Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

  • Απαντήσεις

    • @Nerina θα σου προτείνω να τα πάρεις τα χάπια ότι και να σου δώσει ο γιατρός, αισθάνομαι καλύτερα που ξέρω ότι κάνω την ωορρηξία μου, που ξέρω ότι προσπαθώ σωστά, με τις μέρες και όλα. Τώρα όσο πιο κατάλληλες είναι οι συνθήκες τόσο πιο πιθανό είναι να έρθει.  Δυστυχώς σήμερα εμένα μου ήρθε ξανά περίοδος όμως σκέφτομαι ότι αυτή η μέρα είναι η ελπίδα για τη νέα προσπάθεια.  Προσωπικά ξεκινάω τα χάπια τη 3η έως και την 7η ημέρα. Πρωί βράδυ και για να έχω κρατήσει μια απόσταση τα παίρνω ανά 12 ωρο (βάζω ξυπνητήρι γτ τη πρώτη φορά τα είχα ξεχάσει)  Όσον αφορά τα βρεφακια πέρασα τις γιορτές με 2 μωρά και κατάλαβα ότι με ενόχλησε, άσε που είχα και τη συνυφαδα να μου λέει επίτηδες για γνωστές που είναι έγκυος.  @Lilaki93 επειδή ζω σε νησί δυστυχώς δεν έχω άμεση πρόσβαση στο γυναικολόγο και πρέπει να ανεβαίνω στην Αθήνα για εξετάσεις, οπότε δεν ήταν εφικτό να παρακολουθήσω την ωορρηξία χωρίς να πάρω χαπια. Το αίμα το είχα μόνο κατά τη φάση που είχα πολύποδα, δεν εχω δει πάλι αίμα. Εσυ πως τα πηγαίνεις με την ωορρηξία σου; Δε σε επηρεάζει το αίμα ; 
    • Καλά και τόσο νέα κοπέλα δε με λες 😂 Ωραία καλά πάμε, ξυπναω απο αγχος τι εχω να κάνω στην δουλειά, τρωω ελαχιστα εως καθολου στην δουλειά μπας και προλαβω κατι παραπάνω...και όντως όταν είμαι πολύ αγχωμένη έχω καθυστέρηση. 
    • Καλησπέρα κορίτσι μου ευχαριστώ πολυ!! Σημασία έχει ότι τα κατάφερες!! Και εγώ αυτό σκέφτομαι ότι αν τελικά προχωρήσουμε σε εξωσωματική δεν έχω ιδέα πόσες ωοληψιες θα χρειαστούν λόγο χαμηλής ΑΜΗ και με ολα αυτα ο χρόνος περνάει. Με το Θεό βοηθό μακάρι όλες στο τέλος να τα καταφέρνουμε με οποιοδήποτε τρόπο!!  
    • Δεν ξέρω αλλά τα επίπεδα άγχους και στον δικό μου οργανισμό χτυπάνε κόκκινο...   "Επηρεάζει το άγχος τη σύλληψη σε νέες κοπέλες; Το ChatGPT είπε: Ναι, το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη σύλληψη σε νέες κοπέλες, αν και δεν είναι ο μόνος παράγοντας που παίζει ρόλο. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγική υγεία με διάφορους τρόπους: Ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου: Το άγχος μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον εμμηνορροϊκό κύκλο, καθυστερώντας ή διαταράσσοντας την ωορρηξία, η οποία είναι απαραίτητη για τη σύλληψη. Ορμονικές αλλαγές: Το χρόνιο άγχος μπορεί να επηρεάσει την έκκριση ορμονών όπως η κορτιζόλη, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει τις ορμόνες που ρυθμίζουν τον κύκλο της γονιμότητας. Μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας: Το άγχος μπορεί να μειώσει την ερωτική διάθεση και την συχνότητα της σεξουαλικής επαφής, γεγονός που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες σύλληψης. Διαταραχές στον ύπνο και τη διατροφή: Όταν κάποιος είναι αγχωμένος, μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον ύπνο και στη διατροφή, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν την υγεία και τη γονιμότητα. Φυσιολογικές επιπτώσεις: Το άγχος μπορεί να προκαλέσει φυσιολογικές αντιδράσεις, όπως αυξημένη πίεση, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη γενική υγεία, και κατά συνέπεια τη γονιμότητα. "
    • Καλησπέρα. Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου! Όλα αυτά που λες είναι σκέψεις πολλών από εμάς μετά τα 40. Είτε για πρώτο είτε για δεύτερο παιδί, η απόφαση να πεις σταματάω εδώ την προσπάθεια, δεν είναι εύκολη. Πάντα ελπίζεις και λαχταράς. Κι εγώ έχω ένα κοριτσάκι που απέκτησα με εξωσωματική στα 39 κι από τότε έχω προσπαθήσει πολύ περισσότερο για το δεύτερο, αλλά δεν έρχεται. Ο άντρας μου, λίγο μεγαλύτερος απ' τον δικό σου, ενώ αρχικά ήθελε σαν τρελός δεύτερο παιδί, τώρα λέει ακριβώς τα ίδια, ότι μεγαλώνει και δεν έχει κουράγιο πια - δεν έχουμε και βοήθειες εμείς βέβαια- και να προσέχουμε την υγεία μας, να μεγαλώσουμε το παιδί μας. Μπράβο σου που ξεπέρασες τις δυσκολίες και νιώθεις δυνατή. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, και για το παιδί σου, να σε βλέπει νικήτρια και με αυτοπεποίθηση. Στο δια ταύτα, πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσετε με έναν έλεγχο, γιατί η ηλικία καμιά φορά ξεγελά. Μπορεί να έχεις καλές τιμές στις ορμόνες σου και στο σπέρμα και να έχετε πιθανότητες. Γνώμη μου βέβαια, ότι σε αυτή την ηλικία, καλό είναι να πας απευθείας σε ειδικό υπογονιμότητας, για να σε κατατοπίσει. Ίσως να σε βοηθήσει να πάρεις την απόφαση. Θα έμπαινες σε διαδικασία εξωσωματικής; Πρέπει να το διαπραγματευτείς κι αυτό μέσα σου, αν χρειαζόταν να καταφύγετε εκεί. Για τα γενετικά προβλήματα, σίγουρα αυξάνονται με την ηλικία, το ξέρουμε αυτό, όμως όταν ξεκινάς ελπίζεις για το καλύτερο. Εξάλλου υπάρχουν μέθοδοι για να εντοπίζουν νωρίς τα γενετικά προβλήματα (όχι όλα, αλλά σκέψου και πόσα παιδιά γεννιούνται χωρίς κανένα γενετικό πρόβλημα και σε μεγαλύτερες ηλικίες!)
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...