Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Τα τελευταια χρονια με τους ψυχολογους ειμαι λιγο στην κοντρα...ή να το πω πιο ηπια στην αμφισβητιση

Η κυρια που εγραψε τα παρακατω ειναι Προγεννητική Ψυχολόγος και συνεργαζεται απ οσα διαβασα με το Πανεπιστημιο Αθηνων

Πολλα απο τα παρακατω μου φαινονται εικασιες και σιγουρα ειναι δυσκολο να αποδειχθουν επιστημονικα

Ομως ειναι σιγουρο οτι τα περισσοτερα τα διαβαζω για πρωτη φορα,,και μου κανουν εντυπωση

Ετσι τα μοιραζομαι μαζι σας (οπως και τις περισσοτερες μου σκεψεις,αποριες για τετοια θεματα απο τοτε που σας γνωρισα):)

,http://www.progenitiki.gr/omilia.htm

Δημοσίευση

apis μου πολυ ωραιο το αρθρο!!!

Αμφιλεγομενο ισως..... ενδιαφερον ομως να το διαβασει καποιος....

Πποιος μπορει να πει με σιγουρια τι συμβαινει σ'αυτα τα τοσο πρωιμα σταδια?? Ισως να ειναι οπως τα λεει....ισως και οχι.... Υπαρχουν τοσοι εξωγενεις παραγοντες κατα την αναπτυξη του ανθρωπου που δε μπορει κανεις να πει οτι ο χαρακτηρας και η συμπεριφορα του διαπλαθεται ηδη απο την προ-εμβρυακη του "ζωη".....

Παντως ευχαριστουμε που το παρεθεσες!!! Ηταν κατι διαφορετικο..;)

Ξεχωρισα 2-3 αποσπασματα που μου εκαναν ιδιαιτερη εντυπωση....

1) "Τα πανομοιότυπα δίδυμα είναι στη διάρκεια αυτής της καθόδου προς την σάλπιγγα που παίρνουν την απόφαση να διαιρεθούν και να γίνουν δίδυμα. Οι δίδυμοι ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι πρώτος και ποιος είναι αυτός που προήλθε από διαίρεση. Ο λόγος γιατί χωρίζονται διαφέρει από δίδυμα σε δίδυμα αλλά συχνά αναφέρεται η ανάγκη για ενδυνάμωση ή υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις περιστάσεις που παρουσιάζονται στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να γεννηθούν."

2)"ή όταν ο λώρος είναι γύρω από το λαιμό του εμβρύου, ο άνθρωπος στη συνέχεια ενδέχεται να εμφανίσει φοβίες, ιδιαίτερα κλειστοφοβία (φόβος ενός περιορισμένου χώρου και αίσθηση ότι η έξοδος εμποδίζεται, φόβος να ταξιδεύσω με κλειστό όχημα, φόβος ότι δεν έχω τον έλεγχο, φόβος τούνελ, φόβος σύνθλιψης, αίσθηση ασφυξίας, ταχυκαρδία, αίσθηση πνιγμού, έλλειψη συντονισμού, ζαλάδα, λιποθυμική τάση, τρέμουλο κλπ. Είναι συμπτώματα κοινά στην κλειστοφοβία αλλά και καταστάσεις που βιώνονται στην φάση εξόδου του τοκετού.

Ο Rank σχετίζει το άσθμα με την αναπνευστική δυσκολία κατά τον τοκετό, και το έκζεμα ειδικά αυτό που εμφανίζεται σε μικρή ηλικία, τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους σε τραυματική γέννα. Στην τραυματική γέννα επίσης αποδίδει τον φόβο για τις εξετάσεις, ψυχαναγκαστικές θέσεις ύπνου και αντίσταση να βγεις στον έξω κόσμο και να ζήσεις. Όσον αφορά τα τικ του προσώπου ο Ferenczi αναφέρει ότι το έμβρυο θέλει να ελευθερώσει το σώμα του από τις ενοχλητικές μεμβράνες ή αργότερα τα ρούχα που το εμποδίζουν και δεν μπορεί."

3)Η κοπή του ομφάλιου λώρου

"Η κοπή του ομφάλιου λώρου όταν γίνεται πολύ γρήγορα δεν επιτρέπει την μεταφορά όλων των αντισωμάτων από την μητέρα στο νεογνό και δεν επιτρέπει την φυσιολογική έναρξη της αναπνοής μέσω των πνευμόνων χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση. Σε ψυχολογικό επίπεδο, ο άνθρωπος αργότερα παρουσιάζει επαφή με απώλειες και πένθη πολύ γρήγορα στη ζωή του. " (ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ... ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Ο ΛΩΡΟΣ... ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :) )

4)Η σύνδεση

"Την στιγμή της εξόδου το νεογνό έρχεται σε πρώτη επαφή με τον έξω κόσμο. Από μια θερμοκρασία ~36 ο Κελσίου, έρχεται σ' ένα περιβάλλον ιδιαίτερα κρύο και απρόσωπο, από το σκοτάδι αντικρίζει τον έντονο φωτισμό του προβολέα του χειρουργείου, έρχεται σε επαφή με τον θόρυβο της αίθουσας. Η υποδοχή αν γίνεται και με σχόλια μειωτικά μπορεί να καθορίσει την ζωή του. Τη στιγμή της εξόδου και ενώ ακόμη είναι συνδεδεμένο με τον ομφάλιο λώρο και επομένως στην ίδια ορμονολογική κατάσταση με την μητέρα του (το περιβάλλον της μητέρας είναι γεμάτο από μεταξύ των άλλων, ενδορφίνες και οκιτοκίνη, τις επονομαζόμενες ορμόνες της αγάπης) και επομένως είναι η καλύτερη στιγμή για την σύνδεση ανάμεσα στην μητέρα και το νεογνό. Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί για περίπου 3 τέταρτα. Σ' αυτό το κρίσιμο διάστημα, η μητέρα και το παιδί χρειάζεται να περάσουν ένα χρόνο μαζί, χωρίς την παρουσία άλλων, το παιδί να αφεθεί στην κοιλιά της μαμάς και αυτό σιγά σιγά θα φτάσει στη θηλή της και θα θηλάσει, είναι η στιγμή που η μητέρα και το παιδί θα κοιταχτούν στα μάτια και το παιδί θα πάρει το μήνυμα της αγάπης, ότι υπάρχει και η μητέρα θα ενεργοποιήσει τα μητρικά της αισθήματα. (Ο dent ). H μητέρα και το παιδί χρειάζεται να μείνουν μαζί. Όταν η διαδικασία αυτή δεν γίνεται, το παιδί ενδέχεται να παρουσιάσει σχιζοειδή κατάσταση αργότερα ή να γίνει οριακό. Οποιαδήποτε παρέμβαση χωρισμού, προσωρινού ή μόνιμου εμπλέκεται στην διαδικασία αυτή της σύνδεσης και εντυπώνει εγκατάλειψη, μοναξιά, κλείσιμο της αγάπης"

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ.... ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΣΩΣ ΦΑΝΕΙ ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΟ.... ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!!! :)

Δημοσίευση

Scarlet το διάβασα και πράγματι όπως το λες πολύ εξεζητημένο! Ενδιαφέρον πολύ Apis, μακάρι να γνωρίζαμε τί πραγματικά συμβαίνει! Πολλές είναι οι φορές που έχω κάποιες τέτοιες περίεργες απορίες. Ενδιαφέρον πολύ πάντως!

Δημοσίευση

Είναι πολύ ενδιαφέρον, είμαι σίγουρη ότι κάποια πράγματα ισχύουν δεν ξέρω βέβαια μέχρι ποιό βαθμό καθορίζουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας...μακάρι να το διάβαζαν (με ενδιαφέρον) και κάποιοι γυναικολόγοι...

Δημοσίευση

Χαιρομαι που το βρηκατε ενδιαφερον !

Σε πολλα σημεια μου φανηκε κι εμενα υπερβολικο και τελειως ψυχαναλυτικο:blink: ..

Μετα ομως σκεφτηκα πως καθε νεα ιδεα-θεωρια οταν πρωτοβγαινει στο φως ακουγεται παραξενη

Οπως και να εχει περα απο την επιστημονικη αποδειξη χρειαζομαστε υποθεσεις - θεωριες που να μας φερνουν λιγο πιο κοντα στη βιολογια μας, στη φυση μας δεν ξερω πως να το πω ...νομιζω καταλαβατε;) ...

• Απαντήσεις

• Τόσο όμορφο το Χαρά! Και η αλήθεια είναι ότι και εγώ κάπως κολλάω με ημερομηνίες και γιορτές! Εγώ έμαθα ότι είμαι έγκυος του Σταυρου και μου έχει χαραχθεί. Όνομα εμείς μάλλον βρήκαμε αλλά κάπως αποφεύγω να το κλείσω πριν γεννηθεί. Είπα θα του το δώσουμε αφού έρθει. Στον πρώτο δεν είχα τέτοια κολλήματα. Τώρα με έπιασε να είμαι προληπτική. 
    • Εύκολο να το λέω απ έξω αλλά πραγματικά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αφου ο γιατρός σου είναι ήρεμος όλα πάνε καλά. Κάνε τον επαναληπτικό έλεγχο σου και θα ηρεμισεις ακόμα παραπάνω. 
    • Γεια σας κορίτσια και από μένα! Τι όμορφα που κάνετε όλες προετοιμασία. Με βάλατε στο ρυθμό, καθώς ακόμα δεν ξεκίνησα! Αγχώθηκα βέβαια τώρα αν θα προλάβω. 😂   Εμεις πήραμε νέο καρότσι, γιατί το παλιό μας αποτελειώθηκε μετά από 2,5 χρόνια καθημερινής χρήσης σε κάμπους και βουνά. Κατά τα άλλα πρέπει να δω τι έχω από τον πρώτο μου γιο, αν και ήρθε χειμώνα και να τα πλύνω και τακτοποιήσω. Και να κάνω και βαλίτσα μέσα στον Απρίλη. Εχω και εγώ πονάκια χαμηλά και πίεση. Εχει γυρίσει και το μωρό από όσο είδαμε στο υπέρηχο. Με χτυπάει συνέχεια στα πλευρά και στο πάνω μέρος της κοιλιάς. Και νιώθω και συσπάσεις, ειδικά τα βράδια. Πια με ζορίζει να σηκώνω αγκαλιά τον μεγάλο μου, αλλά προσπαθώ να το. Παίρνω έστω καθιστή. Δεν θέλω να νιώσει ότι τον αποφεύγω. Κατα τα άλλα εγώ είχα μια ελιά στο στήθος και σήμερα να μου φάνηκε ότι έγινε πιο σκούρα. Ήταν κόκκινη και σαν να καφετισε. Σκέφτηκα μήπως είναι από εγκυμοσύνη αλλά με έπιασε ένα τρομερό άγχος και δεν μπορώ να ηρεμισω. Και όσο αγχώνομαι τόσο κλωτσάει και ο μικρός νιώθω.  
    • Καλά αποτελέσματα κορίτσι μου στην αυχενική σου, να πάνε όλα καλά!!!
    • Χαχαχα κι εγώ δεν τον άφηνα ούτε καν να πλησιάσει τα χέρια του εκεί εκείνη την περίοδο 😂 εύχομαι να φέρνουν καλά νέα τα πιο έντονα συμπτώματα αυτό το μήνα 🤞
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...