Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

@Narcissaεννοείται πως τα μωρά θέλουν άμεση επικοινωνία μαζί μας. Βασικά άλλο έχω ανάγκη την αγκαλιά γτ είμαι κουρασμένο, νυστάζω κτλ κ άλλο γτ βαριέμαι κ θέλω όλη μέρα να με πηγαίνεις πάνω κάτω. Η μεγάλη μ με τ π θα ρθει από τ παιδικό θέλει αγκαλιά. Μπορεί να την έχω κ μισή ώρα αγκαλιά κ να της τραγουδάω κ να την χαϊδεύω. Μέσα στην υπόλοιπη μέρα Δ θέλει καθόλου. Αλλά εκείνη την ώρα π θα ρθει κουρασμένη θέλει μαμά για να χαλαρώσει. Εννοείται πως εκεί Δ θα της αρνηθώ αγκαλιά.

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 14 λεπτά, ο/η Narcissa είπε:

Btw κορίτσια εμείς τα κόψαμε τα κουνήματα. Εκεί όντως δεν ήθελα να κακομάθει ? 

Καλά πως το καταφέρατε???Εμείς και έξω να είμαστε (βολτα με το καροτσι)αν θέλει να κοιμηθεί αγκαλιά πρέπει να την πάρω!

@Diwni θα δω πως θα πάει και θα το ψάξω αλλά έχω στεναχωρηθεί η αλήθεια είναι....

Δημοσίευση

@stasa199 καλημέρα! Κι εγώ αγκαλιά τον παίρνω αν θέλει να κοιμηθεί έξω, αλλά κάθομαι ακίνητη ? κάθομαι, τον ακουμπάω στον ώμο μου, τον χαϊδεύω και του τραγουδάω. Και στο σπίτι έτσι τον κοιμίζω αν έχει ανησυχία. Από τότε που άρχισε να κοιμάται τη νύχτα χωρίς πολλά πολλά, είπα να το εκμεταλλευτώ και να κόψουμε τελείως το κούνημα για ύπνο. Το είπα και στην οικογένεια (βέβαια η πεθερά μου έκανε κανα μήνα να το ακολουθήσει - με το που τον έπαιρνε αγκαλιά άρχιζε αυτόματα το κούνημα λες και είχε φωτοκύτταρο) και σιγά σιγά το κόψαμε! 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!!!!

Καλέ, πόσα γράψατε;;;;; Δε σας προλαβαίνω! 

Αρχικά σας ευχαριστώ όλες για την άμεση ανταπόκριση σας και τις απαντήσεις σας. Ήδη με βοηθήσατε πολύ να ξαναβρώ την εσωτερική μου ισορροπία για το πώς θέλω να  μεγαλώσω τη μικρή μου. Λοιπόν, εμένα δε μου ταιριάζει ούτε στο ελάχιστο να αφήσω το μωρό να κλαίει και να μη δίνω σημασία. Όμως όπως λέει και η @Diwni, όταν θέλω να πάω τουαλέτα κλπ ή θα την αφήσω λίγο στην κούνια της να χαζεύει τα ζωάκια πάνω από το κεφάλι της ή αν είναι ανήσυχη θα την πάρω μαζί μου στο μπάνιο στο καθισματακι της να με κοιτάει και να της μιλάω. Η δικιά μου αν ξεκινήσει να κλαίει, σπάνια ηρεμεί μόνη της χωρίς να τη σηκώσω. Μπορεί να μας ακούσει όλο το τετράγωνο δλδ. Και όταν κάνω δουλειές στο σπίτι, την παίρνω μαζί μου από δωμάτιο σε δωμάτιο. 

Τώρα όσον αφορά τους θηλασμούς, βρε κορίτσια, το θεωρώ πολύ δύσκολο να της κόψω γεύματα αφού τα επιθυμεί. Χθες τη νύχτα σηκωθήκαμε στις 02:30, στις 05:30 και στις 07:20. Έφαγε κανονικότατα (με κλειστά ματάκια βέβαια) και τις 3 φορές. Σύμφωνα με αυτά που μου είπε αυτή η σύμβουλος, τη μέρα θα πρέπει να της δώσω αλλά 2 γεύματα στο σύνολο, κάτι αδιανόητο!! Νομίζω @Narcissa ότι θα πρέπει να επιμείνω να βρει λίγο χρόνο η σύμβουλος θηλασμού που με είχε βοηθήσει πολύ στις πληγωμένες θηλές (αυτή που σου είχα προτείνει) γιατί ήταν φοβερή, αλλά με πολύ περιορισμένο χρόνο. Κι εμένα από εβδομάδα σε εβδομάδα με πήγαινε και γι' αυτό πήγα σε άλλη τελικά. @Diwni χαρά στο κουράγιο σου που η μεγάλη σου ξυπνούσε τόσες φορές μέσα στη νύχτα είτε για γάλα είτε για αγκαλιά. Μακάρι να ηρέμησε τώρα και να κοιμάται σερί γιατί έχεις και το μικρό το νινακι τώρα. 

@MissMary όπως βλέπεις κορίτσι μου, οι απόψεις για το πόσους θηλασμούς πρέπει να κάνουμε δεν είναι ίδιες. Εσύ ακόμα έχεις πολύ μικρό μωράκι, οπότε δίνε του γάλα κατά απαίτηση. Σου λέω, εγώ κάνω κατά μέσο όρο 8 θηλασμούς το 24 ωρο και ακόμα δεν έχω καταλήξει αν όντως υπάρχει λόγος να τους μειώσω εγώ αν το μωρό μου πεινάει. Αν δε θέλει, οκ. 

@stasa199 χθες ο γιατρός μου είπε ότι η βλέννα στα κακά της είναι από τα μυξακια που καταπίνει όταν της βάζω ορό στη μυτούλα. Να μην ανησυχώ καθόλου. Μήπως είναι και της δικιάς σου από αυτό;;; 

@Narcissa φλερτάρω πολύ με την ιδέα να πάμε να επισκεφθούμε τον ομοιοπαθητικό παιδίατρο. Αν αποφασίσετε να πάτε πρώτοι, πες μου πως θα σου φανεί. 

Δημοσίευση

@Angelmammy Εγώ να σ πω την θηλάζω οπότε θέλει. Δ έχω μετρήσει καμία φορά πόσους θηλασμούς κάνει μέσα στη μέρα. Συνήθως τρώει ανα 2 με 2.5 ώρες. Θεωρώ πως αν Δ μπουν οι στέρεες, να τρώει κανονικά δηλαδή Όχι μια δυο κουταλιές, Δ μπορείς να ορίσεις τα γεύματα. 

Δημοσίευση

@Diwni κι εμείς τα φυσιολογικά μας ,δλδ όταν δεν κάνει μαραθώνιους θηλασμούς ή αποχή, τρώμε ανά 2 με 3 ώρες. 

Να ρωτήσω βρε κορίτσια, εμένα η μικρή μου (όπως έγραψα και στα μωράκια Μαίου) δε δείχνει κανένα ενδιαφέρον ακόμα για το τι τρώμε εμείς. Για να μπει στερεές δεν πρέπει να δείχνει;;; Μήπως καθυστερήσουμε εμείς;;;

Δημοσίευση

@Angelmammy εγώ δε της βάζω όρο οπότε μπορεί να είναι μυξουλες.. Επίσης εχθές έφαγα αρκετά φρούτα και το θυμήθηκα όταν μου το είπε η @Sofi90.. Δεν ξέρω τι την ενοχλεί αλλά θα το βρω!που θα πάει!Και εμένα τρώει 7 με 9 φορές τη μέρα αλλά ανα μια μισή έως 2 ώρες παρά πάνω δεν κάνει!τα κάνει τη νύχτα όποτε δε με πειράζει!

Δημοσίευση

@Angelmammy δε νομίζω να πάμε τελικά γιατί ακόμα και όσοι τον κάνουνε θεό, λένε ότι δε σηκώνει τηλέφωνα. Δεν ξέρω όμως, δεν το έχω αποκλείσει κιολας. Παντως μην ανησυχείς που η μπουμπου δε δείχνει ενδιαφέρον για φαγητά. Αν είναι να ξεκινήσετε στους 6 κλεισμένους, έχετε καιρό ακόμα! Παντως το να μειώσεις θηλασμους με το ζόρι σε 4 μηνών βρέφος, δε μου κάθεται καθόλου καλά. Νομίζω το καλύτερο που έχεις να κανείς είναι να ακολουθήσεις το μωράκι σου! 

Δημοσίευση

@Angelmammyνα μειώσεις θηλασμους εσύ μου φαίνεται αδιανόητη οδηγία από σύμβουλο θηλασμού! Με βάση τα όσα έχω διαβάσει δηλαδή που μπορώ να πω πως πλέον είναι αρκετά.... Από πού τη βρήκες; Εγω δεν θα μείωνα γεύματα σε καμία περίπτωση σε αυτή την ηλικία. Αργότερα όταν θα έτρωγε και ήθελα να αποθηλασω ναι εκεί θα μείωνα. Αλλά μόνο σε αυτή τη περίπτωση!

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η AlKate είπε:

@Angelmammyνα μειώσεις θηλασμους εσύ μου φαίνεται αδιανόητη οδηγία από σύμβουλο θηλασμού! Με βάση τα όσα έχω διαβάσει δηλαδή που μπορώ να πω πως πλέον είναι αρκετά.... Από πού τη βρήκες; Εγω δεν θα μείωνα γεύματα σε καμία περίπτωση σε αυτή την ηλικία. Αργότερα όταν θα έτρωγε και ήθελα να αποθηλασω ναι εκεί θα μείωνα. Αλλά μόνο σε αυτή τη περίπτωση!

Συμφωνώ απόλυτα!! Δε μειώνω κανένα θηλασμό. Και μετά σου λένε σύμβουλοι θηλασμού.... Από το μαιευτήριο που γέννησα τη βρήκα. Μου τη σύστησε η μαία που ήταν μαζί μου στον τοκετό. Η μικρή μου συνεχίζει να κάνει 8 θηλασμούς κατά μέσο όρο. Μια χαρά! Σιγά μη της στερήσω εγώ φαγακι. 

Δημοσίευση

@Narcissaμπράβο σας!!!!Εμείς είμαστε 5.700 περίπου....μήπως να της δώσω κρασάκι??????

Βρε κορίτσια έχει εδώ και λίγες μέρες που την ενοχλούν τα ούλα θέλει λίγο περισσότερο στήθος  και με πονάει...Επίσης με πονάει και μετά σαν να έχουν ερεθιστει αλλά περισσότερο όταν θηλάζει η πιπιλαει..Αφού την σταματάω αν δεν τρώει και πιπιλαει επειδή δεν μπορώ...

Δημοσίευση

@stasa199 μάλλον πονάει και θέλει να δαγκώσει για να ανακουφιστεί λίγο. Υπομονή!! Όταν σε πονάει να τη βγάζεις από το στήθος. Εμένα ελάχιστες φορές με δαγκώνει αλλά όταν το κάνει... πόνος!! Της δίνω μασητικά και από χθες δείχνει ενδιαφέρον περισσότερο, τα πιάνει με τα χεράκια της και προσπαθεί να τα βάλει στο στόμα έτσι αγαρμπα και είναι τόσο χαριτωμένη!!! Της αρέσει όμως πολύ να δαγκώνει το δάχτυλο μου. 

Δημοσίευση

@Angelmammyβάζει τα πάντα στο στόμα και τα τρώει!και Τα δάχτυλα μ και το σαγόνι μου προσπαθεί να δαγκώσει!Επίσης έχει κάνει 2 πιπίλες στο χέρι της...μια στον καρπό απο την επάνω μεριά και μια στο βραχίονα!

Δημοσίευση

@stasa199 άμα σου πω ότι μόλις διάβασα αυτό που έγραψες, θυμήθηκα ότι κι εμένα ο παππούς μου από τα 6-7 μου έβαζε μαζί με το φαγητό να πίνω κόκα κολα με λίγο κρασί; Και όταν έπινε τσίπουρο πάντα με φώναζε να το μυρίσω ?? Αν έχουν το θεό τους δηλαδή, ποιος ξέρει τι τους έλεγε το κεφάλι τους;! Εμένα όπως σας έχω ξαναπεί, έχει μερικές μέρες που ο μπεμπουλίνος όταν θηλάζει, νιώθω σα να μου μασουλάει τη θηλή. Δεν πονάω εκείνη την ώρα, αλλά μετά. Ξεκίνησα να βάζω purelan και είναι πολύ καλύτερα τώρα!

 

Δημοσίευση

@Narcissaχαχαχαχα  έλα μου ντε!Δεν φοβόντουσαν μωρέ είχαν άγνοια!Εγώ δεν έχω βάλει κάτι ακόμα αλλά αν συνεχίσει έτσι θα βάλω σίγουρα!Επίσης έχω αρχίσει και ανησυχώ για απ πως  θα είναι με τα δόντια!

Δημοσίευση

@stasa199 ναι κι εγώ το σκέφτομαι. Μου το έλεγε ο άντρας μου και γέλαγε και έλεγα αποκλείεται να δαγκώνουν αλλά τώρα που τον βλέπω να ζορίζεται και να δαγκώνει τα πάντα, έχω αρχίσει να ανησυχώ ?

Δημοσίευση

Καλησπέρα!Εγώ μια απορία....το θήλαστρο θα το αποστειρωνω??και μετά αν δεν το χρησιμοποιήσω άμεσα τι το κάνω???αν το αφήσω έτσι είναι έτοιμο για την επόμενη φορά που θα το χρειαστώ?το αποστείρωσα και το άφησα να στεγνώσει...έχει νόημα πλέον η αποστείρωση εφόσον τρώει τα πάντα η μικρή???

Δημοσίευση

@stasa199 εγώ το αποστειρώνω μια φορά τη μέρα, το αφήνω να στεγνώσει και το βάζω ψυγείο. Μεταξύ των αντλησεων το πλένω καλά με καυτό νερό και βρεφικό απορρυπαντικό. Το σκεφτομουν όμως σήμερα αυτό που λες. Σιδέρωνα 2 πλυντήρια του μπεμπουλιν και έλεγα τι κάθομαι συνεχως και σιδερώνω και αποστειρώνω και μετα τον αφήνω και μασουλάει τα ρούχα μου π.χ.; Νομίζω καλού κακού θα συνεχίσω ένα μήνα ακόμα, μέχρι να πάει 6 δηλαδή. 

Εμεις κορίτσια σήμερα το πρωί είχαμε πολύ κλάμα. Χέρια στο στόμα και κλάμα απαρηγόρητο για καμιά ώρα... Έχουν φουσκώσει πολύ τα ουλάκια του και είναι άσπρα. Δεν έχω συνηθίσει καθόλου να κλαίει και αγχώθηκα. Πήγα να του δώσω ντεπόν, αλλά μόλις τον άφησα στην κούνια του κοιμήθηκε το πουλάκι μου και όταν ξυπνησε ήταν πολύ καλύτερα ευτυχώς! 

Δημοσίευση

@stasa199το θήλαστρο τ αποστειρωνεις μια φορά ρη μέρα κ το πλένεις με ζεστό νερό όσες φορές τ χρησιμοποιείς. Το δικό μ δηλαδή αυτό έλεγε στις οδηγίες. Βασικά αυτά όλα τα αποστειρωνουμε Όχι για τα μικρόβια Αλλά για τα κατάλοιπα από τ γάλα καθώς είναι ιδιαίτερα ευπαθή υλικό κ μπορεί να αναπτύξει διάφορους μικροοργανισμούς.

Δημοσίευση

@Narcissa εμένα έτσι ήταν ένα βράδυ ξυπνάγε κάθε λίγο και λιγάκι μέχρι που της έδωσα Ντεπόν!στην αρχή το έφτυσε μετά μόλις είδε ότι είναι ωραίο άνοιγε το στόμα και έψαχνε κι άλλο!???

Εγώ δε βγάζω κάθε μέρα γάλα...οπότε χρειαστεί βγάζω...αν πονέσω δλδ μετά από πολλές ώρες η αν γίνετε συντριβανακι..άρα κάθε βράδυ θα το αποστειρωνω να το έχω έτοιμο για την επόμενη μέρα αν χρειαστεί...Επίσης αργούν να φύγουν οι υδρατμοί από μέσα....πιπίλα δεν παίρνει Ούτε μπιμπερό...μόνο το θήλαστρο αποστειρωνω(και κανα δύο πιπίλες καμια φόρα  να έχει να παίζει όχι ότι θα της κρατήσει αλλά της μασάει για τα ούλα!)αλήθεια αυτό με το σιδέρωμα μέχρι ποτέ είναι??Με ρώταγε ο άντρας μου εχθές και του είπα δε ξέρω!

 

Δημοσίευση
στις On 22/9/2019 at 11:42 ΜΜ, ο/η stasa199 είπε:

@Narcissa εμένα έτσι ήταν ένα βράδυ ξυπνάγε κάθε λίγο και λιγάκι μέχρι που της έδωσα Ντεπόν!στην αρχή το έφτυσε μετά μόλις είδε ότι είναι ωραίο άνοιγε το στόμα και έψαχνε κι άλλο!???

Εγώ δε βγάζω κάθε μέρα γάλα...οπότε χρειαστεί βγάζω...αν πονέσω δλδ μετά από πολλές ώρες η αν γίνετε συντριβανακι..άρα κάθε βράδυ θα το αποστειρωνω να το έχω έτοιμο για την επόμενη μέρα αν χρειαστεί...Επίσης αργούν να φύγουν οι υδρατμοί από μέσα....πιπίλα δεν παίρνει Ούτε μπιμπερό...μόνο το θήλαστρο αποστειρωνω(και κανα δύο πιπίλες καμια φόρα  να έχει να παίζει όχι ότι θα της κρατήσει αλλά της μασάει για τα ούλα!)αλήθεια αυτό με το σιδέρωμα μέχρι ποτέ είναι??Με ρώταγε ο άντρας μου εχθές και του είπα δε ξέρω!

 

Εννοείς των ρούχων; Δεν ξέρω... Αλλά ίσως μέχρι το χρόνο.... 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Φρικτές μέρες η πιο μαγική περίοδος του χρόνου έγινε η πιο λυπηρή! Σκεφτόμασταν πως θα το ανακοινώσουμε στα οικογενειακά τραπέζια και πήραμε εναν αδειο σάκο! Δεν το αντέχω, αληθεια!!! Ρωτησα και την γυναικολόγο μου και τον εξωσωματικό και μου ειπαν σταματάμε την προγεστερόνη και αναμένουμε περίοδο, λιγο πιο βαριά..ρώτησα για αποξεση και μου είπανε οχι ειναι νωρις!! Ναι κοριτσι μου πηγαμε 5+3 και είδαμε σάκο και μεσα ενα σπορακι και μετα πηγαμε χθες 6+9 και ο σακος μεγάλωσε και ήταν αδειος σοοκ για όλους μας!! Δεν ήξερε τι να μου πει η γιατρος, με τον εξωσωματικο έχουμε ραντεβου με την νεα χρονια ! Δεν ξερω τα έχουμε ψάξει ολα αιματολογικα και ανοσολογικα τα ειχαμε καλύψει ολα με αντιπικτικές με κορτιζονη.. δεν ξερω τι αλλο πρέπει να κανουμε αλήθεια! Διαβασα μεχρι  οτι και τα αποτελέσματα του προεμφυτευτικου μπορει να ειναι λανθασμένα,ή να ειχε μωσαικισμο το έμβρυο ή μεταλαξεις που δεν φαίνονται στο προεμφυτευτικο δεν ξερω τι να πω.. τα εχω χαμένα...
    • 3 στα 3 κοριτσια μου. Παμε ολες μαζι το νεο ετος. Εγω εχω να πω ευτυχώς που δεν το είδα κι έμεινα με την απορία. Βασικα για 7η εβδομάδα έπρεπε να δωσει έστω φαρμακα να βοηθήσει τη μητρα να καθαρίσει. Μην την αφήσουν ετσι με πιθανά υπολείμματα. Εγω αυτο σκεφτομαι. Ρωτα αν θες μια τη γιατρο σου.
    • Νοεμβριος και Δεκεμβριος τα κοριτσια  αποτυχαμε παταγωδως με τις εγκυμοσυνες μας...  Αμην μακαρι το 2026 να ειναι πολυ πιο τυχερο και το ονειρο μας να ερθει για να μεινει... Υπομονη, κουραγιο και δυναμη κοριτσια κοριτσια!!! Πρεπει να το πιστεψουμε οσο δυσκολο κ αν μοιαζει..🙏🙏🙏
    • @flowerv Δεν το πιστευω ρε κοριτσι μου...Και εσυ με το ελεγμενο εμβρυο;;; Τι κατραπακια ηταν αυτη 3 στα 3 φαγαμε τα μουτρα μας... και αντε εμεις πιθανολογουμε μη υγιη εμβρυα ( αναμενω καρυοτυπο) αλλα εσυ γιατι;; Δεν γινεται να μην εχουν απαντηση κατι εγινε κατι εφταιξε κ εδω θελει ψαξιμο.. αν κ λες κ σε αιματολογο πηγες κ ειχαν κ διαφορετικες γνωμες με τον γυναικολογο κ εσυ στην μεση;; εμενα ο γιατρος μου μου ειπε αν ειναι υγιες το εμβρυο θελει πολυ ψαξιμο μετα σε εσενα. Γνωριζω κοπελα που εχανε εμβρυα γιατι το ανοσοποιητικο της τα επιτιθοταν. Μετα επινε χαπια να κραταει χαμηλα το ανοσοποιητικο της. Θελω να πω πως ειναι πολλα που μπορει να φταιξουν κ θελουν ψαξιμο.  Άλλα δεν καταλαβα στον πρωτο υπερηχο ειδατε σπορακι κ στον 2ο κενο;; πως γινεται αυτο; εμεις τελος 8ης το βλεπαμε ειχε μεγαλωσει κιολας σαν φασολακι αλλα δεν ειχε καρδιακη λειτουργεια. Ειναι μεγαλος ο πονος η απογοητευση τα ονειρα που κοπηκαν ξαφνικα σε νιωθω απολυτα κ καταβαινω τα γιατι σου που θελουν απαντηση εφοσον βαλατε γερο εμβρυο.. Χρονο θελει οτι κ να σου πουμε.. Ολοι νομιζουν πως ειμαι καλα πως το ξεπερασα αλλα δεν ξεχνιεται ετσι ευκολα δεν εχει υπαρξει ακομη μερα που δεν θα κλαψω στην σκεψη αυτη. Παρε το χρονο σου κ ζητα απαντησεις κ ψαξιμο.  Επισης προσεξε μιας κ σε αφησε με φυσικη αποβολη θα πρεπει να καθαρισεις καλα. Περιεργο 7η εβδαδα που δεν σου ειπε για αποξεση. Βεβαια κ εμενα μου ειπε μπορουμε να το αφησουμε να φυγει μονο αλλα θελαμε καρυοτυπο εσυ δεν εχεις να ελεγξεις κατι απλως να καθαρισει η μητρα αυτο χρειαζεται.
    • Ααα εσύ τελείως ανάποδα από εμένα εγώ και στα δύο κορίτσια χάλια με εμετούς μου μύριζαν πολυ τα φαγητά ειδικά στην μεγάλη το πρώτο τρίμηνο κρέας δεν μπόρεσα να φάω  τώρα λίγες καούρες είχα άντε να έκανα 2-3 φορές εμετό που είχα χάλια στομάχι   αλλά μετά που μπήκα στο δεύτερο τρίμηνο  πέρασαν και οι καούρες.. αλλά θέλω να σιγουρέψω και το φύλο δεν ξέρω αν είναι αγόρι ακόμα.. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...