Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πώς επηρεάζει το σχήμα του μαστού ο θηλασμος??

Recommended Posts

ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΣ!!!!!!ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ!!!ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΗΛΑΣΤΕ!!ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ!!!!!

Ο θηλασμός και η εγκυμοσύνη: Πώς επηρεάζουν το σχήμα του μαστού;

Οι μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους δεν πρέπει να ανησυχούν. Ο μητρικός θηλασμός δεν προκαλεί πτώση των μαστών της γυναίκας.

Οι ευεργετικές επιδράσεις του θηλασμού τόσο για το παιδί όσο και για τη μητέρα είναι αδιαμφισβήτητες. Ωστόσο πολλές νέες μητέρες, επιλέγουν να μη θηλάζουν το παιδί τους διότι φοβούνται αλλοιώσεις και πτώση των μαστών τους.

Ο μύθος αυτός που έχει επικρατήσει κάνοντας πολλές γυναίκες να πιστεύουν ότι η πτώση των μαστών τους οφείλεται στο θηλασμό, καταρρίπτεται από μια πρώτη στο είδος της έρευνα. Πλαστικοί χειρουργοί εξέτασαν τις περιπτώσεις 132 γυναικών που αποτάθηκαν κοντά τους για επανόρθωση ή αύξηση του μεγέθους των μαστών τους κατά τη χρονική περίοδο 1998 έως 2006.

Ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών αυτών ήταν 39 ετών. Από αυτές το 93% είχαν τουλάχιστον μία εγκυμοσύνη. Από όσες έγιναν μητέρες, το 58% είχε θηλάσει τουλάχιστον ένα παιδί. Η διάρκεια του θηλασμού κυμαινόταν από 2 έως 25 μήνες με μέσο όρο 9 μήνες.

Οι γιατροί στην έρευνα τους, αξιολόγησαν επίσης το ιατρικό ιστορικό των ασθενών, το δείκτη μάζας σώματος, το νούμερο του στηθόδεσμου τους πριν από την εγκυμοσύνη και τέλος το κατά πόσο ήσαν καπνίστριες ή όχι.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπήρχε διαφορά στο βαθμό πτώσης των μαστών μεταξύ των γυναικών που είχαν θηλάσει και αυτών που δεν είχαν θηλάσει. Το ιστορικό θηλασμού, ο αριθμός των παιδιών που θηλάστηκαν, η διάρκεια θηλασμού κάθε παιδιού, το βάρος σώματος που κέρδισε μια γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη της, δεν βρέθηκε ότι είχαν σημαντική σχέση με τις πιθανότητες να παρουσιάσει μια γυναίκα πτώση των μαστών.

Ωστόσο οι ερευνητές βρήκαν ότι υπάρχουν άλλοι παράγοντες που προκαλούν πτώση των μαστών.

Οι παράγοντες που βρέθηκε ότι προκαλούν πτώση των μαστών ήταν:

Η αύξηση της ηλικίας

Ο αριθμός των κυήσεων μιας γυναίκας. Όσες περισσότερες κυήσεις είχε μια γυναίκα, τόσο περισσότερο αυξανόταν η πτώση των μαστών της

Ο δείκτης μάζας σώματος

Το μεγάλο μέγεθος μαστού (μεγάλο νούμερο στηθόδεσμου) της γυναίκας πριν από την εγκυμοσύνη

Το κάπνισμα

Το κάπνισμα καταστρέφει μια πρωτεΐνη του δέρματος που ονομάζεται ελαστίνη. Η ελαστίνη δίνει στο δέρμα τη νεανική του εμφάνιση και προσφέρει στήριξη στους μαστούς. Η καταστροφή της από το κάπνισμα, επηρεάζει αρνητικά τους μαστούς αλλοιώνοντας το σχήμα και προκαλώντας την πτώση τους.

Τα νέα αυτά δεδομένα, μπορούν να ανακουφίζουν τις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους αλλά φοβούνται λόγω του αβάσιμου μύθου, μήπως χάσουν τη νεανικότητα των μαστών τους. Έτσι θα θηλάζουν τα παιδιά τους γνωρίζοντας ότι αυτό δεν αλλοιώνει τους μαστούς τους.

Οι γυναίκες χωρίς προβλήματα υγείας, πρέπει να προσπαθούν να θηλάζουν τα παιδιά τους για τουλάχιστον τους 6 πρώτους μήνες της ζωής τους.

Ο μητρικός θηλασμός, προσφέρει πολλά στο παιδί. Περιέχει τον κατάλληλο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών που θα το βοηθήσουν στο να αναπτυχθεί, να είναι υγιές και δυνατό. Μερικά από τα συστατικά του μητρικού γάλακτος, βοηθούν επίσης στην προστασία του παιδιού από κοινές παιδικές ασθένειες και μολύνσεις.

Επιπρόσθετα, ο θηλασμός βοηθά την ίδια τη γυναίκα. Μερικά είδη καρκίνου μπορεί να προσβάλλουν σπανιότερα γυναίκες που θήλαζαν τα παιδιά τους.

Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι προτιμότερο μια γυναίκα να μη θηλάζει το βρέφος της. Γυναίκες που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS ή από φυματίωση, δεν πρέπει να θηλάζουν διότι είναι δυνατόν να μεταδώσουν τη νόσο στο παιδί τους.

Επίσης το αλκοόλ, ορισμένα φάρμακα και ναρκωτικά, εισέρχονται στο μητρικό γάλα και μετά περνούν στο παιδί. Για τους λόγους αυτούς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και συμβουλή του γιατρού για την προστασία του βρέφους.

Θα συγκρατήσουμε λοιπόν ότι ο θηλασμός προσφέρει αδιαμφισβήτητα οφέλη στο βρέφος και ότι καταρρίπτεται ο αβάσιμος μύθος που καταλογίζει στο θηλασμό την πτώση των μαστών. Τώρα οι μητέρες θα μπορούν να θηλάζουν τα παιδιά τους χωρίς να φοβούνται ότι αυτό προκαλεί πτώση των μαστών τους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Bikoulla mou,filenada mou...

Sumfonw apolita mazi sou...

Giauto KORITSIA oses exetai gala sto stithos sas na thilasetai...

Einai wraio aisthima...

Kai min anisixite gia tipota...

Egw lupithika otan mou eixen lipsei to gala ap to stithos mou gmt...:( :( :(

Τζοαννα έγραψε:

Bikoulla mou,filenada mou...

Sumfonw apolita mazi sou...

Giauto KORITSIA oses exetai gala sto stithos sas na thilasetai...

Einai wraio aisthima...

Kai min anisixite gia tipota...

Egw lupithika otan mou eixen lipsei to gala ap to stithos mou gmt...:( :( :(

Τζοάννα .... δεν ξερω πως να στο πω για να μην σε κανω να θυμώσεις . Δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου .. Βλέπω εισαι εγκυος και διχνεις με τα λογια σου οτι θέλεις να θηλάσεις . Ηθελες να θηλάσες και το πρωτο σου παιδάκι αλλα "δεν ειχες γαλα" . Επειδη νομιζω οτι εισαι μπερδεμένη θα σου προτεινω να παρεις τα βιβλια της Αννας Πατσουρου "Θηλασμος μια υπέροχη σχεση" . Θα σε βοηθήσουν πολυ να καταλάβεις πολλα πραγματα για τον θηλασμό . :)

κοριτσια και εγω αυτα τα βιβλια της Π ΑΤΣΟΥΡΟΥ εχω και κανω οτι λεει.μεχρι εξι μηνων εδινα μονο γαλα και τιποτε αλλο ουτε νερο,τωρα που η μπεμπα μου μεγαλωσε 12 ,τρωει και στερεα τροφη αλλα θηλαζει ακομα και θα σταματησει οταν θελει αυτη

και πιστεψτε με ο θηλασμος δεν χαλαει το στηθος.το στηθος επηρεαζεται απο τις αυξομειωσεις του βαρους και αλλους παραγοντες και δεν ευθυνεται ο θηλασμος που μονο καλο κανει απο καθε αποψη

δεν θα άλλαζα με τίποτα αυτους τους 6 μήνες που θήλασα, όταν σταματησε με έπιανε το παράπονο γιατί το σταμάτησα για λάθος λόγους :(

αλλά κακά τα ψέμματα το στήθος χαλάει: πέφτει και το πιο βασικό....μικραίνει...χάνει την ελαστικότητα του λόγω της αυξομείωσης στην περιοχή...

επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα όπως έχουν...

αλλά ποτέ δε με ένοιαξε αυτό...

Το στήθος αυξάνει τον όγκο του σε κάθε εγκυμοσύνη. Μετά την εγκυμοσύνη, εάν η μητέρα δεν θηλάσει, τότε ο όγκος του μειώνεται απότομα (ειδικά εάν η μητέρα πάρει χάπια για να "κόψει" το γάλα) και τότε το στήθος πέφτει.. Εάν η μητέρα θηλάσει το στήθος διατηρεί τις..μεγενθυμένες διαστάσεις του για όσο καιρό η μητέρα θηλάζει. Με τον σταδιακό απογαλακτισμό δεν έχουμε απότομη αυξομείωση του όγκου και έτσι οι μητέρες που θήλασαν έχουν τελικά πιο ...ανυψωμένο ηθικό από από τις άλλες. Βέβαια η γενετική ...προδιάθεση κάθε γυναίκας, το αρχικό μέγεθος του στήθους καθώς και το βάρος που θα πάρει κατά την εγκυμοσύνη όλα παίζουν ρόλο στο ποιές θα είναι ...οι πτωτικές τάσεις του στήθους...

Πάντως ο θηλασμός μόνο καλό κάνει. Επιπλέον΄λίγη άσκηση και προσοχή στη διατροφή βοηθούν πάντα, αλλά το στήθος μετά από κάθε νέα εγκυμοσύνη δεν μπορεί παρά να πέσει λίγο...ή πολύ από εμάς εξαρτάται μέχρι κάποιον βαθμό.

Γεωργία μου αυτά καλά αλλά μόνο στην θεωρία...............

Εγώ οταν γέννησα φορούσα ακόμη τα σουτιέν που φορούσα και πριν γεννήσω ...η διόγκωση ήταν σαν αυτή όταν περιμένω περίοδο .......το στήθος μου μεγάλωσε πολύ και πρήστηκε μετά την 4η μέρα που γέννησα......καθώς κατέβαινε το γάλα....

εγώ θήλασα και η φιλενάδα μου όχι ......το στήθος μου με το δικό της δεν έχει καμία σχέση .έχει και εκείνη μια ελαφριά πτώση (λογικό αφού παίρνουμε κιλά) αλλά δεν υπάρχει η χαλάρωση που έχω εγώ....

πέρα απο αυτό όλοι μα όλοι αποδέχονται οτι το στήθος μικραίνει μετά τον θηλασμό....

κάποιες που δεν θηλάζουν αντιθέτως μεγαλώνει.....:side:

όπως και να έχει Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΦΟΔΙΟ ...και θα θυσίαζα πολλά περισσότερα απο το μικρό στήθος που έχω τώρα....

Τα μεμονωμένα παραδείγματα δεν έχουν αξία, μόνο ό,τι ισχύει γενικά γιατί όπως είπα παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες. Δεν ανέφερα για παράδειγμα ότι η μαμά μου, που έχει περάσει τα εξήντα έχει ακόμα ωραίο στήθος και έχει θηλάσει δυό παιδιά... ή οτι η φίλη μου που δεν θήλασε κανένα από τα δυό της παιδιά έχει "κρεμάσει"...τίποτα δεν είναι απόλυτο πάντως ότι ο θηλασμός βλάπτει το στήθος είναι σίγουρα μύθος;) ...Το δικό μου ακόμα... καλά κρατεί και κοντεύω ήδη τους δεκαπέντε μήνες θηλασμού. Θα απογαλακτίσω σταδιακά όταν θέλει το παιδί...και ελπίζω ότι θα μαι μια χαρά όπως η μαμά μου.... Το στήθος δεν μπορεί παρά να πέσει λίγο μετά από κάθε εγκυμοσύνη ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΣ ΜΗΝ "ΠΕΦΤΟΥΜΕ"...:laugh:

Θα επιμείνω αν και συνήθως δεν το κάνω το στήθος και μικραίνει και χαλαρώνει......αλλά κυρίως μικραίνει ....

δεν έχει να κάνει με μένα μόνο...είμαι και κινούμαι σε έναν χώρο που έχω άποψη...

εσύ δεν έχεις απογαλακτίσει ακόμη για να ξέρεις πως θα είναι το στήθος σου!εκτός κι αν κάνω λάθος.....

μη βάζεις λόγια που δεν είπα ...."βλάπτει το στήθος"

άλλο μικραίνει άλλο βλάπτει....

Κάσση μου μην αγχώνεσαι,

εγώ είμαι πολύ σίγουρη γι'αυτά που γράφω και από αυτά που λένε οι "ειδικοί" αλλά και από την εμπειρεία και την λογική μου. Λυπάμαι αν νιώθεις άσχημα για το στήθος σου.. ίσως όμως να υπερβάλλεις, ίσως να έχει μια δόση αλήθειας αλλά ο λόγος επιμένω δεν μπορεί να είναι ο θηλασμός γιατί είναι μια φυσική διαδικασία που βοηθάει και τη μήτρα να επανέλθει στην προτέρα της κατάσταση αλλά και το στήθος με τρόπο ..ήπιο. Βέβαια μετά τον απογαλακτισμό και βέβαια το στήθος μικραίνει, δηλαδή επανέρχεται στα προ-εγκυμοσύνης επίπεδα. Σημαντικό επίσης είναι το πώς απογαλακτίζει μια μητέρα. Αν το κάνει ...απότομα φυσικό είναι να χαλαρώσει το στήθος. Οι προσωπικές μας εμπειρίες (που όπως είπα στην περίπτωσή μου δείχνουν ότι με τον μη θηλασμό χαλαρώνει το στήθος)δεν έχουν μεγάλη αξία γιατί στο πόσο θα πέσει ένα στήθος εμπλέκονται πολύ παράγοντες. Πάντως όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι το στήθος ούτε χαλαρώνει αλλά ούτε πέφτει εξαιτίας του θηλασμού... εξ'όύ και το άρθρο που αποτέλεσε την αφορμή της συζήτησης.

Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να επιμείνει στην προσωπική του άποψη

αλλά αφορμή για την κουβέντα ήταν το άρθρο. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα θηλασμός μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο της Άννας Πατσούρου "θηλασμός, μια υπέροχη σχέση" στο οποίο καταρρίπτονται (αναλυτικά) πολλοί μύθοι που "σκιάζουν" το θέμα του θηλασμού, μεταξύ αυτών είναι και ότι το στήθος πέφτει κλπ.

Φιλικά,

Γεωργία

Μερικές φορές, μετά την εγκυμοσύνη μετακινείται λίπος από το στήθος ή/και από τους γλουτούς. Ειδικά για το στήθος, μερικές φορές η μεταβολή είναι τόσο σημαντική που το στήθος στην κυριολεξία εξαφανίζεται. Η διαδικασία αυτή δεν έχει σχέση με το θηλασμό αλλά με τις ορμονικές μεταβολές της εγκυμοσύνης.

Μακαρι να εξαφανιστει και το δικο μου... η κατασταση ειναι τραγικη!!!! Ειμαι σαν αγελαδιτσα! Οι μαστοι μου εχουν γινει τεραστιοι, μακροστενοι και πεσμενοι! Μη γελάτε!! Ειναι χαααλια!!!!

αγλαϊα μου χαίρομαι που σε βλέπω...εύχομαι να είσαι καλά κι εσύ και ο γιός σου..σε ευχαριστώ για το σχόλιο...και είναι απόλυτα σωστό...(εσύ πάντα είσαι σωστή ) αλλά .......

δεν είναι το θέμα μου το λίπος (εσωτερικό κομμάτι διαφορετικό)το θέμα είναι η χαμένη ελαστικότητα που ναι μεν έχει να κάνει με την απότομη αύξηση βάρους και πρηξίματος λόγω των ορμονών αλλά κυριώς έχει να κάνει με το οτι κατα τον θηλασμό....ο όγκος του στήθους αλλάζει συνέχεια...υπάρχει μια συνεχής μεταβολή η οποία επηρεάζει το δερματικό ιστό όσο θηλάζεις....αυτή η συνεχής μεταβολή κάνει το δέρμα να χαλαρώνει ακόμη περισσότερο...με αποτέλεσμα να μικραίνει ακριβώς γιατί πέφτει...μιλάμε για το δέρμα και μόνο....δε φτάνω στο λίπος....που είναι πολύ πιο βαθιά....

εννοείται ότι το στήθος επηρεάζεται είτε θηλάσεις είτε όχι αλλά ναι το επηρεάζει λίγο παραπάνω....εκτός κι αν πριν είχες πάρει 30-40 κιλά...

Γεωργία δεν αγχώνομαι λέω την άποψη μου....

Δεν έχω ανάγκη να διαβάσω κανένα βιβλίο για τον θηλασμό ΕΙΧΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΧΕΣΗ όσο θήλαζα και όλα πήγαν περίφημα...εκτός του οτι σταμάτησα σταδιακά βλακωδώς στον 6ο μήνα...έχω ενημερωθεί πολύ πριν απο εσένα...

"Λυπάμαι αν νιώθεις άσχημα για το στήθος σου.. ίσως όμως να υπερβάλλεις"

δε νιώθω καθόλου άσχημα μια χαρά είναι το στήθος μου αν και πεσμένο...και πιο χαλαρό..με ένα Bra στηθόδεσμο σούπερ...το άν υπερβάλλω δε σου επιτρέπω να αμφιβάλεις ...δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω...εκτός κι αν είμαι τρελή...και σίγουρα δεν είμαι...

Αυτές που υπερβάλλουν είναι μερικές κοπέλες που θήλασαν και θεωρούν οτι κατέκτησαν τον κόσμο....όσες θηλάσαμε κάναμε αυτό που λέει η φύση και προσπαθήσαμε για αυτό...μπράβο μας που τα παιδάκια μας το απόλαυσαν αλλά μέχρι εκεί ......δεν κρίνονται οι μάνες απο αυτό και μόνο...και δε μιλώ προσωπικά μιλώ γενικά...

φιλικά

Κάσση

Κάσση,

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι κατέκτησα ...τίποτα μόνο και μόνο επειδή κάνω κάτι τόσο φυσικό και αυτονόητο όσο ο θηλασμός......και που στο κάτω κάτω έχουν κάνει εκατομμύρια εκατομμυρίων γυναικών μέχρι σήμερα...

Άυτό ακριβώς λέω : Ο θηλασμός είναι ότι πιο φυσικό και όμορφο, δεν είναι.... κατόρθωμα....είναι (για μένα)μονόδρομοςκαι θά 'θελα να το βλέπουν όλες οι γυναίκες έτσι, να μην αφήνουν καμία παραπληροφόρηση να τις αποθαρρύνει...

Δεν κρίνω τις γυναίκες που δεν θήλασαν ή δεν θήλασαν αρκετά, κατηγορώ όμως την παραπληροφόρηση...

Σου πρότεινα ένα βιβλίο καθώς όταν βλέπω κάποιον να λέει κάτι που σύμφωνα με όσα ξέρω δεν ισχύει δεν του παραθέτω απλά τη γνώμη μου αλλά και στοιχεία κάποιου ειδικού..( και μια παιδίατρος , πιστ.σύμβουλος θηλασμού είναι σίγουρα)

Κανείς δεν τα ξέρει όλα.....γι'αυτό συζητάμε.....

Αναφέρηκα σε σένα προσωπικά γιατί το επιχείρημά σου ήταν προσωπικό...

Φιλικά

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...