Μετάβαση σε περιεχόμενο

Συνεχόμενος ύπνος και γάλα

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια! Το μωρό μου έκλεισε τους 3 μήνες. Το ταιζω 5 γεύματα την ημέρα( ξένο γάλα) από 180 μλ τη φορά. Τελευταίο γεύμα το δίνω στις 8 το βράδυ και κοιμάται στις 9. Θα ξυπνήσει 1 φορά τα ξημερώματα γύρω στις 3-4, θα ξαναφάει και θα κοιμηθεί ως τις 9 περίπου το πρωί. Οι απορίες μου είναι δύο: 

1. Αν δεν ξυπνήσει τα ξημερώματα(σπάνια, αλλά συμβαίνει), το ξυπνάω για να φάει ή το αφήνω οπότε θέλει εκείνο να ξυπνήσει, ακόμα κι αν έχουν περάσει πολλές ώρες από το τελευταίο γεύμα; 

2. Όταν ξυπνάει τα ξημερώματα όπως είπα, σημαίνει πάντα ότι πεινάει ή ίσως θέλει αγκαλιά ή να το αλλάξω πλευρό ή κάτι άλλο; Γιατί ως τώρα πίστευα ότι το κάνει επειδή πεινάει κ το ταιζω. Αλλά προχθές ας πούμε ξύπνησε, εγώ επειδή κοιμόμουν πολύ βαριά δεν έδωσα πολλή σημασία, το πήρα αγκαλιά στο κρεβάτι και κοιμήθηκε μαζί μου ξανά..οπότε σκέφτηκα ότι ίσως δεν πεινάει πάντα κ απλά ξυπνάει για άλλο λόγο. 

Σας ευχαριστώ! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 22 ώρες, ο/η Lizaki49 είπε:

Γεια σας κορίτσια! Το μωρό μου έκλεισε τους 3 μήνες. Το ταιζω 5 γεύματα την ημέρα( ξένο γάλα) από 180 μλ τη φορά. Τελευταίο γεύμα το δίνω στις 8 το βράδυ και κοιμάται στις 9. Θα ξυπνήσει 1 φορά τα ξημερώματα γύρω στις 3-4, θα ξαναφάει και θα κοιμηθεί ως τις 9 περίπου το πρωί. Οι απορίες μου είναι δύο: 

1. Αν δεν ξυπνήσει τα ξημερώματα(σπάνια, αλλά συμβαίνει), το ξυπνάω για να φάει ή το αφήνω οπότε θέλει εκείνο να ξυπνήσει, ακόμα κι αν έχουν περάσει πολλές ώρες από το τελευταίο γεύμα; 

2. Όταν ξυπνάει τα ξημερώματα όπως είπα, σημαίνει πάντα ότι πεινάει ή ίσως θέλει αγκαλιά ή να το αλλάξω πλευρό ή κάτι άλλο; Γιατί ως τώρα πίστευα ότι το κάνει επειδή πεινάει κ το ταιζω. Αλλά προχθές ας πούμε ξύπνησε, εγώ επειδή κοιμόμουν πολύ βαριά δεν έδωσα πολλή σημασία, το πήρα αγκαλιά στο κρεβάτι και κοιμήθηκε μαζί μου ξανά..οπότε σκέφτηκα ότι ίσως δεν πεινάει πάντα κ απλά ξυπνάει για άλλο λόγο. 

Σας ευχαριστώ!

3ων μηνών εφόσον είσαστε οκ με το βάρος που παίρνει δεν πρέπει να το ξυπνάς ακόμα κ αν κοιμάται 12ωρο σερί. 

Κάνεις τον σταυρό σου κ προσεύχεσαι να μην αλλάξει κ να κοιμάται σερί....🤪

Επίσης αν πεινάει σίγουρα θα κλαίει κ δεν θα τ αρκεί η αγκαλιά κ δεν θα κοιμάται θεωρώ....οπότε καλά κάνεις να μην δίνει αμέσως γάλα....στο λέω γιατί κ εγώ αυτό έκανα κ έφτασε 18μηνων να σταματήσει να ξυπνάει....κ σκέψου έτρωγε στη διάρκεια της νύχτας αλλά το πρωί δεν ήθελε παλι γάλα ...

στις On 26/8/2022 at 12:23 ΠΜ, ο/η Lizaki49 είπε:

Σας ευχαριστώ! 

Γεια σου Λιζάκι, όταν ήταν τα μωρά μου σαν τα δικά σου είχα ακριβώς τις ίδιες απορίες! Σκέψου πως όταν η μία από τις δύο (είναι διδυμάκια) κοιμόταν σερί 10ωρο εγώ αντί να το "απολαύσω" έμενα περισσότερο αϋπνη από τις άλλες νύχτες γιατί αμφιταλαντευομουν αν θα πρέπει να την ξυπνήσω ή όχι. Ρώτησα αρκετές φορές το γιατρό και  απάντηση ήταν πάντα η ίδια: Δεν ξυπνάμε ποτέ το μωρό για να το ταισουμε σε αυτήν την ηλικία. Έχουν ένστικτο επιβίωσης και αν πεινάσουν, θα ξυπνήσουν. (Εννοείται εφόσον είναι όλα φυσιολογικά).

στις On 26/8/2022 at 12:23 ΠΜ, ο/η Lizaki49 είπε:

Σας ευχαριστώ! 

Για τη "νυχτερινή πείνα ", έχω την εξής εμπειρία: Τις νύχτες, τη μία μπέμπα την είχε αναλάβει ο σύζυγός μου και την άλλη εγώ. Ακολουθούσαμε διαφορετικές τακτικές 😆 Εκείνος τάιζε κάθε φορά που ξυπνούσε κλαίγοντας η μικρή ενώ εγώ δοκίμαζα πρώτα πιπίλα ή και μικρή αγκαλίτσα. (Αν και συνήθως καταλάβαινα γιατί το κλάμα της πείνας ηταν διαφορετικό). Το μωρό που είχα αναλάβει εγώ σταμάτησε να ξυπνάει από πολύ νωρίς ενώ την άλλη ταιζαμε και στις 3 τη νύχτα για αρκετό καιρό ακόμη. Όταν ο σύζυγος αποφάσισε να δοκιμάσει τη μέθοδό μου, μετά από τρεις μέρες,  το μωρό άρχισε να κοιμάται σερί. Άρα,  όχι δεν είναι πάντα πείνα το ξύπνημα τις νύχτες! Ελπίζω να βοήθησα 😊

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...