Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διαδικασια υοθεδιασ


Flomaria

Recommended Posts

Καλημερα θα κανω αιτηση για υοθεδια ειμαι 58 χρονων οτο βοηθεια μου προσφερετε καλαδεχουμενη με πιεζη ο χρονος και δεν ξερω που να αρχισω με τις βεβαιωσεις των γιατρων που να παω?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα,

Αρχικά να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στην προσπάθεια σας.

Θα πρέπει να απευθυνθείτε στις κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής σας, όπου θα ακολουθήσουν μια διαδικασία κατά την οποία θα σας ζητήσουν όλα όσα χρειάζονται, όπως εξετάσεις από γιατρούς, ποινικό μητρώο, εκκαθαριστικό (δε σημαίνει πως χαμηλό εκκαθαριστικό αποκλείει ένα ζευγάρι από την υιοθεσία), κλπ.

Υπάρχει περίπτωση να πέσετε σε κοινωνικό/ή λειτουργό που να είναι "περίπτωση" και λόγω ηλικίας να σας αποτρέψει να κάνετε αίτηση (έχει συμβεί με φίλη μου στην περιοχή μου). Σε κάθε περίπτωση μέχρι την ηλικία των 60 αιτών δικαιούνται όλοι να κάνουν αίτηση, οπότε αν πέσετε σε τέτοια περίπτωση λειτουργού, διεκδικήστε το δικαίωμα σας, του αρέσει δεν του αρέσει.

Επειδή η ηλικία σας είναι οριακή (μέγιστη επιτρεπτή ηλικία για υιοθεσία είναι τα 60 χρόνια) δεν έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας.

Επιπλέον, ο νόμος προβλέπει πως η διαφορά ηλικίας των θετών γονέων και του θετού παιδιού δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 50 χρόνια, οπότε θα εσείς θα πάρετε παιδί που θα είναι τουλάχιστον 8 χρονών και πάνω (αυτό μπορεί να είναι και καλό, δεδομένου ότι τα παιδιά μικρότερης ηλικίας είναι περιζήτητα και σπάνια υπάρχουν, οπότε στην περίπτωση σας κερδίζετε χρόνο και μάλλον θα αποκτήσετε παιδάκι πολύ νωρίτερα σε σχέση με άλλα ζευγάρια που περιμένουν πάνω από 5 χρόνια. Διαδικασία που σας εξυπηρετεί κιόλας λόγω του περιορισμένου χρόνο που έχετε λόγω ηλικίας).

Και πάλι,

Καλή σας ημέρα και καλή επιτυχία !!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...