Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνεις παιδί έρχεσαι σε απευθείας αντιπαράθεση με τα δικά σου βιώματα, απωθημένα, και κυρίως τραυματα. Και θα εξηγήσω τι εννοώ με ένα απλό παράδειγμα.. Αν εγώ σαν παιδί έχω δεχτεί τεράστια πίεση να είμαι καλή μαθήτρια.. ή μάλλον η καλύτερη μαθήτρια της τάξης μου και έρχεται η ώρα να διαβάσω την κόρη μου, πιθανότατα θα βγει από μέσα μου μια πίεση προς αυτήν. Και αν δεν είναι "αρκετά καλή" ίσως θυμώσω κιολας. Οπως θα θύμωνε μαζί μου η μητέρα μου, ή όπως θα θυμωνα με τον εαυτό μου, γιατί έτσι έμαθα. Ίσως νιώσω δυσφορία και νεύρα αν δεν "τα παίρνει τα γράμματα". Εκτός εάν έχω λύσει μέσα μου (όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται) τα τραύματα μου. Σημαντικό είναι επίσης εκείνη τη στιγμή να συνειδητοποιήσω την οποια λάθος συμπεριφορά μου και έπειτα να κάτσω να σκεφτώ γιατί ένιωσα έτσι. Γιατί φέρθηκα έτσι. Τι λέει το εσωτερικό μου παιδί; Δεν είμαι η τέλεια μαμά, ούτε καν, και ούτε πάω να το παίξω. Όμως σαν ένα παιδί μεγαλωμένο σε μια πολύ προβληματική οικογένεια, με άπειρα τραυματα, πολλή ψυχοθεραπεία και πολύ διάβασμα βιβλίων, φοβόμουν πολύ πριν έρθει η κόρη μου. Φοβομουν μήπως της μεταφερω τα δικά μου άλυτα θέματα. Όπως είπα και πριν είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε υγιείς ψυχολογικά και ψυχικά ανθρώπους. Τον άντρα μου τον λατρεύω. Τον επέλεξα έχοντας μια ατάκα μιας καθηγήτριας και φίλης στο μυαλό μου "να επιλέξεις τον άντρα που θα είναι καλός πατέρας για τα παιδιά σου". Και η ατάκα αυτή έχει τόσες πολλές διαστάσεις. Καλός πατέρας είναι μέσα σε όλα αυτός που σέβεται και αγαπάει και την μητέρα γιατί ο μπαμπας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί και πρότυπο για το παιδί. Και για την κόρη μου συγκεκριμένα αποτελεί το πρότυπο του άντρα που θα αναζητήσει μελλοντικά. Αν λοιπόν ο άντρας μου για τον Χ,ψ λόγο δεν ήταν αυτό που θα ήθελα να είναι στην οικογένεια μας θα χώριζα για το παιδί μου. Γιατί λέω για το παιδί μου; Γιατί η μητέρα μου έμεινε όλη της τη ζωή με εναν άντρα κακοποιητικο. Την παρακαλούσα να φύγουμε μακριά του. Δεν το έκανε ποτέ. Μακάρι να το είχε κάνει. Θα έσωζε εμένα από την κατάθλιψη ετών, και την αδερφή μου από έναν γάμο ίδιο και ίσως και χειρότερο από αυτόν των γωνιών μου. Συγγνώμη για το σεντόνι, πήρα αφορμή από αυτά που έγραψε η @Xrisa95
    • Καλησπέρα! Εγώ ξεκίνησα στα 65 με ύψος 1.76 και έχω πάρει 6.5 κιλά. Στην πρώτη σε αντίστοιχη εβδομάδα είχα πάρει 5 και γέννησα στα +9. Άρα πιστεύω καλά είμαστε. 😂Εχω βάλει σαν όριο τα +12 γιατί ο γιατρός μου ήδη γκρινιάζει. Θέλω λίγο να μαζευτω όχι τόσο για τα κιλά, όσο για το ότι τρώω βλακείες και ενόψει Χριστουγέννων δεν ξέρω που θα φτάσω 😄 Κι εγώ 34 είμαι και δεν μου πρότειναν νιπτ, αν και η αλήθεια είναι ότι αν ήμουν λίγο πιο άνετα οικονομικά θα το έκανα από μόνη μου να μην έχω κι αυτή την έννοια!
    • καλά ναι αυτό εννοείται θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στις καμπύλες είναι μωράκια ακόμα.. 
    • Προσπαθώ αλλά εγώ έχω ελαφριά πονάκια! Κι όσες ακούω που τα κατάφεραν δεν είχαν κανένα πόνο! Όπως εσυ 😞
    • Ήμουν σίγουρη πως θα σε άγγιζε!!! Όλα θα πάνε καλά κορίτσι μου!!! Όσο και να ζοριζόμαστε τώρα στην αρχή, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, στο τέλος θα βρούμε τα πατήματα μας και τους ρυθμούς μας και όλα θα πάρουν το δρόμο τους! @nanoukoμου είναι αυτό που σκέφτομαι και χαμογελάω κάθε μέρα... Για την μπουμπού μου είμαι η καλύτερη μαμά του κόσμου... 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...