Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα

Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την μαία στο σπίτι. Ουσιαστικά τις πρώτες μέρες στο σπίτι θεωρείται ότι θα βοηθούσε κάποια μαία; (Πχ για συμβουλές θηλασμού, φρόντιδας νεογνού κλπ)

Επίσης αν έχετε κάποια να μου προτείνετε για Θεσσαλονίκη. 

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η GogoK είπε:

Καλησπέρα

Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την μαία στο σπίτι. Ουσιαστικά τις πρώτες μέρες στο σπίτι θεωρείται ότι θα βοηθούσε κάποια μαία; (Πχ για συμβουλές θηλασμού, φρόντιδας νεογνού κλπ)

Επίσης αν έχετε κάποια να μου προτείνετε για Θεσσαλονίκη. 

Καλησπέρα!

Δεν έχεις κάποια μαμά , πεθερά , θεία , αδερφή, φίλη, σύζυγό να σε βοηθήσει στην αρχή για λίγο ? Είναι σίγουρο άνθρωποι που θα σε κάνουν να αισθανθείς πολύ πιο άνετα και πολύ πιο οικονομικά πιστεύω. Στο πρώτο παιδί είχε έρθει η μαμά μου για λίγες μέρες αλλά πιο πολύ την είχα για δουλειές όχι με το μωρό . Άρα και μια κοπέλα να έρχεται να κάνει δουλειές είναι μια καλή εναλλακτική. 

Όσων αφορά το θηλασμό τώρα. Μπορείς να ενημερωθείς από τώρα για το πώς πάει η διαδικασία, υπάρχουν πολλά σεμινάρια που γίνονται, υπάρχουν πολλές ομάδες με συμβούλους γαλουχίας (και με εθελοντές) που μπορείς να απευθυνθείς αν αντιμετωπίσεις κάποια δυσκολία με το θηλασμό! Αν και όσο περισσότερο ψαχτεις από τώρα τόσο λιγότερα προβλήματα θα αντιμετωπίσεις μετά !

Με το καλό το μωράκι σου ❤️

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Kiddoστο μέγαρο μουσικής είχαμε πάει και ήταν πολύ καλά... μετά πήγαμε και σε 2 άλλα προς κεραμεικό αλλά καμία σχέση με το μέγαρο δυστυχώς. Ειδικά το ένα ήταν σαν να απευθύνονταν σε χαζούς και όχι σε μωρά.. Θέατρο για βρέφη γκουγκλάρουμε και μας βγάζει διάφορα και κλείνουμε ανάλογα τι βολεύει με το παρκινγκ και με τους ύπνους της μικρής. Επίσης πεδίον του άρεως πήγαμε στο χριστουγεννιάτικο πάρκο, τη βάλαμε καρουζέλ, ρόδα κτλ ήταν πολύ ωραία Πλατεία κοτζιά επίσης καλά ήταν, πιο μικρό βέβαια.  Δωρεάν είσοδο έχει και στα δύο. Πήγαμε και στα δύο βέβαια πρωί και δεν είχε πολύ κόσμο, βράδυ δεν ξέρω πώς μπορεί να είναι
    • Καλημερα και χρονια πολλα! Να κανω την χαζη ερωτηση, εφοσον εχεις το ατου του θηλασμου γιατι δεν τη βαζεις να κανετε συγκοιμηση; Να κοιμασαι και εσυ και να θηλαζει, πιπιλαει κι αυτη και να μενει ηρεμη στο κρεβατι; Τα παιδια στη συγκοιμηση δεν μπαινουν στη διαδικασια να ξεσηκωνονται. Παραμενουν ηρεμα. Τουλαχιστον κι οι βοηθοι μητροτητας, συμβουλοι θηλασμου κλπ αυτο λενε. Δεν εχω ακουσει ποτε θηλαζον βρεφος να κανει συγκοιμηση και να μενει ξυπνιο (και σε εγρηγορση εννοω) 5ωρες. Πιστευω να μην ειστε παγκοσμια πρωτη 😂😂🤞🏼🤞🏼Οντως ειναι βασανιστηριο το καθε μερα υπνος στις 5. Βασικα πως ειναι δυνατον να λειτουργεις μετα μεσα στη μερα; Και τα δικα μου δεν κοιμουνται, αλλα τουλαχιστον ξαπλωναμε και ξαπλωνουμε και θηλαζουν, οποτε κι εγω οταν δεν την παλευω κλεινω ματακια και βλεπω ονειρα (κανονικα και με το νομο) κι ας τα αυτα μουτσου μουτσου στο βυζι🤣🤣. Και παλι σερνομαι μες στη μερα φυσικα 😅, αλλα τουλαχιστον το βραδυ δεν εχει σηκωμα απο το κρεβατι που πραγματικα αδυνατω σωματικα και πνευματικα, ουτε να κανουν τη νυχτα μερα. Απο νεογεννητα και τα τρια ετσι τα κανω. Θεωρω αν το κανετε, θα σωθεις. Σιγουρα θα θελει επιμονη στην αρχη γιατι τωρα εχει χασει τον κιρκαδιο ρυθμο, αλλα πλεον ειναι και σε ηλικια να της εξηγεις οτι ειναι νυχτα τωρα, ησυχια κι η μαμα κοιμαται. Κλειστα φωτα, ησυχια και να κλεινεις τα ματια σου και να παραμενει κι αυτη ξαπλωμενη στο στηθος. Βασικα νομιζω πως στα θηλαζοντα αυτος ειναι ο Παραδεισος τους. Θα την καταβρει κι αυτη. 
    • Κοριτσια μου χρονια πολλα και καλα χριστουγεννα. Τι κανετε; Πως περνατε; Εμεις φτασαμε αισιως στις 27+2 και σε δυο εβδομαδες εχουμε ραντεβου με τον γιατρο να δουμε την μπεμπα.
    • Ωωω!! Σ' ευχαριστώ πολύ!! 🥰🥰 Αυτό με το φαγητό το κάνει και εμάς όταν την έχω αγκαλιά πχ ή ελεύθερη και με βλέπει με τσιμπολογαω, το θέλει και αυτή!! 😆 Της δίνω το τρώει.. Και μπορεί το ίδιο ακριβώς εντωμεταξυ τρόφιμο, στο καρεκλακι του φαγητού της, να το πετάει..😂 αυτό με μίσος όπως λες!! 😂 Ότι του φανεί..🤪 Ναι ναι party animal αυτή εδώ.. άσε με! Είναι βασανιστήριο ρε συ.. και ίσα ότι το είχαμε στρώσει, μου κοιμόταν το αργότερο 12-1 το βράδυ και σερί μέχρι 7-8 το πρωί, από το Νοέμβριο και μετά γμθκε ο Δίας πάλι.. τώρα είτε κοιμηθεί γύρω στις 11 το βράδυ θα μου ξυπνήσει περίπου γύρω στις 1-2 τα ξημερώματα και θα μου μείνει ξύπνια μέχρι 7-8 το πρωί είτε που δεν θα κοιμηθεί καθόλου και θα μου το πάει σερί μέχρι τα ξημερώματα γύρω στις 5-6.. προσπαθώ να της το στρώσω τώρα πάλι αλλά μέχρι να το στρώσουμε φοβάμαι θα μας βρει κάτι άλλο πάλι..😅 μέσα στη μέρα κοιμάται μόνο μια φορά γύρω στις 4-5 το μεσημέροαπόγευμα δηλαδή κανά 2ωρο.. αυτό από το πρωί..  Θα ρωτήσω και στο παιδότοπο που έχει κοντά στην παιδίατρο που έχω δει.. θα δείξει! Α όχι στο πάτωμα δεν μου το έχει κάνει.. αλλά δεν μου το κάνει μόνο για πλάκα, μου το κάνει και όταν νευριάζει που δεν της δίνω πχ το κινητό που κρατάω ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να κρατάω και το θέλει ή όταν δεν την αφήνω να κάνει αυτό που θέλει πχ να βάλει το τηλεκοντρόλ στο στόμα, νευριάζει με ένα κλαψο-γκρινιασμα και μου δίνει κουτουλιές ή θα αρχίσει να φωνάζει "εεεεε!!" όλο νεύρα και θα βαράει με τα χέρια τον εαυτό της στη κοιλιά..🤭🤭 (δικό μου παιδί ξεκάθαρα..🤪😅😅) και εγώ ξέχασα να ρωτήσω το Δεκέμβρη που πήγαμε.. αν το θυμηθείς, πες μου τι σας είπε! Καλή δύναμη και εσείς με τον αποθηλασμο..💪💪
    • Γεια σου Elen .... Υπομονή θα πω...πάλι γυρνάνε τα συμπτώματα που είχαμε στην αρχή έχω παρατηρήσει,και εγώ νιώθω αυτό το κάψιμο κάπως και αρκετή δυσκολία στη χώνεψη 🫣 εγώ είμαι στην 33η τώρα... Εύχομαι και εγώ να περάσετε όλες όμορφα και ξεκούραστα!!!❤️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...