Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εξωσωματική και αναπληρώτρια

hope501

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια.

Θα ήθελα τα φώτα σας όσον αφορά μια απορία που έχω.

Αφορούν το κομμάτι αναπληρώτρια....!!! Σήμερα λήγουν οι δηλώσεις περιοχών και δεν ξέρω τι να κάνω.

Να δηλώσω να φύγω από Αθήνα ή όχι?

Να αφήσω τη δουλειά μου που μου δίνει έναν σταθερό μισθό (λίγο παραπάνω της αναπληρώτριας) και να παω σε λιγότερα και ίσως σε άλλη πόλη?

Και εαν το αποφασίσω, τι κάνω με το θέμα εξωσωματικής? Με τις άδειες? Με την επαπειλούμενη την οποία δεν δικαιούμαι ως αναπληρώτρια? Και αν χρειαστεί να πρέπει να κάτσω? Άνευ αποδοχών? Πως θα ζήσουμε λίγο εύκολα με την ακρίβεια που μας θερίζει?

Και πάμε παρακάτω... Πες όλα καλά και γεννιέται το παιδί ή τα παιδιά? Δεν δικαιούμαι ούτε το 6μηνο που δίνουν στον ιδιωτικό ούτε το 9μηνο που δίνουν στο δημόσιο? Όλα αρνητικά σε αυτό το κομμάτι.......

Υπάρχει κάποια κοπέλα που τα πέρασε αυτά να με κατευθύνει ή οποία είναι αναπληρώτρια και κάνει ή έκανε εξωσωματική?

Ωραίο το επάγγελμα της δασκάλας/καθηγήτριας. Ποιο ωραίο από το να κάθεσαι με μίζερους ανθρώπους 8 ώρες σε ένα γραφείο. Αλλά το οικονομικό είναι οικονομικό..

Αυτές λοιπόν οι σκέψεις μου...

Υ.Γ. είμαι 40

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 4 ώρες, ο/η hope501 είπε:

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια.

Θα ήθελα τα φώτα σας όσον αφορά μια απορία που έχω.

Αφορούν το κομμάτι αναπληρώτρια....!!! Σήμερα λήγουν οι δηλώσεις περιοχών και δεν ξέρω τι να κάνω.

Να δηλώσω να φύγω από Αθήνα ή όχι?

Να αφήσω τη δουλειά μου που μου δίνει έναν σταθερό μισθό (λίγο παραπάνω της αναπληρώτριας) και να παω σε λιγότερα και ίσως σε άλλη πόλη?

Και εαν το αποφασίσω, τι κάνω με το θέμα εξωσωματικής? Με τις άδειες? Με την επαπειλούμενη την οποία δεν δικαιούμαι ως αναπληρώτρια? Και αν χρειαστεί να πρέπει να κάτσω? Άνευ αποδοχών? Πως θα ζήσουμε λίγο εύκολα με την ακρίβεια που μας θερίζει?

Και πάμε παρακάτω... Πες όλα καλά και γεννιέται το παιδί ή τα παιδιά? Δεν δικαιούμαι ούτε το 6μηνο που δίνουν στον ιδιωτικό ούτε το 9μηνο που δίνουν στο δημόσιο? Όλα αρνητικά σε αυτό το κομμάτι.......

Υπάρχει κάποια κοπέλα που τα πέρασε αυτά να με κατευθύνει ή οποία είναι αναπληρώτρια και κάνει ή έκανε εξωσωματική?

Ωραίο το επάγγελμα της δασκάλας/καθηγήτριας. Ποιο ωραίο από το να κάθεσαι με μίζερους ανθρώπους 8 ώρες σε ένα γραφείο. Αλλά το οικονομικό είναι οικονομικό..

Αυτές λοιπόν οι σκέψεις μου...

Υ.Γ. είμαι 40

Αχ δύσκολο κομμάτι, έχω περάσει μέρες με κλαμματα για παρόμοια ερωτήματα....

Δεν είμαι ακριβώς στην ίδια φάση όμως υπάρχουν κοινές ανησυχίες με σένα. Τα προηγούμενα χρόνια δεν δήλωνα πολλές περιοχές πάρα την πόλη μου και 2 ακόμα κοντινές ( είμαι επαρχια αλλά σε πόλη με ελάχιστα κενά στην ειδικότητα μου). Ήταν προτεραιότητα μου να κάνω παιδάκι και επέλεξα να έχω μια άλλη δουλειά σταθερή στον ιδιωτικό τομέα. Τελικά την χρονιά που ήμουν έγκυος με καλέσανε πρώτη φορά στην πόλη μου αλλά δεν μπόρεσα να πάω λογω του ότι είχα βγει ήδη σε άδεια κύησης!( Εκεί να δεις στεναχώρια που δεν μπόρεσα να πάω στην δουλειά που λατρεύω) Τώρα έβαλα πάλι μόνο 3 πόλεις που φτάνονται με αμάξι χωρίς να αλλάξω κατοικία γιατί το μωράκι μου είναι μόλις 6 μηνών. Αλλά έχω άγχος γιατί αν με πάρουν θα πρέπει να παραιτηθώ απ' την σταθερή μου δουλειά και να χάσω πολλά προνόμια. Συν ότι η δουλειά του αναπληρωτή είναι μόνο για 9 μήνες μετά το καλοκαίρι αν δεν με ξαναπάρουν τι θα γίνει οεο????

Πάντως αν μπορώ να βοηθήσω στο ελάχιστο να σου πω ότι πρόσφατα έμαθα ότι κατοχύρωσαν το 6 μηνο του ΟΑΕΔ και για τους αναπληρωτές οπότε όταν με το καλό μείνεις έγγυος ( στο εύχομαι ολόψυχα) το δικαιουσε.

Τώρα αν θέλεις την γνώμη μου, υπάρχει πιθανότητα αν το παλέψεις με το να πηγαίνεις αναπληρώτρια  να διοριστείς στην επόμενη 5 ετια; Είσαι σε καλή θέση στον πίνακα; Αν διοριστείς σε άλλη πόλη θα μπορέσει να σε ακολουθήσει η οικογένεια σου μέχρι να πάρεις απόσπαση; Αν υπάρχει θετική απάντηση σε αυτά αξίζει, αν πάλι όχι στην θέση σου θα δήλωνα μόνο Αθήνα.

στις πριν 2 ώρες, ο/η Nantinaki είπε:

Αχ δύσκολο κομμάτι, έχω περάσει μέρες με κλαμματα για παρόμοια ερωτήματα....

Δεν είμαι ακριβώς στην ίδια φάση όμως υπάρχουν κοινές ανησυχίες με σένα. Τα προηγούμενα χρόνια δεν δήλωνα πολλές περιοχές πάρα την πόλη μου και 2 ακόμα κοντινές ( είμαι επαρχια αλλά σε πόλη με ελάχιστα κενά στην ειδικότητα μου). Ήταν προτεραιότητα μου να κάνω παιδάκι και επέλεξα να έχω μια άλλη δουλειά σταθερή στον ιδιωτικό τομέα. Τελικά την χρονιά που ήμουν έγκυος με καλέσανε πρώτη φορά στην πόλη μου αλλά δεν μπόρεσα να πάω λογω του ότι είχα βγει ήδη σε άδεια κύησης!( Εκεί να δεις στεναχώρια που δεν μπόρεσα να πάω στην δουλειά που λατρεύω) Τώρα έβαλα πάλι μόνο 3 πόλεις που φτάνονται με αμάξι χωρίς να αλλάξω κατοικία γιατί το μωράκι μου είναι μόλις 6 μηνών. Αλλά έχω άγχος γιατί αν με πάρουν θα πρέπει να παραιτηθώ απ' την σταθερή μου δουλειά και να χάσω πολλά προνόμια. Συν ότι η δουλειά του αναπληρωτή είναι μόνο για 9 μήνες μετά το καλοκαίρι αν δεν με ξαναπάρουν τι θα γίνει οεο????

Πάντως αν μπορώ να βοηθήσω στο ελάχιστο να σου πω ότι πρόσφατα έμαθα ότι κατοχύρωσαν το 6 μηνο του ΟΑΕΔ και για τους αναπληρωτές οπότε όταν με το καλό μείνεις έγγυος ( στο εύχομαι ολόψυχα) το δικαιουσε.

Τώρα αν θέλεις την γνώμη μου, υπάρχει πιθανότητα αν το παλέψεις με το να πηγαίνεις αναπληρώτρια  να διοριστείς στην επόμενη 5 ετια; Είσαι σε καλή θέση στον πίνακα; Αν διοριστείς σε άλλη πόλη θα μπορέσει να σε ακολουθήσει η οικογένεια σου μέχρι να πάρεις απόσπαση; Αν υπάρχει θετική απάντηση σε αυτά αξίζει, αν πάλι όχι στην θέση σου θα δήλωνα μόνο Αθήνα.

Να σου ζήσει το μωράκι σου. Γερο και καλότυχο να είναι ❤️

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!! Να σου πω την αλήθεια. Μόλις έβαλα μόνο μια περιοχή. Εαν με πάρουν τότε είναι γραφτό. Μιας και τα ξέρεις πολύ μπορώ να πω πως τα βάλαμε κάτω με τον σύζυξ και καταλήξαμε πως εαν με πάρουν οικονομικά θα δυσκολευτούμε πολύ. Γιατί ως αναπληρώτρια θα παίρνω πιο λίγα από ότι παιρνω τώρα. Επίσης έχουμε να "τρέξουμε" ξανα για τα της εξωσωματικής κάποια στιγμή κτλ κτλ. Το θέμα μου είναι πως όπως λες οταν είσαι σε σταθερή δουλειά έχεις κάποια προνόμια.. Τόσα χρόνια στεναχωριέμαι που δεν με παίρνουν αλλά κάνω την αίτηση. Φέτος δεν το νιώθω. Δεν ξέρω εαν τελικά έκανα καλά που άφησα μόνο μια περιοχή...θα δείξει. Όσο για το μόνιμη θέση θα πήγαινα και ας ήμουν και πηγαιν'έλα. Στον πίνακα όχι δεν είμαι ψηλά. Αλλά δεν βρίσκω και τους νεους πίνακες. Μόνο τον 1γε/2019 και 2γε/2019 που κάναμε τα χαρτιά. Μετα που κλείδωσαν δεν μπορώ να βρω εαν η θέση μου άλλαξε μιας και πρστέθηκαν σε άλλους μόρια απο διορισμό.

στις πριν 1 ώρα, ο/η hope501 είπε:

Να σου ζήσει το μωράκι σου. Γερο και καλότυχο να είναι ❤️

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!! Να σου πω την αλήθεια. Μόλις έβαλα μόνο μια περιοχή. Εαν με πάρουν τότε είναι γραφτό. Μιας και τα ξέρεις πολύ μπορώ να πω πως τα βάλαμε κάτω με τον σύζυξ και καταλήξαμε πως εαν με πάρουν οικονομικά θα δυσκολευτούμε πολύ. Γιατί ως αναπληρώτρια θα παίρνω πιο λίγα από ότι παιρνω τώρα. Επίσης έχουμε να "τρέξουμε" ξανα για τα της εξωσωματικής κάποια στιγμή κτλ κτλ. Το θέμα μου είναι πως όπως λες οταν είσαι σε σταθερή δουλειά έχεις κάποια προνόμια.. Τόσα χρόνια στεναχωριέμαι που δεν με παίρνουν αλλά κάνω την αίτηση. Φέτος δεν το νιώθω. Δεν ξέρω εαν τελικά έκανα καλά που άφησα μόνο μια περιοχή...θα δείξει. Όσο για το μόνιμη θέση θα πήγαινα και ας ήμουν και πηγαιν'έλα. Στον πίνακα όχι δεν είμαι ψηλά. Αλλά δεν βρίσκω και τους νεους πίνακες. Μόνο τον 1γε/2019 και 2γε/2019 που κάναμε τα χαρτιά. Μετα που κλείδωσαν δεν μπορώ να βρω εαν η θέση μου άλλαξε μιας και πρστέθηκαν σε άλλους μόρια απο διορισμό.

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.

Καλά έκανες και δήλωσες μια περιοχή. Καλύτερα να έχεις την ασφάλεια της δουλειάς σου και να έχεις την δυνατότητα να κάνεις ήρεμη την επόμενη προσπάθεια για να φέρεις στον κόσμο το μωράκι σας. 

Θα σου πρότεινα αν θέλεις μέχρι να ξανά ανοίξουν οι πίνακες να προσπαθήσεις να πάρεις μόρια με άλλους τρόπους ( πχ μπορείς να κάνεις μια δεύτερη γλώσσα, ένα σεμινάριο που είναι πιο "οικονομικές λύσεις" για να ανέβεις στο μέλλον στους πίνακες).

Επίσης μπορείς να γραφτείς σε διάφορα σάιτ που ενημερώνουν για ζητήματα εκπαιδευτικών ( π.χ alfavita) και βγάζουν άμεσα τους πίνακες κάθε χρόνου με σειρά κατάταξης για να βρίσκεις την θέση σου και να υπολογιζεις πόσα μόρια για παράδειγμα σου λείπουν απ' τον τελευταίο που πήρανε στην Αθήνα. 

Αν μπορέσω να σε βοηθήσω σε οτιδήποτε μην διστάσεις στο μέλλον να με ρωτήσεις.

Φίλη Hope501, γράφω πρώτη φορά σ' αυτό το φόρουμ για να απαντήσω στο μήνυμά σου, γιατί ξέρω πόσο μεγάλο και ψυχοφθόρο δίλημμα είναι το θέμα της αναπλήρωσης.

Είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός τα τελευταία χρόνια στη Β Βάθμια. Πρόπερσι έκανα εξωσωματική πρώτη φορά κ έχω ένα μωράκι. 

Υπάρχει πρόσφατος νόμος (νομίζω του 2020) ότι δικαιούμαστε όλες 7 ή 8 μέρες τον χρόνο για διαδικασίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Εγώ δυστυχώς δεν τον πρόλαβα, ωστόσο ξέρω ότι ισχύει. 

Αποκεί κι έπειτα, όταν με το καλό γεννήσεις - που στο εύχομαι ολόψυχα - δικαιούσαι εκτός τις υποχρεωτικές κύησης και λοχείας, οι οποίες υπολογίζονται ακριβώς όπως σε κάθε εργαζόμενη, την άδεια ανατροφής, η οποία μπορεί να δοθεί είτε ως επιστροφή στην εργασία με μειωμένο ωράριο, είτε ως επιπλέον άδεια 115 ημερών (3 μήνες και 15 ημέρες), στη διάρκεια  της οποίας πληρώνεσαι κανονικά τον μισθό σου από το Υπουργείο. Αλλά πρέπει να την πάρεις κολλητά με την λοχείας. Εμένα αυτές οι άδειες με έσωσαν πέρσι και δεν χρειάστηκε ουσιαστικά να επιστρέψω παρά ελάχιστα στο σχολείο προς το τέλος της χρονιάς (γέννησα Οκτώβρη). 

Από την οικεία Διεύθυνση μου είχαν πει επίσης ότι υπάρχει και μία άνευ αποδοχών, 4 μηνών, την οποία μπορώ να πάρω όποτε θελήσω, μέχρι το παιδί να γίνει 5 ετών. Αυτή, εν μέρει πληρώνεται και από ΟΑΕΔ, αλλά δεν ήξεραν να μου πουν περισσότερα, είναι πολύ πρόσφατη, δεν με ενδιέφερε κι όλας άμεσα. Για την εξάμηνη του ΟΑΕΔ, μακάρι να καθιερώθηκε και για τις αναπληρώτριες, δεν γνωρίζω, αλλά από την επικοινωνία που είχα μαζί τους τον Απρίλιο μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι.

Συνολικά πάντως, δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, ειδικά αν γεννάς φθινόπωρο- χειμώνα.

Όσον αφορά τις αιτήσεις- αν και έληξε η ημερομηνία, όπως είπες κι εσύ -, φαντάζομαι ξέρεις ότι μπορείς να την απενεργοποιήσεις ανά πάσα στιγμή στη διάρκεια της χρονιάς, χωρίς ποινή. Επίσης κάποια στιγμή που θα ξανανοίξουν οι αιτήσεις (συνήθως μέσα στον Οκτώβρη συμβαίνει αυτό), μπορείς να αφαιρέσεις κάποια περιοχή που δεν θέλεις. Οπότε, κατά την γνώμη μου, καλώς έπραξες και δήλωσες αυτά που σε εξυπηρετούν. Μπορείς να κινηθείς έτσι προς το παρόν, χωρίς ν' αφήσεις την δουλειά σου. Και βλέποντας και κάνοντας.

Καλημέρα @hope501 και καλή επιτυχία, εύχομαι να σε πάρουν εκεί που επιθυμείς!

Είμαι σε παρόμοια φάση και πολλές σκέψεις γιατί κι εμείς μάλλον θα προχωρήσουμε φέτος σε εξωσωματική και η ηρεμία για μένα σε αυτή τη φάση είναι το νούμερο 1. Οπότε δήλωσα μόνο γειτονικούς νομούς, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έφευγα πάντα μακριά, και ο Θεός βοηθός!

Με ανησυχεί κι εμένα πολύ το οικονομικό, αλλά δεν το έχω ψάξει πολύ ακόμα. 'Ηδη οι αρχικές εξετάσεις που κάναμε και κάποιες ακόμα στο άμεσο μέλλον είναι αρκετά ακριβές και δεν τις καλύπτει και η ασφάλεια.

Ο,τι χρειαστείς, μη διστάσεις!

στις πριν 31 λεπτά, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Εσυ ξέρεις καλύτερα πως είναι για σένα,είδες η κάθε κοπέλα έχει και διαφορετική άποψη ακριβώς γτ ο καθένας τα βλέπει αλλιώς . Οι αποφάσεις μας πρέπει να ξεκινάνε πρώτα αν εμείς νιώθουμε καλά. Πχ εγώ ακούω διατροφή και αγχώνομαι δε θα το έκανα στην παρούσα φάση.  Τι έκανα;  ώστε να χάσω τα κιλά του καλοκαιριού;  απλά δεν πάω για ψώνια στέλνω τον άντρα μου παίρνει τα βασικά χωρίς χαζα και με ένα σμπάρο δύο τρίγωνια ετσι νιώθω καλύτερα απ το να έλεγα δεν κάνει ναβκανω αυτό εκείνο κτλ 

Οποτε νιώσεις εσύ έτοιμη τότε θα κάνεις 😉

😂😂 στα ψώνια το αντίθετο....εγώ παίρνω 5 πράγματα και μου λεει μετα ο δικός μου "τι μονο αυυτά πήρες?" χαχαχα πάει για ψώνια και μετά άντε να αντισταθείς. Πόσες φορές πήρα Light τυρί...εκείνος μόνο gouda.😂 Τέλος πάντων. Δεν με αγχώνει το θέμα διατροφή γιατι μου αρέσει. Εαν γίνει σε συνδιασμο με γυμναστική ακόμα καλύτερα.

στις πριν 5 ώρες, ο/η maria124 είπε:

Καλημέρα @hope501 και καλή επιτυχία, εύχομαι να σε πάρουν εκεί που επιθυμείς!

Είμαι σε παρόμοια φάση και πολλές σκέψεις γιατί κι εμείς μάλλον θα προχωρήσουμε φέτος σε εξωσωματική και η ηρεμία για μένα σε αυτή τη φάση είναι το νούμερο 1. Οπότε δήλωσα μόνο γειτονικούς νομούς, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έφευγα πάντα μακριά, και ο Θεός βοηθός!

Με ανησυχεί κι εμένα πολύ το οικονομικό, αλλά δεν το έχω ψάξει πολύ ακόμα. 'Ηδη οι αρχικές εξετάσεις που κάναμε και κάποιες ακόμα στο άμεσο μέλλον είναι αρκετά ακριβές και δεν τις καλύπτει και η ασφάλεια.

Ο,τι χρειαστείς, μη διστάσεις!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δουλεύω σε ιδιωτικό τομέα και έχω μια σιγουριά όσον αφορά το οικονομικο και όσον αφορά το θέμα εξωσωματική. Θα είχα άγχος να παω με λιγότερα στην παρούσα φάση που ακριβαίνουν τα πάντα όλα. Και η υπογονιμότητα είναι ακριβή... Έβαλα μόνο μια περιοχή. Δεν με έχουν πάρει ποτέ ειδικά εδώ στην πρωτεύουσα. Τωρα... εαν για πρώτη φορά με πάρουν εδώ τότε αλλάζει το θέμα. Του χρόνου πρώτα ο Θεός βλέπουμε. Φέτος τελικά αποφάσισα πως δεν πρέπει να δηλώσω παντού.

Εύχομαι σε σένα καλή επιτυχία!

στις πριν 1 λεπτό, ο/η hope501 είπε:

😂😂 στα ψώνια το αντίθετο....εγώ παίρνω 5 πράγματα και μου λεει μετα ο δικός μου "τι μονο αυυτά πήρες?" χαχαχα πάει για ψώνια και μετά άντε να αντισταθείς. Πόσες φορές πήρα Light τυρί...εκείνος μόνο gouda.😂 Τέλος πάντων. Δεν με αγχώνει το θέμα διατροφή γιατι μου αρέσει. Εαν γίνει σε συνδιασμο με γυμναστική ακόμα καλύτερα.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δουλεύω σε ιδιωτικό τομέα και έχω μια σιγουριά όσον αφορά το οικονομικο και όσον αφορά το θέμα εξωσωματική. Θα είχα άγχος να παω με λιγότερα στην παρούσα φάση που ακριβαίνουν τα πάντα όλα. Και η υπογονιμότητα είναι ακριβή... Έβαλα μόνο μια περιοχή. Δεν με έχουν πάρει ποτέ ειδικά εδώ στην πρωτεύουσα. Τωρα... εαν για πρώτη φορά με πάρουν εδώ τότε αλλάζει το θέμα. Του χρόνου πρώτα ο Θεός βλέπουμε. Φέτος τελικά αποφάσισα πως δεν πρέπει να δηλώσω παντού.

Εύχομαι σε σένα καλή επιτυχία!

Ελπίζω να πάτησα σωστά την παράθεση - νέα γαρ στο φόρουμ!

Από ο,τι είδα σε άλλα ποστ σου έχεις ξανακανει εξωσωματική; Εμένα ο σύζυγος είναι στον ιδιωτικό τομέα και τους έχουν και ιδιωτική ασφάλιση, αλλά μας είπαν οτι γενικώς δεν καλύπτονται θέματα υπογονιμότητας. Θα σου ήταν εύκολο να μου στείλεις σε ένα προσωπικό μη΄νυμα για τι ποσά μιλάμε στο περίπου για κάθε προσπάθεια; Το οικονομικό με έχει αγχώσει αρκετά και δεν έχουμε ούτε μήνα που μάθαμε οτι θα πάμε για εξωσωματική, οπότε έχω πελαγώσει με όλες τις πληροφορίες. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

στις On 24/8/2022 at 3:13 ΜΜ, ο/η maria124 είπε:

Ελπίζω να πάτησα σωστά την παράθεση - νέα γαρ στο φόρουμ!

Από ο,τι είδα σε άλλα ποστ σου έχεις ξανακανει εξωσωματική; Εμένα ο σύζυγος είναι στον ιδιωτικό τομέα και τους έχουν και ιδιωτική ασφάλιση, αλλά μας είπαν οτι γενικώς δεν καλύπτονται θέματα υπογονιμότητας. Θα σου ήταν εύκολο να μου στείλεις σε ένα προσωπικό μη΄νυμα για τι ποσά μιλάμε στο περίπου για κάθε προσπάθεια; Το οικονομικό με έχει αγχώσει αρκετά και δεν έχουμε ούτε μήνα που μάθαμε οτι θα πάμε για εξωσωματική, οπότε έχω πελαγώσει με όλες τις πληροφορίες. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Καλησπέρα κοριτσι μου. Μια χαρά πάτησες την παράθεση.

Σχεδόν τίποτα δεν καλύπτει ειδικά ο ιδιωτικός τομέας. Και εμείς οι δυο στον ιδιωτικό δουλεύουμε. Απλά όπως και άλλες εδω μέσα κάνουμε τρελή οικονομία και μπορούμε και τα πληρώνουμε.

Να σου πω γενικά το κόστος στο περίπου, διότι σίγουρα άλλες κοπέλες θα έχουν πληρώσει άλλα. 

Δε σου στέλνω προσωπικό μήνυμα για τις τιμές γιατί πάνω κάτω τα ίδια πληρώνουμε.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία εξωσωματική απαιτούνται κάποιες εξετάσεις. Όποια κοπέλα θέλει ας προσθέσει τη γνώση και τη γνώμη της.

• Ανδρολόγος/ουρολόγος ειδικός και όχι όποιος και όποιος. Υπολογίζεις ενα ραντεβου 50-80 ευρώ. Σπερμοδιάγραμμα στον Λυμπερόπουλο ψηφίζουμε εδω στην Αθήνα που κοστίζει 30 ευρώ. Και για άλλες εξετάσεις για να ελεγχτεί ο κατακερματισμός, το οξειδωτικό στρες και ό,τι άλλο χρειαστεί το κόστος είναι εως 300 και βάλε ευρώ. Και μιλάω για το συγκεκριμένο εξεταστήριο γιατί είναι κορυφή και τα βγάζει σωστά.
  • Αιματολογικές εξετάσεις όλες..εαν τις κάνεις στο Έλενα στο τμήμα αποβολών που είναι η γιατρός αιματολόγος θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα, αλλά τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 2μηνο. Αλλιώς η θρομβοφιλία κάνει περιπου 150 ευρώ, κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις έχουν απο 50 - 150 ευρώ. Συν τις απλές αιματολογικές εξετάσεις που πληρώνεις το 25% που αν τις κάνεις λεπτομερώς θα πληρώσεις και εκεί 50 και βάλε.
  • Υστεροσκόπηση κοστίζει 600 και πάνω (εκτός εαν εισαι τυχερή και πληρώσεις λιγότερα)
  • Υστεροσαλπιγγογραφια 150 και πάνω, αναλόγως που θα την κάνεις.
  • Φάρμακα εξωσωματικής (με επιτροπή) 100 και πάνω 
  • Φάρμακα εξωσωματικής (χωρίς επιτροπή) 1000 και πάνω
  • Εξωσωματική δηλαδή ωοληψια και ετ 2800 - 5000, αναλόγως σε ποιον γιατρό είσαι και σε ποιό κέντρο (αν θες μας λες)
  • Κατάψυξη εαν έχεις γονιμοποιημένα ωάρια απο 300 και πάνω.
  • Ραντεβού στον γιατρό σου κάθε φορά στη διαδικασία της εξωσωματικής απο 0 εως και 50 ευρώ

Όπως και να έχεις σου έχω βάλει ενα περίπου, γιατί αναλυτικά δεν μπορώ να τα θυμηθώ όλα. Μια διαδικασία θέλει σίγουρα 5000. 

Και να σου πω το άλλο. Για με΄να... δεν πας για εξωσωματική εαν δεν το ψάξεις αναλυτικά (όπως πήγαμε εγώ και πολλές άλλες την πρώτη φορά χωρίς να ψάξουμε) γιατί θα σου φύγουν τσάμπα τα λεφτά εαν δεν πετύχει. 

Εγώ σου εύχομαι να πετύχει και με την πρώτη κιόλας.

Ό,τι θέλεις μας ρωτάς και όπου μπορούμε απαντάμε.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ πάλι σε χαίρομαι που με 2,5 μηνων μωρο κ 2 παιδια είχατε κ πολλές επαφές! Εύγε!! Του έχετε πάρει τον αέρα εσείς οι πολυτεκνες! Χαχα! Καλές γιορτές κ αν επιθυμείς κ τέταρτο μωράκι στο εύχομαι!
    • Εύχομαι να γεννήσεις γρήγορα κι εύκολα κορίτσι μου κι εσύ και όλα τα κοριτσια! Όσο για την εστίαση της προσοχής, δεν ξερω μου βγήκε πολύ αυθόρμητα, με βοηθησε πάρα πολύ, ήταν σαν να άδειαζε το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή! Να το δοκιμάσεις! Επίσης για τον γρήγορο τοκετό με αγχωσε λίγο ο γιατρός γιατί μου είπε ότι αν ξεκινήσουν πόνοι σε 3 ώρες το πολύ θα χω γεννήσει. Κι άρχισα να κάνω σενάρια ότι θα μαι μόνη μου στο σπίτι, δεν θα ναι κανείς να αφήσω το παιδί, θα χει κίνηση ανελέητη το κέντρο αν είναι μεσημέρι και δεν θα προλάβω να φτασω. Και για να δείτε την παράνοια μου σκεφτηκα μέχρι και το ενδεχόμενο αποκλεισμού από χιόνια 😂😂😂😂  
    • Καλησπέρα κορίτσι μου! Γνωρίζετε γιατί συνέβησαν οι αποβολές σας ; Στη δική μου περίπτωση ήταν χρωμωσωμικες ανωμαλίες. Η γυναικολόγος έχει δίκιο καλό είναι να γνωρίζει από τέτοιες περιπτώσεις η αιματολογος. Εύχομαι να βρεις τον πιο κατάλληλο σ αυτό το κομμάτι και όλα να πάνε καλά 🙏🏼 
    • Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και αγάπη 🎄
    • Καλέ σωστά ξέχασα να αναφέρω ότι δεν θηλάζω.  Δεν ξέρω πότε και αν έκανα ωορρηξία. Δεν είχα και το νου μου να σας πω την αλήθεια. Θα περιμένω και αυτή την εβδομάδα και αν δεν έρθει μέχρι παραμονή θα κάνω ένα τεστ. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...