Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πρόκληση ωορρηξίας

Recommended Posts

Καλησπέρα σας μανούλες ή εν δυνάμει μανούλες,

Ονομάζομαι Μαρία, είμαι 33 και προσπαθω από το 2018 για ένα μωρό, με σύνδρομο πολυκυστικών και ακανόνιστο κύκλο.Τρια χρόνια μετά προσπάθειες, δύσκολη ψυχολογία και εξετάσεις , κατέληξαν οι γιατροί στην πρόκληση ωορρρηξιας με χάπια στον επόμενο μου κύκλο. Ήθελα να ρωτήσω αν εχει κάποια κοπέλα αντίστοιχη εμπειρία, αν γνωρίζει να μου πει διαδικασία/αποτέλεσμα/κόστος κτλ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων οποία μπει στη διαδικασία της απάντησης!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 36 λεπτά, ο/η Matsi είπε:

Ονομάζομαι Μαρία, είμαι 33 και προσπαθω από το 2018 για ένα μωρό, με σύνδρομο πολυκυστικών και ακανόνιστο κύκλο.Τρια χρόνια μετά προσπάθειες, δύσκολη ψυχολογία και εξετάσεις , κατέληξαν οι γιατροί στην πρόκληση ωορρρηξιας με χάπια στον επόμενο μου κύκλο. Ήθελα να ρωτήσω αν εχει κάποια κοπέλα αντίστοιχη εμπειρία, αν γνωρίζει να μου πει διαδικασία/αποτέλεσμα/κόστος κτλ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων οποία μπει στη διαδικασία της απάντησης!!!

Καλησπέρα κορίτσι μου!!! Από χθες συζητάμε αυτό το ζήτημα με κάποια κορίτσια στο θεματάκι του Σεπτεμβρίου..... αν θες μπες λίγο να διαβάσεις κ αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο να ρωτήσεις! Σου εύχομαι καλή επιτυχία 🥰

στις πριν 18 λεπτά, ο/η Froufro είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου!!! Από χθες συζητάμε αυτό το ζήτημα με κάποια κορίτσια στο θεματάκι του Σεπτεμβρίου..... αν θες μπες λίγο να διαβάσεις κ αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο να ρωτήσεις! Σου εύχομαι καλή επιτυχία 🥰

OK , σ ευχαριστώ θα το βρω και θα μπω...

στις πριν 46 λεπτά, ο/η Froufro είπε:

Επειδή δεν μπορω να το βρω αν σου είναι εύκολο να μου στείλεις που,οκ;

στις πριν 10 ώρες, ο/η Matsi είπε:

Κορίτσι η συζήτηση ξεκινάει στη σελ 44 προς το τέλος.... ελπίζω να σε βοηθάω 😓

στις On 25/9/2021 at 11:47 ΜΜ, ο/η Matsi είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου πως είσαι? Το βρήκες το θέμα? Δεν είδα να συμμετέχεις καθόλου οπότε δεν ξέρω αν καλύφθηκες ή έχεις μείνει με απορίες.... Γενικά αφού είσαι σε φάση προσπαθειών, αν θες μπες να συμμετέχεις στις συζητήσεις με τα κορίτσια εκεί, πάντα βοηθάνε η μια την άλλη κ όποια απορία έχεις να σου πουν την δική τους εμπειρία...

στις On 25/9/2021 at 10:20 ΜΜ, ο/η Matsi είπε:

Ονομάζομαι Μαρία, είμαι 33 και προσπαθω από το 2018 για ένα μωρό, με σύνδρομο πολυκυστικών και ακανόνιστο κύκλο.Τρια χρόνια μετά προσπάθειες, δύσκολη ψυχολογία και εξετάσεις , κατέληξαν οι γιατροί στην πρόκληση ωορρρηξιας με χάπια στον επόμενο μου κύκλο. Ήθελα να ρωτήσω αν εχει κάποια κοπέλα αντίστοιχη εμπειρία, αν γνωρίζει να μου πει διαδικασία/αποτέλεσμα/κόστος κτλ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων οποία μπει στη διαδικασία της απάντησης!!

Μαρία μου εύχομαι όλα να πάνε κατευχην!  Προσπαθούσα 1,5 χρονο με χάπια πρόκλησης ωορρηξίας.εχω σύνδρομο πολυκιστικων οωθηκων και κύκλο κάθε 5 μήνες. Έπαιρνα clomiphene ή serpafar από την 3 έως την 7η ημέρα του κύκλου. (Το κόστος των φαρμακων είναι μηδαμινό 2€ περίπου το κουτί για το μήνα.) Πρέπει να πας για υπέρηχο από την 11 ημέρα του κύκλου ως την 15 ημέρα για να δει αν έχει προχωρήσει κάποιο ωοθηλακιο και πότε θα σπάσει ώστε να έχεις επαφή τότε. Σε εμένα  προκλήθηκε ωορρηξία με ένα ωοθηλακιο ή και παραπάνω κάποιες φορές αλλά είχα μπλέξει με βλάκες γιατρούς οι οποίοι μου έλεγαν τα ίδια και παρόλη την κλομιφαινη δεν έμενα. Εν τέλει είπαμε για εξωσωματική αλλά ο Θεός μας βοήθησε και στην πόλη μου ήρθε ένας γυναικολόγος από Αθήνα που λένε ότι όσες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες πάνε εκεί! Πήγα και εγώ λοιπόν να πάρω μια γνώμη πλήρως απογοητευμένη ψυχολογικά μετά από τόσες ορμόνες κάθε μήνα.. Με αυτόν συνέχισα την κλομιφαινη αλλά μου έδωσε παράλληλα συμπληρωματική αγωγή για να το ενισχύσουμε και το θαύμα έγινε. Τον πρώτο μηνα είχα μια βιοχημική κύηση και το Δεύτερο μήνα έμεινα έγκυος...  τώρα είμαι 10 εβδομάδων... 

Σε εμένα η κλομιφαινη μόνη της δεν είχε αποτέλεσμα αλλά κάθε οργανισμός είναι μοναδικός 😊 Σαν συμβουλή δεν θα σου πω αυτά που έλεγαν και σε εμένα να μην αγχώνομαι και όλα αυτά τα χαζά! Θα σου πω μια συμβουλή που μου έδωσε μια φίλη που έμεινε έγκυος μετά από 10 εξωσωματικές.... "Τις ημέρες που προσπαθείς να μην έρχεσαι σε επαφή και να μην συναναστρέφεσαι με εγκύους ή με φίλες σου που έχουν μωρά" Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ αυτό.... 

Εύχομαι σύντομα να μας έχεις ευχάριστα νέα .. 

στις On 6/10/2021 at 9:31 ΜΜ, ο/η Roula 92 είπε:

Μαρία μου εύχομαι όλα να πάνε κατευχην!  Προσπαθούσα 1,5 χρονο με χάπια πρόκλησης ωορρηξίας.εχω σύνδρομο πολυκιστικων οωθηκων και κύκλο κάθε 5 μήνες. Έπαιρνα clomiphene ή serpafar από την 3 έως την 7η ημέρα του κύκλου. (Το κόστος των φαρμακων είναι μηδαμινό 2€ περίπου το κουτί για το μήνα.) Πρέπει να πας για υπέρηχο από την 11 ημέρα του κύκλου ως την 15 ημέρα για να δει αν έχει προχωρήσει κάποιο ωοθηλακιο και πότε θα σπάσει ώστε να έχεις επαφή τότε. Σε εμένα  προκλήθηκε ωορρηξία με ένα ωοθηλακιο ή και παραπάνω κάποιες φορές αλλά είχα μπλέξει με βλάκες γιατρούς οι οποίοι μου έλεγαν τα ίδια και παρόλη την κλομιφαινη δεν έμενα. Εν τέλει είπαμε για εξωσωματική αλλά ο Θεός μας βοήθησε και στην πόλη μου ήρθε ένας γυναικολόγος από Αθήνα που λένε ότι όσες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες πάνε εκεί! Πήγα και εγώ λοιπόν να πάρω μια γνώμη πλήρως απογοητευμένη ψυχολογικά μετά από τόσες ορμόνες κάθε μήνα.. Με αυτόν συνέχισα την κλομιφαινη αλλά μου έδωσε παράλληλα συμπληρωματική αγωγή για να το ενισχύσουμε και το θαύμα έγινε. Τον πρώτο μηνα είχα μια βιοχημική κύηση και το Δεύτερο μήνα έμεινα έγκυος...  τώρα είμαι 10 εβδομάδων... 

Σε εμένα η κλομιφαινη μόνη της δεν είχε αποτέλεσμα αλλά κάθε οργανισμός είναι μοναδικός 😊 Σαν συμβουλή δεν θα σου πω αυτά που έλεγαν και σε εμένα να μην αγχώνομαι και όλα αυτά τα χαζά! Θα σου πω μια συμβουλή που μου έδωσε μια φίλη που έμεινε έγκυος μετά από 10 εξωσωματικές.... "Τις ημέρες που προσπαθείς να μην έρχεσαι σε επαφή και να μην συναναστρέφεσαι με εγκύους ή με φίλες σου που έχουν μωρά" Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ αυτό.... 

Με το καλό λοιπόν μανούλα, 

Εύχομαι να πάμε όλα καλά...Εγώ θα ξεκινήσω από αυτόν τον κύκλο, στις επόμενες είκοσι μέρες πιθανά.Ποιος είναι ο γιατρός που σε βοηθησε;;τι αγωγή έξτρα σου έδωσε; 

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!! Εύχομαι τα καλύτερα!!+

στις On 25/9/2021 at 10:20 ΜΜ, ο/η Matsi είπε:

Καλησπέρα, είχα κάνει κ εγώ προκληση ωορρηξιας λόγω πολυκυστικων και ασταθή κύκλο. Η διαδικασία που ακολούθησε ο γιατρός μ ήταν η εξής. Πήγαινα την18-29η περιόδου στο γιατρό για να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις ώστε να μου δώσει την ένεση.  Αν ήμουν οκ τότε έπαιρνα την ένεση και έπρεπε για 3 μέρες ν έχω συνεχόμενες επαφές, αν όχι ξαναπήγαινα μετά από 5-6 μέρες. Αυτό το έκανα 2 φορές χωρίς αποτέλεσμα αλλά τουλάχιστον ήξερα ότι έχω ωορρηξια. Τον 3ο μήνα πήγαμε διακοπές οπότε δε μπόρεσα να πάω στο γιατρό για μετρήσεις και έτσι έμεινα έγκυος φυσιολογικά. Εύχομαι σύντομα να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα και να μην απελπίζεσαι 🙂

στις On 6/10/2021 at 9:31 ΜΜ, ο/η Roula 92 είπε:

Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, ήσουν πολύ αναλυτικη και με βοηθήσες, εύχομαι με το καλό το πιτσιρίκι σου!!!! Μια ερώτηση έχω ακόμα, τι συμπληρώμα πήρες;;

στις πριν 5 ώρες, ο/η Demie23 είπε:

Καλησπέρα, είχα κάνει κ εγώ προκληση ωορρηξιας λόγω πολυκυστικων και ασταθή κύκλο. Η διαδικασία που ακολούθησε ο γιατρός μ ήταν η εξής. Πήγαινα την18-29η περιόδου στο γιατρό για να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις ώστε να μου δώσει την ένεση.  Αν ήμουν οκ τότε έπαιρνα την ένεση και έπρεπε για 3 μέρες ν έχω συνεχόμενες επαφές, αν όχι ξαναπήγαινα μετά από 5-6 μέρες. Αυτό το έκανα 2 φορές χωρίς αποτέλεσμα αλλά τουλάχιστον ήξερα ότι έχω ωορρηξια. Τον 3ο μήνα πήγαμε διακοπές οπότε δε μπόρεσα να πάω στο γιατρό για μετρήσεις και έτσι έμεινα έγκυος φυσιολογικά. Εύχομαι σύντομα να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα και να μην απελπίζεσαι 🙂

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!! Πολύ ωραία ιστορία!!! Με το καλό το μωράκι σου!!!Έκανες συνδιασμό χάπια και ενέσεις;;θα κάνω κουράγιο και υπομονή;; 

στις πριν 11 ώρες, ο/η Matsi είπε:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!! Πολύ ωραία ιστορία!!! Με το καλό το μωράκι σου!!!Έκανες συνδιασμό χάπια και ενέσεις;;θα κάνω κουράγιο και υπομονή;; 

Θα σου πω και εγω ότι μέχρι τώρα προσπαθούσα με Serpafar και μόλις ήταν έτοιμο-α τα ωάρια έκανα ένεση να πέσουν. Επειδή αποτέλεσμα δεν είδα αυτό το μήνα πάω με Femara και από τον επόμενο εξωσωματική. θα ήθελα και εγω να μάθω @Roula 92 τι είχες κάνει. Συγχαρητηρία σε όλες και ελπίζω σύντομα με το θαυμα μας.

στις On 12/10/2021 at 9:39 ΠΜ, ο/η evaki33 είπε:

Θα σου πω και εγω ότι μέχρι τώρα προσπαθούσα με Serpafar και μόλις ήταν έτοιμο-α τα ωάρια έκανα ένεση να πέσουν. Επειδή αποτέλεσμα δεν είδα αυτό το μήνα πάω με Femara και από τον επόμενο εξωσωματική. θα ήθελα και εγω να μάθω @Roula 92 τι είχες κάνει. Συγχαρητηρία σε όλες και ελπίζω σύντομα με το θαυμα μας.

@evaki33  Έχω κάνει και εγώ πολλές ενέσεις χωρίς αποτέλεσμα και είπα τελευταία ευκαιρία αν δεν μείνω και με αυτόν τον γιατρό πάω για εξωσωματική αλλά ο άντρας μου ήταν διστακτικός με τους γιατρούς που είχαμε παει και με έπεισε άλλου και είχε δίκιο εν τέλει!  Εύχομαι όλα να πάνε καλά και συντομα να μας ανακοινώσεις ευχάριστα νέα! Στο post έχω γράψει αναλυτικά την αγωγή μου.

στις On 11/10/2021 at 10:19 ΜΜ, ο/η Matsi είπε:

Οχι χάπια δεν πήρα, μόνο πήγαινα στο γιατρό για να παρακολουθεί το μέγεθος του ωοθηλακιου. Όταν ήταν έτοιμο έκανα την ένεση  ovitrelle αν θυμάμαι καλά κ με αυτό τον τρόπο ξέραμε ότι θα είχα ωορρηξια. Εννοείται πως δε πετυχαίνει πάντα αλλά τουλάχιστο ξέρεις ποιες μέρες να εστιάσεις τις επαφές σου. Εγώ είχα κύκλο κάθε 40 μέρες περίπου. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...