Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπερα!ειμαι στην αρχη της εγκυμοσυνης 4 εβδομαδων και αναρωτιεμαι για την διατροφη που θα επρεπε να ακολουθησω.ειμαι χορτοφαγος εδω και ενα χρονο και στην καθημερινοτητα μου ετρωγα πολλα superfoods και βοτανα.στο κρεας καιστα γαλακτοκομικα δν θα ηθελα να επιστρεψω ομως δν ξερω ποιες τροφες θα με βοηθουσαν και αν τα superfoods και βοτανα ειναι σωστα να καταναλωνονται σε περιοδο εγκυμοσυνης?ειναι καποια κοπελα που ανηκει στην ιδια ομαδα διατροφης με μενα?

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η vasiliki30 είπε:

Καλησπερα!ειμαι στην αρχη της εγκυμοσυνης 4 εβδομαδων και αναρωτιεμαι για την διατροφη που θα επρεπε να ακολουθησω.ειμαι χορτοφαγος εδω και ενα χρονο και στην καθημερινοτητα μου ετρωγα πολλα superfoods και βοτανα.στο κρεας καιστα γαλακτοκομικα δν θα ηθελα να επιστρεψω ομως δν ξερω ποιες τροφες θα με βοηθουσαν και αν τα superfoods και βοτανα ειναι σωστα να καταναλωνονται σε περιοδο εγκυμοσυνης?ειναι καποια κοπελα που ανηκει στην ιδια ομαδα διατροφης με μενα?

Νομίζω ότι καμία κοπέλα δεν θα είναι αρμόδια να σου απαντήσει έστω Κ από εμπειρία. Καλύτερα να επισκεφτείς έναν διατροφολόγο για να σε συμβουλέψει τι είναι το καλύτερο για εσενα και για το μωρό σου ! 

Δημοσίευση
στις On 4/5/2019 at 5:08 ΜΜ, ο/η vasiliki30 είπε:

Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σου. 

Χθες γέννησα μια κούκλα 3430 γρ. με αποκλειστικά χορτοφαγική διατροφή. Όχι vegan διατροφή. Καθόλου κρέας, ψάρι και μόνο τυρί από γαλακτοκομικά. Εγώ είμαι χρόνια χορτοφάγος και αφού οι εξετάσεις μου ήταν τέλειες και είχα κάνει μια σοβαρή συζήτηση με την τότε γιατρό μου, αποφάσισα να παραμείνω σε αυτήν τη διατροφή. Άλλωστε για εμένα είναι η μόνη διατροφή πλέον. 

Πολλά φρούτα, λαχανικά (πολύ καλά πλυμένα σε ξύδι και νερό), όσπρια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, μακριά τροφές που έχουν σίδηρο από γαλακτοκομικά, συνδυασμός τροφών που περιέχουν σίδηρο με βιταμίνη c όπως πχ σπανακόρυζο με λεμόνι, φακές με πιπεριές κλπ. Δημητριακά ολικής αλέσεως, μέλι, βρώμη και γενικά ο, τι σου αρέσει. 

Θα σου πρότεινα όπως είπαν και τα κορίτσια να κάνεις μια συζήτηση με το γιατρό σου ή και με έναν καλό διατροφολόγο γιατί παίζει σημαντικό ρόλο ο οργανισμός της κάθε εγκυμονούσας. Ε;; Είπαμε να είμαστε υγιείς εμείς και τα μωράκια μας. 

Δημοσίευση

Επίσης βότανα καλό είναι να μην πίνεις πολλά γιατί κάποια δημιουργουν ποικίλα προβλήματα στο μωράκι και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Θέλει συζήτησή με το γιατρό σου καθαρά γι'αυτό και καμιά δεν είναι κι να σου δώσει συμβουλές τι να πιεις και τι όχι. Τα super foods σε τι μορφή τα έπαιρνες;;; Σε χάπια ή τα έτρωγες κανονικά;;; 

Δημοσίευση
στις πριν 49 λεπτά, ο/η Angelmammy είπε:

Επίσης βότανα καλό είναι να μην πίνεις πολλά γιατί κάποια δημιουργουν ποικίλα προβλήματα στο μωράκι και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Θέλει συζήτησή με το γιατρό σου καθαρά γι'αυτό και καμιά δεν είναι κι να σου δώσει συμβουλές τι να πιεις και τι όχι. Τα super foods σε τι μορφή τα έπαιρνες;;; Σε χάπια ή τα έτρωγες κανονικά;;; 

Καλησπερα!να σου ζησει η ζουζουνα σου!καλοτυχη και ευτηχισμενη να ειναι!σε σκονη ειναι φτιαχνω smoothies με φρουτα,ροφημα αμυγδαλου και superfoods τυπου σπιρουλινα,χλωρελλα,ιποφαες,γκοτζι μπερι.εχω διατροφολογο χορτοφαγιας και θελω να παρω την αποψη του.ειμαι της αποψης οτι τα γαλακτοκομικα και το κρεας μονο κακο μπορει να προκαλεσουν.στο μονο που υπαρχει στο μυαλο μου μηπως ξεκινθσω να τρωω ειναι μικρα ψαρια ψητα για ω3.απλα ηθελα να πςρω μια αποψη απο ανθρωπους που το εχουν βιωσει

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...