Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βιταμίνες πριν την εγκυμοσύνη?

Irida87

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. προσπαθούμε με τον σύζυγο μου εδώ και λίγο καιρό για μωράκι και σκέφτομαι μήπως πάρω κάποιες βιταμίνες που να βοήθησουν κάπως την κατασταση. Είμαι 35 , ξέρω οτι δεν θα ήταν καλό να αγχωθώ γιατί το στρες επιδεινώνει την κατασταση. Πέρυσι ΄την άνοιξη είχα κάποιες καθυστερήσεις στον κύκλο μου και ο ενδοκρινολόγος μου καθώς εχω υποθυρεοειδισμό μου συνέστησε τα fertilovit f pcos  και η αλήθεια είναι πως ΄΄ενα μήνα τα πήρα και απο τότε ο κύκλος έστρωσε αισθητά αδιαθετώ πάντα στις 28-30 μέρες. Κάπου διάβασα οτι αυτές οι βιταμίνες βοηθάνε και στη σύλληψη. Έχει καποια απο εσάς δοκιμάσει να μας πει? Γιατί είναι σχετικά ακριβές.  Επιπλέον ο σύζυγος την περασμενη χρονιά πέρασε κορονοιο (είναι 42) και είχε μπει νοσοκομείο με οξυγόνο κτ΄λ. Υπάρχει περίπτωση να έχει επηρεαστεί απο τον ιό? Σκέφτομαστε να πάρουμε ιατρική άποψη αλλα επειδή προσπαθουμε μικρό διάστημα είπαμε προς το παρόν να αφήσουμε να περάσει το 6μηνο που μας ειπε ο γυναικολόγος και να κινηθούμε τότε αν χρειαστεί. Ευχαριστώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 3 ώρες, ο/η Irida87 είπε:

Καλησπέρα σας. προσπαθούμε με τον σύζυγο μου εδώ και λίγο καιρό για μωράκι και σκέφτομαι μήπως πάρω κάποιες βιταμίνες που να βοήθησουν κάπως την κατασταση. Είμαι 35 , ξέρω οτι δεν θα ήταν καλό να αγχωθώ γιατί το στρες επιδεινώνει την κατασταση. Πέρυσι ΄την άνοιξη είχα κάποιες καθυστερήσεις στον κύκλο μου και ο ενδοκρινολόγος μου καθώς εχω υποθυρεοειδισμό μου συνέστησε τα fertilovit f pcos  και η αλήθεια είναι πως ΄΄ενα μήνα τα πήρα και απο τότε ο κύκλος έστρωσε αισθητά αδιαθετώ πάντα στις 28-30 μέρες. Κάπου διάβασα οτι αυτές οι βιταμίνες βοηθάνε και στη σύλληψη. Έχει καποια απο εσάς δοκιμάσει να μας πει? Γιατί είναι σχετικά ακριβές.  Επιπλέον ο σύζυγος την περασμενη χρονιά πέρασε κορονοιο (είναι 42) και είχε μπει νοσοκομείο με οξυγόνο κτ΄λ. Υπάρχει περίπτωση να έχει επηρεαστεί απο τον ιό? Σκέφτομαστε να πάρουμε ιατρική άποψη αλλα επειδή προσπαθουμε μικρό διάστημα είπαμε προς το παρόν να αφήσουμε να περάσει το 6μηνο που μας ειπε ο γυναικολόγος και να κινηθούμε τότε αν χρειαστεί. Ευχαριστώ!

Καλησπέρα...είμαι 29...πήγα στον ενδοκρινολογο λόγω χασιμοτου της μητέρας μου...έχω ανεβασμεμη tsh ...μ έδωσε τ4 των 25! Επίσης παίρνω b12 κ d3 γιατί δν είναι στα ικανοποιητικα επίπεδα π θέλουμε για σύλληψη και εγκυμοσύνη...μ έδωσε και ένα συμπλήρωμα διατροφής sinopol λέγεται...όπως κ φιλισιν!!! Έχω κάποιες μέρες που τα ξεκινησα....δν ξςρω ν σ πω ακόμα αν δουλεψαν η οχι

στις πριν 3 ώρες, ο/η Irida87 είπε:

Εγώ έπαιρνα πριν την εγκυμοσύνη τα pregnacare conception και filicine 5mg. Τώρα που είμαι στον τρίτο παίρνω D3 fix,  iofolen και συνεχίζω το filicine.  Τα conception βγαίνουν και για τον άντρα..ο δικός μου ζήτημα να πήρε κανένα μήνα γιατί έλεγε ότι του μυρίζουν. Τι να πω τώρα...

Εγώ ξεκίνησα με filicine από Μάρτιο που ξεκινήσαμε προσπάθειες μέχρι Ιούλιο, μετά ανακάλυψα τα pregnacare conception από Αύγουστο μέχρι Νοέμβριο που έμεινα έγκυος σε συνδυασμό με το χάπι για το θυροειδη. Από τον Νοέμβριο παίρνω τα pregnacare max και το χάπι του θυροειδη. 

@Irida87Καλησπέρα κορίτσι μου. Θα σου πω προσωπική εμπειρία. Προσπαθούσα για δεύτερο μωρό καποιους μήνες και δεν είχα πιάσει. Ήπια για ένα μήνα τις pregnacare conception και έμεινα αμέσως. Στην αρχή το θεωρούσα τυχαίο γεγονός. Δυστυχώς η εγκυμοσύνη δεν προχώρησε για άλλους λόγους όπως έμαθα μετά. Μετά από κάποιους μήνες ξανάρχισα πάλι τις βιταμίνες και ξαναεμεινα αλλά πάλι δεν προχώρησε καθώς όπως καταλάβαμε έχουμε κάποιο θέμα με τα χρωμοσώματα μας. 

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως εμένα με βοήθησαν πολύ πιστεύω στην σύλληψη και θα στις πρότεινα. Βιταμίνες είναι ωστόσο θα πρότεινα να κάνεις και εξετάσεις γενικά για να δεις αν έχεις κάποια έλλειψη και η δοσολογια που έχουν δεν σου αρκεί. Πχ θα έλεγα να κάνεις b12,d3 και μαγνήσιο. 

Σου εύχομαι σύντομα με γεμάτη κοιλίτσα και συμβουλή μην το σκέφτεσαι συνέχεια και αγχώνεσαι.

Τα έγραψα λίγο ανακατεμενα αλλά κοιμαμαι όρθια.

στις πριν 16 ώρες, ο/η evaioan είπε:

Εγώ ξεκίνησα με filicine από Μάρτιο που ξεκινήσαμε προσπάθειες μέχρι Ιούλιο, μετά ανακάλυψα τα pregnacare conception από Αύγουστο μέχρι Νοέμβριο που έμεινα έγκυος σε συνδυασμό με το χάπι για το θυροειδη. Από τον Νοέμβριο παίρνω τα pregnacare max και το χάπι του θυροειδη. 

Τι πρόβλημα έχεις με τον θυροειδη? Εμένα μ έδωσε η ενδοκρινλογος τα sinopol! Λες αν τ αλλάξω και πάρω κ γω τα pregnancare  να κάνω κακό? Είχε θέμα με d3 b12 ? Ο άντρας σ πήρε τίποτα?

στις πριν 26 λεπτά, ο/η Kate1992 είπε:

Τι πρόβλημα έχεις με τον θυροειδη? Εμένα μ έδωσε η ενδοκρινλογος τα sinopol! Λες αν τ αλλάξω και πάρω κ γω τα pregnancare  να κάνω κακό? Είχε θέμα με d3 b12 ? Ο άντρας σ πήρε τίποτα?

Όχι ότι σου λέει η γιατρός. Έχω υποθειροειδισμο. Όχι μόνο μικρή έλλειψη d3 είχα. Ο σύζυγος πήρε CoQ10. 

στις πριν 4 λεπτά, ο/η evaioan είπε:

Όχι ότι σου λέει η γιατρός. Έχω υποθειροειδισμο. Όχι μόνο μικρή έλλειψη d3 είχα. Ο σύζυγος πήρε CoQ10. 

Χασιμοτο? Εμένα μ βρήκε ανεβασμενη tsh και ανομοιογενεια στον θυροειδη στον υπερηχο..

Τι είναι αυτό π πήρε ο άντρας σ? Είχε κάτι χαμηλο?

στις πριν 2 ώρες, ο/η Kate1992 είπε:

Χασιμοτο? Εμένα μ βρήκε ανεβασμενη tsh και ανομοιογενεια στον θυροειδη στον υπερηχο..

Τι είναι αυτό π πήρε ο άντρας σ? Είχε κάτι χαμηλο?

Όχι οι εξετάσεις του ήταν καλές, απλή βιταμίνη είναι Coenzyme Q10. Ναι χασιμοτο το λένε αυτό με τον θυροειδη. Ουσιαστικά ανεβασμένη tsh έχω και εγώ. 

στις πριν 4 λεπτά, ο/η evaioan είπε:

Όχι οι εξετάσεις του ήταν καλές, απλή βιταμίνη είναι Coenzyme Q10. Ναι χασιμοτο το λένε αυτό με τον θυροειδη. Ουσιαστικά ανεβασμένη tsh έχω και εγώ. 

Υπερηχο έκανες στόμα θυροειδη?? Ήταν πολύ ανεβασμενη η tsh?? Των πόσο MG παίρνεις τ4? Και μετά από πόσο καιρό αφού ρυθμίσεις την tsh έμεινες έγκυος?

στις πριν 2 λεπτά, ο/η Kate1992 είπε:

Υπερηχο έκανες στόμα θυροειδη?? Ήταν πολύ ανεβασμενη η tsh?? Των πόσο MG παίρνεις τ4? Και μετά από πόσο καιρό αφού ρυθμίσεις την tsh έμεινες έγκυος?

Έκανα υπερηχο θυροειδη δε φάνηκε κάποια ανομοιογενεια, η tsh έφτασε 5,21 όταν ξεκίνησα θεραπεία, η θεραπεία προσαρμόζεται από τον ενδοκρινολογο ανάλογα τη μείωση της tsh, όταν έμεινα έγκυος ο θυρεοειδής μου ήταν σε πλήρη απορρύθμιση δυστυχώς η αγωγή δεν είχε λειτουργήσει καλά. Οι εξετάσεις θυροειδη πρέπει να ξερεις ότι πρόσφατα συσχετιστηκαν με τη σύλληψη, οι μαμάδες μας δεν ήξεραν την ύπαρξη του οπότε μην το δένεις ότι είναι δεδομένο πως αυτή είναι η ουσία για τη σύλληψη, ένας παράγοντας είναι που βοηθάει. 

στις πριν 21 ώρες, ο/η evaioan είπε:

Κ εγώ ξεκίνησα με filicine εδώ και ένα μήνα αλλά είπα να το ψ΄άξω και για κάτι άλλο, Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και με το καλό το μωράκι σου!!

στις πριν 16 ώρες, ο/η ΜαρίαΔημήτρης είπε:

@Irida87Καλησπέρα κορίτσι μου. Θα σου πω προσωπική εμπειρία. Προσπαθούσα για δεύτερο μωρό καποιους μήνες και δεν είχα πιάσει. Ήπια για ένα μήνα τις pregnacare conception και έμεινα αμέσως. Στην αρχή το θεωρούσα τυχαίο γεγονός. Δυστυχώς η εγκυμοσύνη δεν προχώρησε για άλλους λόγους όπως έμαθα μετά. Μετά από κάποιους μήνες ξανάρχισα πάλι τις βιταμίνες και ξαναεμεινα αλλά πάλι δεν προχώρησε καθώς όπως καταλάβαμε έχουμε κάποιο θέμα με τα χρωμοσώματα μας. 

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως εμένα με βοήθησαν πολύ πιστεύω στην σύλληψη και θα στις πρότεινα. Βιταμίνες είναι ωστόσο θα πρότεινα να κάνεις και εξετάσεις γενικά για να δεις αν έχεις κάποια έλλειψη και η δοσολογια που έχουν δεν σου αρκεί. Πχ θα έλεγα να κάνεις b12,d3 και μαγνήσιο. 

Σου εύχομαι σύντομα με γεμάτη κοιλίτσα και συμβουλή μην το σκέφτεσαι συνέχεια και αγχώνεσαι.

Καλησπέρα, λυπάμαι που δεν προχώρησε, μακάρι σύντομα να αποκτήσεις το 2ο παιδάκι που ονειρεύεσαι. Κάποιες φορές παρουσιάζονται εμπόδια στο δρόμο μας αλλά όλα έχουν το λόγο τους. Σου εύχομαι πραγματικά οτι καλύτερο! Σ ευχαριστώ για τις συμβουλές θα το ψάξω να δω για b12,d3 κτλ. Πολύ όμορφη η ευχή σου στο τέλος, η αλήθεια ειναι πως δεν θέλει άγχος . Η ξαδέρφη μου άργησε 12 χρόνια να κάνει παιδι λόγω άγχους και ενός ινομοιώματος αλλά τώρα έχει 2 μικρά και τα έκανε το ένα πίσω απ'το άλλο. Θα έχουμε θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλα!

στις On 29/1/2022 at 7:07 ΜΜ, ο/η evaioan είπε:

Το pregnacare conception μπορουμε να το παρουμε χωρις συνταγή γιατρου ; 

στις Just now, ο/η Balak455 είπε:

Το pregnacare conception μπορουμε να το παρουμε χωρις συνταγή γιατρου ; 

Ναι εμένα μου τα σύστησε ο φαρμακοποιός. 

στις πριν 3 λεπτά, ο/η evaioan είπε:

Ναι εμένα μου τα σύστησε ο φαρμακοποιός. 

Ααα σε ευχαριστουμε πολυ που το μοιραστηκες μαζι μας 

• 2 weeks later...

Από βιταμινες η γιατρός μου έχει συστήσει το pregnacare,όσο αφορά τον κορονοιο επηρεάζει το σπερμα αλλά επανέρχεται μετά από κανένα τρίμηνο,την πατήσαμε και εμείς και αγχωθωκαμε γιατί δεν το ξέραμε.Περασαμε πέρσι τον Απρίλιο covid  και τον Μάιο είχαμε αποφασίσει να ψαχτουμε  για εξωσωματικη και επειδή θα περνάμε τα φάρμακα από επιτροπη έπρεπε να κάνουμε και νέο σπερμοδιαγραμμα,είχαμε ένα προ covid,αν θυμάμαι ήταν 30 εκατομμύρια πριν και μετά είχαν πέσει στα 6 εκατομμύρια!ΣΟΚ!Βέβαια μετά είπαμε ότι πέρασαμε covid  και μας εξήγησε ο γιατρός ότι επηρεάζει.Περιμεναμε κάποιους μήνες, επανήλθε και μετά προχωρήσαμε σε διέγερση και ωολληψια-γονιμοποιηση.

• 2 weeks later...
στις On 29/1/2022 at 6:36 ΜΜ, ο/η Kate1992 είπε:

Καλησπέρα...είμαι 29...πήγα στον ενδοκρινολογο λόγω χασιμοτου της μητέρας μου...έχω ανεβασμεμη tsh ...μ έδωσε τ4 των 25! Επίσης παίρνω b12 κ d3 γιατί δν είναι στα ικανοποιητικα επίπεδα π θέλουμε για σύλληψη και εγκυμοσύνη...μ έδωσε και ένα συμπλήρωμα διατροφής sinopol λέγεται...όπως κ φιλισιν!!! Έχω κάποιες μέρες που τα ξεκινησα....δν ξςρω ν σ πω ακόμα αν δουλεψαν η οχι

Εχεις κανενα update @Kate1992; εχω κ εγω ανεβασμενη tsh 6. Ειμαι 29. Παιρνω medithyrox των 25 κ εγω. Κ παιρνω φολλικο οξυ κ βιταμινη d3.  Ειμαι στις 34 μερες που τα χρησιμοποιώ.  Γυρως τις 7 με 8 βδομαδες θα παω για εξετασεις να δουμε. Εσυ εχεις καμια εξελιξη; 

στις On 30/1/2022 at 12:23 ΠΜ, ο/η ΜαρίαΔημήτρης είπε:

@ΜαρίαΔημήτρης λυπουμαστε πολυ. Ευχομαστε συντομα με μωρακι. Οταν λες τον 1ο μηνα επιασες δηλαδη πηρες 1 μηνα κ μετα εμεινες; ή στον 1ο μηνα χρησης εμεινες κιολας; σκεφτομαι να τα ξεκινησω.

στις πριν 15 ώρες, ο/η Balak455 είπε:

Εχεις κανενα update @Kate1992; εχω κ εγω ανεβασμενη tsh 6. Ειμαι 29. Παιρνω medithyrox των 25 κ εγω. Κ παιρνω φολλικο οξυ κ βιταμινη d3.  Ειμαι στις 34 μερες που τα χρησιμοποιώ.  Γυρως τις 7 με 8 βδομαδες θα παω για εξετασεις να δουμε. Εσυ εχεις καμια εξελιξη; 

Γειά σου κορίτσι μου....λοιπόν λόγω ιστορικού της αδερφής μου με θρομβοφιλξα επισκέφτηκα τη γνωστή σε όλους μας αιματολογο-κορυφη στη θεσνικη.... μ έδωσε εξετάσεις! 

Αρχικά μ είπε ότι έχω ανεβασμένα οριακά τα αντιπηκτικα λύκου και μ ειπε ν παιρνω σαλοσπιρ των 100 κάθε βράδυ....όταν με το καλό μείνω έγκυος τότε θ ξανακάνουμε την εξέταση για να δούμε αν θ ανέβει κ αλλο η όχι!! Επίσης μ είπε ν παιρνω d3 b12 το fortius! Φυλικο οξύ 3 φορές τη βδομάδα και όταν μείνω έγκυος κάθε μέρα! Και το sinopol π έπαιρνα αλλά θέλω ν τ αλλάξω αυτό κ έχω ραντεβού με ενδοκρινολογο π μ σύστησε η αιματολογος οπότε θ την ρωτήσω τι μου προτείνει από συμπλήρωμα!!! Φυσικά συνεχίζω τ4! Τέλη Μαρτίου έχω εξετάσεις d3 b12 φυλικο και tsh! 

Γιατί παίρνεις medithyrox? Έχεις χασιμιτο? Στο δώσε ενδοκρινολογος??

στις πριν 8 ώρες, ο/η Kate1992 είπε:

Γειά σου κορίτσι μου....λοιπόν λόγω ιστορικού της αδερφής μου με θρομβοφιλξα επισκέφτηκα τη γνωστή σε όλους μας αιματολογο-κορυφη στη θεσνικη.... μ έδωσε εξετάσεις! 

Αρχικά μ είπε ότι έχω ανεβασμένα οριακά τα αντιπηκτικα λύκου και μ ειπε ν παιρνω σαλοσπιρ των 100 κάθε βράδυ....όταν με το καλό μείνω έγκυος τότε θ ξανακάνουμε την εξέταση για να δούμε αν θ ανέβει κ αλλο η όχι!! Επίσης μ είπε ν παιρνω d3 b12 το fortius! Φυλικο οξύ 3 φορές τη βδομάδα και όταν μείνω έγκυος κάθε μέρα! Και το sinopol π έπαιρνα αλλά θέλω ν τ αλλάξω αυτό κ έχω ραντεβού με ενδοκρινολογο π μ σύστησε η αιματολογος οπότε θ την ρωτήσω τι μου προτείνει από συμπλήρωμα!!! Φυσικά συνεχίζω τ4! Τέλη Μαρτίου έχω εξετάσεις d3 b12 φυλικο και tsh! 

Γιατί παίρνεις medithyrox? Έχεις χασιμιτο? Στο δώσε ενδοκρινολογος??

Μου το εδωσε η ενδοκρινολογος.  Δεν καναμε περαιτερω εξετασεις για χασιμοτο. Ειπε να παρω 2 μηνες να δω αν πεσει γτ εκεινη σιγουρη ειναι λεει οτι θα πεσει. Γνωρίζεις αν το medithyrox ειναι δλδ για χασιμοτο;  πρωτη φορα βρηκαμε θυρεοειδη οπότε δεν ξερω. 

Μου ειπε οτι μου τα δινει μονο κ μονο επειδή  θελουμε παιδακι. Αλλιως θα περιμεναμε 2  μηνες να εκανα παλι εξεταση λεει

στις On 26/2/2022 at 9:45 ΠΜ, ο/η Balak455 είπε:

Μου το εδωσε η ενδοκρινολογος.  Δεν καναμε περαιτερω εξετασεις για χασιμοτο. Ειπε να παρω 2 μηνες να δω αν πεσει γτ εκεινη σιγουρη ειναι λεει οτι θα πεσει. Γνωρίζεις αν το medithyrox ειναι δλδ για χασιμοτο;  πρωτη φορα βρηκαμε θυρεοειδη οπότε δεν ξερω. 

Μου ειπε οτι μου τα δινει μονο κ μονο επειδή  θελουμε παιδακι. Αλλιως θα περιμεναμε 2  μηνες να εκανα παλι εξεταση λεει

Έχεις ανεβασμένη την tsh?? Αν ναι πόσο??

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...