Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ & κολικοί

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θέμα για να συζητήσουμε για το θηλασμό και τις τροφές που μπορεί να προκαλούν ενοχλήσεις στα μωράκια μας.

Για παράδειγμα, έχω παρατηρήσει ότι ο μικρός μου υποφέρει όταν φάω κρεμμύδι και ξηρούς καρπούς.

Ποιες τροφές έχετε παρατηρήσει ότι προκαλούν κολικούς στα μωράκια σας που θηλάζουν;

Φιλιά :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!

Ο ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΟΛΙΚΟΥΣ!!ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ν'ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΟΣΠΡΙΑ, ΚΑΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 3 ΜΗΝΩΝ!!ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΚΟΛΙΚΩΝ!!!ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΡΩΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΦΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑ,ΤΆΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ!!ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ!!ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΜΟΥ!!!Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙ!!!

ΒΙΚΥ έγραψε:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!

Ο ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΟΛΙΚΟΥΣ!!ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ν'ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΟΣΠΡΙΑ, ΚΑΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 3 ΜΗΝΩΝ!!ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΚΟΛΙΚΩΝ!!!ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΡΩΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΦΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑ,ΤΆΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ!!ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ!!ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΜΟΥ!!!Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙ!!!

Μπορείς να πιεις και κρασί χωρίς αλκοόλ, υπάρχει αυτό που πίνουν οι μουσουλμάνοι! εμένα δεν μου άρεσε προσωπικά το είχα δοκιμάσει σε μια πτήση πηγαίνοντας στο Μπρουνάι - νομίζω ήταν Μπρουνάι ή Σιγκαπουρ αερογραμμές-, είχαν μόνο χωρίς αλκοόλ ποτά. Αυτό που πίνω τώρα που θηλάζω είναι μπύρα χωρίς αλκοόλ, έχει βιταμίνη Β12 συνιστάται και στους αθλητές! και βοηθά και τον θηλασμό!;)

ΑΧ ARGI ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΠΥΡΑ!!ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΕ!!!ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΙΩ ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΧΑ ΘΗΛΑΣΕΙ!!Ε,ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ!!!!

Εμένα η παιδίατρος μου είχε πει να μην τρώω όσπρια, ανθρακούχα ποτά, πράσινα λαχανικά κ σοκολάτα ή καφέ, για την σοκολάτα κ τον καφέ είχε πει πως τα φέρνουν τα βρέφη ανησυχία κ τα υπόλοιπα αέρια δηλ κολικούς περισσότερους, κ έτσι έκανα. Μια φορά όμως ξεχάστηκα κ έφαγα κουνουπίδι... όλο το βράδυ η καημενούλα είχε κολικούς. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο, καλά έκανες Ελενά μου κ το άνοιξες το θέμα, να ενημερώνονται όλες οι μανούλες !!

κοριτσια καλησπερα,

ο μικρος μου ειναι σχεδον 9 μηνων (θηλασε μεχρι τους 7&1/2)και δυστυχως ακομα μερικες φορες υποφερει. παρόλο που αλλάξαμε 4 γάλατα, δεν τρώει λαχανικά με σποράκια, μερικά βράδια ξυπνάει με έντονο κλάμα, τον παίρνω αγκαλίτσα, μου αφήνει 2-3 (συγγνώμη κιόλας) πορδίτσες και μετά κοιμάται μια χαρά.

και εμένα μου είχαν πει και δεν έτρωγα πολλά πχ φράουλες, όσπρια, φασολάκια, μπάμιες κλπ αλλά ακόμα και 6 μηνών περάσαμε πολλά απογεύματα με κλαματα...

σίγουρα επηρεάζει και η δική μας διατροφή αλλα ο δικός μου πιστεύω οτι το είχε και απο μόνος του!:laugh:

Τέλειες οι απαντήσεις σας, βοηθούν να αποκτήσουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Λέω να τα μαζέψω όλα μαζί για να τα έχουμε προχειρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η λίστα αυτή είναι αποτέλεσμα εμπειρικών παρατηρήσεων από μαμάδες και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κανόνα. Κάθε θηλάζουσα μαμά μπορεί να τη λάβει υπόψη της για να διαπιστώσει αν κάποια από τις αναφερόμενες τροφές δημιουργεί κολικούς στο μωρό της - δε θα πρέπει όμως να αποκλείσει όλες τις αναφερόμενες τροφές από το διαιτολόγιο της. Η διατροφή της θα πρέπει να είναι πλήρης, με εξαίρεση τις τροφές που τεκμηριωμένα ενοχλούν το μωρό της.

Κρεμμύδι, σκόρδο

Ξηροί καρποί

Όσπρια

Καυτερά

Πράσινα λαχανικά

Ανθρακούχα ποτά

Σοκολάτα, καφές

Κουνουπίδι

Πόσο δίκιο έχεις Σοφία για τη σοκολάτα!!! Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό... Και τις πρώτες μέρες στο μαιευτήριο μου έφεραν πολλές σοκολάτες (πρέπει να ζήτησα λίγη όταν άρχισαν να γίνονται οι πόνοι έντονοι - δεν τη λιγουρεύτηκα σε ολόκληρη την εγκυμοσύνη, στο τέλος μου "μύρισε" χαχα) και ο καημενούλης ο μικρός πέρασε αρκετά βράδια ανήσυχα... Τώρα που το ανέφερες συνειδητοποιώ ότι όντως μόνη μου έβαλα τα χεράκια μου και έβγαλα τα ματάκια μου...

Γι αυτό βρίσκω ότι το mammyland είναι θησαυρός (αυτό είναι απάντηση σε άλλο θέμα, αλλά εδώ κολλάει "γάντι")! Φιλιά σε όλες

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...