Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΥΠΟΣΠΑΔΙΑΣ

chkar1981

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

έχω ένα αγοράκι 6 μηνών με πεϊκό υποσπαδία.

Για όσες δεν ξέρουν υποσπαδίας είνα όταν η ουρήθρα δεν είναι ακριβώς στην κορυφή του πέους αλλά πιο κάτω. Στη δική μας περίπτωση ευτυχώς είναι λίγο πιο κάτω γι' αυτό και λέγεται πεϊκός.

Υπάρχει καμιά άλλη μανούλα που να αντιμετωπίζει ή να αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα. Άλλοι μου λένε ότι πρέπει να εγχειριστεί τώρα, άλλοι όταν γίνει 2 ή 2,5 χρόνων, άλλοι ότι η εγχείρηση πρέπει να γίνει από παιδοχειρουργό και άλλοι από ουρολόγο. Είμαι από Θεσσαλονίκη, οπότε αν ξέρετε κάποιον γιατρό θα σας ήμουν υπόχρεη.

Μίλησα με τον παιδοχειρουργό Μουράβα από Παπαγεωργίου και με τον Ραδόπουλο που είναι ουρολόγος.

Δεν ξέρω τι να κάνω!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Chark δυστυχως δεν εχω ιδεα...

Ευχομαι να σε βοηθησει καποιος να βρεις ακρη..πολυ μπερδεμα

Εναν σωστο ειδικο να σε καθοδηγησει..

Ελπιζω καποια αλλη κοπελα να εχει να σου δωσει τις πληροφοριες που ψαχνεις

καλησπερα chkar δυστυχος μολης το ειδα. ειμαι η gorga και εχω ενα αγορακη τεσαρον χρονον με πε'ι'κο υποσπαδια αλλα μενω αθηνα και δεν μπορω να σου πω ονομα γιατρου μπορω ομως να σου πω οτι πρεπει να βρεις εναν πολυ καλο παιδοχειρουργο και να το κανεις τωρα. οι ενχειρησεις ξεκινουν απο εξι μηνων.

σου το λεω σαν παθουσα αν σε περνει να μην κειταξεις ποσα θελει ο γιατρος αλλα τι εμπειρια εχει και τι ποσοστο επιτυχιας εχει γιατι ειναι μια πολυ λεπτη επεμβαση.αν δεν ξερεις τι ειναι να σου πω εν συντομια για να μην σε κουρασω οτι βαζουν ενα μοσχευμα και μακρενουν την ουριθρα. το χειρουργειο κραταει περιπου δυομιση ωρες και μετα θα εχει ουροκαθετηρα για καμποσες μερες. επειδη ειναι πολυ επιπονο ολο αφτο θα του δηνουν υπια ηρεμιστικα και θα πρεπει να τον προσεχει διαρκος καποιος μην τραβηξει τον καθετηρα και καταστρεψει την επεμβαση.οτι απορια εχει μην κολας να ρωτησεις.

Καλημέρα gorga.

Το παιδάκι σου την έκανε την εγχείρηση; Σε ποια ηλικία;

Και αν ναι πέτυχε;

Πονούσε; πόσες μέρες μείνατε στο νοσοκομείο;

Πως είναι το τσουτσουνάκι του τώρα;

Ο ουρολόγος που είδαμε θεωρείται κορυφή στη Θεσσαλονίκη.

Μου είπε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα εσωτερικά (ξέρεις νεφροί ή ουροδόχος κύστη) δεν θέλει να βάλει ένα τόσο μικρό μωρό σε αυτή τη διαδικασία, γιατί όπως είπες και εσύ χρειάζεται ολική νάρκωση και για πολύ ώρα και ότι το τσουτσουνάκι θα είναι πολύ μικρό για να γίνει σωστή δουλειά. Επίσης μου είπε ότι πρέπει να τον ξαναδεί 2 χρονών για να προχωρήσουμε στην εγχείρηση μέχρι 2 - 2,5 χρόνων.

Έχει γράψει και βιβλία για τον υποσπαδία. Ραδόπουλος Δημήτριος ονομάζεται και είναι στο Γεννηματά. Μου έχουν πει πο΄λλοί γι' αυτόν.

Α... ξέχασα να σου πω ότι είναι αρνητικά κάθετος στον να το εγχειρήσει παιδοχειρουργός. Επί λέξη μου είπε: αν θέλεις να την ξανακάνει την εγχείρηση πάνε σε παιδοχειρουργό... (γιατί αν βγάλει συρίγγιο πρέπει να ξαναγίνει)

Από την άλλη ο Μουράβας, παιδοχειρουργός στο Παπαγεωργίου, λέει ότι μπορεί να κάνει την εγχείρηση από τώρα.

Εγώ από την άλλη, ο μόνος λόγος που προτιμώ να γίνει τώρα είναι για να μη θυμάται τον πόνο. 2,5 χρόνων μου φαίνεται μεγάλος. Από την άλλη σε εκείνη την ηλικία θα μπορεί να συννενοηθεί μαζί μου για το αν πονάει και τι θέλει...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Εγώ έχω ένα αγοράκι 5 μηνών με αυτό το πρόβλημα.Τον πήγαμε σε παιδοχειρούργο όταν σαράντησα και όταν ήταν 3 μηνών για να τον ξαναδεί.Εμένα μου είπε ότι η ηλικία που μπορεί να ξεκινήσει να γίνει η εγχείριση είναι από 10 εως 18 μηνών και αυτό για να είναι μικρούλης και να μην το πολυθυμάται αργότερα.Στην τελευταία μας επίσκεψη μας είπε ότι επειδή έχουμε καλή ανάπτυξη μπορούμε να το κάνουμε και πιο γρήγορα στους 7 μήνες περίπου.Τώρα με αυτά που διαβάζω έχω προβληματιστεί έντονα.Δηλαδή λέτε καλύτερα σε ουρολόγο και όχι σε παιδοχειρούργο?Και τί ακριβώς είναι αυτό το συρίγγιο που μπορεί να προκύψει στη συνέχεια?Ο γιατρός που τον πήγαμε είναι στη Γενική κλινική στη Θεσνίκη Λάππας Ελευθέριος ονομάζεται.Έτυχε να ακούσει κάποιος κάτι για τον συγκεκριμένο?Εμάς μας τον σύστησε γνωστή που έκανε κάποια άλλη επέμβαση το παιδάκι της στον συγκεκριμένο γιατρό.Α και κάτι ακόμη ξέρετε πόσο στοιχίζει περίπου μία τέτοια επέμβαση?

Αγαπητή cristin,

πραγματικά και εγώ είμαι πολύ μπερδεμένη.

Άνοιξα καινούργιο θέμα στο forum μήπως και ξέρει καμία κανέναν παιδοχειρουργό με πείρα!

• 1 month later...

Αγαπητές μητέρες

Ο υποσπαδίας χειρουργείται σε όλη την Ευρώπη σε ηλικία 6-12 μηνών διότι το παιδί δεν αντιλαμβάνεται την ενασχόληση με τα γεννητικά του όργανα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η επέμβαση γίνεται πλέον σε ημερήσια βάση και το παιδί παραμένει στην κλινική για διάστημα 4-6 ωρών συμπεριλαμβανομένου του χειρουργικού χρόνου.

Το πέος περιδένεται με ειδικό αφρό πολυουρεθάνης που δεν διαθέτουν τα νοσοκομεία και ένας λεπτός καθετήρας σιτίσεως παραμένει στην ουρήθρα για 7 ημέρες έως ότου επουλωθούν οι ραφές. Ο καθετήρας είναι ανοικτός στο άκρο του και στάζει στην πάνα του παιδιού.

Το παιδί επιστρέφει την ίδια μέρα σπίτι του με κατάλληλη παυσίπονη και αντιβιοτική αγωγή.

Με εκτίμηση

Μαρινόπουλος Γιάννης

Παιδοχειρουργός

Μέλος της Ελληνικής κ Ευρωπαικής

Παιδοχειρουργικής Εταιρείας

Ε.Αμύνης 32α

54621 Θεσσαλονίκη

2310240697 κιν 6946452138

email: imarinopulos@doctors.org.uk

http://healthsites.in.gr/imarinopulos

• 4 months later...

kalispera kuries mou

tha hthela na rotiso kapoia mama simfona me ayti tin enxirisi tis upospadias o gios mou einai 9 minon kai tha arxisi enesis testosteronis kai meta apo 3 mines tha kanei tin enxirisi tha hthela na matho to meta ,exo fobairo anxos ,mallon einai sto poio diskolo stadio tis upospadias kai fobamai poli to meta. tha hthela na mou dosete plirofories den gnorizo tipota giati edo den mas lene kai polla theloun na doun ti tha ginei me tin enxirisi kai meta tha mas poun .sas euxaristo kai perimeno apantisi sas:(

• 1 month later...

Αγαπητή Calliopi

Οι ενέσεις τεστοστερόνης δεν χρησιμοποιούνται πια διότι υπάρχει ο κίνδυνος της πρόωρης σύγκλεισης των επιφύσεων των οστών με συνέπεια το κοντό ανάστημα.

Ενημερωθείτε για τη νέα επιτυχή μέθοδο διόρθωσης του υποσπαδία στο έγκυρο http://alldoctorsmess.blogspot.com/2009/04/1.html

Με εκτίμηση

• 4 weeks later...

oles oles einai 3 dil mia kathe mina kai apo 25mg kai mas eipan oti einai na ksediplothi to peos tou mikrou kai eidi exei megalosi poli tora se ena mina tha kanei tin enxirisi giati prepei na einai 1x .Alla apo oti mou eipan einai poli mikri h posotita pou dinoun kai den uparxei kindunos .To paidi tha xeirourgithei sto sick kids hospital tou Toronto tou Canada .Eseis ti lete gia auto?oso plisiazei o kairos fobamai poli

Εχω να σου πω να μην φοβάσαι διότι δεν είναι κάποια ανησυχητική ασθένεια που δεν θεραπεύεται.Θέλω να σου πω οτι έχω κι εγώ έναν γιο 3 χρόνων που έκανε την εγχείρηση πρόσφατα κ είχε 100% επιτυχία.Μένω στη Θεσσαλονίκη και έχω να σου πω οτι ο γιατρός που χειρούργησε τον γιό μου είναι ο παιδοχειρούργος Μαρινόπουλος Γιάννης.Οπότε έχω να σε συμβουλεύσω να μην ανησυχείσ και να μην φοβάσαι για τίποτα.Και αν μένουμε στην ίδια πόλη μπορείς να προτιμήσεις και τον γιατρό.Και ελπίζω να πάνε όλα καλά,που σίγουρα θα πάνε. :)

Καλημέρα...

εμείς θα κάνουμε την εγχείρηση στις 2 Νοεμβρίου

t t αν μπορείς γράψε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το μωρό πονούσε;

Πόσο μείνατε μέσα;

Ποια είναι η σημερινή εικόνα από το πουλάκι του;

Όταν λες πρόσφατα, πριν πόσο καιρό την κάνατε;

t t έγραψε:

Εχω να σου πω να μην φοβάσαι διότι δεν είναι κάποια ανησυχητική ασθένεια που δεν θεραπεύεται.Θέλω να σου πω οτι έχω κι εγώ έναν γιο 3 χρόνων που έκανε την εγχείρηση πρόσφατα κ είχε 100% επιτυχία.Μένω στη Θεσσαλονίκη και έχω να σου πω οτι ο γιατρός που χειρούργησε τον γιό μου είναι ο παιδοχειρούργος Μαρινόπουλος Γιάννης.Οπότε έχω να σε συμβουλεύσω να μην ανησυχείσ και να μην φοβάσαι για τίποτα.Και αν μένουμε στην ίδια πόλη μπορείς να προτιμήσεις και τον γιατρό.Και ελπίζω να πάνε όλα καλά,που σίγουρα θα πάνε. :)

Αγαπητή tt

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Πολλές μητέρες διαβάζουν το parents.gr επίσης. Θα μπορούσατε να γράψετε την εμπειρία σας και στο http://www.parents.gr/forum/showthread. ... 798&page=5

Με εκτίμηση

Μαρινόπουλος Γιάννης

Παιδοχειρουργός

• 2 weeks later...

na sas rotiso oles oi morfes upospadias therapeuontai?emeis tha kanoun tin epembasi stis 18/11 kai einai poli anxomeni giati h dikia mas morfi upospadias einai h poio duskoli to poulaki tou einai diplomeno kai h ourithra einai to pano meros mas eipas oti tha ksediplosoun prota to poulaki tou kai meta apo 6mines mporei tha ksanakanei epembasi .Apla perno tharros ligaki einai einai ena apo ta kalitera nosokomeia ston kosmo tou einai to sick kids hospital sto Toronto ,eseis ti lete?poia einai h gnomi sas gia tin morfi auti?

Αγαπητή Calliopi

Όπως κατάλαβα ο μικρός σας παρουσιάζει οσχεοπεικό υποσπαδία με χορδή. Πράγματι είναι από τις σπάνιες και δυσκολότερες μορφές της πάθησης.

Πολλές φορές χρειάζονται περισσότερες από 2 επεμβάσεις ακόμη και στα καλύτερα κέντρα. Το Hospital for Sick Children στο Toronto Canada είναι διάσημο κέντρο παιδιατρικής. Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Με εκτίμηση

sas euxaristo gia tin apantisi sas .nai etsi mas eipa tha doune pos paei kai tha ksanakanoume meta apo 6 mines ,eseis ti lete gia auti tin morfi?sas etuxe stin iatriki sas kariera?poia einai h gnomi sas?sugnomi pou rotao alla thelo na matho kai eimai anxomeni oso konteuei o kairos gia tin enxirisi tou .perimeno apantisis sintoma thanks gia ola

• 3 weeks later...

Εχω και εγω ενα αγορακι 9 μηνων με υποσπαδια μετριας μορφης. Η ουριθρα ειναι κατω απο την βαλανο και υπαρχει και κυρτωση.Ενας παιδοχειρουργος μου ειπε οτι πρεπει το παιδι να ειναι δυομιση χρονων και παραμωνη στο νοσοκομειο 15 ημερων. Και διαβαζω οτι γινεται και σε ποιο μικρη ηλικια.Εχω αγχοθη τοσο πολυ και δεν ξερω πως να το αντιμετοπισω. Ασ με βοηθησει καποιος.

min fobase emeis kaname tin epembasi edo kai 5 meres kai einai teleia afou na fantastis tin deuteri mera sikothike kai tin epomeni mas dioksane kai simera pigame kai bgalame ton kathetira ,o dikos mou einai 1x .Esas den ksero giati sas eipan na meinete sto nosokomeio ?kai na fantastis emeis hmastan stin xeiroteri morfi upospadias kai tha kanoume meta apo 4mines plastiki gia na teliopoihthei to poulaki tou ,apla min fobase an einai kalos o giatros sou min fobase ,ego exo ontos kalous giatrous edo ,kalo kouragio kai na min to dixneis ston mikro sou giati ta katalabainei ola ,mono xamogelo na tou dineis

ευχαριστω πολυ καλιοπη μου.απλα οπως το ειπες υσχει εκει εσεις εχεται καλος γιατρους . ελπιζω το μωρακι σου να ειναι καλα και δυνατο. να του δωσεις ενα μεγαλο φιλη απο μενα.

Αγαπητή filis-alex

Παρακαλώ μη διστάσετε να καλέσετε ή να στείλετε email για ερωτήματα σε πιο προσωπική βάση.

Μαρινόπουλος Γιάννης

Παιδοχειρουργός-Υποσπαδιολόγος

Ε.Αμύνης 32α

54621 Θεσσαλονίκη

τηλ 2310240697

κιν 6946452138

email imarinopulos@gmail.com

Κυριε Μαρινοπουλε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας. θα ηθελα να μου πειτε τις ωρες που μπορω να σας ενοχλησω στο τηλεφωνο. Ευχαριστω πολυ και παλι.

Ο μικρός μου χειρουργήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

με ολοκληρωτική αποτυχία. Έμεινε 9 ημέρες "δεμένος" ανάσκελα στο κρεβατάκι.

Όποια ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει π.μ. για να τις γράψω λεπτομέρειες. Οι γιατροί απαράδεκτοι. Όι ειδικευόμενοι έκαναν μάθημα πάνω στο τσουτσουνάκι του παιδιού μου.

Θα ξαναεγχειριστεί από τον Κο Μαρινόπουλο σε 6 μήνες.

Είμαι στη δουλειά και δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να γράψω περισσότερα.

Το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κο Μαρινόπουλο.

επαθα εγκεφαλικο τωρα..... το μωρακι ειναι καλα????????? θα ηθελα πολυ να μιλησουμε. πες μου την ωρα που μπορουμε να επικοινονυσο μαζι σου για να μαθω καποια πραγματα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Άσε άσε...κι εμείς έχουμε ξενερώσει φουλ... Είχα ήδη κάποια red flags από πριν, αλλά έκανα ότι δεν τα βλέπω λόγω του καλού ονόματος που έχει... Τελικά άμα κάτι σε χαλάει, δεν πρέπει να το αφήνεις. Δεν κάνουν όλοι για όλους! Τίποτα δεν έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Μεθαύριο έχουμε τον επανέλεγχο κι εκεί θα κριθούν όλα. Κοντός ψαλμός αλληλούια.... Θα δούμε αν έχει αυξηθεί η τιμή και πόσο... θα ακούσουμε τη γνώμη του εμβρυομητρικού που είχε μιλήσει μόνο για μαγνητική και βλέποντας και κάνοντας... Φυσικά και θα αναζητήσω δεύτερη γνώμη αν δεν τα βρει καλά τα πράγματα, αλλά δε θέλω να το σκέφτομαι. Στείλτε μου όλη τη θετική σας ενέργεια!!
    • ααα και εγώ νόμιζα οτι μόνο ο δικος μου το κάνει 😂😂 τι στο καλο; γιατι το κάνουν αυτο;😂😂 εγω κορίτσια δεν πάω πουθενά εκτος απο την πεθερά μου ( ουτε στη μαμα μου τοσο συχνά γιατί ο αδερφός μου παει Πέμπτη Δημοτικού και φοβάμαι μην φερει καμία ίωση) και οταν τυχει σε κανένα γιατρό και πίσω 🤷 ο νονός έρχεται εκει στο σπίτι της πεθεράς και βλέπει τον μικρούλη... αυτές είναι οι συναναστροφές μας... μέχρι τώρα μόνο 2 φιλες μου εχουν έρθει στο σπίτι...
    • Σήμερα έχω ραντεβού μαζί του για να του δείξω τον τελευταίο υπέρηχο που κάναμε με τον εμβρυομητρικό στις αρχές του μήνα, να συζητήσουμε το πλάνο τοκετού που ετοίμασα και λογικά θα μου γράψει το τεστ για τον στρεπτόκοκκο και το παραπεμπτικό για τον τοκετό. Είναι κάτι διαδικαστικά... Επίσης! Ξέχασα να σας πω ότι έκανα και τις εξετάσεις του 3τριμηνου και σοκαρίστηκα 😬 Θυρεοειδής μια χαρά Σίδηρος παρόλο που αυξήσαμε τη δόση σε δεύτερο χάπι καθημερινά από 20 έπεσε στο 18 😒 αλλά τλχ αιματοκρίτης και αιμοσφαιρίνη είναι στα κατώτατα φυσιολογικά  Ουρά όλα κομπλέ, καθαρά  Και τώρα το τρελό της υπόθεσης 🥁🥁🥁 Μου έβαλε και χοληστερίνη που λέτε γιατί είχα να κάνω απ' τον πρώτο τρίμηνο... Τότε ήταν 220 - ανεβασμένο μεν αλλά χαμηλότερο δε απ' τις προηγούμενες εξετάσεις μιας και έκανα ειδική διατροφή λόγω του ότι έχω κληρονομικά αυξημένη χοληστερίνη. Και τώρα.... 370!!!! Έπαθα σοκ! Ο γιατρός στο τηλ μου είπε περιληπτικά ότι στο 3ο τρίμηνο είναι αναμενόμενο να ανέβει η χοληστερίνη σε υψηλά επίπεδα γιατί το μωρό τη χρειάζεται για να πάρει βάρος και να χτίσει λίπος όσο προετοιμάζεται για τη γέννα... Αλλά και πάλι οι φυσιολογικές τιμές είναι 200-300. Είπε θα το συζητήσουμε σήμερα 😬😬😬 με βλέπω σε διαιτα πάλι.... Αλλά δε ξέρω ρε κορίτσια, ειλικρινά δεν άλλαξα κάτι στη διατροφή μου, εντάξει τρωω τη φέρουσα μου δε λέω, αλλά 370... Στα πέναλτι είμαι 🤣🤣🤣🤣
    • Αφήστε κορίτσια, αυτό το ντοπλερ εγώ θα το κάνω στις 35 εβδ (σήμερα είμαι 33+1)! 😂😂  Είναι επειδή έχω κάνει ήδη 2 υπερήχους που παρακολουθήσαμε την ανάπτυξη του εμβρύου, μητριαιες κτλ οπότε μας παίρνει είπε ο γιατρός να το βάλουμε λίγο πιο μακριά. Τώρα τι να πω, απλά ανυπομονώ να τον δω κι εγώ ξανά 3/4D που λέτε να δούμε την πρόοδο ως προς τα χαρακτηριστικά! Πάλι καλά είχα κάνει σ εκείνο το ο ιδιωτικό κέντρο στις 21 εβδ 😅 απλά έχω την περιέργεια να δω πως εξελίχθηκαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου από τότε, αλλά θα μου πείτε σε λίγο καιρό θα τον δω και λάιβ 😂😂 @Kiddo μου εσύ πως είσαι; Είδα ότι σε προβλημάτισαν οι μετρήσεις στις μητριαιες αλλά πραγματικά πιστεύω με την αύξηση του σαλοσπιρ που σου έδωσε όλα θα πάνε καλά ! Σε μένα πάντως το "πρόβλημα" εξαλείφθηκε, πλέον είναι εντός ορίων 🙏🏻 @MarMar90κορίτσι μου με προβλημάτισε κι εμένα η αντίδραση του γιατρού σας και ήθελα να σου γράψω ότι συμφωνώ απόλυτα Μ αυτά που προείπαν όλα τα κορίτσια εδώ! Δε μου άρεσε καθόλου αυτό το "εγώ σα γιατρός δε θα ανησυχούσα, αλλά σα πατέρας θα το έψαχνα"! Δλδ τι πάει να πει αυτό; Επίσης η αμνιο σ αυτή τη φάση που βρίσκεσαι δλδ τι θα προσφέρει; Μόνο παραπάνω άγχος + το ρίσκο προωρότητας.... Τελικά που καταλήξατε; Πήρατε δεύτερη γνώμη;  Εύχομαι να πάνε όλα καλα ♥️♥️♥️
    • Πω πω!! Πολύ γρήγορα πηγές από διαστολή 4 σε 9!! Και λένε ότι η επισκληριδιος μπορεί να καθυστερήσει τη διαστολή 😲 πάνω σ αυτό το θέμα, κορίτσια όσες έχετε στο πλάνο να κάνετε, σε ποιο στάδιο του τοκετού σας έχουν προτείνει ότι είναι καλά; Εγώ απ' τα λεγόμενα της μαίας και του γιατρού έγραψα στο πλάνο μου να μου βάλουν τον καθετήρα/υποδοχή πώς λέγεται απ' την αρχή ώστε να είμαι έτοιμη και να γίνει η έγχυση της επισκληριδιου περίπου όταν κάνω διαστολή 5-6 (καλά μιλάμε φυσικά για φουλ ιδανικό σενάριο). Ούτε πολύ αργά, ούτε πολύ νωρίς δηλαδή - εσείς τι λέτε; Τι σας είπαν οι δικοί σας γιατροί/μαίες; Επίσης @_piripiri_ πες μας λίγο κι αυτό με τα κακα 😂 φυσικά οπότε βρεις χρόνο! Τα έμβρυα κάνουν κενώσεις μέσα στη μήτρα;; Νόμιζα μόνο κατουράνε εκεί μέσα, δεν ήξερα ότι μας χεζουν κιόλας 😂😂😂 💩💩💩 Πώς αισθάνεσαι τώρα που έγινες δεύτερη φορά μαμά σε σχέση με την πρώτη φορά; Ο μεγάλος σου γιος γνώρισε τον αδερφούλη του ή όχι ακόμα; Να μας πεις οπότε φυσικά θελήσεις, τώρα έχεις δύο κουκλους 💙💙
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...