Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΙΑΙΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπερα σε ολες! Εκανα κ εγω σημερα την Β’ Επιπεδου οπου ολα δοξα τω Θεω ειναι τελεια με την μπεμπα μου! Μεγαλωνει πολυ καλα! Υπαρχει ομως ενα προβληματακι! Εχω αυξημενες αντιστασεις στις μητριαιες αρτηριες με πιθανοτητα για προεκλαμψια κ υπολειπομενη ανάπτυξη εμβρυου. Ειπε ο γιατρος που μου εκανε την εξεταση να μην ανησυχω. Ειναι κατι που δεν με αφορα αυτη την στιγμη κ επισης, δειχνει πιθανοτητα. Δεν σημαινει οτι θα γινει κατι! Πιο αργα, εχω και ραντεβου στον γυναικολογο μου οπου θα συζητησουμε! Βρε κοριτσια, γνωριζετε επι του θεματος; Το αντιμετωπιζει η το εχει αντιμετωπισει καποια κοπελα; Στεναχωρηθηκα πολυ..

Δημοσίευση
στις πριν 18 ώρες, ο/η marina22 είπε:

Καλησπερα σε ολες! Εκανα κ εγω σημερα την Β’ Επιπεδου οπου ολα δοξα τω Θεω ειναι τελεια με την μπεμπα μου! Μεγαλωνει πολυ καλα! Υπαρχει ομως ενα προβληματακι! Εχω αυξημενες αντιστασεις στις μητριαιες αρτηριες με πιθανοτητα για προεκλαμψια κ υπολειπομενη ανάπτυξη εμβρυου. Ειπε ο γιατρος που μου εκανε την εξεταση να μην ανησυχω. Ειναι κατι που δεν με αφορα αυτη την στιγμη κ επισης, δειχνει πιθανοτητα. Δεν σημαινει οτι θα γινει κατι! Πιο αργα, εχω και ραντεβου στον γυναικολογο μου οπου θα συζητησουμε! Βρε κοριτσια, γνωριζετε επι του θεματος; Το αντιμετωπιζει η το εχει αντιμετωπισει καποια κοπελα; Στεναχωρηθηκα πολυ..

Κορίτσι μου εγώ γνωρίζω πολλά από αυτό το θέμα δεν ισχύει καν αυτό που σου είπε να μην σε αφορά τι σημαίνει ότι έχεις αντίσταση στις μητριαιες αρτηρίες σημαίνει ότι το μωράκι σου δεν τρέφεται σωστά με αποτέλεσμα να πρέπει να το βοηθήσεις εσύ και αυτό πως γίνεται θα σου το πει ο γιατρός η αντίσταση στις μητριαιες αρτηρίες μπορεί να σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει με το αιμα σου δηλαδή με τον πλακούντα το μωρό δεν τρέφεται σωστά μήπως πρέπει να το βοηθήσεις με κάποιες ενεσεις τι σημαίνει να μην σε αφορά και αν γίνεται κάποιος θρόμβος στο αίμα σου χωρίς να θέλω να σε τρομάξω έτσι δεν μπορεί να σου λέει κάτι τέτοιο ο γιατρός ξέρει τι σημαίνει μητριαια αρτηρία σε παρακαλώ απευθυνσου σε αιματολογο και σε εναν εμβρομιτρικο μπορεί να μην συμβαίνει και τίποτα από όλα αυτά αλλά πες μου μπορείς να ρισκάρεις

Δημοσίευση

Καλησπέρα,

Εμένα φάνηκε αντίσταση στις μητριαιες αρτηρίες πολύ νωρίς στην αυχενική και είχα και μεγάλο ποσοστό για προεκλαμψία και μου είπε να κόψω εντελώς το αλάτι.

Τώρα που είμαι 15η εβδομάδα μου έδωσε χάπι για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Σίγουρα είναι κάτι που εφόσον το γνωρίζετε θέλει παρακολούθηση αλλά όλα θα πάνε καλά .

Δημοσίευση

Κοριτσια πηγα χθες γυναικολογο. Μου ειπε να μην τρελαινομαι. Οι τιμες ειναι απλα στα ανωτερα επιθυμητα ορια. Παρ ολα αυτα προληπτικα, πρεπει να κανω ενεσεις αντιπηκτικες καθε πρωι και το μεσημερι salospir και οτι απο εδω και περα θα τα λεμε καθε 15 μερες..

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η marina22 είπε:

Κοριτσια πηγα χθες γυναικολογο. Μου ειπε να μην τρελαινομαι. Οι τιμες ειναι απλα στα ανωτερα επιθυμητα ορια. Παρ ολα αυτα προληπτικα, πρεπει να κανω ενεσεις αντιπηκτικες καθε πρωι και το μεσημερι salospir και οτι απο εδω και περα θα τα λεμε καθε 15 μερες..

Τώρα ναι εισαι οκ οι ενέσεις θα βοηθήσουν πολύ το μωρό να πάρει ανάπτυξη τέλεια κορίτσι μου και καλά κάνεις και τρελενεσαι έχεις κάθε δίκιο πρόκειται για το παιδί σου

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Penny89 είπε:

Τώρα ναι εισαι οκ οι ενέσεις θα βοηθήσουν πολύ το μωρό να πάρει ανάπτυξη τέλεια κορίτσι μου και καλά κάνεις και τρελενεσαι έχεις κάθε δίκιο πρόκειται για το παιδί σου

Στεναχωρηθηκα πολυ για τις ενεσεις. Οκ τωρα το ξεπερασα..τι να πω..απλα αγχωνομαι πολυ για το μωρο

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η marina22 είπε:

Στεναχωρηθηκα πολυ για τις ενεσεις. Οκ τωρα το ξεπερασα..τι να πω..απλα αγχωνομαι πολυ για το μωρο

Καλημέρα κοπέλα μου, το ότι γνωρίζετε το θεματάκι που υπάρχει κ το αντιμετωπίζετε είναι το πιο σημαντικό απ όλα. Δεν έχεις να φοβάσαι από αυτό πλέον. Όταν δεν γνωρίζουμε το θέμα έχουμε πρόβλημα. Μη στεναχωριέσαι για τις ενεσουλες δεν είναι κάτι. Για το μωρακι σου τις κανεις για να είναι καλά! 

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η marina22 είπε:

Για ποιο λόγο στεναχωρήθηκες για τις ενέσεις; Θα προτιμούσες να γίνει κάτι μην το λες ποτέ αυτό δνε υπάρχει στεναχωριέμαι

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Penny89 είπε:

Για ποιο λόγο στεναχωρήθηκες για τις ενέσεις; Θα προτιμούσες να γίνει κάτι μην το λες ποτέ αυτό δνε υπάρχει στεναχωριέμαι

Στεναχωρηθηκα για το θεμα που προκληθηκε ενω μου ελεγαν οτι ολα ειναι τελεια!! Δεν μπορω να καταλαβω πως έγινε ξαφνικα! Αυτο! Παρ ολα αυτα, δεν εχω προβλημα κανενα. Σημερα την εκανα μονη μου! Αρκει να ειναι καλα το μωρο μου! Μονο αυτο θελω! Γι αυτο αγχωνομαι υπερβολοκα!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η marina22 είπε:

Στεναχωρηθηκα για το θεμα που προκληθηκε ενω μου ελεγαν οτι ολα ειναι τελεια!! Δεν μπορω να καταλαβω πως έγινε ξαφνικα! Αυτο! Παρ ολα αυτα, δεν εχω προβλημα κανενα. Σημερα την εκανα μονη μου! Αρκει να ειναι καλα το μωρο μου! Μονο αυτο θελω! Γι αυτο αγχωνομαι υπερβολοκα!

Να μην αγχώνεσαι θα πάνε όλα καλά πίστη να έχεις αλλά πίστευε με ότι πρέπει θα το κάνουμε τίποτα δεν είναι στο χέρι μας

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια. όπως κάποιες ξέρετε κάποιες είμαι σε σχέση εδώ και σχεδόν 7 χρόνια και πρόσφατα αρραβωνιασμένη. Προσπαθούσα καιρό για ένα μωράκι. Εξετάσεις, θεραπείες, σε όλα μαζί. Ήταν συνειδητή επιλογή και των δυο μας. Εγω λογω δουλειάς, εφυγα φέτος από το σπίτι με τις όποιες συνέπειες έχει όλο αυτό και πηγαινοερχόμουν όλο τον χρόνο κάθε Σαββατοκύριακο. Μέναμε μαζί σε νοικιασμένο σπίτι, το οποίο πλήρωνε αυτός 3 χρόνια. Φετος είχαμε 2 ενοίκια, έξοδα μετακίνησης, πίεση να κάνουμε οικογένεια - εξετάσεις, νεύρα που δεν ερχόταν το θετικό τεστ και γενικά πρώτη φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με τόσο ζόρικες καταστάσεις. Απομακρυνθηκαμε. Πριν το Πάσχα αρραβωνιαστήκαμε, κάναμε ένα υπέροχο πάρτι με φίλους και οικογένεια. Ξεχαστήκαμε με τις ετοιμασίες, εγώ σούπερ ενθουσιασμένη, περίμενα οτι πολύ γρήγορα θα έρθει και ένα μωράκι υγιές…  Ο ίδιος δουλεύει στη δουλειά του πατέρα του. Γενικά έχει μια «εξάρτηση» με την οικογένεια του, που εγώ, δεν μπορώ να την καταλάβω. Οικονομικά είμαστε καλά, τα βγάζουμε πέρα, ως εκεί. Προσωπικά, δεν έχω μάθει με τα παραπάνω… Μεσα στην κούραση και τα νεύρα ενός τριημέρου που πήγαμε στο χωριό του, μετά απο μια αποτυχημένη πρόκληση ωορρηξία εγώ δυστυχως, ήρθα σε σύγκρουση με τη μητέρα του και εκείνη του έθεσε τελεσίγραφο και μας «έδιωξε απο το σπιτι» λέγοντας οτι θα τη στείλουμε στο νοσοκομείο με την καρδιά της κλπ.. Εκείνος τώρα σκέφτεται να με αφήσει για να μη χάσει τη βολή της οικογένειας του. Εγώ δεν θέλω με τίποτα να χωρίσουμε — τον αγαπώ βαθιά και πονάω απίστευτα.  Μεσα σε όλα αυτά, παίρνω ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης, νιώθω πιο κοντά απο ποτέ στο όνειρο μου. Του το λέω και δε με πιστεύει. Ξανακάνω τεστ, βγαίνει αρνητικό. Πάω για  Β Χοριακή. Όντας τρελαμένη, του το επικοινωνώ και μου μιλάει για διακοπή κύησης (καθώς αισθάνεται λέει πως θέλω απλά ένα μωρό, πως δεν τον αγαπάω ουσιαστικά και άλλες ανοησίες). Παιρνω μια κακή χοριακή και μια δεύτερη κακή χοριακή. Ο γυναικολόγος μου είπε ότι θα μου έρθει περίοδος σε λίγες ημέρες, ίσως λίγο πιο βαριά αλλά όλα θα πάνε καλά. Θα με δει και απο κοντά… Έχω χάσει τη γη κάτω απο τα πόδια μου. Δε ξέρω ειλικρινά τι μου έχει κοστίσει περισσότερο, δεν ξέρω τι να κάνω. Νιώθω χαμένη. Είμαι όλη την ημέρα σε ένα άδειο σπιτι και έχω φρικάρει, ευτυχώς σκέφτομαι λογικά. Αδυνατώ να πιστέψω τι έχει συμβεί. Απομακρυνθήκαμε, ναι, το παραδέχομαι. Αλλά τον λατρεύω. Ήθελα μια στήριξη μετά από αυτόν τον μήνα της αποτυχημένης πρόκλησης, και αυτός τόλμησε να ξεστομίσει ακόμα και την έκφραση διακοπή κύησης. Όλη μέρα απλά κλαίω. Ήθελα μόνο να μοιραστώ την ιστορία μου και να μου πείτε τη γνώμη σας, χωρίς κριτική — μόνο σαν γυναίκα προς γυναίκα. Νιωθω μόνη μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς που είστε εδώ, ακόμα κι αν απλά διαβάσατε την ιστορία μου.
    • Όχι κάθεται καλά! Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει σωστή στάση σώματος στη φουσκωτή πολυθρόνα οπότε αν της "κάτσει" κάτι δεν έχει να ακουμπήσει τα ποδαράκια της κάπου για να σκύψει μπροστά εύκολα.. ούτε πολύ χώρο για να σκύψει..άσε που δεν έχει τραπεζάκι μπροστά για να της τα αφήνω να τα πιάνει.. πολύ λάθος με τη πολυθρόνα όχι.. πρέπει να της πάρω καρεκλακι φαγητού!! Αυτό είναι μόνο για να παίζει.. Κοίταξα τώρα και περιμένω να πληρωθούμε να το πάρω.. είμαι ανάμεσα σε δυο.. θα δω.. Βλέπω πάντως όλες ζοριστηκαμε αυτό το διάστημα..
    • Για το ποτήρι με καλαμάκι, και εμένα το δαγκώνει κατά κύριο λόγο.. ειδικά τη πρώτη φορά το έπιανε και το έφερνε ολόκληρο στο στόμα και δάγκωνε τις άκρες γύρω γύρω.. μετά βρήκα ένα "κόλπο" επειδή είναι ποτηράκι σιλικόνης όταν έβαζε στο στόμα το καλαμάκι της ζουλαγα το ποτηράκι και έβγαζε αέρα ή και λίγο γάλα μαζί.. οπότε μια δύο τρεις ξεκίνησε να ρουφάει! Μη φανταστείς αμάν.. δύο ρουφηγματα και το περισσότερο μετά το έφτυνε.. ακόμα κατά κύριο λόγο το δαγκώνει αλλά την αφήνω να παίζει και πίνει περισσότερο μέρα με τη μέρα..! Μπουκάλι της έδωσα προχθές πρώτη φορά και τελευταία.. είπα μήπως έπινε περισσότερο γάλα μπας και βάλει κανά γραμμάριο παραπάνω που έχουμε παιδίατρο την επόμενη εβδομάδα.. αλλά είδα ότι "πήγε πίσω" το ποτηράκι.. της άρεσε πολύ το μπουκάλι μεν το βρήκε αμέσως και στα πρώτα λεπτά το κράταγε και μόνη της και έπινε μόνη της.. αλλά όταν μετά της έδωσα το ποτηράκι, δεν το ήθελε.. την εκνεύριζε το ότι ήθελε κόπο να πιει και δεν το έβρισκε εύκολα.. σα να το ξεχασε πως πίνει οπότε δεν θα της ξανά δώσω μπουκάλι.. Όντως για τη περίοδο, η "φίλη" ΑΙ λέει ότι αλλοιώνει τη γεύση (το κάνει πιο μεταλλικό) και μειώνει τη ποσότητα.. αλλά για λίγες μέρες πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου.. και έρχεται λέει η περίοδος περίπου αφού σταματήσεις τους νυχτερινούς θηλασμους και εγώ τους σταμάτησα όταν ξεκίνησε να μου κάνει αυτό το καλό πρόγραμμα ύπνου 10-6 το πρωί οπότε και δεν τη ξυπναγα να φάει.. είχα βολευτει πολύ 1+ χρόνο χωρίς περίοδο..🥲 Εντωμεταξυ τα ρούχα από τα τρόφιμα δε λένε να καθαρίσουν!! Πλέον γυμνή την έχω μόνο με πάνα όταν τρώμε..🤭
    • Τι φάση με τα μυρτιλα;; Είναι και ξινά! Και μένα τρελαίνεται! Μπορεί να φάει ένα κουπάκι! Θα δεις όταν ξεκινήσει το σχολείο, θα τρώει πολύ καλύτερα εκεί! Στο σπίτι Κ μένα μου κάνει κόλπα καμία φορά, αλλά εκεί τα τρώει όλα! Μα πόσο πλάκα έχουν!! Έχουν και άποψη! Εμένα μου λέει και «οχεεε» και πεθαίνω 🤣
    • Καλημέρα κορίτσι μου, ελπίζω να εξελιχθούν όλα θετικά. Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι το καφέ από μόνο του δεν είναι  επικίνδυνο. Είναι παλιό οξειδωμένο αίμα. Το έντονο κόκκινο αίμα ανησυχεί τους γιατρούς. Πάρε την προγεστερόνη σου κ θα περιμένουμε νέα σας το βραδάκι. Το ότι είδατε σάκο είναι πολύ θετικό!! Στα δίδυμα είχα 2 γερές αιμορραγίες κ καφέ σχεδόν 4 μήνες. Τώρα είναι 4.5 χρόνων τα αστεράκια μου!! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...