Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!!! Και εγώ στο μητέρα😇Λόγο γιατρού!!τον είχα τον γιατρο από πριν αλλά στην αρχή της εγκυμοσύνης αποφάσισα να πιάσω γιατρο στο δημόσιο για οικονομία…τι το ήθελα,γύρισα στον δικό μου ευτυχώς πήγαν όλα καλά 31 εβδομάδων τώρα και εγώ την άλλη βδομάδα έχω το dopler 🥰το ζαγχαρο φενεται να ρυθμίστηκε αλαξα μηχάνημα

• Απαντήσεις 2.4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Έχει κάποια κοπέλα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου τωρα; είμαι 30+2 και ανακατευομαι, κάνω κανέναν εμετό αν φάω κάτι που θα μου πέσει βαρύ... οι λιποθυμίες μην αρχίσουν μόνο! Νιώθω όπως στο πρώτο τρίμηνο! Η γιατρός μου μου είπε ότι συμβαίνει να επανεμφανιζονται τα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου και στο τρίτο!

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Maya90 είπε:

Έχει κάποια κοπέλα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου τωρα; είμαι 30+2 και ανακατευομαι, κάνω κανέναν εμετό αν φάω κάτι που θα μου πέσει βαρύ... οι λιποθυμίες μην αρχίσουν μόνο! Νιώθω όπως στο πρώτο τρίμηνο! Η γιατρός μου μου είπε ότι συμβαίνει να επανεμφανιζονται τα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου και στο τρίτο!

Εγώ δεν έχω τόση ναυτία όση είχα στο 1ο, αλλά έχω παρατηρήσει ότι ανακατεύομαι πού και πού εδώ και 2 εβδομάδες. Εμετούς πολλούς δεν έκανα ούτε τότε, ούτε έχω κάνει ακόμα. Έχω έτσι κι αλλιώς δυσπεψία και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση από το Πάσχα, οπότε προσέχω πόσο τρώω. Μπορεί όντως να επιστρέψουν, αλλά προς το παρόν είμαι σε άρνηση και σκέφτομαι ότι είναι τυχαίο. Μάλλον όμως έτσι θα πάει από δω και πέρα. Είμαι 30+6 σήμερα.

Δημοσίευση

Ούτε εγώ έκανα πολλούς εμετούς στο πρώτο τρίμηνο, ευτυχώς. Απλά ζαλιζόμουν και ανακατευομουν 24/7, τώρα είμαι σε καλύτερη κατάσταση βέβαια αλλά έχω και καούρες.

Το βράδυ δε μπορώ να φάω γιατί και δε θα με πάρει ο ύπνος και θα ξυπνήσω με γοπ, περνάμε καταπληκτικά 😅

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η Maya90 είπε:

Ούτε εγώ έκανα πολλούς εμετούς στο πρώτο τρίμηνο, ευτυχώς. Απλά ζαλιζόμουν και ανακατευομουν 24/7, τώρα είμαι σε καλύτερη κατάσταση βέβαια αλλά έχω και καούρες.

Το βράδυ δε μπορώ να φάω γιατί και δε θα με πάρει ο ύπνος και θα ξυπνήσω με γοπ, περνάμε καταπληκτικά 😅

Ακριβώς στην ίδια κατάσταση είμαστε 😂

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η MyNa είπε:

Εφόσον δεν προκαλείται από κάτι εντοπισμενο θα πω ότι όχι. Ήταν τυχαίο και τυχαία μπορεί να ξαναπροκυψει, αλλά ποιες οι πιθανότητες; Το αναμενόμενο είναι σε επόμενη κύηση να έχεις φυσιολογικό πλακουντα σε καλύτερη θέση. Πάντα όταν έχεις εμφανίσει κάτι είναι οι γιατροί πιο επιφυλακτικοι στις επόμενες κυήσεις για να είναι σίγουροι αλλά θεωρώ ότι δε χρειάζεται να το σκέφτεσαι γιατί είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες. Ήσουν απλά άτυχη αυτή τη φορά και ταλαιπωρείσαι λίγο παραπάνω. 

Ευχαριστούμε πολύ! 💕💕Η ξαδελφη μου στην 1η της κύηση πριν 2 χρόνια που λέω ότι είχε επιπλοκές είχε εκτός αυτών και πολύ σοβαρό επιπωματικο πλακουντα-τότε πρωτοεμαθα τι είναι πριν το μεταπτυχιακό κι αυτής εντελώς τυχαία, χωρίς καισαρική ή άλλες αλλοιώσεις μήτρας. Αυτή ήταν πιο άτυχη γιατί τελικά το κρίσιμο πρόβλημα ήταν άλλο στην ανάπτυξη και την ανατομία του μωρού και το είχαν ανιχνεύσει από την αυχενική και ενώ θεωρούσαν ότι θα θεραπεύεται γιατί δεν ήταν γενετικό, τελικά το μωράκι της δεν ήταν βιώσιμο κι έκαναν διακοπή και καισαρική 29η εβδομάδα. Τώρα στη 2η, μετά από επιπωματικο και καισαρική ήταν όλα τέλεια. Πολύ ψηλά και πίσω ο πλακουντας και φυσιολογική η ανάπτυξη του μωρού. Απλά εμφάνισε διαβήτη κύησης και αυτή τη γήρανση του πλακουντα στο τέλος. Όμως δε χρειάστηκε να κάτσει στιγμή. Την περασμένη Τρίτη γυρίσαμε μαζί από το χωριο που ήμασταν μια χαρά, βόλτες κλπ και την Πέμπτη γέννησε και όλα τέλεια! 

Σε ευχαριστώ πααααααρα πολύ για το θάρρος και το κουράγιο που μου δίνεις και επίσης για τις πολύτιμες γνώσεις που μας χαρίζεις ❤️❤️❤️❤️❤️

Δημοσίευση
στις πριν 51 λεπτά, ο/η Maya90 είπε:

Εγώ ζαλίζομαι λίγο εδώ και κάνα δυο μέρες! Ίσως μου λείπει και κάτι από τον οργανισμό μου!! Θα φανεί στις εξετάσεις Αίματος !! Επίσης ένιωσα ότι ενοχλούμαι πολύ αν βρεθώ σε χώρο με δυσάρεστη μυρωδιά !! Εμετούς ευτυχως όχι !! 

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Maya90 είπε:

Καουρα αηδιαστικη αυτό μόνο 

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η Dimi84 είπε:

Καουρα αηδιαστικη αυτό μόνο 

κορίτσια καλησπέρα!!λοιπόν έκανα doppler και τα αποτελέσματα κάπως με άγχωσαν...μου είπε βάρος 1650gr,αμνιακό υγρό λιγότερο από το φυσιολογικό,και οι διαστάσεις της κοιλιάς λιγότερο από το φυσιολογικό...μου είπε ισως έχουμε αρχή πλακουντιακης ανεπάρκειας και μουψειπε διατροφή χωρίς καθόλου ζαχαρη,και τροφες με χαμηλό γλυκαιμικο δεικτη...για πείτε γνώμες γτ εγω κάπως αγχώθηκα..είμαι 31 +1 

στις On 10/5/2022 at 7:56 ΠΜ, ο/η Katerina1990 είπε:

Καλημέρα κορίτσια,

Εγώ τελικά θα γεννήσω στο Αττικό, ο γιατρός μου είναι καθηγητής και συνεργάζεται με ιασώ, αλλά ως πανεπιστήμιακος είναι και στο Αττικό.

Είχαμε χτες ραντεβού και τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε. Η μπουμπού μεγαλώνει κανονικά, αλλά ο πλακούντας μου ωρίμασε απότομα..από grade 1 που ήταν τον περασμένο μήνα, είναι στο 2 και οδεύει προς το 3..και σε συνδυασμό με την προβληματική μου γλυκόζη, με βλέπει για πρόκληση γύρω στην 37. Η αλήθεια είναι ότι μου ήρθε πολύ απότομο και στενοχωρήθηκα πολύ, αλλά ας είναι καλά το μωράκι κι όλα τα αλλα περισσεύουν! Ξεκίνησα και μετρήσεις σακχάρου σήμερα να δούμε αν αποδίδει η διατροφή και στο ντοπλερ θα χουμε μια πιο σαφή εικόνα για τον πλακούντα! Σχετικά με το ντοπλερ εμένα μου είπε να το κάνω 32η με 34η εβδομάδα εκεί που έκανα αυχενική και β, αλλά λόγω πλακούντα!

Καλημέρα κορίτσι μπυυ...μην αγχώνεσαι το μωράκι σου θα έχει μεγαλώσει αρκετά μέχρι τότε....salospir πηρεςς καθολου;εμενα είχαν βγει λιγο χαλια τα αποτελέσματα στην αυχενική και μου είχε πει ότι ίσως θα έχω θέμα με πλακούντα και μου έδωσε από τότε αυτό το χαπι καθημερινά...στην Β επιπέδου μου ειπε όλα καλα με πλακούντα τωρα θα δειξει σήμερα έχω ραντεβού..γτ επιλέξατε τελικά το αττικο;Νομίζω και ο δικός μου 

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Afroditi Lrk είπε:

κορίτσια καλησπέρα!!λοιπόν έκανα doppler και τα αποτελέσματα κάπως με άγχωσαν...μου είπε βάρος 1650gr,αμνιακό υγρό λιγότερο από το φυσιολογικό,και οι διαστάσεις της κοιλιάς λιγότερο από το φυσιολογικό...μου είπε ισως έχουμε αρχή πλακουντιακης ανεπάρκειας και μουψειπε διατροφή χωρίς καθόλου ζαχαρη,και τροφες με χαμηλό γλυκαιμικο δεικτη...για πείτε γνώμες γτ εγω κάπως αγχώθηκα..είμαι 31 +1 

Καλημέρα κορίτσι μπυυ...μην αγχώνεσαι το μωράκι σου θα έχει μεγαλώσει αρκετά μέχρι τότε....salospir πηρεςς καθολου;εμενα είχαν βγει λιγο χαλια τα αποτελέσματα στην αυχενική και μου είχε πει ότι ίσως θα έχω θέμα με πλακούντα και μου έδωσε από τότε αυτό το χαπι καθημερινά...στην Β επιπέδου μου ειπε όλα καλα με πλακούντα τωρα θα δειξει σήμερα έχω ραντεβού..γτ επιλέξατε τελικά το αττικο;Νομίζω και ο δικός μου 

Καλησπέρα κορίτσι μου, εγώ δεν ξέρω να σε συμβουλέψω κάτι συγκεκριμένο γιατί και εμένα είναι η πρώτη μου εγκυμοσυνη. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να είσαι ήρεμη και να μην αγχώνεσαι που είναι σημαντικό για τα μωράκια μας. Όλα καλά θα πάνε… 💕😊💕😊 Καλό θα είναι να σε βλέπει πιο συχνά ο γιατρός από εδώ και πέρα. Και γιατί όχι να παρεις και μια δεύτερη γνώμη. Για το μέγεθος της κοιλιάς πρώτη φορά το ακούω. Δεν ξέρω κατά ποσό ευσταθεί γιατί άλλες έγκυες έχουν μικρότερη κοιλια από κάποιες άλλες. 

Δημοσίευση
στις πριν 57 λεπτά, ο/η ΝικηΚ είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου, εγώ δεν ξέρω να σε συμβουλέψω κάτι συγκεκριμένο γιατί και εμένα είναι η πρώτη μου εγκυμοσυνη. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να είσαι ήρεμη και να μην αγχώνεσαι που είναι σημαντικό για τα μωράκια μας. Όλα καλά θα πάνε… 💕😊💕😊 Καλό θα είναι να σε βλέπει πιο συχνά ο γιατρός από εδώ και πέρα. Και γιατί όχι να παρεις και μια δεύτερη γνώμη. Για το μέγεθος της κοιλιάς πρώτη φορά το ακούω. Δεν ξέρω κατά ποσό ευσταθεί γιατί άλλες έγκυες έχουν μικρότερη κοιλια από κάποιες άλλες. 

Μήπως εννοεί το κορίτσι την κοιλιά του μωρού... γτ αυτή μετράνε...

Αν είναι από τις κοιλιές μας δεν νομίζω γτ εγώ ούτε κιλά έχω πάρει ούτε κοιλιά για διδυμα φαίνεται πως έχω 😜

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η angel35 είπε:

Μήπως εννοεί το κορίτσι την κοιλιά του μωρού... γτ αυτή μετράνε...

Αν είναι από τις κοιλιές μας δεν νομίζω γτ εγώ ούτε κιλά έχω πάρει ούτε κοιλιά για διδυμα φαίνεται πως έχω 😜

Ναι βρε την κοιλιά του μωρού εννοούσα 🤣τι να σας πω απλά ήταν λίγο κάτω από την καμπυλη...μου είπε μπορεί να είναι και φυσιολογικο,μπορεί και να φταίει ο πλακουντας θα δειξει...θα με βλέπει ανά 2 εβδομάδες τωρα να βλέπει αν παίρνει βάρος....είμαι πολύ αισιόδοξη κορίτσια μου,από την αρχή έτσι ήμουν ότι όλα θα πάνε καλαα!!!εξάλλου εδώ ππυ φτάσαμε ποσο λάθος μπορεί να παει;;;

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Afroditi Lrk είπε:

Ναι βρε την κοιλιά του μωρού εννοούσα 🤣τι να σας πω απλά ήταν λίγο κάτω από την καμπυλη...μου είπε μπορεί να είναι και φυσιολογικο,μπορεί και να φταίει ο πλακουντας θα δειξει...θα με βλέπει ανά 2 εβδομάδες τωρα να βλέπει αν παίρνει βάρος....είμαι πολύ αισιόδοξη κορίτσια μου,από την αρχή έτσι ήμουν ότι όλα θα πάνε καλαα!!!εξάλλου εδώ ππυ φτάσαμε ποσο λάθος μπορεί να παει;;;

κι εμένα η μπέμπα μου είχε μικρή κοιλίτσα αλλά δε μου είπε κάτι ο γιατρός. Όλα τέλεια είπε. Δεν ξέρω αν είδε ότι ο πλακούντας είναι οκ και γι αυτό δεν αναρωτήθηκε. Μου είπε ότι λογικά θα έχουμε ένα πιο μικρό μωράκι, αλλά ότι δεν περίμενε και να έχουμε κανένα μεγάλο μωρό από τα σουλούπια μας και να μην ανησυχώ καθόλου

στις πριν 24 λεπτά, ο/η angel35 είπε:

κοριτσια σας εχει κανει καθολου ο γιατρος σας κουβεντα για τις ενεσεις κορτιζονης για τα πνευμονακια του ή των παιδιών σας;

εγώ περιμένω ένα μωράκι και δεν υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι θα γεννήσω πρόωρα, οπότε όχι. Η @ΝικηΚ τις έκανε το Πάσχα όμως.  

Δημοσίευση
στις On 11/5/2022 at 5:48 ΜΜ, ο/η Afroditi Lrk είπε:

Λίγο νωρίς δεν έκανες ντομπλερ? Εγώ είμαι 31 εβδομάδων και με έβαλε στις 3 Ιουνίου να κάνω και όταν ρωτησα μου είπε ότι προτιμάει να βάζει τους μεγάλους υπερήχους στην εξαντληση της προθεσμιας 

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η angel35 είπε:

κοριτσια σας εχει κανει καθολου ο γιατρος σας κουβεντα για τις ενεσεις κορτιζονης για τα πνευμονακια του ή των παιδιών σας;

Κορίτσι μου εγώ τις έκανα ότι θες με ρωτάς. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Dimi84 είπε:

Λίγο νωρίς δεν έκανες ντομπλερ? Εγώ είμαι 31 εβδομάδων και με έβαλε στις 3 Ιουνίου να κάνω και όταν ρωτησα μου είπε ότι προτιμάει να βάζει τους μεγάλους υπερήχους στην εξαντληση της προθεσμιας 

Το ίδιο είμαστε και εγω 31+2...δεν ξέρω τι να σου πω...

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η ΝικηΚ είπε:

Κορίτσι μου εγώ τις έκανα ότι θες με ρωτάς. 

Τσούζει η σκασμενη αυτή ε??

Μια φορά την κάνουμε???

Μου είπε η γυναικολόγος θα την κάνουμε σε 3 βδομάδες. Δλδ θα είμαι 32 εβδομάδων.

Εσυ γτ την είχες κάνει πιο νωρίς??? 

Δεν θυμάμαι καθόλου αν το έχεις αναφέρει με συγχωρείς. 

Δημοσίευση
στις On 11/5/2022 at 10:52 ΜΜ, ο/η ΝικηΚ είπε:

Του μωρου εννοει μάλλον για την κοιλιά 

Δημοσίευση
στις On 12/5/2022 at 11:44 ΜΜ, ο/η angel35 είπε:

Τσούζει η σκασμενη αυτή ε??

Μια φορά την κάνουμε???

Μου είπε η γυναικολόγος θα την κάνουμε σε 3 βδομάδες. Δλδ θα είμαι 32 εβδομάδων.

Εσυ γτ την είχες κάνει πιο νωρίς??? 

Δεν θυμάμαι καθόλου αν το έχεις αναφέρει με συγχωρείς. 

Έκανα 3 διπλές δόσεις. Πχ Τρίτη πρώτη διπλή δόση, Τετάρτη δεύτερη διπλή δόση και την επόμενη Τρίτη τελευταία διπλή δόση. 
Την πρώτη φορά με έτσουξε αρκετά αλλά μου πέρασε το φάρμακο σχετικά γρήγορα η φαρμακοποιός, τις επόμενες δυο που μου το πέρασε πιο αργά ήταν οκ. Δεν ξέρω γιατί τις έκανα πιο νωρίς, πιθανολογώ λόγω του πλακούντα ο γιατρός ήθελε να είμαστε έτοιμοι σε έκτακτη περίπτωση. 
τωρα από παρενέργειες που ήταν το πιο σπαστικό κομμάτι ήταν η αϋπνία. Κοιμόμουν 2 ώρες εκείνες τις μέρες και μου κοκκίνισαν τα μάγουλα για λίγες ώρες. Μην ανησυχείς ο γιατρός με διαβεβαίωσε ότι σε εμάς δεν κάνουν κακό αλλά κάνουν καλό στο μωράκι 😍😍 καλή επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις.  🥰

Δημοσίευση

Η κορτιζόνη έχει παρενέργεια την αϋπνία, την υπερένταση για την ακρίβεια! Γι'αυτό και δε μπορούσες να κοιμηθείς και είχες κοκκινίσει στα μάγουλα :P Όταν λάμβανα κορτιζόνη σε ορό για το αυτοάνοσο που έχω, μου έδιναν και xanax για να μπορέσω να κοιμηθώ, διαφορετικά το πήγαινα σερί!

Δημοσίευση
στις On 14/5/2022 at 7:28 ΜΜ, ο/η Maya90 είπε:

Η κορτιζόνη έχει παρενέργεια την αϋπνία, την υπερένταση για την ακρίβεια! Γι'αυτό και δε μπορούσες να κοιμηθείς και είχες κοκκινίσει στα μάγουλα :P Όταν λάμβανα κορτιζόνη σε ορό για το αυτοάνοσο που έχω, μου έδιναν και xanax για να μπορέσω να κοιμηθώ, διαφορετικά το πήγαινα σερί!

Αυτό ακριβώς μου είπε και η φαρμακοποιός! Ήταν και διπλές οι δόσεις, ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι και να κάνω γενική στο σπίτι 😜

Δημοσίευση

Κορίτσια μου έκανα την καμπύλη σακχάρου... οι τιμές 80,180,168 λιγάκι τσιμπημένες, η ενδοκρινολογος μου είπε να κόψω ψωμιά, ρύζι, μακαρόνια, γλυκά, πίτες... το βιώνει και άλλη κοπέλα; 

Δημοσίευση

Καλησπέρα, 

Εγώ βιωνω κάτι αντίστοιχο..είχα τιμές 76, 128, 138...φαινομενικά καλές, αλλά απ ότι βλέπεις στη 2η ώρα αντι να πέφτει ανεβαίνει. Ακολουθώ αυστηρή διατροφή και εδω και μια βδομάδα ξεκίνησα και μετρήσεις. Είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές μου στις 2 ωρες μετά το γεύμα, αλλά προς το παρόν οκ.. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α! επίσης κορίτσια μιλήσατε για αποθηλασμό, γάλα στους 12 μηνες και νυχτρερινό ύπνο. Εγώ νομίζω σας είχα πει ότι αποθήλασα στους 9 μηνες, κάπου όταν άρχισε στο βρεφικό δλδ. Δε νομίζω ότι μπορώ να σας βοηθήσω γιατί πραγματικά ήταν όλα φουλ ομαλά και γρήγορα! Ούτε ο γυναικολόγος μου δε το πίστευε, μου είπε χαρακτηριστικά ότι η εμπειρία μου δεν αντικατοπτριζει το σ΄υνηθες 😅δε ξέρω αλλά ο μικρός μου δεν νοιάστηκε καν, για πότε άλλαξε το γαλα από μητρικό σε φόρμουλα και τώρα πλεον σε φρέσκο αγελαδινό πλήρες 😂 πολύ βολικός ως προς αυτό! Εν ολίγοις η εμπειρία μου ήταν η εξής: Μέχρι τον 8ο μήνα κοιμοταν με θηλασμό σχεδόν αποκλειστικά, με εξαίρεση τους ημερίσιους ΄υπνους που κατάφερνε να τον κοιμιζει κι ο μπαμπας του με πατ-πατ στο πωπουδακι και 'σσσσσ'. Σ εκεινη τη φαση επίσης, αρχίσαμε να αντικαθιστούμε τους ημερίσιους θηλασμούς με μητρικό γάλα σε μπιμπερό, που αντλούσα εγώ όσο έτρωγε το γεύμα του σε στέρεες. (Εδ΄ω να σημειώσω ότι δίναμε μητρικό σε μπιμπερο απ την 2η κιόλας εβδομάδα ζω΄ης, απλά ήταν τυχαίο 1 γεύμα την ημέρα το οποίο μετάξυ του 2-6ου μηνα δε συνεβε καν ημερισιως γιατί ο μπαμπας είχε επιστρέψει τότε στη δουλειά και έδινε 1 μπιμπερο τα σκ.) Μέχρι που σταδιακά άρχισαμε να δίνουμε όλα τα γευματα 'θηλασμού' σε μπιμπερό γιατί ο μπαμπα΄ς του σ εκεινη τη φάση ήταν  και πάλι σε άδεια πατρότητας κι ήταν ο κύριος φροντιστής ενώ εγώ δούλευα. Οπότε του δίναμε αντλημένο μητρικό σε μπιμπερό μέχρι που σταμάτησε η παραγωγή μου. Για το βραδινό ύπνο τον κοίμιζε κυρίως ο μπαμπας του πάνω στη μπάλα που κάποτε καναμε ασκήσεις τοκετού (θυμάστε;;;!) και την ίδια περίοδο τον μετακινήσαμε στο δωμάτιο του για να ξεκινά ο νυχτερινός ύπνος τλχ εκεί και μετά συγκοιμηση με μας μεχρι το πρωί. Όλο αυτό που σας περιγράφω πήρε 1 βδομάδα, "στεγνωσε" το στηθος μου, και οταν τελειωσε και το τελευταια σακουλακι, δωσαμε το πρώτο μπιμπερί φόρμουλα με μεγάλη αγωνία κι άγχος αν θα το αποδεχτει. Αντε γεια ο μικρός - καθόταν αραχτός στον καναπε με το μπουκάλι στα χέρια, το ρουφηξε σε 2 λεπτά και μετά νανι! εμένα πιο πολύ μου στοίχησε συναισθηματικά παρα τον ιδιο! 😂😂😂 Επίσης η περίοδος μου ήρθε 4 εβδομάδες μετά 🫠 γενικά το σ΄ωμα μου επανήλθε τρομακτικά γρήγορα στις εργοστασιακές.  Τωρα βελτιώσε ο αποθηλασμός τον ύπνο; Η σ΄υντομα απάντηση είναι όχι ακτι΄βως. Αλλά για να μη σας κουράσω με καταβατά, στο σήμερα, δε κοιμάται σερι, αλλ΄ά κάνει το πρώτα slot 7μμ-12π.μ. σερί. Μετά συνήθως θα ξυπνησει αλλη μια στις 3/4π.μ και μετά στις 6/6.30 για ν αρχισει τη μερα του. Οι δυο αφυπνίσεις ειναι το νορμαλ για εμάς δλδ. Απλά πλέον οι αφυπνίσεις ειναι συντομες, του τύπου θα ξαναπέσει εύκολα για ύπνο με λιγο πατ πατ στο πωπουδακι και κραταμε χερακια για να νιωσει ασφαλεια. Έγιναν και 4-5 σερί σε άκυρες στιγμές οπου ενθουσιαστήκαμε κι εμεις, αλλά δεν.... Τυχαία γεγονότα 😅
    • Καλησπέρα κορίτσια μου!  Χάθηκα και πάλι, από εκεί που κάπου τον περασμένο Οκτώβρη έκανα την εμφανισή μου και μπήκα κάπως δυναμικά, με΄τα έχασα το μπούσουλα πάλι. Έμπαινα κάποιες φορές να σας διαβάσω στα κλεφτά, έλεγα 'α ν απαντησω σ αυτό, α ν απαντησω σ εκείνο' και τίποτα δεν έκανα 😭😭😭 Καταρχάς χρόνια πολλά στα μωράκια που χρόνισαν και προκαταβόλικα στην πανύψηλη μπεμπαρα της @MarMar90 γιατί έτσι πως το πάω εγώ παίζει να μπω σε κάνα 6μηνο πάλι! 😂 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! κορίτσια συνειδητοποιούμε όλες ότι έχουμε πλεον νήπια κι όχι μωρά;; 🤯🤯🤯🤯 ακόμα θυμάμαι την επεισοδειακή μπαμ-μπαμ γέννα της @_piripiri_ που άνοιξε πρώτη το χορό και τότε σκεφτόμουν ότι κοντοζυγωνει κι η δική μου σειρά 🫠 που πήγε όλος αυτός ο χρόνος;; είμαστε πλέον στο 2026 και συνειδητοποιώ ότι έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια απο εκείνο το θετικό τεστ εγκυμοσύνης - ΤΙΙΙΙΙ;! Ο μικρός μου είναι πλεον 12,5 μηνών, 81εκ και 10.700. Πολύ βαρύς πια για χέρια, αλλά δε ψ΄ηνεται να περπατήσει ακόμα 😅 Από 8-9 μηνών στεκόταν, τραβιόταν από έπιπλα για να σηκωθεί και κάπου στους 10 μήνες άρχισε να περπατάει περιμετρικά τον επίπλων χρησιμοποιώντας τα ως στήριγμα. Όλοι μας έλεγαν ότι θα περπατήσει, κι ό,τι είναι ζητημα ημερών κτλ... Μπορώ να πω ότι δεν έδινε σημασία όσο τα έλεγαν, αλλα κάπου οταν χρόνισε πριν κατι βδομάδες κι ακόμα δεν έχει συμβεί άρχισα να προβληματίζομαι, αλλά σύντομα κάπως επανήλθα στη λογική γιατί η φυσιοθεραπεύτρια που τον παρακολουθεί μου είπε ότι τα παιδιά ξεκινούν να περπατούν στους 9-18 μήνες. το 9-12 δεν ειναι το σύνηθες, αλλά μπορεί και να συμβεί φυσικά. Οπότε δεν είναι ότι έμεινε και πίσω. Μεταξύ γιορτών και τώρα, άρχισε να κάνει βήματα οταν τον κρατάμε απ τα χεράκια και με τη στράτα. Εχει 8 δοντάκια εδώ και 2 μήνες, κι όπως ο δικός σου @_piripiri_ από τότε είμαστε on/off να βγουν και άλλα 2. αχνοφαίνονται τ ασπράκια στα ούλα, αλλά δε λενε να σκάσουν επιτέλους να ηρεμίσει κι αυτός 🙏  Με προβληματίζει επίσης λίγο το θέμα της γλωσσικής ανάπτυξης, αλλά ξέρω ότι αυτό στη δική μας περίπτωση μπορεί να καθυστερήσει λόγω πολυγλωσσίας. Λεει μαμα, μπαμπα μέχρι στιγμής, άρχισε να κάνει και 2 ήχους ζώων και τώρα τελευταία του μαθαίνω κάποια φρουτάκια και κάπως αοριστα προς το παρόν, πετάει που και που "να να", απο "μπανάνα" 😅 Απλά δε νιώθω ότι το λέει ακόμα εννοώντας τη μπανάνα. Επίσης, ενώ άρχισε να δείχνει με το δάχτυλο ή την παλάμη ανοιχτή οταν θελει κάτι, τώρα έχει μια βδομάδα που δε το κάνει και τόσο. Το ίδιο με το να χαιρετά - άλλες φορε΄ς το κάνει, αλλες δε ψηνεται καθόλου.  Από φαγητά, κι εμείς προσπαθούμε να του δίνουμε όσο πιο πολλή ποικιλία σε τροφές και υφές, αλλά δεν είμαστε τόσο οργανωμένοι όπως η @Kiddo - κορίτσι μου πραγματικά σου βγάζω το καπέλο! χαρά στην υπομονή σου για το blw! εγώ προσπαθώ το σκ κυρίως, και καθημερινές στο πρωινό να τρώει κομμάτια και με τα χέρια γενικά. Απλά στο βραδινό καθημερινές είμαστε όοοολοι κουρασμένοι και απλά για να σας είμαι ειλικρινής τις περισσότερες φορές απλά τον ταιζουμε, για να μην εχουμε να καθαρίζουμε και επειδή είναι πιο "γρηγορα" για εμάς. Πάντως ο δικός μου άρχισε να κάνει λίγο τα καπρίτσια της νηπιακής φάσης στο φαί. Απ εκεί που έτρωγε καλά, άρχισε να παιζε με το φαγητό, να τα πετάει ολοένα και περισσότερο, να τσιρίζει όταν κάτι δε το θέλει... ενώ μεχρι πρότινος αν κάτι δε του άρεζε θα το έσπρωχνε με το χεράκι του και θα έκανε τις γνωστές γκριμάτσες. Κάνω υπομονή φυσικά, και δε του δείχνω ότι δυσανασχετώ, απλά πίστευα οτι θα πηγαίνει ολοένα και καλύτερα, όχι χειρότερα 😅 Αυτά τα δικά μας εν περιλήψει κορίτσια μου, κατα τ άλλα έχω πήξει στη δουλειά, εγώ έχω γυρίσει απ όταν ήταν ο μικρος 6 μηνών και πραγματικά αν δεν ήταν που ήμουν καινούργια στη δουλειά και σε πειραματική περίοδο όσο ήμουν έγκυος, θα είχα πάρει μεχρι το έτος... Γιατί αυτη η ηλικία δε ξαναγυρνά κι ακομα κι αν αποκτήσω άλλο μωράκι, δε θα ναι το ίδιο... Οπότε για εσάς που το σκέφτεστε να γυρίσετε ή να μην που διαβασα πιο πάνω, εγώ θα έλεγα να πάρετε ΄σσο χρόνο δικαιούστε κι όσο ανευ αποδοχών αντέχει η τ΄σεπη σας 😁 Επίσης @Kiddo που ρώτησες για εργασία απ το σπιτι με τη μικρή χωρίς βοήθεια... Εμένα δε παλεύεται - έχει τυχει καποιες φορες που έπρεπε να τον κρα΄τησω σπίτι λογω ραντεβου με γιατρους κτλ ή ασθενειας, και δε μπορούσα να κανω σχεδόν τιποτα απο δουλεια. Κι εμένα η εταιρεία μου ειναι σε φάση ευελικτο ωράριο αρκεί να βγαίνει η δουλειά, αλλα ρε φίλη σκέψου, να τρέχεις όλη μέρα πισω απ το παιδί, να βγάλεις ρουτίνες, ταισματα, παιχνίδι, φροντιδα, κτλ, και μετά να έχεις και να ξενυχτήσεις για να βγάλεις δουλειά που δε μπορεσες μες τη μέρα... δε ξέρω, δε θελω να σε αποθαρρύνω γιατί η πρόταση ειναι πραγματικά πολύ καλή και μπράβο στον/ην εργοδότη σου, απλά θελει καλή οργάνωση απ τη μεριά σου πιστευω - δλδ δες πως θα οργανωσεις τη δουλειά με γνωμονα τις ρουτινες της μικρής σου. Π.χ. (ενδεικτικά τώρα με βάση το ωραριο του μικρού μου) 6-8 γάλα, πρωινό και την ώρα που θα παίζει οργανώνω τη μέρα μου και κοιτάζω/απαντω και κανα μεηλ. 8.30-9.30 που κοιμαται βγαζω το ταδε task. 9.30-11.30 παιχνιδι με το μικρό, μεσημεριανο. 12.30-2μμ που κοιμαται βγαζω το αλλο ταδε task. 2.30-4.30 παιχνιδι και σνακ με το μικρο. 5-7 έρχεται μπαμπας, αναλαμβανει ετοιμαζω βραδινό ή ο ιδιος, τον κανει μπανιο, εγω δινω γαλα, ιστοριουλα και νανι. 7-11μμ αφοσιωνομαι στα υπολοιπα της δουλειας.  Αυτό ειναι φουλ ιδανικο σεναριο, γιατί πχ εγω εχω και αρκετα μιτιγκ στη δουλειά μου, οπότε αν παιζει μια τετοια μερα ξεχνα τα παραπάνω 😅 κι επίσης το άλλο μεγάλο προβλημα αυτής της φάσης ειναι οτι στερησε χρόνο απ τον εαυτό σου κι από το συντροφο σου. Θέλει καλό προγραματισμό πιστεύω, ελπίζω να τα καταφέρεις ❤️
    • Προσπάθησε να ενημερωθείς Τώρα όχι μετά ... Με πολύ αγάπη στο λέω έκανα το λάθος στον πρώτο και έπαθα πολλά στον δεύτερο ήμουν φουλ ενημερωμένη συν είχα βγάλει γάλα! Όπως και τώρα θα βγάλω! Βγάζεις γάλα αποθηκεύεις σε σύριγγες στην κατάψυξη παίρνεις μαζί σου και δίνεις στο νεογέννητο ΔΕΝ κάνει υπογλυκαιμία (αν έχεις διαβήτη κύησης) βοηθάει στον ίκτερο συν μάντεψε έχεις γάλα όπως και είσαι χαλαρή γτ λέω έχω.. θέλει από 35 εβδ να ξεκινήσεις μαλακίες ζεστές κομπρεσες εγώ έβγαλα με μηχάνημα αν και λένε πρέπει με το χέρι καλύτερα. Μετά έμαθα πως γίνεται και αυτό. 
    • Πέρα από τα δωμάτια που βάψαμε και αλλάξαμε δεν έχω κάνει τίποτα μα τίποτα είχα αυτή την ενδ να έκανα αλλά να που δεν γίνεται. 
    • Κορίτσια μου σας παρακολουθω μιλά. Και μόνη μου απανταω δλδ αλλά να μπω απ' το καινούριο κινητό ούτε για δείγμα , ακόμα και που ζητάω νέο κωδικό  Πήγα 15.01 στην κλινική που είναι να γεννήσω όλα καλά ο μπέμπης 2333γρ δλδ 41% τελείως το ζάχαρο δεν το επηρέασε. Τα νεφρά του είναι μια χαρά οπότε μείναμε σε αυτή την ημερομηνία 39+0 θα είμαι . Από εκεί και πέρα σε περίπτωση που σπάσουν νερα ή εχω συσπάσεις φεύγω για την κλινική για καισαρική.  Τώρα από νέα έκανα το Rsv εμβόλιο στις 15.01  και σήμερα είμαι γρίπη Α 😕 το έχω κάνει τον Νοέμβριο και το περνάω πιο ελαφρά σε σχέση με τον άντρα μου και τα παιδιά που ανέβασαν 40+ πυρετό.  Ο μεγάλος μας φέρνει πολλά τον Νοέμβριο μας έφερε κορονα τώρα γρίπη του είπα πλέον και λίγο να νιώθει κάπως θα μπαίνει στο δωμάτιο του δεν αντέχω να βήχω πονάω πάρα πολύ συν επηρεάζεται και ο διαβήτης κύησης. Και τώρα αν έρθει και το μωρό το τελευταίο πράγμα να έχει πυρετό είναι. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...