Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κάπνισμα και θηλασμος.

Recommended Posts

Θέλω τη γνώμη σας.

Προσωπικά είμαι φανατική αντικαπνίστρια, η κολλητή και κουμπάρα μου όμως έχει αρχίσει εδώ και 10 μέρες ξανά το κάπνισμα ενώ εξακολουθεί να θηλάζει τον τριών μηνών γιο της.

Θεωρώ πως διαπράττει έγκλημα, αλλά λόγω της αδιάλλακτης στάσης μου απέναντι στο κάπνισμα δε με θεωρεί έγκυρη πηγή πληροφοριών πάνω στο θέμα.

Βεβαίως θηλάζει λιγότερο τώρα μιας και σε λίγο καιρό επιστρέφει στη δουλειά της και αποφάσισε να σταματήσει το θηλασμό σιγά σιγά.

Εσείς τί γνώμη έχετε και ποιές είναι οι γνώσεις σας πάνω στο θέμα "Θηλασμός και κάπνισμα";

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kai ego fanatikh kapnhstria hmoun..alla me to pou emeina eguos too ekopsa !!!to na kapnhzoume sthn egymoshnh h ston thilasmo einai eglhma!!as anoiksoume kai kanena biblio na ksestrabothoume na katalaboume ti ginete epitelous kai poso kako kanoume sta paidia me to tsigaro!!! mhn ksexname ston eauto mas mporoume na kanoume oti theloume..alla oxi kai stous allous!! Ego exo teleiosh paraiatriko epagelma gia auto leo..einai eglhma...to kapnisma sthn egymoshnh kai ston thilasmo prokalei ethismo sto brefos kathos kai problhmata sta entera tou opos kai problhmata sto anapthsomeno anosoopoihtiko systhma tou kathos kai alla polla!!(prosoxei to idio einai otan ispnaiei to moro kapno)...

καλημέρα Σισσιώ. Είμαι κι εγώ καπνίστρια αλλά με το που έμεινα έγκυος το έκοψα μαχαίρι. Είναι εγκληματικό να καπνίζεις τόσο στην εγκυμοσύνη όσο και στο θηλασμό.:( Μάλιστα στο θηλασμό είναι ακόμη πιο βλαβερό για το μωράκι, γιατί η νικοτίνη περνάει κατευθείαν στο μωρό με το γάλα. Αφού λοιπόν η κουμπάρα σου επέλεξε το τσιγάρο καλό θα ήταν να σταματήσει το θηλασμό. Όταν αποφασίζεις να γίνεις μάνα πρέπει να είσαι έτοιμη να κάνεις θυσίες. Αυτό πιστεύω.......

Η μητέρα που καπνίζει είναι καλύτερα να μη θηλάζει.

Μύθος! Η μητέρα που δεν μπορεί να σταματήσει το κάπνισμα πρέπει να θηλάζει. Έχει αποδειχθεί ότι ο θηλασμός μειώνει τις αρνητικές επιδράσεις του καπνού του τσιγάρου, όπως για παράδειγμα στους πνεύμονες του μωρού. Ο θηλασμός προσφέρει σπουδαία πλεονεκτήματα στην υγεία του μωρού και της μητέρας. Θα ήταν καλύτερα αν η μητέρα δεν κάπνιζε, αλλά αν δεν μπορεί να σταματήσει ή να το περιορίσει, τότε είναι καλύτερο να καπνίζει και να θηλάζει παρά να καπνίζει και να δίνει τυποποιημένο γάλα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού, ανεξάρτητα από το αν η μητέρα θηλάζει ή όχι. Η απαγόρευση αυτή ισχύει αυστηρά για τουλάχιστον τα 3 πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού.

Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στο μπαλκόνι.

Υπολείμματα καπνού μένουν στα μαλλιά και στα ρούχα της μητέρας και το μωρό εκτίθεται σε αυτά. Αν το μωρό τρέφεται με τυποποιημένο γάλα, δεν έχει καμία προστασία έναντι αυτής της έκθεσης, αν όμως θηλάζει προστατεύεται και απαλύνονται οι αρνητικές επιδράσεις του καπνού.

δεν γνωριζω αλλα βρηκα αυτο το αρθρο απ το www.maies.gr Κ το πααρθετω

annaki!! Με εξεπληξε απιστευτα αυτο το αρθρο!!!

Θεωρουσα κι εγω εγκληματικο τον συνδυασμο: καπνισμα-θηλασμος....

Εγω κοριτσια καπνιζω....Θελω να πιστευω οτι θα καταφερω να το κοψω οταν μεινω εγκυος... Ηδη με ενοχλει η κατασταση αλλα δεν εχω την δυναμη να αποβαλλω τον εθισμο μου.... Χρειαζομαι ενα δυνατο κινητρο.... (ή τουλαχιστον αυτη ειναι η δικαιολογια που εχω δωσει στον εαυτο μου για να μην με οικτιρω για την αδυναμια μου).....:(

Αυτο ομως το αρθρο... ;):blush:

"Κακό στους πνεύμονες του βρέφους κάνει η συμβίωση με καπνιστή

Νέα Υόρκη: Τα βρέφη που γεννιούνται με χαμηλό σωματικό βάρος διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πνευμονικών αδιαθεσιών στους πρώτους 12 μήνες ζωής και σύμφωνα με νέα έρευνα, οι ερεθιστικοί αναπνευστικοί παράγοντες στους εσωτερικούς χώρους, κυρίως η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου και τα εντομοκτόνα εντός του σπιτιού, μπορεί να ευθύνονται εν μέρει γι' αυτό.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Diseases in Childhood, η Δρ Τζιλ Αλτερμαν και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 124 πολύ χαμηλού σωματικού βάρους νεογνά και ανέλυσαν την επίπτωση των τροποποιήσιμων εκθέσεων στα αναπνευστικά νοσήματα ένα χρόνο μετά την έξοδο από την μονάδα εντατικής νεογνικής φροντίδας.

Οι αναπνευστικές παθήσεις ήταν πολύ συχνές μεταξύ των πρόωρων νεογνών με πολύ χαμηλό σωματικό βάρος κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Μάλιστα ένα στα 10 νεογνά είχε ήδη διαγνωστεί με άσθμα, κατά το πρώιμο αυτό στάδιο της ζωής του.

Το 47% των βρεφών είχε χρειαστεί μια ή περισσότερες επισκέψεις για παροχή φροντίδας και το 11% είχε νοσηλευθεί για αναπνευστικό νόσημα.

Το 82% των βρεφών είχε εκτεθεί τουλάχιστον σε έναν περιβαλλοντικό ερεθιστικό παράγοντα εσωτερικού χώρου και το ένα τρίτο ζούσε σε σπίτι με καπνιστή. Τα βρέφη που ζούσαν σε σπίτι με καπνιστή και αυτά που είχαν εκτεθεί σε εντομοκτόνα ήταν πιθανότερο να χρειαστούν άμεση φροντίδα για αναπνευστικό νόσημα συγκριτικά με εκείνα που δεν είχαν εκτεθεί σε τέτοιους παράγοντες.

Η έκθεση στα εντομοκτόνα στο σπίτι ορίστηκε ως μια θετική απάντηση στην ερώτηση «είχατε ή θελήσατε να φέρετε έναν εξολοθρευτή ή χρησιμοποιήσατε χημικά τον τελευταίο χρόνο για τον έλεγχο των εντόμων;».

Στην ανάλυση που έγινε και έλεγχος διαφόρων σχετικών παραγόντων περιλαμβανομένου του οικογενειακού ιστορικού άσθματος ή αλλεργιών, τόσο η συμβίωση με καπνιστή όσο και η έκθεση στα εντομοκτόνα ήταν ανεξαρτήτως σχετικά με την ανάγκη άμεσης θεραπείας για αναπνευστικό νόσημα.

Τα στοιχεία είναι σημαντικά διότι αποδεικνύουν ότι οι τροποποιήσιμες εκθέσεις μπορούν να περιοριστούν και να επιφέρουν σημαντική επίδραση στην βελτίωση της υγείας των πρόωρων βρεφών με χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης. "

Σισσιώ έγραψε:

Δηλαδή να μην τη βρίζω και να μην τη χτυπώ αλύπητα και βασανιστικά;; :-)

Εσυ χτυπα την!:lol:

Εκτος απο το θηλασμο υπαρχει και ο καρκινος και τοσα αλλα...:(

Καποιος να δειρει κι εμενα υπαρχει;;;:unsure:

Koritsia ego pou teleiosa sxolh ygeias kai kaname mathimata meeftikhs htan kathgorimatikoi se oti afora to tsigara kai thn egymoshnh kai ton thilasmo....fantazomai sto arthro tonizei oti kalytera einai na kapnizoume!!! apla tonizei oti einai kalytero na thilazeis para ta tipopoihmena galata kai as kapnhzeis ..basika auto einai to nohma!!

Ακου να δεις πώς θα γινει:

Εσυ θα μαστιγώνεις εμενα κι εγω τον καλο μου....

Δεν μπορει...στο τελος ολο και καποιος θα το κοψει........:P

Το καλοκαίρι που ήμουν διακοπές στη Σίφνο έσκασε μύτη στο σπίτι μας μια κυρία που προωθούσε καλλυντικά. Ευγενικά με ρώτησε αν μπορεί να καπνίσει στο σπίτι και πολύ ευγενικά της απάντησα ΟΧΙ! Η μητέρα μου το θεώρησε προσβολή που αρνήθηκα. Εγώ επέμεινα. Ήμουν 5 μηνών έγκυος. Το σπίτι είχε ανοιχτές μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Τι πιο εύκολο να βγει έξω να απολαύσει και τη θέα; 3 βήματα θα έκανε!

Όταν αρνήθηκα εκείνη το σχολίασε! Μου είπε ότι πόσο πια μπορώ να αποφεύγω τον καπνο;;;;

Ε λοιπόν κορίτσια στη Γερμανία σχεδόν σε όλους τους κλειστούς χώρους απαγορεύεται το κάπνισμα. Κυκλοφορούσα άνετα και με το παιδι μου χωρίς πρόβλημα. Εστιατόρια, καφέ, παντού ο αέρας είναι καθαρός και δεν έχω τον περιορισμό όταν θέλω να βγω έξω.

Δεν σχολιάζω το θέμα θηλασμός και τσιγάρο. Το παλεύω με νύχια και με δόντια (όσα έμειναν μετά από τόσο σφίξιμο) να θηλάσω, οπότε η γνώμη μου είναι πως αν μια μητέρα καταφέρνει να βάζει άνετα το παιδί στο στήθος της, καλό είναι να μη το διακόψει.

Να σας δείρω και εγώ λιγάκι; Την ώρα που πονάω θα είναι ανακούφιση για μένα να ξεσπαω κάπου. Οπότε όλες θα βοηθηθούμε!!!!! ΠΛΙΖΖΖΖΖΖ λίγάκι΄μόνο! Μια σφαλιάρα, μια μπουνιά, κάτι τέλος πάντων να με κάνει να ξεχαστώ!

Σισσιώ έγραψε:

Θέλω τη γνώμη σας.

Προσωπικά είμαι φανατική αντικαπνίστρια, η κολλητή και κουμπάρα μου όμως έχει αρχίσει εδώ και 10 μέρες ξανά το κάπνισμα ενώ εξακολουθεί να θηλάζει τον τριών μηνών γιο της.

Θεωρώ πως διαπράττει έγκλημα, αλλά λόγω της αδιάλλακτης στάσης μου απέναντι στο κάπνισμα δε με θεωρεί έγκυρη πηγή πληροφοριών πάνω στο θέμα.

Βεβαίως θηλάζει λιγότερο τώρα μιας και σε λίγο καιρό επιστρέφει στη δουλειά της και αποφάσισε να σταματήσει το θηλασμό σιγά σιγά.

Εσείς τί γνώμη έχετε και ποιές είναι οι γνώσεις σας πάνω στο θέμα "Θηλασμός και κάπνισμα";

Πολύ κρίμα...

το κάπνισμα είναι επιβλαβές, το παιδί εκτίθεται στον καπνό είτε η μητέρα θηλάζει, είτε δεν θηλάζει.

το ξένο γάλα είναι επιβλαβές.

η μητέρα μπορεί να διαλέξει

α) το να μην κάνει τίποτα επιβλαβές

β) το να κάνει το ένα επιβλαβές

γ) το να κάνει τα δύο επιβλαβή

αφού δεν μπορεί να διαλέξει το πρώτο, ας διαλέξει το δεύτερο...

Θα συνιστούσα να μην χαρακτηρίζουμε ως εγκλήματα τις πράξεις που ο νομοθέτης δεν τις έχει χαρακτηρίσει ως τέτοια.

:)Σισσιώ έγραψε:

Θέλω τη γνώμη σας.

Το κακό που κάνει το κάπνισμα λίγο πολύ το ξέρουμε όλοι.

Το κακό που κάνει το ξένο γάλα μας έχει προβληματίσει αρκετά;

Αν μια μητέρα ή μέλλουσα μητέρα δεν μπορεί να σταματήσει το κάπνισμα (κάτι που προσωπικά δεν δικαιολογώ )ας φροντίσει τουλάχιστον όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους της υγείας του παιδιού της. Και κυρίως : Ας μην το επιβαρύνει και με ξένο γάλα. (Κανένα μωρό δεν πρέπει να επιβαρύνεται με ξένο γάλα ούτως ή άλλως... ). :)

Ακόμη ένα σχόλιο : Μια μητέρα που πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της δεν χρειάζεται να απογαλακτίσει ...Χιλιάδες μητέρες ανά τον κόσμο τα καταφέρνουν να συνδυάζουν θηλασμό (ακόμη και αποκλειστικό) και δουλειά... :)

aglaiap εγραψε:

"Θα συνιστούσα να μην χαρακτηρίζουμε ως εγκλήματα τις πράξεις που ο νομοθέτης δεν τις έχει χαρακτηρίσει ως τέτοια."

Θεωρω οτι ειναι γνωστο σε ολους πως υπαρχει και η εννοια της "μεταφορας" (μεταφορικη σημασια) στην ελληνικη γλωσσα....

Απλως απο κεκτημενη ταχυτητα....καποιοι ξεχνουν τα εισαγωγικα.... κι αυτο ειναι ολο....

Φιλικα....

Όταν μια πράξη αγάπης και προσφοράς τέτοια όπως ο θηλασμός χαρακτηρίζεται ως ...εγκληματική... ε, τότε με ή χωρίς εισαγωγικά ο χαρακτηρισμός αυτός είναι ..."εγκληματικός".... και θα πρέπει κάπως να επισημανθεί από κάποιον που ξέρει περισσότερα για το θέμα...

Είμαστε εδώ (και) για να μαθαίνουμε και ας εκμεταλλευτούμε την ευκαρία...

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΚΑΛ δεν χαρακτηριστηκε απο κανεναν ο θηλασμος εγκληματικος.... αν διαβασεις προσεχτικα θα δεις οτι ολοι χρησιμοποιησαν αυτη την λεξη για τον συνδυασμο: θηλασμος-καπνισμα...

Αυτο εξαλλου δεν ηταν και το θεμα?? Και τελικα η ουσια?????

Να μαθαινουμε σαφως αλλα για πραγματα πανω στο θεμα....οχι πανω στο νομοθετικο πλαισιο.... και σαφως χωρις να υποδεικνυουμε τροπους εκφρασης ωσ σωστους η μη....

scarlet30 έγραψε:

Θεωρω οτι ειναι γνωστο σε ολους πως υπαρχει και η εννοια της "μεταφορας" (μεταφορικη σημασια) στην ελληνικη γλωσσα....

Απλως απο κεκτημενη ταχυτητα....καποιοι ξεχνουν τα εισαγωγικα.... κι αυτο ειναι ολο....

Φιλικα....

αν όμως ένα μέλος έγραφε ότι είναι εγκληματικό να εγκαταλειφθεί ο θηλασμός και να πάρει το παιδί ξένο γάλα τότε θα γινόταν χαμός για το πώς τολμά να κατηγορεί την άλλη μητέρα που πρακτικά ή συναισθηματικά είναι αδύναμη να συνεχίσει το θηλασμό...

Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, μη σου πω τρία και τέσσερα..... Μπορούμε να κατηγορούμε ως "εγκληματία" με εισαγωγικα ή χωρίς μόνο μια μητέρα που και καπνίζει και θηλάζει. Οι μητέρες που καπνίζουν και δεν θηλάζουν δεν κατηγορούνται, οι μητέρες που δεν θηλάζουν δεν κατηγορούνται. Το θέμα δηλαδή είναι να μην θηλάζουν, αυτό τις αθωώνει από όλα τα υπόλοιπα "εγκλήματα", παίρνουν άφεση!:silly:

Βρίσκουμε το θηλασμό ενοχλητικό και πάντα αφήνουμε να εννοειθεί ότι για να συμβεί θα πρέπει η μητέρα να βρίσκεται υπό ιδανικής συνθήκες, υγείας, διατροφής, ψυχολογικές κλπ. Ενώ δεν μας απασχολεί καθόλου αν οι αγελάδα βρίσκεται σε ιδανικές συνθη΄κες υγείας, διατροφής, ψυχολογικές, αν το γάλα της είναι κατάλληλο για τις ανάγκες του ανθρώπου κλπ.

Το έγραψα λοιπόν για γενικότερο προβληματισμό, όχι για να θίξω κάποιον προσωπικά. Η άποψη που εκφράζουμε δεν είναι η προσωπική μας άποψη, είναι η άποψη που μας επιβάλλει η κοινωνία. Ακριβώς γι αυτό θα έπρεπε να προβληματιστούμε και να σκεφτούμε ο καθένας ξεχωριστά γιατί έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε λίγο πιο αντικειμενικοί; Γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε το διαφορετικό και θέλουμε να επιβάλλουμε αυτό που εμείς κάνουμε;

Νομίζω ότι η επικοινωνία μέσω ενός γραπτού φόρουμ μπορεί να προάγει τη σκέψη μας περισσότερο από ότι ο προφορικός λόγος, γιατί τα γραπτά μένουν και διαβάζονται από αρκετούς. Το φόρουμ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να διαβάσουμε αυτά που γράψαμε μαζί με τα γραπτά των άλλων μελών και να διαμορφόσουμε άποψη εκ νέου!:)

Ο θηλασμός δεν είναι ποτέ εγκληματικός, αυτό επισημαίνεται (με ή χωρίς κάπνισμα). Μεταφορικά ή κυριολεκτικά. Απλά δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ εγκληματικός ο θηλασμός.

Στη μάνα που θηλάζει της λέμε πάντα μπράβο ...ενθάρρυνση θέλει ο θηλασμός στη ΄χωρα μας είτε ...ασκείται από καπνίστριες είτε όχι...

Ποτέ μα ποτέ δεν είναι εγκληματικός...με ή χωρίς εισαγωγικά...οι διαφορές καμια φορά είναι πολύ λεπτές σε λέξεις με βαρύτητα όπως : έγκλημα, εγκληματικός. Ο θηλασμός (από καπνίστριες ή μη)είναι πράξη αγάπης και απέχει όσο τίποτα από οποιοδήποτε ..."έγκλημα" ή έγκλημα....

Χρειάζεται επιβράβευση.... αυτή είναι η ουσία...

aglaiap εγραψε:

"Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, μη σου πω τρία και τέσσερα..... Μπορούμε να κατηγορούμε ως "εγκληματία" με εισαγωγικα ή χωρίς μόνο μια μητέρα που και καπνίζει και θηλάζει. Οι μητέρες που καπνίζουν και δεν θηλάζουν δεν κατηγορούνται, οι μητέρες που δεν θηλάζουν δεν κατηγορούνται. Το θέμα δηλαδή είναι να μην θηλάζουν, αυτό τις αθωώνει από όλα τα υπόλοιπα "εγκλήματα", παίρνουν άφεση!"

Δε νομιζω οτι αναφερθηκε κανεις στις μητερες που δεν καπνιζουν και δεν θηλαζουν... Τελοσπαντων....δεν υπαρχει λογος να το τραβαμε απο τα μαλλια... Εγω προσωπικα ειμαι υπερμαχος του θηλασμου και επειδη ειμαι απο τις τυχερες που παιρνουν το 9μηνο ανατροφης θελω να πιστευω οτι θα καταφερω να θηλασω για τουλαχιστον εναν χρονο...

Ειμαι ομως και υπερμαχος της ελευθερης κρισης και αποψης και επ ουδενι δεν θεωρω τον εαυτο μου εις θεση να κρινει αν καποιος κανει το σωστο η το λαθος.... (τουλαχιστον αν δεν γνωριζω επι προσωπικου την περιπτωση του)...

Φυσικα και δεν συμφωνω με οσες θεωρουν "ευκολη λυση" το ξενο γαλα απλως και μονο γιατι δεν θελουν να ζορισουν τον εαυτο τους αλλα υπαρχουν και γυναικες που προσπαθησαν απιστευτα και τελικα δεν τα καταφεραν.... γι αυτο δεν κρινω κανεναν....δεν κατηγορω.... κι ευχομαι σε ολες τις μανουλες να αξιολογουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο....οτιδηποτε εχει να κανει με το παιδακι τους...(διαβαζοντας τις αποψεις των ειδικων και συνδυαζοντας τισ με το απιστευτο μητρικο τους ενστικτο με το οποιο της εχει προικισει η φυση...) :)

Παντως ειναι γεγονος ο,τι δεν υπαρχει ενημερωση για το θεμα και μερικες φορες κατι ακομα χειροτερο: παραπληροφορηση απο γιατρους

Δε θα ξεχασω τον γυναικολογο μου που ενω το μωρο μου (προωρο) ηταν στην εντατικη μου ελεγε και μου ξαναελεγε "δεν εχεις παιδι μου γαλα να σου δωσω χαπι να σταματησει"

Κανεις δεν με ενημερωσε στο νοσοκομειο πώς να κανω τις αντλησεις στα τυφλα μονη μου και με την στηριξη της μανας μου καταφερα να δωσω το πολυτιμοτερο δωρο στη μπεμπα μου

Απο μορφωμενες γυναικες ακουω ο,τι το γαλα της Χ ειχε μικροβια οτι το γαλα της Φ δεν ηταν θρεπτικο γι αυτο σταματησε να θηλαζει κτλ

Τελικα το μεγαλυτερο εγκλημα ειναι η παραληροφορηση απο επιστημονες και η αγνοια

aglaiap εγραψε:

"Νομίζω ότι η επικοινωνία μέσω ενός γραπτού φόρουμ μπορεί να προάγει τη σκέψη μας περισσότερο από ότι ο προφορικός λόγος, γιατί τα γραπτά μένουν και διαβάζονται από αρκετούς. Το φόρουμ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να διαβάσουμε αυτά που γράψαμε μαζί με τα γραπτά των άλλων μελών και να διαμορφόσουμε άποψη εκ νέου!"

Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ! :)

apis εγραψε:

"Παντως ειναι γεγονος ο,τι δεν υπαρχει ενημερωση για το θεμα και μερικες φορες κατι ακομα χειροτερο: παραπληροφορηση απο γιατρους

Δε θα ξεχασω τον γυναικολογο μου που ενω το μωρο μου (προωρο) ηταν στην εντατικη μου ελεγε και μου ξαναελεγε "δεν εχεις παιδι μου γαλα να σου δωσω χαπι να σταματησει"

Κανεις δεν με ενημερωσε στο νοσοκομειο πώς να κανω τις αντλησεις στα τυφλα μονη μου και με την στηριξη της μανας μου καταφερα να δωσω το πολυτιμοτερο δωρο στη μπεμπα μου

Απο μορφωμενες γυναικες ακουω ο,τι το γαλα της Χ ειχε μικροβια οτι το γαλα της Φ δεν ηταν θρεπτικο γι αυτο σταματησε να θηλαζει κτλ

Τελικα το μεγαλυτερο εγκλημα ειναι η παραληροφορηση απο επιστημονες και η αγνοια"

apis μου αυτο που περιγραφεις.... ειναι απιστευτο!!!! Πολυ καλα εκανες και το παλεψες...και μπραβο που τα καταφερες!!!:)

Ομως εχεις απολυτο δικιο για την αγνοια και την παραπληροφορηση....

Γινομαστε ερμαια σε γιατρους που εδωσαν τον ορκο τους εχοντας σταυρωσει τα δαχτυλακια τους πισω απο την πλατη τους...:angry:

Γι αυτο πρεπει να ψαχνομαστε οσο μπορουμε και να δινουμε αξια στις παλιες μεθοδους.... σεβομενοι παντα την εξελιξη της επιστημης... :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...