Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κσταψυξη ωαρίων

eleni.p

Recommended Posts

Καλησπερα σας, ειμαι 45 και υστερα απο καποιες εξετασεις γονιμότητας μου χτυπησαν καμπανες

Ε2 _62

Fsh _10

LH_5,66

AMH _0.09 !!!

Δεν εχω σύντροφό αυτο τον καιρο,και ο γιατρος μου ειπε άμεσα να σκεφτω τι θα κάνω, και αν θελω να σκεφτώ την καταψυξη ωαρίων. Πιστεύετε οτι παλεύεται με τέτοια ΑΜΗ;; επισης αν καποια εχει κανει την διαδικασια ποσο κοστιζει; τα λεφτα είναι  μαζεμενα; Ποιο κεντρο συστήνεται;; και επισης ποσο κραταει η διαδικασία;εγω μενω εκτος Αθηνων αλλα θα παω στην Αθηνα για να το κανω στους γονείς μου .Σας ευχαριστώ 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 13 ώρες, ο/η eleni.p είπε:

Καλησπερα σας, ειμαι 45 και υστερα απο καποιες εξετασεις γονιμότητας μου χτυπησαν καμπανες

Ε2 _62

Fsh _10

LH_5,66

AMH _0.09 !!!

Δεν εχω σύντροφό αυτο τον καιρο,και ο γιατρος μου ειπε άμεσα να σκεφτω τι θα κάνω, και αν θελω να σκεφτώ την καταψυξη ωαρίων. Πιστεύετε οτι παλεύεται με τέτοια ΑΜΗ;; επισης αν καποια εχει κανει την διαδικασια ποσο κοστιζει; τα λεφτα είναι  μαζεμενα; Ποιο κεντρο συστήνεται;; και επισης ποσο κραταει η διαδικασία;εγω μενω εκτος Αθηνων αλλα θα παω στην Αθηνα για να το κανω στους γονείς μου .Σας ευχαριστώ 

Καλησπέρα, εγώ δεν έχω κάνει κατάψυξη ωαρίων ακόμα αλλά έχω μια πολύ καλή μου φίλη η οποία αν και κατά πολύ μικρότερη σου έχει παρά πολύ χαμηλή ΑΜΗ για άλλους λόγους. Της σύστησαν να σκεφτεί το ενδεχόμενο για κατάψυξη ωαρίων και ρώτησε σε δυο κλινικές Αθήνα. Στην μια της είπαν 5000€ όλη η διαδικασία και στην άλλη 3.000€ όλη η διαδικασία. Κοινώς επειδή δεν καλύπτεται από κανένα ταμείο ο καθένας χρεώνει ότι θέλει. Θα πρέπει να κανεις έρευνα αγοράς γιατί είναι ξεκάθαρα κάτι εμπορικό και δεν το αντιμετωπίζουν ως αναγκαίο όποτε θα δεις και μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές. Με μια αναζητηση στο φορουμ θα δεις λίγο πολύ τι τιμές παίζουν για διέγερση κατά την εξωσωματική ώστε να έχεις μια γενική εικόνα. 
Οι εξετάσεις σου είναι φυσιολογικές για την ηλικία σου ωστόσο με την ΑΜΗ τόσο χαμηλά ίσως χρειαστείς αρκετούς κύκλους για να συλλέξεις λίγα ωάρια, το χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί από το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσεις και που θα στο σχεδιάσει ο γιατρός σου. 

στις πριν 2 ώρες, ο/η Dimitrapth είπε:

Καλησπέρα, εγώ δεν έχω κάνει κατάψυξη ωαρίων ακόμα αλλά έχω μια πολύ καλή μου φίλη η οποία αν και κατά πολύ μικρότερη σου έχει παρά πολύ χαμηλή ΑΜΗ για άλλους λόγους. Της σύστησαν να σκεφτεί το ενδεχόμενο για κατάψυξη ωαρίων και ρώτησε σε δυο κλινικές Αθήνα. Στην μια της είπαν 5000€ όλη η διαδικασία και στην άλλη 3.000€ όλη η διαδικασία. Κοινώς επειδή δεν καλύπτεται από κανένα ταμείο ο καθένας χρεώνει ότι θέλει. Θα πρέπει να κανεις έρευνα αγοράς γιατί είναι ξεκάθαρα κάτι εμπορικό και δεν το αντιμετωπίζουν ως αναγκαίο όποτε θα δεις και μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές. Με μια αναζητηση στο φορουμ θα δεις λίγο πολύ τι τιμές παίζουν για διέγερση κατά την εξωσωματική ώστε να έχεις μια γενική εικόνα. 
Οι εξετάσεις σου είναι φυσιολογικές για την ηλικία σου ωστόσο με την ΑΜΗ τόσο χαμηλά ίσως χρειαστείς αρκετούς κύκλους για να συλλέξεις λίγα ωάρια, το χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί από το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσεις και που θα στο σχεδιάσει ο γιατρός σου. 

Σ ευχαριστώ πολυ, η φιλη σου τελικα το έκανε;;; 

Καλησπέρα κορίτσι μου,γενικά η ποιότητα των ωαρίων μετά τα 35 πέφτει ,χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω, θα είναι λίγο δύσκολο με δικα σου ωάρια ,ψάξτο καλά πριν το αποφασίσεις ,έχει συζητηθεί το θέμα αυτό στο forum,κάνε μια αναζήτηση .

στις πριν 9 ώρες, ο/η eleni.p είπε:

Σ ευχαριστώ πολυ, η φιλη σου τελικα το έκανε;;; 

Όχι ακόμα, δεν το έχει αποφασίσει και είναι και το οικονομικό στην μέση που δυσκολεύει την κατάσταση περισσότερο. Επίσης είναι και σαν διαδικασία έντονη και ακόμα το ψάχνει. 

Καλημέρα κι από μένα. Πιστεύω ότι το πρώτο σου βήμα είναι να βρεις έναν καλό γιατρό υπογονιμότητας, για να σου εξηγήσει όχι μόνο την διαδικασία αλλά κυρίως να σε βάλει σε μια παρακολούθηση για να δεις την δυναμική σου και την ποιότητα των ωαρίων σου. Δυστυχώς η ποιότητα πέφτει κατακόρυφα μετά τα 40, αυτό είναι το ζητούμενο στις ηλικίες μας και δεν έχει να κάνει με την ΑΜΗ. Σίγουρα βέβαια είναι καλύτερα να καταψύξεις έστω τώρα, παρά σε ακόμη μεγαλύτερη ηλικία. 

Σε ό,τι ρωτάς τώρα, στην θέση σου θα έκανα μια καλή έρευνα σε κέντρα IVF της Αθήνας (υπάρχουν πολλά κα καλά). Και ιδιώτες γυναικολόγοι πλέον είναι εξειδικευμένοι στην υποβοηθούμενη αναπαρ. και συνεργάζονται με μεγάλα μαιευτήρια. Ακόμη και μία ερώτηση στον γιατρό σου, να σου προτείνει κάποιον που γνωρίζει στην Αθήνα, είναι μια αρχή. Η διαδικασία περιλαμβάνει τακτικούς υπερήχους, έλεγχο ορμονών με αιμοληψία και λήψη ενέσιμων φαρμάκων για την ανάπτυξη των ωοθυλακίων. Στο τέλος της διαδικασίας γίνεται μια ωοληψία με μέθη και κατάψυξη όσων ώριμων ωαρίων πάρετε. Ο χρόνος κυμαίνεται αναλόγως την αγωγή (πρωτόκολλο) που θα σε βάλει, χοντρικά από την πρώτη μέρα περιόδου έως την ωορρηξία σου. Το κόστος δεν το γνωρίζω ακριβώς. Μια φίλη μου έκανε το καλοκαίρι κατάψυξη ωαρίων στο πολύ γνωστό Γ... ς της Αθήνας, πλήρωσε 3500 μου είπε. Και τα πληρώνεις με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

στις πριν 1 ώρα, ο/η RAM21 είπε:

Καλημέρα κι από μένα. Πιστεύω ότι το πρώτο σου βήμα είναι να βρεις έναν καλό γιατρό υπογονιμότητας, για να σου εξηγήσει όχι μόνο την διαδικασία αλλά κυρίως να σε βάλει σε μια παρακολούθηση για να δεις την δυναμική σου και την ποιότητα των ωαρίων σου. Δυστυχώς η ποιότητα πέφτει κατακόρυφα μετά τα 40, αυτό είναι το ζητούμενο στις ηλικίες μας και δεν έχει να κάνει με την ΑΜΗ. Σίγουρα βέβαια είναι καλύτερα να καταψύξεις έστω τώρα, παρά σε ακόμη μεγαλύτερη ηλικία. 

Σε ό,τι ρωτάς τώρα, στην θέση σου θα έκανα μια καλή έρευνα σε κέντρα IVF της Αθήνας (υπάρχουν πολλά κα καλά). Και ιδιώτες γυναικολόγοι πλέον είναι εξειδικευμένοι στην υποβοηθούμενη αναπαρ. και συνεργάζονται με μεγάλα μαιευτήρια. Ακόμη και μία ερώτηση στον γιατρό σου, να σου προτείνει κάποιον που γνωρίζει στην Αθήνα, είναι μια αρχή. Η διαδικασία περιλαμβάνει τακτικούς υπερήχους, έλεγχο ορμονών με αιμοληψία και λήψη ενέσιμων φαρμάκων για την ανάπτυξη των ωοθυλακίων. Στο τέλος της διαδικασίας γίνεται μια ωοληψία με μέθη και κατάψυξη όσων ώριμων ωαρίων πάρετε. Ο χρόνος κυμαίνεται αναλόγως την αγωγή (πρωτόκολλο) που θα σε βάλει, χοντρικά από την πρώτη μέρα περιόδου έως την ωορρηξία σου. Το κόστος δεν το γνωρίζω ακριβώς. Μια φίλη μου έκανε το καλοκαίρι κατάψυξη ωαρίων στο πολύ γνωστό Γ... ς της Αθήνας, πλήρωσε 3500 μου είπε. Και τα πληρώνεις με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Α σ ευχαριστώ πολυ για τις πληροφοριες, μαλλον για το μητερα που  τωρα λεγεται ivfygeia η εμβρυογενεσις, απλα φανταζομαι 3.500 τη μια φορά, αν δεν ειναι αρκετά τα ωάρια ξαναγίνεται παλι απ την αρχη;;

στις πριν 1 ώρα, ο/η eleni.p είπε:

Α σ ευχαριστώ πολυ για τις πληροφοριες, μαλλον για το μητερα που  τωρα λεγεται ivfygeia η εμβρυογενεσις, απλα φανταζομαι 3.500 τη μια φορά, αν δεν ειναι αρκετά τα ωάρια ξαναγίνεται παλι απ την αρχη;;

Το κέντρο αυτό είναι εξαιρετικό σαν εγκαταστάσεις γιατρούς κτλ. 

Εγώ έκανα Προσπάθεια για εξωσωματική και είμαι 42, με χαμηλή ΑΜΗ και γενικά κακή ανταπόκριση με αποτέλεσμα ύστερα από 3 κύκλους διέγερσης να μην έχω καμία βλαστοκυστη γιατί τα ωάρια μου δεν ήταν καλής ποιότητας λόγω ηλικίας. Υπήρχε όμως κοπέλα μεγαλύτερης ηλικίας από εμένα που έβγαλε αρκετά ωάρια και τα κατεψυξε όπως εσύ. Κόστος δεν ξέρω. 

Όμως η γνώμη μου είναι πως αν δεν έχεις τώρα την οικονομική δυνατότητα να καταψύξεις ωάρια αμφιβόλου ποιότητας, καλύτερα να κρατήσεις τα χρήματα και όταν βρεις σύντροφο να προχωρήσεις σε εξωσωματική με δανεικά ωάρια ή να υιοθετησεις. Στο λέω σαν εναλλακτική, με αγάπη. 

στις πριν 17 λεπτά, ο/η misofeggaro είπε:

Το κέντρο αυτό είναι εξαιρετικό σαν εγκαταστάσεις γιατρούς κτλ. 

Εγώ έκανα Προσπάθεια για εξωσωματική και είμαι 42, με χαμηλή ΑΜΗ και γενικά κακή ανταπόκριση με αποτέλεσμα ύστερα από 3 κύκλους διέγερσης να μην έχω καμία βλαστοκυστη γιατί τα ωάρια μου δεν ήταν καλής ποιότητας λόγω ηλικίας. Υπήρχε όμως κοπέλα μεγαλύτερης ηλικίας από εμένα που έβγαλε αρκετά ωάρια και τα κατεψυξε όπως εσύ. Κόστος δεν ξέρω. 

Όμως η γνώμη μου είναι πως αν δεν έχεις τώρα την οικονομική δυνατότητα να καταψύξεις ωάρια αμφιβόλου ποιότητας, καλύτερα να κρατήσεις τα χρήματα και όταν βρεις σύντροφο να προχωρήσεις σε εξωσωματική με δανεικά ωάρια ή να υιοθετησεις. Στο λέω σαν εναλλακτική, με αγάπη. 

Σ ευχαριστώ πολυ, μιλησα με τον γιατρο θα κανουμε ενα ραντεβου να δει τις καταβολες κ αναλογως θα κινηθούμε 

Καλησπέρα Ελένη έχω κάνει και εγώ κατάψυξη ωαρίων με κόστος περίπου 4.000 Μου βγήκε όλη διαδικασία με τις εξετάσεις τα φάρμακα την πληρωμή της κλινικής με ορμόνη 1,66 Ο γιατρός μου πρότεινε να κάνω και ένα δεύτερο κύκλο προσπάθειας φυσικά εγώ δεν το έχω κάνει.

Είμαι 37 και γνώμη μου θα ήταν σε αυτή την ηλικία Ίσως να σκεφτώ το ενδεχόμενο της εξωσωματικής από δότη

στις πριν 4 ώρες, ο/η eleni.p είπε:

Έχω ακούσει καλά λόγια για το ivfigeia και για του Ιασώ. Αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Τα χρήματα, ναι, τα πληρώνεις για την κάθε προσπάθεια, είτε πάρουν ένα καλό ωάριο, είτε περισσότερα. Και τα φάρμακα βέβαια. Και στη συνέχεια πληρώνεις ένα ποσό κάθε χρόνο για να τα διατηρείς στην κρυοσυντήρηση: 200-350 ευρώ τον χρόνο, αναλόγως τις χρεώσεις κάθε κέντρου. Το πόσα ωάρια είναι αρκετά για καθεμιά είναι υποκειμενικό. Εξαρτάται και από την δυναμική του κάθε οργανισμού. 

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, ίσως να μην αξίζει τον κόπο και τα έξοδα για λίγα και αμφιβόλου ποιότητας ωάρια, όπως λέει και η φίλη @misofeggaro. Αυτό όμως δεν μπορείς να το ξέρεις πριν επισκεφθείς έναν γιατρό εξειδικευμένο που θα σε παρακολουθεί και θα σε κατευθύνει σωστά, ώστε να μην ταλαιπωρηθείς. Κι όχι απλά να πας σε ένα κέντρο για κατάψυξη ωαρίων. Έτσι πιστεύω εγώ.

Η φίλη που σου είπα π.χ., δεν έμεινε ευχαριστημένη, γιατί ήρθε από εξωτερικό, πήγε βιαστικά σε αυτό το γνωστό κέντρο, πλήρωσε αυτά τα χρήματα που σου είπα και τελικά της πήραν λίγα ωάρια. Κι έφυγε γεμάτη απορίες.

στις πριν 22 ώρες, ο/η RAM21 είπε:

Έχω ακούσει καλά λόγια για το ivfigeia και για του Ιασώ. Αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Τα χρήματα, ναι, τα πληρώνεις για την κάθε προσπάθεια, είτε πάρουν ένα καλό ωάριο, είτε περισσότερα. Και τα φάρμακα βέβαια. Και στη συνέχεια πληρώνεις ένα ποσό κάθε χρόνο για να τα διατηρείς στην κρυοσυντήρηση: 200-350 ευρώ τον χρόνο, αναλόγως τις χρεώσεις κάθε κέντρου. Το πόσα ωάρια είναι αρκετά για καθεμιά είναι υποκειμενικό. Εξαρτάται και από την δυναμική του κάθε οργανισμού. 

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, ίσως να μην αξίζει τον κόπο και τα έξοδα για λίγα και αμφιβόλου ποιότητας ωάρια, όπως λέει και η φίλη @misofeggaro. Αυτό όμως δεν μπορείς να το ξέρεις πριν επισκεφθείς έναν γιατρό εξειδικευμένο που θα σε παρακολουθεί και θα σε κατευθύνει σωστά, ώστε να μην ταλαιπωρηθείς. Κι όχι απλά να πας σε ένα κέντρο για κατάψυξη ωαρίων. Έτσι πιστεύω εγώ.

Η φίλη που σου είπα π.χ., δεν έμεινε ευχαριστημένη, γιατί ήρθε από εξωτερικό, πήγε βιαστικά σε αυτό το γνωστό κέντρο, πλήρωσε αυτά τα χρήματα που σου είπα και τελικά της πήραν λίγα ωάρια. Κι έφυγε γεμάτη απορίες.

Σ ευχαριστώ πολυ, Θα δούμε οταν θα με δει ο γιατρος τι θα πει, του εχω απόλυτη εμπιστοσύνη τον ειχα από μικρη , άπλα επειδη τωρα μενω εκτός Αθηνών πηγα σε αλλον,επισης καλος αλλα οχι με την εμπειρια του Δενδρινου

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Γενικά πώς είστε κορίτσια; Από ύπνο, γκρίνια; Εμένα μου δυσκολεύεται λίγο στους ημερήσιους ύπνους τώρα τελευταία, τον βάζω μάρσιπο και κοιμάται! Και το βράδυ ξυπνάει αρκετές φορές μέχρι να κοιμηθεί καλά καλά.. τα μασητικά τα αποστειρωνετε;
    • Καλημέρα σε όλες. Καταρχήν να πω πως λυπάμαι πολύ @Xrisa95 και @Elenaki_. Πραγματικά εύχομαι να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος και να κρατήσετε τα μωράκια σας στην αγκαλιά σας. Ευτυχώς με την δύναμη της επιστήμης μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να προλάβουμε δύσκολες καταστάσεις. Η ομάδα μας είναι εδώ για να στηρίξει όποια μανούλα το χρειάζεται, πρέπει να το θυμόμαστε αυτό.  Κορίτσια ας έχουμε αισιοδοξία και πίστη στα μωράκια μας, θα τα καταφέρουμε μαζί τους, είμαι σίγουρη🙏Άλλωστε αυτό το μαγικό ταξίδι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του❤️ Τα δικά μας νέα από το ντόπλερ μας.... Όλα μας τα βρήκε καλά η γιατρός. Μας είπε ότι έχει φυσιολογική ανάπτυξη και σε κιλά μας την έβγαλε 1.941 γρ. Τράχηλος κλειστός. Επίσης παραμένει με το κεφάλι κάτω και μας είπε πως τώρα πια δύσκολα θα αλλάξει θέση, δεν είναι απίθανο βέβαια αλλά δύσκολο. Ελπίζουμε για το καλύτερο. Τώρα πια θα μας δει ο δικός μας γιατρός σε 2 εβδομάδες.,
    • Κορίτσιααα πως σιδερωνετεεεε ?? Εγώ την έχω τη σιδερωστρα στην αποθήκη και δε σιδερωνω τιποτα😅 εν τω μεταξύ όλο χειμωνιάτικα τώρα δε θέλουν σίδερο ευτυχώς..το καλοκαίρι σιδέρωνα ..εκεί δε μπορούσα να το αποφύγω...ήταν σαν πατσαβούρα οι μπλουζες😂
    • Καλημέρα κορίτσια !  Συνέχισε επαφές και τα τεστ να δεις πως πάει η γραμμουλα 🙂 
    • Καλημέρα κορίτσια μ!!!! Να σας ζήσουν τα μωράκια σας σε αυτές που γέννησαν και με το καλό εμείς που αναμένουμε ακόμα!!! Εγώ έχω κάνει δύο non stress ! Στο δεύτερο π έκανα τη πέμπτη είχα συσπάσεις αλλά ήταν ακανόνιστες , οπότε μ είπε η μαία ν πάω πάλι αύριο και βλέπουμε! Εγώ όμως κορίτσια μέσα στο σουκου είχα πολλά πονάκια περιόδου που κάποιες φορές η κοιλιά πέτρωνε και κάποιες άλλες όχι! Δν ξέρω αν πιάνεται γ συσπάσεις ή αν είναι επειδή με βαράει κ η μπέμπα χαμηλά!!! Είδωμεν αύριο!!! 🙏🙏 38 πάρα δύο μέρες θ είμαι!  @kiddo μου όσον αφορά γ τις βαλίτσες μαιευτηρίου εμάς μας έδωσαν μια λίστα! Θα την ανεβάσω εδώ ! Εγώ γεννάω σε δημόσιο νοσοκομείο! Μας είπαν επιπλέον ν έχουμε μαζί μας βολταρεν υπόθετα και αποτέλ! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...