Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αλλαγη στον υπνο..

Recommended Posts

Καλησπερα σας κοριτσια μου!!

Εχω ενα μπεμπακι 5,5 μηνων κι εχω μια απορια που εχω παρατηρησει εδω και 3 βδομαδες...Ενω κοιμοταν τα βραδια σερι 7-8 ωρες απο τον 3ο μηνα μπορω να πω,ξαφνικα αρχισε να ξυπναει ανα 2ωρες και 3 ωρες και καποιες φορες και στη 1 ωρα πανω...Κανουμε συγκοιμηση, οποτε με το που ξυπνησει ερχεται να θηλασει και ξανακοιμαται αμεσως..Να σας πως οτι δινω και λιγο συμπληρωμα περα απο το δικο μου...Θεμα πεινας δεν δειχνει να ειναι γιατι ξυπναει απλως με μια ελαφρια γκρινιτσα..Επισης ουτε δοντακια ακομα συμφωνα με τον παιδιατρο..

Εχει καποια κοπελα αναλογη εμπειρια με τον υπνο εκει που μπηκε σε προγραμμα να βγει τοσο εκτος ;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 2 ώρες, ο/η Sofia86 είπε:

Καλησπερα σας κοριτσια μου!!

Εχω ενα μπεμπακι 5,5 μηνων κι εχω μια απορια που εχω παρατηρησει εδω και 3 βδομαδες...Ενω κοιμοταν τα βραδια σερι 7-8 ωρες απο τον 3ο μηνα μπορω να πω,ξαφνικα αρχισε να ξυπναει ανα 2ωρες και 3 ωρες και καποιες φορες και στη 1 ωρα πανω...Κανουμε συγκοιμηση, οποτε με το που ξυπνησει ερχεται να θηλασει και ξανακοιμαται αμεσως..Να σας πως οτι δινω και λιγο συμπληρωμα περα απο το δικο μου...Θεμα πεινας δεν δειχνει να ειναι γιατι ξυπναει απλως με μια ελαφρια γκρινιτσα..Επισης ουτε δοντακια ακομα συμφωνα με τον παιδιατρο..

Εχει καποια κοπελα αναλογη εμπειρια με τον υπνο εκει που μπηκε σε προγραμμα να βγει τοσο εκτος ;;

Να σου ζήσει!

Μου φαίνεται περίεργο να μην έχουν ξεκινήσει τα δόντια ακόμα....άσχετα πότε θα βγει το πρώτο ούλα πρήζονται κ πονάνε...εμένα πονούσε 2μηνες πριν σκάσει το πρώτο τελικά 

Πάντως γενικά εννοείται ότι ο ύπνος μια θα στρώνει μια θα χαλάει....εκτός από δόντια είναι πολλά... άλματα κλπ... τουλάχιστον ο πρώτος χρόνος έτσι θα πηγαίνει...κ συχνά θα αλλάζει γενικά το πρόγραμμα του σε όλα... Είναι απόλυτα φυσιολογικό.... υπομονή!!!!

Ίσως να έχει ανάγκη περισσότερο θηλασμό όχι από θέμα πείνας αλλά από θέμα "παρηγοριάς" κάπως....για αυτό ζητάει πιο συχνά!!!

στις πριν 3 ώρες, ο/η Maritina89 είπε:

Να σου ζήσει!

Μου φαίνεται περίεργο να μην έχουν ξεκινήσει τα δόντια ακόμα....άσχετα πότε θα βγει το πρώτο ούλα πρήζονται κ πονάνε...εμένα πονούσε 2μηνες πριν σκάσει το πρώτο τελικά 

Πάντως γενικά εννοείται ότι ο ύπνος μια θα στρώνει μια θα χαλάει....εκτός από δόντια είναι πολλά... άλματα κλπ... τουλάχιστον ο πρώτος χρόνος έτσι θα πηγαίνει...κ συχνά θα αλλάζει γενικά το πρόγραμμα του σε όλα... Είναι απόλυτα φυσιολογικό.... υπομονή!!!!

Ίσως να έχει ανάγκη περισσότερο θηλασμό όχι από θέμα πείνας αλλά από θέμα "παρηγοριάς" κάπως....για αυτό ζητάει πιο συχνά!!!

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!! Οντως αυτη την "παρηγορια" νιωθω κι εγω περισσοτερο! Λιγο πολυ με αυτα που ακουω και διαβαζω εζω καταλαβει οτι ετσι με εναλλαγες θα πηγαινει !! Τωρα για τα δοντακια μπορει να "προετοιμαζονται" αν και πριν 2 βδομαδες που τον ειδε ο παιδιατρος μου ειπε οτι δεν φαινεται κατι..Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν μπορω να το καταλαβω, κοιτωντας απλα τα ουλακια του μου φαινονται οπως ηταν...

στις πριν 8 ώρες, ο/η Sofia86 είπε:

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!! Οντως αυτη την "παρηγορια" νιωθω κι εγω περισσοτερο! Λιγο πολυ με αυτα που ακουω και διαβαζω εζω καταλαβει οτι ετσι με εναλλαγες θα πηγαινει !! Τωρα για τα δοντακια μπορει να "προετοιμαζονται" αν και πριν 2 βδομαδες που τον ειδε ο παιδιατρος μου ειπε οτι δεν φαινεται κατι..Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν μπορω να το καταλαβω, κοιτωντας απλα τα ουλακια του μου φαινονται οπως ηταν...

Για να το λέει κ ο γιατρός έτσι θα είναι λογικά....απλά στους 4-5 μήνες συνήθως ξεκινάνε να πρήζονται κ να πονάνε αλλά δεν υπάρχει κανόνας σε αυτά....το κάθε παιδί είναι αλλιώς!!!

Δεν θυμάμαι τώρα αν στον μήνα μου είσαστε υπάρχει άλμα αλλά μπορείς να το βρεις εύκολα αν ψάξεις άλματα στο Google....

Γενικά μέχρι τον χρόνο ανά διαστήματα θα τα έχεις αυτά....κ μέσα στην ημέρα κ τα βράδια θα αλλάζει το πρόγραμμα του ή θα περνάει φάσεις κ θα επανέρχεται....μετά κάπως στρώνουν τα πράγματα (ανάλογα το παιδί βέβαια....κάποια στρώνουν κ πριν τον χρόνο κάποια αργούν κ άλλο) Εγώ μπορώ να πω γύρω στους 14 μήνες είδα να στρώνει καλά ο βραδινος ύπνος του αν κ για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν κ από τα πολύ δύσκολα μωρά στο θέμα του ύπνου ποτέ.... Αλλά όπως κ να το κάνεις τέτοιες φάσεις με συνεχή ξυπνήματα προκαλούν κούραση ειδικά αν είχες συνηθίσει να κοιμάσαι πιο καλά!!!

Υπομονή τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κατι!!!

Οντως, 23-26 βδομαδες λεει στο ιντερνετ κι ο μικρος ειναι 24...

Πραγματι ισως ειναι καποιο αλματακι! Εχει αρχισει και κανει ολο καινουρια πραγματα στη διαρκεια της μερας...

Μακαρι να φτιαξει παλι !!!Δεν εκτιμησα ποτε τον υπνο περισσοτερο!!😏

Καλησπερα!εγω θα σου πω αυτο που εζησα εγω...5,5 μηνων για δυο βδομαδες ξυπναγε συχνα με γκρινια και κλαμα.εσπαα το κεφαλι μου να καταλαβω τι εχει.τλκ μετα απο δυο βδομαδες συνηδητοποιησα τι ειχε!!δεν χορταινε!!τον ειχα αφησει την μερα να τρωει οποτε θελει.αυτος επδ αρχισε να εχει ενδιαφεροντα και για αλλα πραγματα μπορει να περναγε και εξαωρο χωρις να εχει φαει.το βραδυ πριν τον βαλω για υπνο επδ ακολουθω μικτη διατροφη πρωτα τον θηλαζα και μετα του εδινα ξενο ομως επδ τον επαιρνε ο υπνος αν και προσπαθουσανα τον ξαναξυπνησω και να τον ταισω μεχρι σε σημειο που ελεγα μπα θα χορτασε,δεν ειχε χορτασει.αφου λοιπον ξυπναγε μετα απο μια το πολυ δυο ωρες λεω δν μπορει να πειναει αφου τωρα εφαγε.απο τοτε που του εβαλα προγραμμα την.μερα να τρωει συχνα και το βραδυ τον ταιζω καλα πρωτα με ξενο και μετα με θηλασμο δν μου το εχει ξανακανει.δν ξερωαν ισχυει και σε σενα κατι τετοιο,απλα επδ μου θυμισες την δικια μου περιπτωση ειπα να στο αναφερω μηπως σε βοηθησω.παντως συμβουλη του παιδιατρου μου οσο το εψαχνα και εγω ηταν να το ψαξω και για ουρολιμωξη γτ ειναι το μονο που δν εχει συμπτωματα

Οντως αυτο που λες εχει μια βαση...Θα μπορουσε να ειναι κατι αντιστοιχο..Γιατι γενικα ειναι πολυ "φαγανος"και ορεξατος στο θεμα του φαγητου και γενικα δεν εχει γκρινια το πρωι 'η κακη διαθεση...οποτε πολυ πιθανο..Απο θεμα βαρους τωρα ειναι και λιγο πιο πανω απο τη γραμμη οποτε μου πε κι ο παιδιατρος να μην αυξησω το ξενο παραπανω γι'αυτο μου κανει εντυπωση να πειναει τοσο που να ξυπναει τα βραδια...

στις πριν 2 ώρες, ο/η Sofia86 είπε:

Οντως αυτο που λες εχει μια βαση...Θα μπορουσε να ειναι κατι αντιστοιχο..Γιατι γενικα ειναι πολυ "φαγανος"και ορεξατος στο θεμα του φαγητου και γενικα δεν εχει γκρινια το πρωι 'η κακη διαθεση...οποτε πολυ πιθανο..Απο θεμα βαρους τωρα ειναι και λιγο πιο πανω απο τη γραμμη οποτε μου πε κι ο παιδιατρος να μην αυξησω το ξενο παραπανω γι'αυτο μου κανει εντυπωση να πειναει τοσο που να ξυπναει τα βραδια...

Ακριβως σαν να περιγραφεις τον δικο μου γιο!!δεν χορταινουν την μερα και τους βγαινει την νυχτα!!απλα κοιτα την ημερα να χορταινει καλα.εχετε μπει στις στερεες?

στις πριν 18 ώρες, ο/η vasiliki30 είπε:

Ακριβως σαν να περιγραφεις τον δικο μου γιο!!δεν χορταινουν την μερα και τους βγαινει την νυχτα!!απλα κοιτα την ημερα να χορταινει καλα.εχετε μπει στις στερεες?

Χαχαχα!!! Δεν ειμαι η μονη λοιπον!!😁😁 Ακομα οχι,απο τον 6ο θα ξεκινησουμε! Το μονο που καναμε ειναι σε ενα μπιμπερο απο τα 3 που πινει να βαλω λιγο ρυζαλευρο! Ελεγα κι εγω οτι με αυτο θα μπουκωνει ακομα πιο πολυ οποτε ισως αρχισει παλι να κοιμαται, αλλα μπααααα!!!!!

Με τις στερεες οταν αρχισουν θα ειναι καλυτερα;

στις πριν 9 λεπτά, ο/η Sofia86 είπε:

Χαχαχα!!! Δεν ειμαι η μονη λοιπον!!😁😁 Ακομα οχι,απο τον 6ο θα ξεκινησουμε! Το μονο που καναμε ειναι σε ενα μπιμπερο απο τα 3 που πινει να βαλω λιγο ρυζαλευρο! Ελεγα κι εγω οτι με αυτο θα μπουκωνει ακομα πιο πολυ οποτε ισως αρχισει παλι να κοιμαται, αλλα μπααααα!!!!!

Με τις στερεες οταν αρχισουν θα ειναι καλυτερα;

Κορίτσια δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά το αν θα κοιμάται ένα παιδί δεν έχει να κάνει μόνο με το αν είναι χορτατο...κ εγώ έτσι νόμιζα κ περίμενα ποτέ θα ξεκινήσουμε στερεές...κ ενώ τα πήγε πολύ καλά κ άρχισε νωρίς σχετικά να τρώει καλές ποσότητες....το σερί δεν ήρθε ποτέ!!!😝Είναι 15μηνων τρώει 3βασικα γεύματα κ 2σνακ....πίνει γάλα πριν τον ύπνο το βράδυ....κ πάλι ξυπνάει μια φορά για γάλα!!!Όσο κ να έχει φάει μέσα στην ημέρα....είναι συνήθεια κ του δημιουργεί ηρεμία... παρόλο που δεν θηλάζει!!!Ευτυχώς όμως πλέον δεν έχουμε ολονυχτιες κ κοιμάται αμέσως....Αλλά εννοείται ότι περάσαμε πολλές νύχτες χωρίς να θέλει καν γάλα ούτε να έχει γκρίνια κ κλάμα κ απλά ήθελε αγκαλιά κλπ.... Φυσικά υπάρχουν μωράκια που κοιμούνται από νωρίς σερί κ έχουν καλό ύπνο....όπως υπάρχει κ το αντίθετο κ το έχω ακούσει ακόμα κ σε μεγάλα παιδάκια να μην έχουν καλή σχέση με τον ύπνο...

Σας εύχομαι να έρθει το σερί που όλες θέλουμε ☺️😝 Ή τουλάχιστον να μην αντιμετωπίσετε μεγάλες δυσκολίες...

Εχει ηρεμησει λιγοβο δικος μου στον υπνο.ξυπναει βεβαια μια φορα κατα τις 3-3.30 για α φαει αλλα σε κανα 20λεπτο εχει κοιμηθει παλι και κοιμαται σχετικα ησυχος απο τις 10 μεχρι τις 7.προσπαθω να ειναι χορτατος την ημερα και να μην πειναει.ειναιγεγονος οτι ειναι στο παιδι ποσο θα κοιμηθει και τι σχεση θα εχει με τον υπνο.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Και εμένα στο μήνα πάνω πηρε 550γρ και εγώ περίμενα πάρα πάνω 😂 θύμισε μου θηλάζεις ; Και εμένα καλά μου είπε η παιδίατρος πως ειναι
    • @KiddoΠού έχεις χαθεί;;;; Ελπίζω να είναι όλα καλά!! 😊
    • Κι εγώ παθούσα με κληρονομική χοληστερίνη! Γενικά οι γιατροί δε δίνουν τόση σημασία... ναι μεν το 370 φαίνεται εξτρίμ, αλλά πρ΄ώτον έχει να κάνει με το ότι από πριν είχες τσιμπημένη τιμή και δεύτερον όπως σου ειπαν δικαιολογείται φουλ λόγω εγκυμοσύνης.  Και΄ για την τρανσαμινάση μου που βγήκε πάνω απο το φυσιολογικό που ρώτησα μου είπαν να μην ασχοληθώ καν... Μετά που θα γεννήσουμε με το καλό, θα περάσει ο απαιτούμενος χρόνος και θα τις επαναλάβουμε τις εξετάσεις με πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.
    • χαχαχα Καλή απορία! Κι αφού πιάσαμε 💩συζήτηση... κλύσμα κάνουν πάντα;;; Τα έχω τόσο μπλεγμένα στο κεφάλι μου... Κι αν ναι, σε ποια φάση στο πλάνο τοκετού μπαίνει; Φαντάζομαι με το που φτάνεις στο μαιευτήριο.... 
    • Άσε άσε...κι εμείς έχουμε ξενερώσει φουλ... Είχα ήδη κάποια red flags από πριν, αλλά έκανα ότι δεν τα βλέπω λόγω του καλού ονόματος που έχει... Τελικά άμα κάτι σε χαλάει, δεν πρέπει να το αφήνεις. Δεν κάνουν όλοι για όλους! Τίποτα δεν έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Μεθαύριο έχουμε τον επανέλεγχο κι εκεί θα κριθούν όλα. Κοντός ψαλμός αλληλούια.... Θα δούμε αν έχει αυξηθεί η τιμή και πόσο... θα ακούσουμε τη γνώμη του εμβρυομητρικού που είχε μιλήσει μόνο για μαγνητική και βλέποντας και κάνοντας... Φυσικά και θα αναζητήσω δεύτερη γνώμη αν δεν τα βρει καλά τα πράγματα, αλλά δε θέλω να το σκέφτομαι. Στείλτε μου όλη τη θετική σας ενέργεια!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...