Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ?

Recommended Posts

Κορίτσια θα ήθελα τη βοήθεια σας σε κάτι που με απασχολεί πολύ τώρα τελευταία που πλησιάζει ο καιρός να γεννήσω.

Θέλω να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση με ένα καλό θήλαστρο να έχω αποκλειστικό θηλασμό για το μωρό μου??

Στην πρώτη μου κόρη θήλασα μόνο για 1 μήνα:( μαζί με συμπλήρωμα και θήλαστρο (ένα ηλεκτρικό ΝUK, το οποίο τελικά μου μείωσε το γάλα αφου το συγκεκριμένο δεν κάνει θηλαστικές κινήσεις μόνο τραβάει το στήθος με αποτέλεσμα να ματώνουν οι θηλές μου)όμως τώρα θα ήθελα να δοκιμάσω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ για όσο πιο πολύ μπορώ(όχι 1 μήνα:ohmy: )

Κανονικά επιστρέφω στη δουλειά μου στις 40 μέρες(έτσι έκανα και στην 1η κόρη μου, που τώρα τη βλέπω να μεγαλώνει, έγινε 13 μηνών και νιώθω ότι έχασα τόσες πολύτιμες στιγμές μαζί της).

Αυτό το γεγονός με έχει καταβάλλει συναισθηματικά :( :( :( ειδικά τον τελευταίο καιρό κλαίω συνέχεια:dry: , σκέφτομαι μέχρι και να μην ξαναπάω για δουλειά νιώθω πολύ μεγάλη πίεση:dry:

Anyway, ξέφυγα από το θέμα του θηλασμού.

Περιμένω τις απόψεις σας..

Αγλαϊα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το σύστημα εξώθησης θηλών. Διάβασα ότι καλό είναι να μην χρησιμοποιείται το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Γιατί?? Επειδή είναι το στήθος μας πιο ευαίσθητο εκείνη την περίοδο ή κάτι άλλο??

Ρωτάω γιατί αν τελικά καταλήξω σε αυτή τη λύση θα ήθελα να το δοκιμάσω από τώρα και να προετοιμάσω το στήθος μου(είμαι στον 8ο μήνα και τώρα ανακάλυψα αυτή τη λύση.

Εσύ τι προτείνεις για αποκλειστικό θηλασμό? Ένα καλό θήλαστρο (έχω στο μυαλό μου το swing της medela) ή το σύστημα εξώθησης θηλών?

(έχω εισέχουσες θηλές:blush:

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα αλλά νιώθω πολύ αγχωμένη και στενοχωρεμένη :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εσύ τι προτείνεις για αποκλειστικό θηλασμό? Ένα καλό θήλαστρο (έχω στο μυαλό μου το swing της medela) ή το σύστημα εξώθησης θηλών?

Δεν καταλαβαίνω αυτη την ερωτηση .... Το συστημα εξώθησης σημαινει οτι θα θηλάζεις το μωρό , θα το βαζεις στο στηθος . Το υπολοιπο μηνυμα σου ομως λεει κατι διαφορετικο :unsure:

Σε καμια περίπτωση δεν μπορει να σε βοηθήσει το swing ! Χρειαζεσαι νοσοκομειακό θήλαστρο με διπλή αντληση .

Μαρία Ιωάννα καλησπέρα.

Η αλήθεια είναι οτι δεν μπορω σκριβώς να σου απαντήσω σε αυτο που ρωτάς γιατί είμαι νέα μαμα (μόλις 30 ημερών), αλλά μπορώ ανεπιφύλακτα να σου προτείνω το θήλαστρο της MEDELA. Το έχω πάρει κι εγώ για να βγάζω το περριτό γάλα γιατί το μωρό μου πνίγεται.

Πάντως κι εγώ οταν γυρίσω στη δουλειά έχω σκοπό να βγάζω γάλα με το θήλαστρο ωστε να μην στερηθεί το μικρό το μητρικό γάλα.

Φιλιά και καλή τύχη

Lala το ξέρω ότι είναι δύο τελείως διαφορετικές λύσεις γι αυτό ρωτάω ποιά από τις δυο είναι για την περίπτωση μου. Θα ήθελα να επιτύχω αποκλειστικό θηλασμο. Με ποιά απότ τις δυο λύσεις θα ήταν πιο εφικτό???

ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ ΣΟΥ!!!

...ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΟΝΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΗ.

ΕΓΩ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΟΛΑ.ΠΡΩΤΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΥΝΗΤΟ ΘΥΛΑΣΤΡΟ ΤΗΣ NUK.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΤΗΣ NUK.ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΠΙΤΙ ΛΟΓΟ ΙΚΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΘΟΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΣΑ ΦΡΙΚΤΑ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ.

ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΣΕ ΣΚ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΩ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΘΗΛΑΣΤΡΑ MEDELA.

ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ.ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΑΣΑΖ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΓΙΡΕΙ ΤΗ ΘΗΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 168ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ.

Ευχαριστώ πολύ!

Με λίγα λόγια υπάρχει η δυνατότητα αποκλειστικού θηλασμού για τουλάχιστον 6 μήνες + με ένα καλό θήλαστρο ή τζάμπα ελπίζω??

ΜαριαΙωαννα με μπερδεψες γιατι δεν κατάλαβα αν το προβλημα μου ειναι οτι θα γυρίσεις στην δουλεια νωρίς ή γιατι εχεις εισεχουσες θηλές . :unsure:

Εγω θα σου προτινα να προσπαθήσεις χωρις θηλαστρο να θηλάσεις το μωράκι σου τουλάχιστον τις πρωτες 40 μερες . Ετσι θα εδραιωθεί η γαλουχία και δεν θα εχεις αυτο το δυσκολο διαστημα να κανεις και αποστειρωσεις κλπ.

Αν χρειαστει μετα να γυρισεις στην δουλειά σου , θα νοικιάσεις νοσοκομειακο θήλαστρο για να αντλεις ολα τα γευματα του μωρου σου . Το swing ειναι για περιστασιακή χρηση και το πολυ 1-2 αντλήσει την ημέρα . Δεν μπορει να σε καλύψει τετοιο θήλαστρο .

Για τις εισέχουσες θηλες δεν ξέρω πολλά . Οι περισσότερες κοπέλες προσπαθουν με θηλές σιλικόνης . Το συστημα εξώθησης δεν συστινεται μετατον 7ο μήνα γιατι υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει προωρο τοκετό . (αν διεγειρουμε τις θηλές συσπάται η μητρα μας )

:ohmy: Σοβαρά?? Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό για τις συσπάσεις που λες!!!

Δοκίμασα πέρυσι τις θηλές σιλικόνης αλλά τζίφος!

Ξεκολλούσανε από το στήθος, το μωρό να κλαίει και να φορτωνόμαστε γάλατα και οι δυο! Δράμα!:unsure:

Οπότε αν είναι να πάρω το σύστημα και να το χρησιμοποιήσω αφού γεννήσω για να προετοιμάσω τις θηλές μου και ας αφήσω το θήλαστρο για όταν θα λείπω(αν τελικά θα λείπω από το σπίτι γιατί τώρα τα έχω πάρει:angry: :angry: :angry: )

Όμως θα είναι αποτελεσματικό??? Θα καταφέρω να τραβήξω τις θηλές μου προς τα έξω ή τζάμπα ελπίζω και με αυτό???

Και αντε πάλι θα καταλήξω στο υποκατάστατο γάλακτος.:blush:

:(

Μην αγχωνεσαι απο τωρα !:) Απολαυσε την εγκυμοσύνη σου και οταν ερθει η ωρα αποφασίζεις . Νομιζω , η Αγλαια θα σε βοηθήσει καλύτερα , οτι μπορεις και χωρις ψευδοθηλές να θηλασεις το μωρό σου . Η σωστη σταση ειναι το παν . Εξάλου το μωρο δεν πιανει την θηλή αλλα την θηλαία αλω .

Αγορασε μονο το συστημα εξώθησης των θηλών να το χρησιμοποιεις πριν θηλάσεις . Για τα θηλαστρα κλπ το βλεπουμε το θεμα οταν χρειαστει :)

εγω οπως εχω ξαναπει μια χαρα εχω βολευτει με τις θηλες σιλικόνης απλα τις κραταω λιγο. Εχω συνηθίσει πλεον. Εγώ δεν πηρα νοσοκομειακο θηλαστρο γιατι μενω μακρια κ δεν μπορουσα να νοικιασω. Πηρα το avent της philips το οποιο το εχω ακομα και ειμαι πολυ ευχαριστημένη. Το εχω χρησιμοποιησει απ την αρχη μεχρι τωρα κ δεν μου τραυματισε ποτε τις θηλες παρολο που εχω πολυ μικρες και εισεχουσες. Ευχομαι να σου πανε ολα καλα και να θηλασεις το μωρακι σου

Κάρμεν έγραψε:

Εγώ δεν πηρα νοσοκομειακο θηλαστρο γιατι μενω μακρια κ δεν μπορουσα να νοικιασω.

Οπουδήποτε και να βρίσκεσαι εντός ελλάδος, η εταιρεία το στέλνει με κούριερ. Δ εν νομίζω ότι χρειαζόσουν ένα νοσοκομειακό.;)

Με το καλό να γεννησεις το μωράκι σου και απόλαυσε αυτό το τελευταίο διάστημα της εγκυμοσύνης σου! Όταν γέννησα είχα κι εγώ πρόβλημα με το θηλασμό γιατί οι θηλές μου ήταν προς τα μέσα.Χρησιμοποίησα θηλές σιλικόνης της Chicco τις οποίες κράταγα με τα δάκτυλα μου όταν θήλαζα και το μωρό έπινε γάλα πολύ άνετα.Μετά τον 4ο μήνα δεν τις χρειάστηκα άλλο. Χρησιμοποίησα και το ηλεκτρικό θήλαστρο της Avent Philips.Τις πρώτες 1-2 μέρες έβγαινε λίγο γάλα αλλά όπως θα ξέρεις με τον καιρό και όσο βάζεις το μωρό στο στήθος αυτό γίνεται όλο και περισσότερο. Χρειάστηκε να του δίνω και συμπλήρωμα κάποιες φορές χωρίς αυτό να μου μειώσει τελείως το γάλα ,αφού τον θηλαζω μέχρι και τώρα που έκλεισε 10 μηνών!

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και μην αγχώνεσαι για πράγματα που ίσως σου συμβούν.Απόλαυσε το τώρα και αντιμετώπισε ό,τι σου συμβεί αν και όποτε συμβεί!!!

MariaIoanna έγραψε:

Θέλω να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση με ένα καλό θήλαστρο να έχω αποκλειστικό θηλασμό για το μωρό μου??

Μπορείς αλλά μόνο με νοσοκομειακό θήλαστρο. Το πρόβλημα είναι ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα και ψυχοφθόρα. Είναι δύσκολο όταν μεγαλώνεις ένα μωρό (πόσο μάλλον όταν έχεις δύο) να βρίσκεις χρόνο να κάνεις 8-10 αντλήσεις, να πλένεις όλα αυτά τα συμπράγκαλα, να αποστειρώνεις, να αποθηκεύεις στο ψυγείο το γάλα. Συνήθως χρειάζεσαι πολύ περισσότερα μπουκάλια, τα οποία χρειάζονται πλύσιμο...

Δεν είναι ανέφικτο, αλλά είναι πιο δύσκολο από το να θηλάζεις. Το έχω κάνει εν μέρη, για 3 περίπου μήνες αντλούσα το μισό γάλα από αυτό που είχε ανάγκη το παιδί μου, γιατί δεν μπορούσε να θηλάσει καλά. Άντλησα 60 λίτρα γάλα μέχρι να μάθει να θηλάζει καλά. Συνέχισα να αντλώ αλλά πολύ λιγότερο, μόνο για τις ώρες που έλειπα στη δουλειά. Ήταν πολύ πιο εύκολο και ξεκούραστο. Άντλησα άλλα 30 λίτρα σε διάστημα περίπου 7 μηνών.

Εδώ θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες από και για μητέρες που για διάφορους λόγους αντλούν αποκλειστικά και δεν θηλάζουν.

http://www.pumpingmoms.org/

Αγλαϊα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το σύστημα εξώθησης θηλών. Διάβασα ότι καλό είναι να μην χρησιμοποιείται το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Γιατί?? Επειδή είναι το στήθος μας πιο ευαίσθητο εκείνη την περίοδο ή κάτι άλλο??

Γιατί μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις στη μήτρα, όπως σου έγραψαν και τα κορίτσια. Όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό:

SoftShells_Inv-02.jpg

SoftShells for Inverted Nipples

Model: 80220

Features and Benefits

Soft, flexible silicone for maximum comfort

For treating sore nipples (large opening) or flat or inverted nipples (small opening)

Vented fronts provide air flow

Highly absorbent, washable foam inserts

Sterile - 80220S: For immediate use in hospital

Πρόσεξε, πολλοί το μπερδεύουν με αυτό:

SoftShells_sore-02.jpg

SoftShells for Sore Nipples

Model: 80210

που έχει μεγαλύτερο άνοιγμα και είναι για πληγωμένες θηλές. Σου γράφω και τον κωδικό για να μην μπερδευτείς.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα. Αν θέλεις αποκλειστικό θηλασμό, όπως γράφεις παραπάνω, η τακτική που θα ακολουθήσεις είναι:

α)παίρνεις τα βιβλία της Πατσούρου:

http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=4664483

https://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=4664488

β) παίρνεις τα soft shells for inverted nipples (για εισέχουσες θηλές) και προετοιμάζεις το στήθος

γ) επειδή θα γυρίσεις σύντομα στη δουλειά καλό είναι να νοικιάσεις νωρίς το νοσοκομειακό θήλαστρο. Λόγω της προηγούμενης αρνητικής σου εμπειρίας, για να μην έχεις άγχος για το τι θα κάνεις, θα σου συνιστούσα να το έχεις από την αρχή, ώστε αν δεν πάει καλά ο θηλασμός να έχεις άμεσα διαθέσιμο ένα θήλαστρο να σε ανακουφίσει και να μην παιδεύεσαι με υπερφόρτωση κλπ ταλαιπωρίες.

δ) αφού θα έχεις όλες τις λύσεις διαθέσιμες, ξεκινάς με θηλασμό και βλέπεις πώς τα πας

ε) θα σου συνιστούσα θερμά αν μπορείς να πας στις συναντήσεις του συνδέσμου θηλασμού ελλάδος, οι μητέρες που είναι υπεύθυνες των ομάδων θα σε βοηθήσουν πολύ! (γράψε μου πού μένεις να σου πω αν υπάρχουν ομάδες υποστήριξης)

στ) αν μένεις σε μέρος που υπάρχει πιστοποιημένος/η σύμβουλος γαλουχίας να ζητήσεις βοήθεια από τις πρώτες μέρες για να σε βοηθήσει να τοποθετήσεις σωστά το μωρό στο στήθος και να καταφέρεις να θηλάσει

Ό,τι προκύψει το συζητάμε!;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...