοδος μου ήρθε 4 εβδομάδες μετά 🫠 γενικά το σ΄ωμα μου επανήλθε τρομακτικά γρήγορα στις εργοστασιακές.  Τωρα βελτιώσε ο αποθηλασμός τον ύπνο; Η σ΄υντομα απάντηση είναι όχι ακτι΄βως. Αλλά για να μη σας κουράσω με καταβατά, στο σήμερα, δε κοιμάται σερι, αλλ΄ά κάνει το πρώτα slot 7μμ-12π.μ. σερί. Μετά συνήθως θα ξυπνησει αλλη μια στις 3/4π.μ και μετά στις 6/6.30 για ν αρχισει τη μερα του. Οι δυο αφυπνίσεις ειναι το νορμαλ για εμάς δλδ. Απλά πλέον οι αφυπνίσεις ειναι συντομες, του τύπου θα ξαναπέσει εύκολα για ύπνο με λιγο πατ πατ στο πωπουδακι και κραταμε χερακια για να νιωσει ασφαλεια. Έγιναν και 4-5 σερί σε άκυρες στιγμές οπου ενθουσιαστήκαμε κι εμεις, αλλά δεν.... Τυχαία γεγονότα 😅
    • Καλησπέρα κορίτσια μου!  Χάθηκα και πάλι, από εκεί που κάπου τον περασμένο Οκτώβρη έκανα την εμφανισή μου και μπήκα κάπως δυναμικά, με΄τα έχασα το μπούσουλα πάλι. Έμπαινα κάποιες φορές να σας διαβάσω στα κλεφτά, έλεγα 'α ν απαντησω σ αυτό, α ν απαντησω σ εκείνο' και τίποτα δεν έκανα 😭😭😭 Καταρχάς χρόνια πολλά στα μωράκια που χρόνισαν και προκαταβόλικα στην πανύψηλη μπεμπαρα της @MarMar90 γιατί έτσι πως το πάω εγώ παίζει να μπω σε κάνα 6μηνο πάλι! 😂 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! κορίτσια συνειδητοποιούμε όλες ότι έχουμε πλεον νήπια κι όχι μωρά;; 🤯🤯🤯🤯 ακόμα θυμάμαι την επεισοδειακή μπαμ-μπαμ γέννα της @_piripiri_ που άνοιξε πρώτη το χορό και τότε σκεφτόμουν ότι κοντοζυγωνει κι η δική μου σειρά 🫠 που πήγε όλος αυτός ο χρόνος;; είμαστε πλέον στο 2026 και συνειδητοποιώ ότι έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια απο εκείνο το θετικό τεστ εγκυμοσύνης - ΤΙΙΙΙΙ;! Ο μικρός μου είναι πλεον 12,5 μηνών, 81εκ και 10.700. Πολύ βαρύς πια για χέρια, αλλά δε ψ΄ηνεται να περπατήσει ακόμα 😅 Από 8-9 μηνών στεκόταν, τραβιόταν από έπιπλα για να σηκωθεί και κάπου στους 10 μήνες άρχισε να περπατάει περιμετρικά τον επίπλων χρησιμοποιώντας τα ως στήριγμα. Όλοι μας έλεγαν ότι θα περπατήσει, κι ό,τι είναι ζητημα ημερών κτλ... Μπορώ να πω ότι δεν έδινε σημασία όσο τα έλεγαν, αλλα κάπου οταν χρόνισε πριν κατι βδομάδες κι ακόμα δεν έχει συμβεί άρχισα να προβληματίζομαι, αλλά σύντομα κάπως επανήλθα στη λογική γιατί η φυσιοθεραπεύτρια που τον παρακολουθεί μου είπε ότι τα παιδιά ξεκινούν να περπατούν στους 9-18 μήνες. το 9-12 δεν ειναι το σύνηθες, αλλά μπορεί και να συμβεί φυσικά. Οπότε δεν είναι ότι έμεινε και πίσω. Μεταξύ γιορτών και τώρα, άρχισε να κάνει βήματα οταν τον κρατάμε απ τα χεράκια και με τη στράτα. Εχει 8 δοντάκια εδώ και 2 μήνες, κι όπως ο δικός σου @_piripiri_ από τότε είμαστε on/off να βγουν και άλλα 2. αχνοφαίνονται τ ασπράκια στα ούλα, αλλά δε λενε να σκάσουν επιτέλους να ηρεμίσει κι αυτός 🙏  Με προβληματίζει επίσης λίγο το θέμα της γλωσσικής ανάπτυξης, αλλά ξέρω ότι αυτό στη δική μας περίπτωση μπορεί να καθυστερήσει λόγω πολυγλωσσίας. Λεει μαμα, μπαμπα μέχρι στιγμής, άρχισε να κάνει και 2 ήχους ζώων και τώρα τελευταία του μαθαίνω κάποια φρουτάκια και κάπως αοριστα προς το παρόν, πετάει που και που "να να", απο "μπανάνα" 😅 Απλά δε νιώθω ότι το λέει ακόμα εννοώντας τη μπανάνα. Επίσης, ενώ άρχισε να δείχνει με το δάχτυλο ή την παλάμη ανοιχτή οταν θελει κάτι, τώρα έχει μια βδομάδα που δε το κάνει και τόσο. Το ίδιο με το να χαιρετά - άλλες φορε΄ς το κάνει, αλλες δε ψηνεται καθόλου.  Από φαγητά, κι εμείς προσπαθούμε να του δίνουμε όσο πιο πολλή ποικιλία σε τροφές και υφές, αλλά δεν είμαστε τόσο οργανωμένοι όπως η @Kiddo - κορίτσι μου πραγματικά σου βγάζω το καπέλο! χαρά στην υπομονή σου για το blw! εγώ προσπαθώ το σκ κυρίως, και καθημερινές στο πρωινό να τρώει κομμάτια και με τα χέρια γενικά. Απλά στο βραδινό καθημερινές είμαστε όοοολοι κουρασμένοι και απλά για να σας είμαι ειλικρινής τις περισσότερες φορές απλά τον ταιζουμε, για να μην εχουμε να καθαρίζουμε και επειδή είναι πιο "γρηγορα" για εμάς. Πάντως ο δικός μου άρχισε να κάνει λίγο τα καπρίτσια της νηπιακής φάσης στο φαί. Απ εκεί που έτρωγε καλά, άρχισε να παιζε με το φαγητό, να τα πετάει ολοένα και περισσότερο, να τσιρίζει όταν κάτι δε το θέλει... ενώ μεχρι πρότινος αν κάτι δε του άρεζε θα το έσπρωχνε με το χεράκι του και θα έκανε τις γνωστές γκριμάτσες. Κάνω υπομονή φυσικά, και δε του δείχνω ότι δυσανασχετώ, απλά πίστευα οτι θα πηγαίνει ολοένα και καλύτερα, όχι χειρότερα 😅 Αυτά τα δικά μας εν περιλήψει κορίτσια μου, κατα τ άλλα έχω πήξει στη δουλειά, εγώ έχω γυρίσει απ όταν ήταν ο μικρος 6 μηνών και πραγματικά αν δεν ήταν που ήμουν καινούργια στη δουλειά και σε πειραματική περίοδο όσο ήμουν έγκυος, θα είχα πάρει μεχρι το έτος... Γιατί αυτη η ηλικία δε ξαναγυρνά κι ακομα κι αν αποκτήσω άλλο μωράκι, δε θα ναι το ίδιο... Οπότε για εσάς που το σκέφτεστε να γυρίσετε ή να μην που διαβασα πιο πάνω, εγώ θα έλεγα να πάρετε ΄σσο χρόνο δικαιούστε κι όσο ανευ αποδοχών αντέχει η τ΄σεπη σας 😁 Επίσης @Kiddo που ρώτησες για εργασία απ το σπιτι με τη μικρή χωρίς βοήθεια... Εμένα δε παλεύεται - έχει τυχει καποιες φορες που έπρεπε να τον κρα΄τησω σπίτι λογω ραντεβου με γιατρους κτλ ή ασθενειας, και δε μπορούσα να κανω σχεδόν τιποτα απο δουλεια. Κι εμένα η εταιρεία μου ειναι σε φάση ευελικτο ωράριο αρκεί να βγαίνει η δουλειά, αλλα ρε φίλη σκέψου, να τρέχεις όλη μέρα πισω απ το παιδί, να βγάλεις ρουτίνες, ταισματα, παιχνίδι, φροντιδα, κτλ, και μετά να έχεις και να ξενυχτήσεις για να βγάλεις δουλειά που δε μπορεσες μες τη μέρα... δε ξέρω, δε θελω να σε αποθαρρύνω γιατί η πρόταση ειναι πραγματικά πολύ καλή και μπράβο στον/ην εργοδότη σου, απλά θελει καλή οργάνωση απ τη μεριά σου πιστευω - δλδ δες πως θα οργανωσεις τη δουλειά με γνωμονα τις ρουτινες της μικρής σου. Π.χ. (ενδεικτικά τώρα με βάση το ωραριο του μικρού μου) 6-8 γάλα, πρωινό και την ώρα που θα παίζει οργανώνω τη μέρα μου και κοιτάζω/απαντω και κανα μεηλ. 8.30-9.30 που κοιμαται βγαζω το ταδε task. 9.30-11.30 παιχνιδι με το μικρό, μεσημεριανο. 12.30-2μμ που κοιμαται βγαζω το αλλο ταδε task. 2.30-4.30 παιχνιδι και σνακ με το μικρο. 5-7 έρχεται μπαμπας, αναλαμβανει ετοιμαζω βραδινό ή ο ιδιος, τον κανει μπανιο, εγω δινω γαλα, ιστοριουλα και νανι. 7-11μμ αφοσιωνομαι στα υπολοιπα της δουλειας.  Αυτό ειναι φουλ ιδανικο σεναριο, γιατί πχ εγω εχω και αρκετα μιτιγκ στη δουλειά μου, οπότε αν παιζει μια τετοια μερα ξεχνα τα παραπάνω 😅 κι επίσης το άλλο μεγάλο προβλημα αυτής της φάσης ειναι οτι στερησε χρόνο απ τον εαυτό σου κι από το συντροφο σου. Θέλει καλό προγραματισμό πιστεύω, ελπίζω να τα καταφέρεις ❤️
    • Προσπάθησε να ενημερωθείς Τώρα όχι μετά ... Με πολύ αγάπη στο λέω έκανα το λάθος στον πρώτο και έπαθα πολλά στον δεύτερο ήμουν φουλ ενημερωμένη συν είχα βγάλει γάλα! Όπως και τώρα θα βγάλω! Βγάζεις γάλα αποθηκεύεις σε σύριγγες στην κατάψυξη παίρνεις μαζί σου και δίνεις στο νεογέννητο ΔΕΝ κάνει υπογλυκαιμία (αν έχεις διαβήτη κύησης) βοηθάει στον ίκτερο συν μάντεψε έχεις γάλα όπως και είσαι χαλαρή γτ λέω έχω.. θέλει από 35 εβδ να ξεκινήσεις μαλακίες ζεστές κομπρεσες εγώ έβγαλα με μηχάνημα αν και λένε πρέπει με το χέρι καλύτερα. Μετά έμαθα πως γίνεται και αυτό. 
    • Πέρα από τα δωμάτια που βάψαμε και αλλάξαμε δεν έχω κάνει τίποτα μα τίποτα είχα αυτή την ενδ να έκανα αλλά να που δεν γίνεται. 
    • Κορίτσια μου σας παρακολουθω μιλά. Και μόνη μου απανταω δλδ αλλά να μπω απ' το καινούριο κινητό ούτε για δείγμα , ακόμα και που ζητάω νέο κωδικό  Πήγα 15.01 στην κλινική που είναι να γεννήσω όλα καλά ο μπέμπης 2333γρ δλδ 41% τελείως το ζάχαρο δεν το επηρέασε. Τα νεφρά του είναι μια χαρά οπότε μείναμε σε αυτή την ημερομηνία 39+0 θα είμαι . Από εκεί και πέρα σε περίπτωση που σπάσουν νερα ή εχω συσπάσεις φεύγω για την κλινική για καισαρική.  Τώρα από νέα έκανα το Rsv εμβόλιο στις 15.01  και σήμερα είμαι γρίπη Α 😕 το έχω κάνει τον Νοέμβριο και το περνάω πιο ελαφρά σε σχέση με τον άντρα μου και τα παιδιά που ανέβασαν 40+ πυρετό.  Ο μεγάλος μας φέρνει πολλά τον Νοέμβριο μας έφερε κορονα τώρα γρίπη του είπα πλέον και λίγο να νιώθει κάπως θα μπαίνει στο δωμάτιο του δεν αντέχω να βήχω πονάω πάρα πολύ συν επηρεάζεται και ο διαβήτης κύησης. Και τώρα αν έρθει και το μωρό το τελευταίο πράγμα να έχει πυρετό είναι. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...