Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σύνδρομο πολυκυστικών & άστατος κύκλος

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα Κορίτσια, Παθούσα και γω με πολυκυστικές με άστατο κύκλο. Παίρνω τα inofert plus και combi (τα συχναλλαζω ανά 6μηνο) καθώς προσπαθώ να φτιάξω όσο να ναι τον κύκλο μου αλλά μια έχω 35-38 μέρες μία φτάνει στις 60. Πιστεύω ότι σε αυτό παίζει ρόλο και ο θυρεοειδής μου που ξερυθμίζεται γενικά. Προσπαθούμε και μεις για μωρό χαλαρά έχουμε πει αλλά δε πάυω να σκέφτομαι τις γόνιμες μέρες και να αγχώνομαι λίγο.

Δημοσίευση

Καλό είναι να ρυθμίσεις θυροειδη πρώτα.! Γιατί πρέπει να είναι σχετικά χαμηλός για εγκυμοσύνη.! Ο κύκλος σου μια χαρά είναι αν μένει ως 38 ημέρες αν ξεπερνάς καλό είναι να το δείτε και αυτό    

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η IOANNAGEN είπε:

Καλημέρα Κορίτσια, Παθούσα και γω με πολυκυστικές με άστατο κύκλο. Παίρνω τα inofert plus και combi (τα συχναλλαζω ανά 6μηνο) καθώς προσπαθώ να φτιάξω όσο να ναι τον κύκλο μου αλλά μια έχω 35-38 μέρες μία φτάνει στις 60. Πιστεύω ότι σε αυτό παίζει ρόλο και ο θυρεοειδής μου που ξερυθμίζεται γενικά. Προσπαθούμε και μεις για μωρό χαλαρά έχουμε πει αλλά δε πάυω να σκέφτομαι τις γόνιμες μέρες και να αγχώνομαι λίγο.

Ακριβώς και εγω τον ίδιο κύκλο μια 30 μέρες και μια 60. Με τα κιλά σου πως είσαι ; Ειδα μια βελτίωση οταν έχασα μερικά κιλά και έκανε γυμναστική συχνά. Αυτό που μου έστρωσε τον κύκλο ρολοι ήταν τα glucophage αλλα τα έκοψα μετα καθώς με πείραζαν το στομάχι. Σε ενδοκρινολόγο έχεις πάει ; Ακόμα και αν δεν προσπαθείς ενεργά για παιδάκι καλό θα ήταν να ρυθμιστούν οι ορμόνες σου 

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η athina93 είπε:

Ακριβώς και εγω τον ίδιο κύκλο μια 30 μέρες και μια 60. Με τα κιλά σου πως είσαι ; Ειδα μια βελτίωση οταν έχασα μερικά κιλά και έκανε γυμναστική συχνά. Αυτό που μου έστρωσε τον κύκλο ρολοι ήταν τα glucophage αλλα τα έκοψα μετα καθώς με πείραζαν το στομάχι. Σε ενδοκρινολόγο έχεις πάει ; Ακόμα και αν δεν προσπαθείς ενεργά για παιδάκι καλό θα ήταν να ρυθμιστούν οι ορμόνες σου 

Καλημέρα, Στα κιλά είμαι πολύ καλά στα 52 με 1,68 ύψος, γυμνάζομαι από μικρό κοριτσάκι και είμαι 29 τώρα απλά από μικρή δε θυμάμαι ποτέ να έχω σταθερό κύκλο. Τον θυρεοειδή φυσικά τον έχω κοιτάξει με ενδοκρινολόγο και είχε ρυθμιστεί αλλά ξαφνικά μου αυξήθηκε για κάποιο λόγο. Από τον Σεπτέμβρη έχω ελέυθερες επαφές χαλαρά αλλά από Δεκέμβρη πιο εξακριβωμένα καθώς ο γυναικολόγος μ μου έδωσε διεγερτικά ωορηξίας να δούμε πως θα πάω. Ο πρώτος κύκλος δεν έπιασε και τωρα στον 2ο έχασα την ημέρα ωορηξίας γιατί ο άντρας μ ήταν εκτός λόγω δουλειάς. Από τη μία λέω να το αφήσω χωρίς χάπια και ότι γίνει από την άλλη σκέφτομαι ότι θα χάσω μήνες. Εσεις κορίτσια τι κύκλο έχετε? Οι πολυκυστικές σας έχουν δυσκολέψει καθόλου στη σύλληψη?

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η IOANNAGEN είπε:

Καλημέρα, Στα κιλά είμαι πολύ καλά στα 52 με 1,68 ύψος, γυμνάζομαι από μικρό κοριτσάκι και είμαι 29 τώρα απλά από μικρή δε θυμάμαι ποτέ να έχω σταθερό κύκλο. Τον θυρεοειδή φυσικά τον έχω κοιτάξει με ενδοκρινολόγο και είχε ρυθμιστεί αλλά ξαφνικά μου αυξήθηκε για κάποιο λόγο. Από τον Σεπτέμβρη έχω ελέυθερες επαφές χαλαρά αλλά από Δεκέμβρη πιο εξακριβωμένα καθώς ο γυναικολόγος μ μου έδωσε διεγερτικά ωορηξίας να δούμε πως θα πάω. Ο πρώτος κύκλος δεν έπιασε και τωρα στον 2ο έχασα την ημέρα ωορηξίας γιατί ο άντρας μ ήταν εκτός λόγω δουλειάς. Από τη μία λέω να το αφήσω χωρίς χάπια και ότι γίνει από την άλλη σκέφτομαι ότι θα χάσω μήνες. Εσεις κορίτσια τι κύκλο έχετε? Οι πολυκυστικές σας έχουν δυσκολέψει καθόλου στη σύλληψη?

Σου έδωσε κλομιφαινη ; Κανονικά λενε να προσπαθήσεις ένα χρόνο και μετα με φάρμακα ... τεστακια ωορρηξίας γιατι δεν δοκιμάζεις ; Είσαι πολύ καλά με τα κιλά σου , μπράβο παίζει πολύ ρόλο . 

Δημοσίευση
στις πριν 12 λεπτά, ο/η athina93 είπε:

Σου έδωσε κλομιφαινη ; Κανονικά λενε να προσπαθήσεις ένα χρόνο και μετα με φάρμακα ... τεστακια ωορρηξίας γιατι δεν δοκιμάζεις ; Είσαι πολύ καλά με τα κιλά σου , μπράβο παίζει πολύ ρόλο . 

Ναι serpafar, εγω του το πα βασικά να μου δώσει καθώς δεν έχω κάθε μήνα περίοδο και είχα αγχωθεί. Τεστακια πήρα μια φορά αλλά δε μου έβγαιναν θετικά και τα παράτησα και μετά πήρα τα χάπια. Εσεις από πότε αρχίζετε τα τεστάκια? Σας βγάζει θετικό ακόμα και με 60 μέρες κύκλο?

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η IOANNAGEN είπε:

Ναι serpafar, εγω του το πα βασικά να μου δώσει καθώς δεν έχω κάθε μήνα περίοδο και είχα αγχωθεί. Τεστακια πήρα μια φορά αλλά δε μου έβγαιναν θετικά και τα παράτησα και μετά πήρα τα χάπια. Εσεις από πότε αρχίζετε τα τεστάκια? Σας βγάζει θετικό ακόμα και με 60 μέρες κύκλο?

όχι εγω δεν τα έχω δοκιμάσει γιατι έχω ακούσει οτι δεν λειτουργούν σε τόσο μεγάλο κύκλο , βεβαια κάποιοι λενε οτι μπορεί να λειτουργήσουν. Δεν ξέρω τι γίνεται να σου πω την αλήθεια. 

Δημοσίευση

@IOANNAGEN Ιωάννα μου θα σου πω ότι εγώ έκανα δυο παιδάκια με πολυκυστικες ωοθήκες κ με άστατο κύκλο το πρώτο παιδάκι μου το έπιασα στους 6 μήνες προσπάθειας κ το δεύτερο αμέσως με την πρώτη...ένα θα σου πω ότι όσο το σκέφτεσαι κ αγχώνεσαι κ μετράς μέρες κ γενικά ασχολείσαι δεν θα έρθει το παιδάκι πρέπει να είσαι χαλαρή κ να μην το εχεις στο μυαλό σου..στην πρώτη εγκυμοσύνη αυτό έκανα έβλεπα ποτέ είναι γόνιμες πάνω κάτω δλδ γιατί με άστατο κύκλο δεν ξέρεις ποτέ είναι περνούσε ο πρώτος μήνας ερχόταν η περίοδος μετά ο 2ος ο 3ος κ πάει λέγοντας κ απογοητευομουν ώσπου στους 5 μήνες προσπάθειας είπα τέλος κ τον επόμενο μήνα μαθαίνω ότι είμαι έγκυος....με λίγα λόγια θα έρθει από μόνο του όταν είναι η ώρα του...όσο για τον θυροειδη δεν έχω ιδέα!!!ευχομαι να σου πάνε όλα καλά!!!

Δημοσίευση
στις πριν 14 λεπτά, ο/η Merylou είπε:

@IOANNAGEN Ιωάννα μου θα σου πω ότι εγώ έκανα δυο παιδάκια με πολυκυστικες ωοθήκες κ με άστατο κύκλο το πρώτο παιδάκι μου το έπιασα στους 6 μήνες προσπάθειας κ το δεύτερο αμέσως με την πρώτη...ένα θα σου πω ότι όσο το σκέφτεσαι κ αγχώνεσαι κ μετράς μέρες κ γενικά ασχολείσαι δεν θα έρθει το παιδάκι πρέπει να είσαι χαλαρή κ να μην το εχεις στο μυαλό σου..στην πρώτη εγκυμοσύνη αυτό έκανα έβλεπα ποτέ είναι γόνιμες πάνω κάτω δλδ γιατί με άστατο κύκλο δεν ξέρεις ποτέ είναι περνούσε ο πρώτος μήνας ερχόταν η περίοδος μετά ο 2ος ο 3ος κ πάει λέγοντας κ απογοητευομουν ώσπου στους 5 μήνες προσπάθειας είπα τέλος κ τον επόμενο μήνα μαθαίνω ότι είμαι έγκυος....με λίγα λόγια θα έρθει από μόνο του όταν είναι η ώρα του...όσο για τον θυροειδη δεν έχω ιδέα!!!ευχομαι να σου πάνε όλα καλά!!!

Θα συμφωνήσω και εγω. Και εγω με πολυκυστικες εμεινα τον 4ο μηνα προσπαθειας... Για να καταλαβεις εμεινα Νοέμβριο και πριν καποιους μηνες δηλαδη ολο το καλοκαιρι δεν μου ειχε ερθει περιοδος... Νομιζω πρεπει να αφησεις τις ορμονες και να το προσπαθησετε χαλαρα και θα ερθει... Δεν ειναι κατι οι πολυκυστικες απο μονες τους απλα θελει λιγο περισσοτερη τυχη. Εγω οταν ειπα στον ενδοκρινολογο μου οτι θελουμε να προσπαθησουμε μου ειπε εγω το μονο που θα σου συνταγογραφησω αφου εισαι τοσο νεα ακομα ειναι σεξ δυο φορες την μερα 😂 ιδια ηλικια εχουμε απλα χαλαρωστε και θα ερθει 😊 καλη τυχη

Δημοσίευση
στις On 14/2/2020 at 6:24 ΜΜ, ο/η Merylou είπε:

Μακάρι, πάντως χαίρομαι πολύ όταν ακούω ότι μένουν έγκυες σχετικά έυκολα γυναίκες με ΣΠΩ.

Να χαίρεσαι την οικογένειά σου κορίτσι μου. Η αλήθεια είναι ότι γενικά είμαι χαλαρή απλά σκέφτομαι πάντα τις γόνιμες μέρες μη τυχόν και μου ξεφύγει, δεν έχουμε πολύ συχνα επαφές λόγω δουλειάς και κούρασης οπότε εκεί πιέζομαι λίγο.

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η IOANNAGEN είπε:

Μακάρι, πάντως χαίρομαι πολύ όταν ακούω ότι μένουν έγκυες σχετικά έυκολα γυναίκες με ΣΠΩ.

Να χαίρεσαι την οικογένειά σου κορίτσι μου. Η αλήθεια είναι ότι γενικά είμαι χαλαρή απλά σκέφτομαι πάντα τις γόνιμες μέρες μη τυχόν και μου ξεφύγει, δεν έχουμε πολύ συχνα επαφές λόγω δουλειάς και κούρασης οπότε εκεί πιέζομαι λίγο.

στις πριν 1 λεπτό, ο/η IOANNAGEN είπε:

αχ Μακάρι βρε κορίτσια, από τι μία και γω έτσι λέω να ήμαστε χαλαροί και θα έρθει αλλά με πιάνει που και που μη χάνω χρόνο ή ότι κάνω ανωορρηκτικούς κύκλους και τέτοια. Υπομονή θέλει και πίστη!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα φίλη, Μην ανησυχείς! Όλα θα μπουν σε μια σειρά σιγά σιγά. Γέννησα πέρυσι τον Φεβρουάριο και σύντομα διαπιστώσαμε ότι υπήρχε έλλειμμα στην ακοή. Δεν παρατηρήσαμε κάτι στο μωρό. Αντιδρούσε κανονικά σε όλα. Απλά εγώ ως ειδική παιδαγωγός επέμενα να κάνουμε τεστ ακουστικών εκπομπών προληπτικά, οπως και κάθε άλλη προαιρετική εξέταση ήταν διαθέσιμη ώστε να ξέρουμε έγκαιρα αν το παιδί χρειαστεί κάποια βοήθεια. Στο νοσοκομείο που γέννησα δεν υπήρχε ακοολογικές τμήμα, οπότε κάναμε την πρώτη εξέταση σε ιδιωτικό όταν ήταν 2 μηνών. Ένα χρόνο μετά ξέρουμε ότι έχει μέτρια βαρηκοΐα στο αριστερό αυτί και ήπια στο δεξί. Έχουμε παραγγείλει ακουστικά και περιμένουμε να έρθουν. Μην ανησυχείς. Υπάρχει πια η τεχνολογία για επαρκή υποβοήθηση της ακοής. Στείλε μου dm για οποιαδήποτε πληροφορία. Είχαμε επίσης θέμα με το πουλάκι. Φαινόταν να έχει μια χορδούλα στους όρχεις και υποσπαδία. Πήγαμε σε έναν εξαιρετικό παιδοχειρουργό στο Ελένα που διαπίστωσε ότι δεν ήταν τίποτα ωστόσο. Τώρα που χρονισε θα τον ξαναπάμε να τον ξαναδεί για παν ενδεχόμενο.   Να σου ζήσει ο μικρούλης! Θα δεις ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα και θα τα ξεχάσετε σύντομα 
    • Μαμάδες, πέρασε καιρός... Πώς είστε; Πώς είναι τα μπεμπάκια σας; Εμείς γιορτάσαμε τα πρώτα γενέθλια του μπέμπη μας τον Φεβρουάριο και παραμένουμε συνεχώς συγκινημένοι και ευγνώμονες για την παρουσία του στη ζωή μας! Επειδή τον περιμέναμε να γεννηθεί Μάρτη αντί για Φεβρουάριο, τον ονομάσαμε Άρη (ο Μάρτης είναι ο μήνας του Mars (Άρη). 
    • Καλημέρα κορίτσι μου, λοιπόν εμένα μ έχει σώσει το σπρέι strepfen. Κάνει θαύματα!!! Περαστικά φίλη μου!!! Καλημέρα κοριτσάκι μου μπράβο!! Πολύ όμορφη η εικόνα που μας μεταφέρεις!! Εύχομαι να είστε έτσι πάντα αγαπημένοι κ χαρούμενοι❤️❤️
    • Καλημέρα κορίτσια μου..! Εγώ σήμερα με άλλον αέρα..! Από τη στιγμή που καθάρισα δεν είχα μυαλό για τπτ άλλο πέρα από το να αποπλανήσω το σύζυγο.. 🤣 Ο καημένος μετά από τόσο καιρό το είχε ξεχάσει το άθλημα πέρα του ότι φοβόταν να με αγγίξει γιατί σου λέει δεν κάνει ακόμα.. εγώ όμως μίλησα με τη γυναικολόγο και τη ρώτησα αν μπορούμε να αρχίσουμε επαφές.. ευτυχώς μου είπε κανονικά, από τη στιγμή που καθάρισες μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπότε κορίτσια εχθές μετά από πααααααρα πολλούς μήνες είχαμε την πρώτη μας συνεύρεση και ήταν τόσο ωραία.. ο καημένος τον καταλάβαινα είχε φόβο, χώρια που δεν περίμενε την "επίθεση" στο κρεβάτι.. 🤣 Του λέω η γιατρός είπε ότι μπορούμε.. του έδωσα το σύνθημα..  🙃 Και μόλις τελειώσαμε και χαλαρώσαμε στον καναπέ άρχισε να ψάχνει οικογενειακά αυτοκίνητα και να μου λέει "άρα θα πρέπει τώρα να ξεκινήσω να παίρνω πάλι τις βιταμίνες μου εε;;" 🤣 Του λέω άμα θέλεις, καλό κάνουν..  Αχ! πως τους δίνουμε φτερά ρε κορίτσια.. με μια αγκαλιά και μια επαφή.. Άρχισε να κάνει όνειρα πάλι, που πριν δεν του έπαιρνες κουβέντα. Όπως και να χει όμως εμένα δεν με νοιάζει να έχω επαφές για το παιδί, τα εν δυνάμη παιδάκια μου δόξα τω Θεώ με περιμένουν και είναι πολλά.. εμένα η επαφή με νοιάζει και το σμίξιμο το ουσιαστικό με τον άντρα μου. Τον Ιούνιο με το καλό συν Θεό θα πάμε στην επόμενη ετ θα ρθούνε και τα παιδάκια.. είμαι πιο αισιόδοξη τώρα, θα δώσει ο Θεός..!!! 🙏  
    • @Ioanna6 καλημέρα να χαιρεσαι το μωρακι σου!Είδα τυχαία ότι αναφέρεσαι σε μαρσιπο. Μπορείς να μ πεις ποιον έχεις κ αμα σε βολεψε?
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...