Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσάκια καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε όλες μας!!!!!

Είναι ο πρώτος μήνας εντατικής προσπάθειας με το σύζυγο μου και έχω αγχωθεί όχι για την εγκυμοσύνη (γιατί είναι πολύ νωρίς) αλλά από διάφορα που περνάνε από το μυαλό μου και πραγματικα χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Έχω αγοράσει τεστ ωορρηξίας, ο κύκλος μου είναι γύρω στις 33-34 ημέρες και σήμερα είναι η 18η ημέρα και ενώ κάνω το τεστ από την 13 για ασφάλεια δεν έχω εντοπίσει την ωορρηξία μου. Και εδώ αρχίζουν οι ανασφάλειες της υπογονιμότητας! Διάβασα πως αν έχεις πολυκυστικές μπορεί να μην έχεις ωορρηξία πάντα στο κύκλο σου και έχω καταγχωθεί. Ωστόσο ενώ εχω κάποια τροχοφυία και κάποιες ανωμαλίες στη περίοδο που μου τις ρύθμισε ο γιατρός μου, ποτέ δε μου είχε αναφέρει ότι έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Τι με συμβουλεύετε ? Υπάρχει περίπτωση να μην έχω ωορρηξία έναν ολόκληρο μήνα? :( :( :( :(

Δημοσίευση

Sevelyn, καλημέρα! :)

Καταρχήν να σου πω πως το άγχος από μόνο του μπορεί να εμποδίσει την ωορρηξία από το να πραγματοποιηθεί. Γι' αυτό ψυχραιμία και όχι άγχος! Όσο γίνεται... :)

Από κει και πέρα, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες. Απ' όσο ξέρω λόγω του συνδρόμου αυτού, δε γίνεται ωορρηξία και το ωάριο που κανονικά θα έβγαινε από την ωοθήκη, μένει μέσα και γίνεται κύστη. Μια φίλη μου που το έχει, είχε πολύ ανώμαλο κύκλο, σε σημείο να'χει περίοδο κάθε 2 ή 3 μήνες.

Θα σου πρότεινα να κάνεις μια κουβέντα με το γιατρό σου, να σου εξηγήσει τι ακριβώς έχεις εσύ και πως επηρεάζει τη γονιμότητά σου και τι μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες σύλληψης. Αν έχεις δηλαδή! Δεν είναι απαραίτητο να έχεις! Μπορεί αυτές οι ανωμαλίες που λες να μην έχουν σχέση με πολυκυστικές! Πάντως, ο πιο εγγυημένος τρόπος να βρίσκεις την ωορρηξία σου είναι να πηγαίνεις στο γιατρό σου για υπέρηχο!

Νομίζω πως η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε είναι "μηδέν άγχος - μάξιμουμ απόλαυση" ;) ;) :) :) και το νινάκι θα 'ρθει!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και γρήγορα να μας πεις τα ευχάριστα! :)

Δημοσίευση

Sevelyn καλημερα!

Απο το συνδρομο των πολυκυστικων ωοθηκων εχω ταλαιπωρηθει αρκετα μπορω να σου πω γιατι κανενας γιατρος εκτος απο αυτον που παω τωρα δεν μπηκε στον κοπο να μου εξηγησει!

Οντως στην περιπτωση των πολυκυστικων δεν γινεται καθε μηνα ωορρηξια!

Οσο για την θεραπεια κ εκει ειναι το θεμα που οι περισσοτεροι γιατροι δεν διευκρινιζουν συμβαινει το εξης! Δεν σημαινει πως επειδη εκανες θεραπεια κ τις ρυθμισες θα μεινουν για παντα σε καταστολη!

Οσο κανεις τη θεραπεια δεν φαινονται καν μολις τη σταματησεις αυτες θεριευουν ξανα!Αλλωστε οι ωοθηκες καθαριζουν σε αυτην την περιπτωση μονο αν γεννησεις φυσιολογικα! Εγω εκανα θεραπεια με αντισυλληπτικα κ οταν υποχωρησαν τα εκοψα κ στο δευτερο μηνα εμεινα εγκυος! Εαν δεν θα τυχαινε να μεινω κ οι πολυκυστικες ξανα΄ζωντανευαν΄θα επρεπε να ξανακανω θεραπεια ξανα!

Αυτο λοιπον που σε συμβουλευω ειναι να κανεις μια επισκεψη στο γιατρο σου κ να του ζητησεις να σου τα εξηγησει ολα!

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ Π.Ο., ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κ ΕΜΕΙΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΚΥΟΣ.

ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΩΟΡΕΞΙΑ ΓΙΑΤΙ

ΠΟΝΑΓΑ ΧΑΜΗΛΑ Κ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ!

ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΔΩ.ΨΑΞΕ

ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ.

Δημοσίευση

Σε ευχαριστώ πολύ αγαπούλα μου, πραγματικά οι συμβουλές μου μου είναι πάρα πολύ χρήσιμες!!!!! Αν καταλάβα σωστά μπορεί να κάνω όλο το μήνα το τεστ ωορρηξίας και να μην έχω ωορρηξία τελικά?

• 3 weeks later...
Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια είμαι κανούρια και θέλω να σας πω καταρχας συγχαρητήρια που στέκεστετόσο πολύ η μια στην άλλη. Απο οτι έχω καταλάβει έχουμε αποκτήσει όλες ε αυτά που έχουμε περάσει ιατρικές ικανότητες. Θα σας πω την δική μου ιστορία. Προσπαθώ εδώ και 7 μήνες περίπου έχω πολυκυστικές. τους 4 πρώτους μήνες πήρα comiphen η οποία έκανε πολλά και μικρά ωοθυλάκια. τον ένα μήνα έκανα κάποιες ενέσεις έπαθα υπερδιέγερση ωοθηκών και τον 5ο μήνα ο γιατρός μου είπε να κάνω εξωσωματική. Αποφάσισα να αλάξω γιατρό ο άλλος γιατρός μου είπε να προσπαθήσω μόνη μου χωρίς να αγχώνομαι και θα τα καταφέρω έτσι και έκανα για 2 μήνες χωρίς κανένα αποτέλεσμα πάλι δυστυχώς. Αυτό που με ανησυχεί τώρα πιο πολύ είναι οτι ενώ αυτο το μήνα είχα την 26η μέρα του κύκλου μου ένα κυρίαρχο ωάριο απο μόνη μου, πολύ καλό ενδομήτριο η τρίτη γυναικολόγος που πήγα μου έκανε μια ένεση pregnyl έκανα ωορρηξία αλλα και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα και ρωτάω τώρα μήπως υπάρχει κίνδυνος για βουλωμένη σάλπιγγα;

Δημοσίευση

ΦΑΝΗ 24.

ΕΙΜΑΙ 28 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 9ΜΗΝΩΝ.

ΕΙΧΑ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟ 19 ΧΡΟΝΩΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΤΟΤΕ.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΜΕ ΧΑΠΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ!

ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΠΙΑ ΑΝΤΙΣΥΛΥΠΤΙΚΑ ΟΣΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ

ΠΑΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ

Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΟΚ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΚΥΚΛΟ ΚΑΘΕ

40 ΗΜΕΡΕΣ.Η ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΦΗΝΑ.ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ

ΙΟΥΝΙΟ 2007 ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΦΟΡΕΣ.ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΠΕΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΡΧΕΣ

ΤΟΥ 2007 Η ΜΙΑ ΩΟΘΗΚΗ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΥΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΣΤΗ

ΣΑΝ ΜΗΛΟ Η ΟΠΟΙΑ ΕΦΥΓΕ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ. ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ!!!!!! ΛΟΙΠΟΝ!

ΒΡΕΣ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ,ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΤΙΣ

ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.

ΗΡΕΜΗΣΕ,ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ (ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ)ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ

ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Λοιπόν... Πρώτα απ'όλα πρέπει ν' αποβάλλεις όλο το άγχος και το στρες που συσσωρεύεις μέσα σου!! Δεν θα καταφέρεις απολύτως τίποτα!! Και πέτα το τεστ της ωορηξίας κατά την γνώμη μου! Σε αγχώνει περισσότερο!!

Στα 21 μου χρόνια, είχα να δω περίοδο κάποια στιγμή γύρω στους 3 μήνες! Πήγα για πρώτη φορά στον γυναικολόγο και μου διέγνωσε πολυκυστικές ωοθήκες! Έκανα μια σειρά εξετάσεων, ορμονικές, θυροειδή ότι υπήρχε...

Έκανα για περίπου 1 χρόνο θεραπεία με αντισυλληπτικά και κατάφερα να φτιάξω τον κύκλο μου από 30 έως 40 μέρες! Μου είχε πει ο τότε γιατρός μου, όταν θελήσω να κάνω παιδάκι θα κάνω πάλι θεραπεία!! Μπούρδες!!

Τον Σεπτέμβριο έκανα ένα γενικό check up ( παπ, κολποσκόπηση και τέτοια..), και μου βρήκε ο γιατρός ένα ωάριο που ετοιμαζόταν να σκάσει!! Μου υπολόγισε ότι θα είναι έτοιμο την 17η μέρα! Με συμβούλεψε να κάνω ελεύθερα με τον άντρα μου από την 14η μέρα και κατά προτίμηση μέρα παρά μέρα!!

Όταν αδιαθέτησα κι εφόσον ήξερα για την σίγουρη ωορηξία μου απογοητεύτηκα! Ξαναμέτραγα τον επόμενο μήνα τις μέρες και πάλι τζίφος. Και τελικά το έβγαλα από το μυαλό μου και δεν μου ξαναήρθε η περίοδος!! Δεν μέτρησα τίποτα και ξεκίνησα ελεύθερα αμέσως μετά την περίοδο μου! Και αυτήν την στιγμή περιμένω τον τζουτζούκο μου.. να γεννηθεί...

Βρες έναν καλό γιατρό που να καλύπτει εσένα και τις ανάγκες σου, να μπορεί να συζητάει για οποιοδήποτε πρόβλημα και να αποβάλλεις το άγχος που έχεις!

Δεν φαντάζεσαι πόσο κακό σου κάνει το άγχος και πόσο δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό! Είτε να μην φέρει ωορηξία , περίοδο ακόμα και ένα παιδί, γιατί πρώτα απ'όλα πρέπει ν' αποβάλλει το άγχος!!

Συγνώμη αν σε κούρασα κι εύχομαι ότι καλύτερο!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...