Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κοριτσια, έχω μπερδευτεί λιγάκι σχετικά με ΙΚΑ και πληρωμές. 

Εγώ σταματάω 19.6 από την εργασία μου(56μερες πριν τον τοκετό)  και μου είπαν από εκεί και έπειτα να κάνω τα χαρτιά μου για το επίδομα μητρότητας. Θα μπουν κάποια χρήματα μου είπαν ως επίδομα μητρότητας. Από εκεί και έπειτα για να πληρώνομαι κάθε μήνα πρέπει να ξανακάνω κάποια αίτηση στο ΙΚΑ; και πότε; αφού γεννήσω; η μήπως η ίδια διαδικασία με καλύπτει μέχρι να γεννήσω και να κάνω νέα αίτηση για επίδομα λοχειας; ευχαριστω 

Swiss❤️

Δημοσίευση

Μπορώ να σου πω τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα. Παίρνεις χαρτί από τον γιατρό σου εάν είναι συμβεβλημενος με τον ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την κύηση και την ΠΗΤ σου ή πηγαίνεις στο ΙΚΑ σε κέντρο μητέρας και παιδιού (εάν θυμάμαι καλα έτσι λέγεται) για να πάρεις το αντίστοιχο χαρτί. Το δίνεις στον εργοδότη του και στο συμπληρώνει με τα στοιχεία του (είναι τρίπτυχο έγγραφο) και το ιδιο χαρτί το πηγαίνεις στο ΙΚΑ μόλις μπεις στις 56 μέρες πριν την ΠΗΤ. Πλέον κλείνεις ραντεβού στον ΕΦΚΑ για να πας να καταθέσει τα χαρτιά. Εν συνεχεία αναμένεις την πληρωμής του επιδόματος κύησης στην επόμενη ημερομηνία πληρωμής. 

 

Εάν θυμάμαι καλά το χαρτί που θα σου δώσουν το καταθέτεις ξανά όταν γεννήσεις για να πάρεις το επίδομα λοχειας, έχει περάσει καιρός και δεν είμαι σίγουρη, θα σου πούνε και στο ΙΚΑ όταν θα πας να καταθέσεις τα χαρτιά σου. Α επίσης να έχεις και το Iban σου για να δηλωθεί ο λογαριασμός κατάθεσης των χρημάτων. 

 

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. 

Δημοσίευση

Έτσι όπως τα λέει η @Angel mommy είναι. 

Φτιάχνεις το τρίπτυχο χαρτί, μαζί με το ΙΒΑΝ της τράπεζας και το βιβλιάριο υγείας και τα πας στο Τμήμα Παροχών. Εκεί σου δίνουν ένα μηχανογραφημένο χαρτί και σου λένε να ξαναπάς σε 2-3 μέρες να πάρεις την αποφαση, στην οποία αναγράφεται το ποσό που θα πληρωθείς για τις 56 ημέρες (επίδομα κυοφορίας). 

Όταν γεννήσεις, πας με το ίδιο τρίπτυχο χαρτί (το έχεις βγάλει εις διπλούν από την αρχή), το ΙΒΑΝ και τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, τα καταθέτεις και γίνεται η ίδια διαδικασία για το επίδομα λοχείας πλέον. 

Δεν πληρωνόμαστε από κάπου αλλού αυτό το διάστημα, απ' όσο ξέρω.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @Princess28 καλά μην τρελαίνεσαι.. 🤣 Στα ίδια με σένα είμαι κι εγώ.. έχω τρία σπίτια, τα ρούχα μου δεν ξέρω που είναι τι.. η βαλίτσα δεν είναι ακόμη έτοιμη. Από καρότσια και τα υπόλοιπα δεν έχω βρει τπτ.. Θέλουν στεγνό καθάρισμα.. 🥴  Ψάχνω βρακί και κάλτσα κάθε φορά.. 🤣 Εννοείται δωμάτιο μωρού δεν έχει γίνει..  Γενικά ένα χάος!!! Μετά τη γέννα θα βρούμε άκρη.. αυτό είναι το μόνο σίγουρο.  Ααα το άλλο που σου είπα για τα κιλά και δεν το κατάλαβες είναι ότι ήθελα να πω για το βάρος που πρέπει να παίρνει το μωρό μέσα στο μήνα. Ότι δηλαδή αν δεν παίρνει βάρος σωστό ίσως δεν έχω γάλα, η το γάλα μου δεν είναι αρκετό ώστε να το χορταίνει και να βάζει τα κιλάκια που πρέπει.
    • Ναι! το ίδιο λέμε.. ήταν παλιά 6μηνο και το κάνανε 9μηνο. Είναι για εργαζόμενες ναι! απλά νομίζω ότι εγώ θα το πάρω γιατί μπορεί να μην έχω τώρα ενεργή σύμβαση εργασίας αλλά έχω ενεργή τη σύμβαση κυοφορίας και λοχίας, οπότε βλέποντας στη ΔΥΠΑ αυτό δεν σου ζητάνε κανένα χαρτί από την εργασία σου. Τουλάχιστον ο φίλος μου ο ChatGTP αυτά μου λέει.. 😅   Είναι ακριβώς όπως σου απάντησε το @το χοντρό μπιζέλι είναι. 😉
    • Κοίτα εγώ η αλήθεια είναι έπαιρνα μόνο τα λευκά. Έκανα απόξεση στις 9 εβδομάδες και περίοδος μου ήρθε μετά από 5-6 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά.. Δεν μου έδωσε ο γιατρός χάπια, ήρθε η περίοδος από μόνη της. Οπότε δεν χρειάστηκε να πάρω τα χάπια για σωστή ρύθμιση κύκλου.  Καλό είναι για όποια απορία να ρωτήσεις το γιατρό σου. Είναι ο μόνος που μπορεί να σου δώσει απάντηση. 
    • Εγώ νομίζω τα πιο πολλά κιλά τα παίρνω στο δεύτερο τρίμηνο  Και εμένα η κοιλιά μου σαν μέγεθος είναι εντάξει μπορεί να έδειξε πιο νωρις και έλεγα αχ τι κοιλιά θα κάνω αυτήν την φορά; τελικά δεν ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις αλλες φορές.. δεν με ενοχλεί στην καθημερινότητα μου ίσως λιγο μονο στο περπάτημα που πάω πιο αργά και λίγο σαν την πάπια 😂 με τον ύπνο δεν με πειράζει μονο όταν πάω να σηκωθώ από το κρεβάτι αλλά μετά τον 8ο γίνεται ακόμα χειρότερο αυτό 😂
    • Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!😍
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...