Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εξωσωματική και ερωτήματα 2033


Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας :)  ξεκινάω σε μερικές μέρες την διαδικασία για εξωσωματική και αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στα χαμένα με τα φάρμακα και με το μετέπειτα κάποια να μου δώσει λίγο φως….

Δημοσίευση
στις On 9/1/2023 at 5:40 ΜΜ, ο/η Angel_2023 είπε:

Γεια σας :)  ξεκινάω σε μερικές μέρες την διαδικασία για εξωσωματική και αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στα χαμένα με τα φάρμακα και με το μετέπειτα κάποια να μου δώσει λίγο φως….

Γεια σου !! Καλή αρχή σου εύχομαι και όλα να έρθουν γρήγορα !!! 

Έχεις ξεκινήσει με τα φάρμακα ; Σε τι φάση βρίσκεσαι ακριβώς ;;

 

Δημοσίευση

Γειααα…πήγα σήμερα και μου είπαν από αύριο να ξεκινήσω φολικο βέβαια το έχω ξεκινήσει από πολύ νωρίτερα puregon ένεση 250g για 10 ημέρες και την 5 η ημέρα ξεκινάω orgalutran.έχεις κάνει και εσυ?

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η Angel_2023 είπε:

Γειααα…πήγα σήμερα και μου είπαν από αύριο να ξεκινήσω φολικο βέβαια το έχω ξεκινήσει από πολύ νωρίτερα puregon ένεση 250g για 10 ημέρες και την 5 η ημέρα ξεκινάω orgalutran.έχεις κάνει και εσυ?

Άντε καλή αρχή !! 

Θα ξεκινήσεις τώρα όλα τα φάρμακα για τη διέγερση, μετά θα πας για ωοληψια. Αν όλα είναι καλά θα συνεχίσεις και θα γίνει και η εμβρυομεταφορα!! 

Ναι έχω κάνει κι εγώ. Ότι χρειαστείς μπορείς να ρωτήσεις!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Angel_2023 είπε:

Σε ευχαριστώ παρά πολύ και σε εσένα εύχομαι τα καλύτερα…πως είσαι εσυ? Είχες κάποιες δυσκολίες με τα φάρμακα?

Σε ευχαριστώ.

Τρομοκρατήθηκα όταν  πήρα τα φάρμακα ψέματα δε θα σου πω. Εγώ με το ζόρι έπαιρνα ντεπον παλιά. Όλα καλά όμως. Το διάστημα της διέγερσης δεν είχα κανένα πρόβλημα παρά μόνο πρήξιμο στην κοιλιά. Μετά την ωοληψια εκεί που με επηρέασαν ήταν στη ψυχολογια.  Εναλλαγές πολλές, πολύ κλάμα (χωρίς λόγο😂) ,νεύρα και γενικά ένιωσα ότι τρελαίνομαι 😂μέχρι που μου ήρθε περίοδος και ηρέμησα (δεν έκανα απευθείας εμβρυομεταφορα λόγω πιθανής υπερδιέγερσης). Τώρα στο διάστημα για την εμβρυομεταφορα λίγο περισσότερο υπνηλία λόγω της προγεστερόνης και πρήξιμο. 

Στον καθένα είναι διαφορετικά βέβαια. Και οι ενέσεις δεν είναι κάτι. Όλα συνηθίζονται!!

 

Δημοσίευση
στις On 9/1/2023 at 5:40 ΜΜ, ο/η Angel_2023 είπε:

Γεια σας :)  ξεκινάω σε μερικές μέρες την διαδικασία για εξωσωματική και αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στα χαμένα με τα φάρμακα και με το μετέπειτα κάποια να μου δώσει λίγο φως….

Καλημέρα και καλή αρχή🙂.

Υπάρχει συγκεκριμένο θέμα συγκεκριμένη ομάδα για το κομμάτι εξωσωματική.

Πάτησε λοιπόν το ακόλουθο Link

https://mammyland.com/topic/33671-mellontikes-manoules-eksosomatikis-2023-sia-oeepeae/

Καμία κοπέλα δεν ήξερε που παν τα 4 όταν ξεκίνησε με την εξωσωματική, όλες θέσαμε ερωτήσεις και όλες διαβάσαμε τις σελίδες και τις διάφορες απαντήσεις που έδωσαν οι κοπέλες.

Επίσης μπορείς να μπεις και εδώ στην προηγούμενη χρονιά https://mammyland.com/topic/31535-mellontikes-manoules-eksosomatikis-2022/

 

Θα χρειαστεί να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να διαβάσεις και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις.

Όπως είπα, όλες ήμασταν στα χαμένα.....

Δημοσίευση

Σε ευχαριστώ πολύ εννοείτε θα μπω να δω… το κακό είναι ότι όλο και περισσότερες κάνουμε εξωσωματική το καλό… αν μπορώ να το πω προσωπικά είναι ότι η μια μπορεί να δώσει δύναμη στην άλλη. Ευχαριστώ κ πάλι 

  • 1 month later...
Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Βιβή Ηλιαδου είπε:

Κορίτσια έχει κάνει καμία εξωσωματική στο embryolab ξέρει το κόστος μέσω εοππυ?

Μεσω εοπυυ μόνο τις αιματολογικές θα κάνεις. Όσες συνταγογραφουνται με ένα ποσοστό συμμετοχής. 

Από εκεί και πέρα το κόστος είναι ανάλογα με το τι θα κάνεις. Από τον ΕΟΠΥΥ παίρνεις ένα ποσό 350 € περίπου (πολύ λίγα δηλαδή). 

Περίπου 3100 ήταν το κόστος για ωοληψια εμβρυομεταφορα και εννοείται τους υπερήχους ενδιάμεσα και την παρακολούθηση. Σύνολο με αιματολογικές, έξτρα φάρμακα και έξτρα γιατρούς γύρω στα 5000 μας βγήκε. 

 

Δημοσίευση
στις On 5/3/2023 at 12:01 ΜΜ, ο/η Βιβή Ηλιαδου είπε:

Κορίτσια έχει κάνει καμία εξωσωματική στο embryolab ξέρει το κόστος μέσω εοππυ?

καλημέρα,εάν θυμάμαι καλά ήταν 2950 και ήταν προσθετικα και το κόστος κρύο συντήρησης εμβρυων,επειδή εμείς είχαμε αρκετά έμβρυα πληρώσαμε κάτι παραπάνω,γύρω στο 300 πρέπει να ήταν,ο εοππυ δίνει πίσω 352 ευρώ,και επίσης καλύπτει και τα φάρμακα.Μετα εαν δεν πετύχεις και  έχεις έμβρυα πληρώνεις μόνο την τοποθέτηση ,είναι 1000 ευρώ,εάν κάνεις αρκετές σου δίνουν και μια μικρή έκπτωση.Εμεις πετύχαμε με την Τρίτη μεταφορά,γέννησα πριν λίγες μέρες. εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Πλάκα κάνεις τώρα ;;; Εγώ είπα πως είναι μια χαρά μολις την είδα στην μια ώρα η καμπύλη 157 και εγώ έτσι ήξερα 180 πως  είναι 🤦‍♂️ πωπω  στειλε μας τι θα σου πει ο γιατρός .. τι 140; Να γελάσω ή να κλάψω δεν ξέρω.. πόση γλυκόζη έκανες ξέρεις ; 75 ή 100 ;
    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...