Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωρό 4 μηνών το ξυπνάω για να φάει

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!!! Να σας ρωτήσω... Η μπέμπα μου έχει κλείσει τους 4 μήνες και η παιδίατρος μου έχει πει να την ξυπνάω για να φάει... Γενικά από νεογέννητο ΠΟΤΈ δεν έκλαιγε για να φάει!!! Απλά κουνιόταν νευρικά κ έτσι ξυπνούσα κ την τάιζα... Μετά τον δεύτερο μήνα την πήγαμε στο δωμάτιο της κ έτρωγε τελευταίο γεύμα στις 11 μισή κ ξυπνούσε 6.3 με 7 κ μέσα στην ημέρα ήρεμη κ απλά όταν έβλεπα ότι περνούσε το 4 ωρο την τάιζα... Είχαμε πρόγραμμα σταθερό αλλά χωρίς να ζητάει μόνη της να φάει βέβαια το άρπαζε το μπουκάλι κ το έπινε όλο!! Κάποια στιγμή άρχισε να κοιμάται όλο κ περισσότερο μέχρι πο το έκανε 8 το πρωί οπότε ανησύχησα γιατί δεν μου έβγαιναν πέντε γεύματα αλλά τέσσερα... Ρώτησα την παιδίατρο κ μου είπε όχι να την ξυπνάς 6 αφού τρώει 11 Κάι να κάνει πέντε γεύματα την ημέρα... Δεν ξέρω είναι σωστό που κλείσαμε του 4 και ακόμα την ξυπνάω;;; να σημειώσω ότι το βάρος μας μια χαρά μέσα στον μέσο όρο είναι 6130 και πίνει από 210 μέχρι 240 και το μόνο μας θέμα είναι η παλινδρομηση που σε γενικές γραμμές όμως την περνάμε καλά σχετικά... 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εσένα σου φαίνεται λογικό να την ξυπνάς για να φάει; Εμένα ποτέ ο μικρός μου δεν ξύπνησε βράδυ για να φάει και ποτέ δεν τον ξύπνησα για να τον ταίσω!

στις πριν 47 λεπτά, ο/η elena90 είπε:

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!!! Να σας ρωτήσω... Η μπέμπα μου έχει κλείσει τους 4 μήνες και η παιδίατρος μου έχει πει να την ξυπνάω για να φάει... Γενικά από νεογέννητο ΠΟΤΈ δεν έκλαιγε για να φάει!!! Απλά κουνιόταν νευρικά κ έτσι ξυπνούσα κ την τάιζα... Μετά τον δεύτερο μήνα την πήγαμε στο δωμάτιο της κ έτρωγε τελευταίο γεύμα στις 11 μισή κ ξυπνούσε 6.3 με 7 κ μέσα στην ημέρα ήρεμη κ απλά όταν έβλεπα ότι περνούσε το 4 ωρο την τάιζα... Είχαμε πρόγραμμα σταθερό αλλά χωρίς να ζητάει μόνη της να φάει βέβαια το άρπαζε το μπουκάλι κ το έπινε όλο!! Κάποια στιγμή άρχισε να κοιμάται όλο κ περισσότερο μέχρι πο το έκανε 8 το πρωί οπότε ανησύχησα γιατί δεν μου έβγαιναν πέντε γεύματα αλλά τέσσερα... Ρώτησα την παιδίατρο κ μου είπε όχι να την ξυπνάς 6 αφού τρώει 11 Κάι να κάνει πέντε γεύματα την ημέρα... Δεν ξέρω είναι σωστό που κλείσαμε του 4 και ακόμα την ξυπνάω;;; να σημειώσω ότι το βάρος μας μια χαρά μέσα στον μέσο όρο είναι 6130 και πίνει από 210 μέχρι 240 και το μόνο μας θέμα είναι η παλινδρομηση που σε γενικές γραμμές όμως την περνάμε καλά σχετικά... 

Εγω μαμα δεν ειμαι ακομα αλλα θα το πω κομψα ετσι αλλες παπαλιτσες θα ακουσουμε απο τούς παιδίατρους γιατι να ξυπνήσεις το παιδι να φάει ειναι δυνατον αν πεινασει θα ξυονησει μόνο του να φάει όπως καναμε και εμεις

στις πριν 32 λεπτά, ο/η KONSTANTIA είπε:

Εσένα σου φαίνεται λογικό να την ξυπνάς για να φάει; Εμένα ποτέ ο μικρός μου δεν ξύπνησε βράδυ για να φάει και ποτέ δεν τον ξύπνησα για να τον ταίσω!

Εχςις δικιος τι συστημα ειναι αυτο καινούργιο για να ξυπνήσεις το μωρό αν είναι δυνατον να του κόψεις τον ύπνο για να φαει ενω δεν πειναει τι αλλο θα ακούσουμε απο τους γιατρούς

στις Just now, ο/η Penny89 είπε:

Εχςις δικιος τι συστημα ειναι αυτο καινούργιο για να ξυπνήσεις το μωρό αν είναι δυνατον να του κόψεις τον ύπνο για να φαει ενω δεν πειναει τι αλλο θα ακούσουμε απο τους γιατρούς

Η παιδίατρος μου το είχε πει και εμένα όταν ξεκινήσαμε το ξένο αλλά εννοείται ότι δεν θα ξυπνούσα το βρέφος να φάει, για όνομα....

Επίσης τώρα άρχισαμε το σιρόπι για την παλινδρομηση καιρό πρέπει να το δίνω 40 λεπτά πριν το γεύμα πρωί μεσημέρι βραδυ... Αν την αφήσω τώρα πως θα ξέρω την ώρα που πρέπει να το δώσω;;; 

στις πριν 6 λεπτά, ο/η elena90 είπε:

Και σας βγαίνουν πέντε γεύματα;;;; 

5 γεύματα γιατί; Εμένα ο μικρός μου δεν έτρωγε ποτέ 240 ml που λες εσύ και φυσικά πεινούσε πιο συχνά χωρίς στην τελική να καταναλώνει το γάλα που έπρεπε αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Κοίτα, αυτά που λένε οι παιδίατροι είναι γενικές κατευθύνσεις αλλά κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, έχει τις δικές του ανάγκες και πρέπει η μητέρα να τις αναγνωρίζει και να προσαρμόζεται σε αυτές. Άσε που μήνα με τον μήνα τα παιδιά αλλάζουν συνήθειες και στην διατροφή. Για το σιρόπι που λες αυτός που θα αναλάβει το μωρό θα πρέπει τις ώρες που απουσιάζεις να υπολογίζει στο περίπου τον χρόνο πριν το επόμενο γεύμα για να το δώσει. 

γεια σου μανουλιτσα βλέπω εναν πανικό χωρίς λογο... εγω εχω μια μπεμπουλα 6,5 μηνων. απο 3 μηνων αρχισε να κοιμαται ολο το βράδυ και ο παιδιατρος μ ειχε πει το βραδυ μπορείς ως και 7 8 ωρες χωρις γαλα εφοσον δεν ξυπναει. εγω δινω ξενο γαλα απο την αρχη λιγο ειχα θηλασει... θα σ πω τι κανω εγω γιατι και εμεις πρέπει να περνουμε μιση ωρα πριν το πρωι χαπι για θυροειδη και τοτε ταιζα το βραδυ στις 12 τη μικρή και το πρωι ξυπνουσα 6.30 εδινα το χαπακι και 7 έτρωγε το γαλα μισοκοιμοταν η υπναρου μου βέβαια ??οταν επινε... ελπίζω να βοήθησα.. 

Κορίτσι μ γλυκό γτ να τ κάνεις αυτό στο παιδάκι σου Κ κυρίως σε σενα;;; φτου φτου που σ κοιμάται τόσο. Όπως είπε κ η @KONSTANTIA πας με τις ανάγκες τ μωρου.

Πολύ σας ζηλεύω κ σας χαίρομαι με αυτούς τους ύπνους.  Εμένα η μικρη μ είναι 20 μηνων κ ακόμη ξυπναει για γάλα. Πίνει στις 12.30 τ βράδυ κ την βγάζει δ την βγάζει ως τις 6 7. Μέχρι πριν ένα μηνα έπινε στις 12.30 στις 4 κ στις 7 8. Κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Όσο παίρνει βάρος κ είναι υγιή μια χαρά ειναι.

Εμενα η παιδίατρος μου είχε πει.. : αν έχει φάει καλά μέσα στην ημέρα, δε βρίσκω κανέναν λογο να την ξυπνάς μέσα στη νύχτα για να φάει. Όταν πεινάσει θα ξυπνήσει από μόνη της.....

Εισαι τυχερή που δε ξυπνάει. Εμένα 10 μηνών και ακόμα ξυπνάει 2 και 3 φορές με νεύρα και ηρεμεί μόνο με το γάλα (κ ας έχει φάει καλά μέσα στην ημέρα).. Μακαρι να μπορούσα να κάνω κάτι ώστε να κοιμάται σερί... 

Εφόσον το μωράκι παίρνει βάρος κ τρώει καλά, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τη ξυπνάς.. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... Μάλλον αγχώνομαι πολύ κ ακούω πίστα την παιδίατρο... Δεν δουλεύω ακόμα οπότε την έχω όλη μέρα εγώ... Συμφωνώ με όσα λέτε κ θα το έκοβα αλλά τώρα με προβληματίζει το σιρόπι... Πρέπει να δω τι ώρα θα ξυπνήσει από μόνη της για να της το δώσω... Ίσως την αφήσω μια μέρα χωρίς σιρόπι ούτως ή άλλως μ είπε αν την βλέπω καλύτερα να μην το δίνω για να κάνει το δικό της πρόγραμμα... Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας... 

στις πριν 16 ώρες, ο/η M@mmy είπε:

γεια σου μανουλιτσα βλέπω εναν πανικό χωρίς λογο... εγω εχω μια μπεμπουλα 6,5 μηνων. απο 3 μηνων αρχισε να κοιμαται ολο το βράδυ και ο παιδιατρος μ ειχε πει το βραδυ μπορείς ως και 7 8 ωρες χωρις γαλα εφοσον δεν ξυπναει. εγω δινω ξενο γαλα απο την αρχη λιγο ειχα θηλασει... θα σ πω τι κανω εγω γιατι και εμεις πρέπει να περνουμε μιση ωρα πριν το πρωι χαπι για θυροειδη και τοτε ταιζα το βραδυ στις 12 τη μικρή και το πρωι ξυπνουσα 6.30 εδινα το χαπακι και 7 έτρωγε το γαλα μισοκοιμοταν η υπναρου μου βέβαια ??οταν επινε... ελπίζω να βοήθησα.. 

Μα αυτό μου είπε κ η παιδίατρος μου μέχρι 8 ώρες γι αυτό την ξυπνάω.. Δεν μου είπε να την ξυπνάω την νύχτα για το πρωί μιλάει επειδή έκανε 10 ώρες ύπνου κ είπε είναι πολλές για να είναι νηστικό... Δεν ξέρω... 

στις πριν 22 ώρες, ο/η elena90 είπε:

Είναι δυνατόν να ξυπνάς το παιδί να φάει?????? Πως περιμένεις μετά να μάθει να κοιμάται όλη νύχτα χωρίς να σας ενοχλεί?? Και χωρίς να συνδιάσει το ξύπνημα με φαγητό???

Θα πω το παρακάτω. Ο νονός μου είναι από τους μεγαλύτερους παιδιάτρους-νεογνολόγους στον κόσμο, με παρουσία παγκόσμια, μέλος των γιατρών του κόσμου, δ/ντης του Αλεξάνδρα για 20 χρόνια και ομιλητής σε συνέδρια ανά τον κόσμο. Και οι μισοί παιδίατροι στην Ελλάδα έχουν περάσει από εκείνον. Προφανώς λοιπόν ήταν και ο δικός μου παιδίατρος όταν ήμουν μικρή. Δηλαδή πριν πάνω από 30 χρόνια. Στη μαμά μου ήταν κατηγορηματικός. Μετά τις 40 μέρες ΔΕΝ χρειάζεται να τρώει τη νύχτα (εφόσον δεν είναι προωρο) ένα μωρό. Και μάλιστα επέμενε ότι τόσο ένα μωρό, όσο και ένας ενήλικας ΠΡΕΠΕΙ να μένουν 12 ώρες νηστικοί ΚΑΘΕ μέρα, άρα τις ώρες του ύπνου και κάτι ακόμη για τους ενήλικες. 

Από 40 ημερών λοιπόν και γω έκοψα το βραδινό φαί στη μπέμπα. Αυτή τη στιγμή είναι 9 μηνών, στο νούμερο 70 στην καμπύλη βάρους και στο 80 στην καμπύλη ύψους.

Η στέρηση φαγητού για πολλές ώρες έχει πολλά οφέλη για οργανισμό.

Εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις παιδίατρο....

Καλησπέρα κορίτσι μου, συμφωνώ με όλες τις προηγούμενες μανούλες. Είσαι τυχερή που σου κοιμαται το μωράκι σου και εγώ ανήκω σε αυτήν την κατηγορία. Η δικιά μου είναι τριών μηνών και κοιμαται όλο το βράδυ δεν την ξυπνάω για να την ταΐσω ξυπνάει όποτε θέλει εκείνη και δόξα το θεό μου κοιμαται όλη την νύχτα. Από την στιγμή που σου παίρνει βάρος και είναι το μωράκι σου μια χαρά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Όποτε πεινάσει θα ξυπνάει :)

Πήγα σήμερα στην παιδίατρο γιατί χειροτερεύει η παλινδρομηση δεν μου τρώει καθόλου καλά κ μου είπε να συνεχίσω το σιρόπι και να την αφήσω να ξυπνάει μόνη της να ζητάει φαγητό κ ας κάνει κ λιγότερα γεύματα.... Απλά τα παιδιά με παλινδρομηση επεισόδιο πονάνε κάποια από αυτά δεν ζητούν φαγητό γι αυτό κ μένα από την αρχή ήταν έτσι... Αλλά δεν γίνεται να το αφήσουμε κ νηστικό εννοείται γιατί προς ώρας είνσι μέσα στην καμπύλη αλλά χρειάζεται παρακολούθηση...γι αυτό κ μ έλεγε Ν την ξυπνάω το πρωί ρε κορίτσια όμως όχι μέσα στην νύχτα ποτέ δεν μου το είπε αυτό μάλλον δεν καταλάβατε πως το είπα... Τέλος πάντων όσοι έχουν περάσει παλινδρομηση καταλαβαίνουν.... Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας 

Περαστηκά στο παιδάκι σου, εύχομαι να το ξεπεράσει γρήγορα το θέμα με την παλινδρόμηση και να μην πονάει

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...