Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!!!! Σε λίγους μήνες επιστρέφω στην δουλειά ευτυχώς 6 ωρο πενθήμερο και επειδή αγχώνομαι πάρα ααα ααα πολύ θα ήθελα να μου πείτε πως τα καταφέρνετε τι πρόγραμμα έχετε;;; την μπέμπα μου θα μου την κρατάει η πεθερά μου δέκα λεπτά να την πάω σπίτι της και δέκα λεπτά από εκεί για την δουλειά μου... Τότε θα είναι 8 μήνων θα έχουμε μπει στο φαγητό ακόμα είμαστε στο γάλα κάτι δεν ξέρω τι πρόγραμμα θα έχει... Εσείς τι έχετε προσαρμόσει με βάση την δουλειά σας;;; θέλω όσο μπορώ να την βλέπω να μπορώ να την ταΐζω εγώ τις περισσότερες φορές και γενικά να περνάω χρόνο μαζί της αλλά βέβαια είναι και οι δουλειές του σπιτιού το φαγητό τόσα πράγματα μέσα σε μια μέρα.... Μου φαίνεται βουνό.... Πείτε μου εσείς πως τα καταφέρνετε;;; και να σημειώσω ότι δυστυχώς κάποιες μέρες την εβδομάδα ο άντρας μου λείπει λόγω της δουλειάς του!!! Πόσο δύσκολο είναι αυτό ειδικά τώρα με το παιδί τώρα το καταλαβαίνω!!!! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου κοπέλα μου.

Εγώ γύρισα στην δουλειά όταν η μπέμπα μου ήταν 5 μηνών (τον Δεκέμβριο που μας πέρασε). Αντί του μειωμένου κάθε μέρα, πήρα off τις Παρασκευές. Δηλαδή δουλεύω 4ήμερο. Βέβαια Δευτέρα με Πέμπτη μπορεί να γυρίσω και στις 7 το απόγευμα. Αλλά είναι η φύση της δουλειάς μου αυτή. Την μπέμπα την αφήνω στο σπίτι με γυναίκα. Δεν έχω την επιλογή της γιαγιάς. Αλλά και να την είχα δεν θα την προτιμούσα, γιατί αλλιώς επιβάλλεσαι σε κάποια που πληρώνεις και αλλιώς σε πεθερά/μαμά. Επίσης, αν θέλω να βγω ένα Σάββατο, αν την κράταγε όλη την εβδομάδα η μαμά μου (δεν έχω πεθερά) σιγά μην την κράταγε και Σάββατο (ή κανένα διήμερο).

Δεν θα σου χρυσώσω το χάπι. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα. Έλεγα, τι κανω εγώ εδώ στο γραφείο? Γιατί δεν είμαι σπίτι με τη μπεμπού μου? Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε. Σίγουρα έχω συνηθίσει, αλλά υπάρχουν ακόμη μέρες που θέλω να σηκωθώ να φύγω να πάω σπίτι.

Το απόγευμα που γυρνάω είμαι αρκετά κουρασμένη. Παίζουμε λίγο, αλλά και η μικρή μετά τις 6μμ αρχίζει να κουράζεται και θέλει απλά να αράξει στην αγκαλιά μου. Αν είναι ήρεμη, την βάζω στο καρεκλάκι της μαζί μου στην κουζίνα και μαγειρεύω. Αλλιώς δεν μαγειρεύω και παραγγέλνω απ έξω. Και μένα ο άντρας μου λείπει τα απογεύματα, οπότε δεν γίνεται να τα κάνω όλα και να έχω και ένα μωρό να κλαίει. Μένουν πίσω αρκετές φορές οι δουλειές του σπιτιού. Αλλά δε με νοιάζει και καθόλου. Άλλωστε δεν έχω σκοπό να φάω τα νιάτα μου σε σφουγγαρίστρες, ξεσκονίστρες και μπουγάδες. Όταν έχω χρόνο τα κάνω. Αλλιώς δεν πειράζει. Αν μάθεις να σκέφτεσαι έτσι, θα είσαι πολύ πιο ήρεμη και θα περνάς ποιοτικό χρόνο με το μωρό σου. Γιατί ΑΥΤΟ έχει σημασία. Όχι αν έχει μείνει ένα πιάτο στο νεροχύτη. Όχι αν που και που τρώτε εσείς απλά (μία σαλάτα, ένα τοστ, παραγγελία απέξω). Αν προσπαθήσεις να τα κάνεις όλα τέλεια, κλείσε από τώρα θέση στο Δαφνή. Μη και δεν βρεις μετά.... χαχαχα! Βραβείο καλής νοικοκυράς κανείς δεν θα σου δώσει. Και γω εφόσον είμαι μόνη μου στο σπίτι και ο άντρας μου απουσιάζει, ε, δεν θα κάνει τον υπερήρωα και να τα κάνω όλα! Όταν θα είναι και αυτός σπίτι και θα μπορεί να κάτσει με το μωρό, τότε θα τα κάνω. 

Σόρρυ για το μεγάλο ποστ, αλλά το έχω φιλοσοφήσει το πραγμα. Πριν το μωρό ήμουν τραλαλα. Ζα μαν φου και πίσω τόυρλα. Χαλαρουά μετά τη δουλειά. Καφεδάκι τσιγαράκι μπαλκονάκι. Οπότε το σοκ ήταν μεγάλο όταν επέστρεψα στη δουλειά αλλά τα απογεύματα χαλάρωση γιοκ. Έπρεπε κάπως να βρω μια ισορροπία.

Εύχομαι και συ να βρεις τις ισορροπίες σου!

Ναι έχεις απόλυτο δίκιο αυτό είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γίνονται όλα.... Φυσικά ξέρω πως με ένα μωρό δεν θα είναι το σπίτι όπως ήταν.... Εδώ και στην εγκυμοσύνη μου δεν μπορούσα να τα κάνω όλα και πάρα πολλές φορές την βγάζαμε όπως είπες με φαγητό απ έξω η με κάτι πολύ απλό ή ότι έστελναν οι μαμάδες μας... Απλά είναι κάποιος δουλειές πολύ απαραιτητες πχ να έχω φαγητό για την μπέμπα μου ρούχα καθαρά... Εδώ τώρα και έχω τρελαθεί στα πλυντήρια κάθε μέρα έχω... Κ οκ τώρα εγώ κ να μην έχω φοράω μια φόρμα αλλά όταν δουλεύεις σε γραφείο πρέπει να είσαι καθώς πρέπει... Και βλέπω πως αν τα αφήσω δύο τρεις μέρες μετά μαζεύονται κ αντ τρέχα... Δηλαδή δεν νομίζω πως κ να τα βάλω όλα το σκ θ μας φτάσουν για όλη την έβδομαδα.... Θα βρω ρυθμούς κάθε αρχή και δύσκολη εννοείται.... 

στις πριν 18 λεπτά, ο/η elena90 είπε:

Ναι έχεις απόλυτο δίκιο αυτό είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γίνονται όλα.... Φυσικά ξέρω πως με ένα μωρό δεν θα είναι το σπίτι όπως ήταν.... Εδώ και στην εγκυμοσύνη μου δεν μπορούσα να τα κάνω όλα και πάρα πολλές φορές την βγάζαμε όπως είπες με φαγητό απ έξω η με κάτι πολύ απλό ή ότι έστελναν οι μαμάδες μας... Απλά είναι κάποιος δουλειές πολύ απαραιτητες πχ να έχω φαγητό για την μπέμπα μου ρούχα καθαρά... Εδώ τώρα και έχω τρελαθεί στα πλυντήρια κάθε μέρα έχω... Κ οκ τώρα εγώ κ να μην έχω φοράω μια φόρμα αλλά όταν δουλεύεις σε γραφείο πρέπει να είσαι καθώς πρέπει... Και βλέπω πως αν τα αφήσω δύο τρεις μέρες μετά μαζεύονται κ αντ τρέχα... Δηλαδή δεν νομίζω πως κ να τα βάλω όλα το σκ θ μας φτάσουν για όλη την έβδομαδα.... Θα βρω ρυθμούς κάθε αρχή και δύσκολη εννοείται.... 

Για την μπέμπα τους πρώτους 5 μήνες θα πίνει μόνο γάλα. Άρα δεν έχεις να κάνεις κάτι. Μετά που αρχίζουν οι στερρεές, θα έχεις έναν ατμομάγειρα που αλέθει κιόλας και σε 20 λεπτά θα είναι έτοιμο το φαί. Εγώ πήρα έναν τέτοιο και σώθηκα. Κάνω πέντε λεπτά να τα κόψω σε κομμάτια, τα ρίχνω όλα μέσα και γεια σας. Αυτό ήταν. Και αυτό μέρα παρά μέρα γιατί φτιάχνω δύο μερίδες. Οπότε πάει λύθηκε αυτό. Πλυντήριο δεν έβαζα ποτέ κάθε μέρα. Ούτε και τώρα. Της μικρής μία φορά την εβδομάδα. Το δικό μας επίσης. Και γω σε γραφείο δουλεύω και πάω και καλά ντυμένη. Αλλά δεν βάζω στα άπλυτα τα ρούχα που φοράω μια φορά! Έχουν ρυθμιστεί όλα για μία φορά την εβδομάδα. Σίδερο μου κάνει η γυναίκα που έχω για το μωρό. Όταν κοιμάται η μικρή το μεσημέρι τη βάζω να κάνει καμιά δουλειά. Επίσης για τις καθημερινές κάνω εύκολα φαγητά. Όπως φακές (10 λεπτά προετοιμασία και μετά χύτρα και πάλι γεια σας), κρέας/κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες (15 λεπτά προετοιμασίας), μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα (30 λεπτα μαξ), φασολάκια λαδερά (10 λεπτά προετοιμασίας), σαλάτες διάφορες κτλ κτλ. Όπως βλέπεις όταν έρθεις στην ανάγκη, όλα προσαρμόζονται.

Να ξέρεις πλέον, γυρνάω σπίτι και αφού παίξουμε λίγο με τη μικρή, αράζουμε αγκαλίτσα και πίνω τον καφεδάκο μου και χαζεύουμε. Και μετά ρίχνει και ένα μισάωρο υπνάκι και χαλαρώνω και στο μπαλκονάκι μου ρεμβάζοντας. Γιατί όπως και να το κάνεις, εάν δεν δίνουμε χρόνο και στον εαυτό μας δεν θα είμαστε καλά. Και αν δεν είμαστε εμείς καλά, τότε ούτε το παιδί ούτε η σχέση με τον άντρα μας θα είναι καλά!!! Αυτό να το έχεις ως ευαγγέλιο. Κάνεις το καλύτερο για το παιδί σου αν προσέχεις τον εαυτό σου. Μάνα έγινες. Δεν έπαψες να υπάρχεις!

Πολύ ωραία μου ακούγονται αυτά που μου λες.... Κοίτα προφανώς θα έχετε πολλά ρούχα δεν εξηγείται γιατί ούτε και εγώ τα βάζω με μια φορά για πλύσιμο αλλά δεν γίνεται να πάω κ με τα ίδια ρούχα δύο μέρες... Δεν ξέρω εμάς δεν μας φτάνουν κ μετά μαζεύονται θα πρέπει να βάζω τουλάχιστον τρία πλυντήρια τότε τα Σάββατα γιατί είναι και σεντόνια πετσέτες κ η μικρή μου κάθε μέρα ρούχα βέβαια τότε μπορεί να της το κόψω αυτό τώρα λόγω αποστείρωσης κάθε μέρα της αλλαζω ρουχα... Για το φαγητό ναι εννοείται αυτά τα φαγητά τα εύκολα θα φτιάχνω... Δουλειές που κάνεις;;; τα Σάββατα;; ή έχεις γυναίκα;;; εγώ έχω σκεφτεί μια στο τόσο η οπότε δεν μπορώ να βάλω γυναίκα... Αυτός ο ατμομαγειρας μπορείς να μου πεις ποιος είναι;;; επίσης να σε ρωτήσω είχες ξενύχτια με το μωρό σου;;; πχ από δόντια ή να είναι άρρωστο;;; και αν ναι πως την παλέψει την επόμενη μέρα;;; μπορεί να σου φαίνονται χαζά αυτά που ρωτάω και όντως να είναι αλλά είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό κάτι με αγχώνει.... 

στις πριν 3 λεπτά, ο/η elena90 είπε:

Πολύ ωραία μου ακούγονται αυτά που μου λες.... Κοίτα προφανώς θα έχετε πολλά ρούχα δεν εξηγείται γιατί ούτε και εγώ τα βάζω με μια φορά για πλύσιμο αλλά δεν γίνεται να πάω κ με τα ίδια ρούχα δύο μέρες... Δεν ξέρω εμάς δεν μας φτάνουν κ μετά μαζεύονται θα πρέπει να βάζω τουλάχιστον τρία πλυντήρια τότε τα Σάββατα γιατί είναι και σεντόνια πετσέτες κ η μικρή μου κάθε μέρα ρούχα βέβαια τότε μπορεί να της το κόψω αυτό τώρα λόγω αποστείρωσης κάθε μέρα της αλλαζω ρουχα... Για το φαγητό ναι εννοείται αυτά τα φαγητά τα εύκολα θα φτιάχνω... Δουλειές που κάνεις;;; τα Σάββατα;; ή έχεις γυναίκα;;; εγώ έχω σκεφτεί μια στο τόσο η οπότε δεν μπορώ να βάλω γυναίκα... Αυτός ο ατμομαγειρας μπορείς να μου πεις ποιος είναι;;; επίσης να σε ρωτήσω είχες ξενύχτια με το μωρό σου;;; πχ από δόντια ή να είναι άρρωστο;;; και αν ναι πως την παλέψει την επόμενη μέρα;;; μπορεί να σου φαίνονται χαζά αυτά που ρωτάω και όντως να είναι αλλά είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό κάτι με αγχώνει.... 

Τίποτα δεν είναι χαζό για τις νέες μανούλες. Μην το ξαναπεις αυτό!!!

Το πολλά ρούχα είναι υποκειμενικό. Γενικά εγώ δεν είμαι μανιακή με την καθαριότητα. Δεν είμαι και στο άλλο άκρο, αλλά δεν παθαίνω και αμόκ όλα να λάμπουν!! Το νόημα της ζωής το έχω βρει από μικρή...! Τη μπέμπα την είχα και γω στην αποστείρωση για τους πρώτους4 μήνες. Αλλά κάθε μέρα ρούχα δεν της άλλαζα! Το να είμαι τόσο μανιακή θα της έκανε κακό. Ναι, αποστείρωση σε μπιμπερό, πιπίλες, αλλά όχι να το βάλω και σε γυάλα. Γιατί μετά θα γινόταν υπερευαίσθητη. Οπότε της είχα 10 φορμάκια, 5 πετσέτες (ήταν καλοκαίρι) και αν δεν το λέρωνε το φορμάκι της το άλλαζα κάθε 3 μέρες. Σάμπως έκανε και τίποτα εκτός από το να κοιμάται και να τρώει?? 

Δουλειές κάνω κάτι λίγα το ΣΚ. Έχω γυναίκα μία φορά το μήνα που κάνει όλα τα χοντρά. Στο ενδυάμεσο βάζω την κοπέλα που κρατάει το μωρό να περνάει ένα swiffer κάθε μέρα, να καθαρίζει την κουζίνα κάθε μέρα και να σιδερώνει τα ρούχα της μικρής αν υπάρχουν.Επίσης έχω έναν άντρα που κάνει πολλές δουλειές. Και είναι πιο πορωμένος με την καθαριότητα απ ότι εγώ. Από μόνος του δλδ κάνει πολλά. Ο ατμομάγειρας είναι της Beaba. Σώθηκα λέμε. Πιο λίγη ώρα να μαγειρέψεις δεν γίνεται. Άσε που είναι μικρός σε μέγεθος και τον παίρνεις παντού μαζί σου αν θες (ταξίδια κτλ). 

Ξενύχτια είχα με το μωρό τους πρώτους 2 μήνες. Από 2 μηνών κοιμάται 21.00 με 07.00 και μετά το πρωινό φαγητό άλλη μια ώρα 08.00 με 09.00 (χοντρικά). Φυσικά  υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό το διάστημα που έχει ξυπνήσει νύχτα. Της δίνω την πιπίλα της και συνεχίζει τον ύπνο της. Τώρα πια βέβαια την βρίσκει μόνη της και την βάζει, οπότε σπάνια μας ξυπνάει μέσα στη νύχτα. Τα ξενύχτια δηλαδή τα κάναμε πριν γυρισω δουλειά. Αλλά και τότε θυμάμαι μια χαρά την έβγαζα την μέρα. Με κάποιο τρόπο έβρισκα δυνάμεις. Μόνο τις πρώτες 2 εβδομάδες δυσκολεύτηκα. Αλλά μετά μια χαρά!

Αρρώστησε η μικρή μου 17 ημερών με σταφυλόκκοκο που πήραμε προίκα από το μαιευτήριο όταν γεννήθηκε. Τότε νοσηλεύτηκε 12 μέρες με μόνιμη πεταλούδα στο μικροσκοπικό χεράκι της (και μετά ποδαράκι γιατί της έσπαγε η φλέβα.....). Και τότε το κακόμοιρο καθόλου δεν παραπονιόταν. Άγιο πλασματάκι! Από κρυολόγημα, τώρα μου είχε κάτι μυξουλες (διαφανείς, τίποτε σοβαρό). Της έβαζα πολλές φορές ορό. Εκεί κανένα βράδι ξύπναγε. Αλλά στις 2 εβδομάδες που τις είχε, πρέπει να ξύπνησε 4 φορές όλες κι όλες. Με τα δοντάκια της ακόμη δεν έχει αρχίσει να ξυπνάει βράδυ. Μέσα στη μέρα βέβαια την βλέπω που ταλαιπωρείται. Αλλά και πάλι η ψυχούλα δεν γκρινιάζει.

Ούτε κ εγώ είμαι υστερικη με την αποστείρωση οκ μπουκάλια πιπίλα νερό αλλά γένικα δεν είμαι αλλά μάλλον εγώ δεν ήξερα κ νόμιζα ότι πρέπει να της αλλαζω καθρέφτη μέρα ρούχα λίγες φορές την άφησα με τα ίδια δεύτερη μέρα... Θα το κόψω!!! Και εμένα ο άντρας μου κάνει τα πάντα του αρέσει πολύ έχει τρέλα με την καθαριότητα αλλά δυστυχώς δουλεύει πολύ κ τώρα δεν προλαβαίνει να με βοηθήσει πολύ.. Και μένα ευτυχώς η μπέμπα μου είναι απίστευτα καλή κ κοιμάται αρκετά κ το βραδινό το έχει κόψει από σαράντα ημερών γενικά προς ώρας δεν ξέρω τι πάει να πει ξενύχτι και ούτε γκρίνια... Είμαστε 4 μηνών... Αρχίζει η οδοντοφυια από ότι βλέπω αλλά προς ώρας καμία γκρίνια... Απλά ακούω διαφορά για ξενύχτια κ λογικό όταν έχεις μωρό κ αναρωτιέμαι πως αντέχουν μετά να πάνε στην δουλειά... Ειλικρινά τις θαυμάζω!!!! Εγώ κάποιες μέρες στην αρχή λόγω υπερέντασης κ φόβο δεν κοιμόμουν σχεδόν καθόλου κ σέρνομουν αλλά τουλάχιστον ήμουν σπίτι μου στα χάλια μου αλλά σπίτι μ κ λέω αν είμαι έτσι πως θα πηγαίνω στην δουλειά.... 

στις πριν 13 ώρες, ο/η elena90 είπε:

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!!!! Σε λίγους μήνες επιστρέφω στην δουλειά ευτυχώς 6 ωρο πενθήμερο και επειδή αγχώνομαι πάρα ααα ααα πολύ θα ήθελα να μου πείτε πως τα καταφέρνετε τι πρόγραμμα έχετε;;; την μπέμπα μου θα μου την κρατάει η πεθερά μου δέκα λεπτά να την πάω σπίτι της και δέκα λεπτά από εκεί για την δουλειά μου... Τότε θα είναι 8 μήνων θα έχουμε μπει στο φαγητό ακόμα είμαστε στο γάλα κάτι δεν ξέρω τι πρόγραμμα θα έχει... Εσείς τι έχετε προσαρμόσει με βάση την δουλειά σας;;; θέλω όσο μπορώ να την βλέπω να μπορώ να την ταΐζω εγώ τις περισσότερες φορές και γενικά να περνάω χρόνο μαζί της αλλά βέβαια είναι και οι δουλειές του σπιτιού το φαγητό τόσα πράγματα μέσα σε μια μέρα.... Μου φαίνεται βουνό.... Πείτε μου εσείς πως τα καταφέρνετε;;; και να σημειώσω ότι δυστυχώς κάποιες μέρες την εβδομάδα ο άντρας μου λείπει λόγω της δουλειάς του!!! Πόσο δύσκολο είναι αυτό ειδικά τώρα με το παιδί τώρα το καταλαβαίνω!!!! 

Καλησπέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου. Εγώ έχω μια κορούλα 2,5 μηνών και μόλις έληξε η άδεια λοχείας μου κ έπιασα δουλειά δυστυχώς δεν δικαιουμαι άλλη άδεια διότι είμαι με σύμβαση ενός έτους. Ειμαι μια εβδομάδα στην δουλειά και δυσκολεύομαι αρκετά να σου πω την αλήθεια σίγουρα οι δουλειές του σπιτιού μένουν πίσω αλλά αυτό είναι το  λιγότερο, αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι σκέφτομαι συνέχεια την μικρουλα μου όταν λείπω. Τουλάχιστον είμαι 6ωρη και η δουλειά είναι δίπλα από το σπίτι μου. Αυτό που με παρηγορεί είναι πως σκέφτομαι πως σχεδόν όλες οι μανούλες δουλεύουν και τα βγάζουν πέρα μια χαρά. Θα το δοκιμάσω και αν δεν τα καταφέρω θα επιστρέψω στο σπίτι. Επίσης το σημαντικότερο δεν είπα, την μικρή την κραταει η μητέρα μου τις ώρες που λείπω διότι ο άντρας μου δουλεύει πολλές ώρες. Να ναι καλά και οι γιαγιάδες 

στις πριν 21 ώρες, ο/η elena90 είπε:

Ούτε κ εγώ είμαι υστερικη με την αποστείρωση οκ μπουκάλια πιπίλα νερό αλλά γένικα δεν είμαι αλλά μάλλον εγώ δεν ήξερα κ νόμιζα ότι πρέπει να της αλλαζω καθρέφτη μέρα ρούχα λίγες φορές την άφησα με τα ίδια δεύτερη μέρα... Θα το κόψω!!! Και εμένα ο άντρας μου κάνει τα πάντα του αρέσει πολύ έχει τρέλα με την καθαριότητα αλλά δυστυχώς δουλεύει πολύ κ τώρα δεν προλαβαίνει να με βοηθήσει πολύ.. Και μένα ευτυχώς η μπέμπα μου είναι απίστευτα καλή κ κοιμάται αρκετά κ το βραδινό το έχει κόψει από σαράντα ημερών γενικά προς ώρας δεν ξέρω τι πάει να πει ξενύχτι και ούτε γκρίνια... Είμαστε 4 μηνών... Αρχίζει η οδοντοφυια από ότι βλέπω αλλά προς ώρας καμία γκρίνια... Απλά ακούω διαφορά για ξενύχτια κ λογικό όταν έχεις μωρό κ αναρωτιέμαι πως αντέχουν μετά να πάνε στην δουλειά... Ειλικρινά τις θαυμάζω!!!! Εγώ κάποιες μέρες στην αρχή λόγω υπερέντασης κ φόβο δεν κοιμόμουν σχεδόν καθόλου κ σέρνομουν αλλά τουλάχιστον ήμουν σπίτι μου στα χάλια μου αλλά σπίτι μ κ λέω αν είμαι έτσι πως θα πηγαίνω στην δουλειά.... 

Μια χαρά το ακούω το μωρουλίνι σου!! Εκμεταλεύσου το λοιπόν! Διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα που θα περιέχει και δικό σου χρόνο. Να κάνεις κάτι για σένα. Ακόμη και να κάτσεις μόνη σου με τον εαυτό σου και να κοιτάζεις το ταβάνι. Χαλάρωσε με τα πλυντήρια. Πραγματικά το παιδάκι σου δεν θα πάθει απολύτως τίποτα με το ίδιο ρούχο 2-3 μέρες. Γενικά προσπάθησε να μην τρελαίνεσαι. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ η άτιμη. In a glimpse of an eye και θα έχει φύγει νερό από μπροστά μας. Δεν είναι κρίμα να έχουμε φάει ώρες στη λάτζα και την μπουγάδα?? Εγώ έβλεπα τη μάνα μου από μικρή που τα είχε όλα και όλους στην εντέλεια και ήταν μια ζωή κουρασμένη. Και είπα εγώ ΠΟΤΕ. Το νόημα της ζωής είναι να δημιουργούμε αναμνήσεις με τους αγαπημένους μας. Να βρίσκουμε τρόπο και μέσα στη ρουτίνα να λέμε.."μμμμ τώρα νιώθω τόσο ωραία....". Να κάνουμε τον άλλον δίπλα μας ευτυχισμένο, προσφέρωντας ένα απλό ζεστό πιάτο φαί, μια αγκαλιά, ένα ξαφνικό φιλί!

Δεν σου λέω ότι έτσι είμαι κάθε μέρα. Εννοείται υπάρχουν βράδια που πρέπει να γίνουν κάποιες δουλειές και μόλις κοιμηθεί η μικρή μία ώρα ασχολούμαι με διάφορα. Αλλά μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Σε ζάλισα ή όχι ακόμη? χιχιχι

Σας ευχαριστώ για την στήριξη έχετε απόλυτο δίκιο νομίζω ακόμα οι ορμόνες μου κάνουν παρτυ και αγχώνομαι πάρα πολύ.... Εννοείται πως το πιο σημαντικό είναι ότι θα μου λείπει το παιδί μου πίστεψε με... Γιατί έλεγα οδό ήμουν έγκυος ότι δεν θα γυρίσω στην δουλειά αλλά δυστυχώς είδα ότι δεν βγαίνει αλλιώς για πολλούς λόγους κ πρέπει να γυρίσω κ εγώ 6 ωρο ευτυχώς από 9 ωρο που δούλευα... Κ όταν άρχισα να βλέπω ότι πρέπει να πάω κάθε μέρα έκλαιγα δεν μπορούσα να κοιμηθώ αρρώστησα ειλικρινά δεν ήξερα τι να κάνω ο άντρας μου δεν ήξερε πώς να με ηρεμήσει... Κ απλά σταμάτησα να το σκέφτομαι για λίγο κ προσπαθώ να ευχαριστηθώ τους μήνες μέχρι να γυρίσω... Εκεί πιστεύω θα είμαι απαρηγόρητη... Είχα ανοίξει κ θέμα γ αυτό αν είχες δει... Το έχω κουκουλωσει λίγο μέσα μου γιατί αλλιώς θα τρελαθώ κ δεν θα ευχαριστηθώ αυτό τον καιρό με την μπέμπα μου.... Να σας ρωτήσω γι να χαλαρώσω λίγο τι ώρες τρώνε τα μικρά σας;;;; κ επίσης ξυπνάτε νωρίτερα εννοείται για να τα προλάβατε όλα ε ;;; κ για να τα τάισετε πριν πάτε για δουλειά;;; θέλω αν γίνεται το πρωί να την ταΐζω εγώ... 

στις πριν 13 λεπτά, ο/η elena90 είπε:

Σας ευχαριστώ για την στήριξη έχετε απόλυτο δίκιο νομίζω ακόμα οι ορμόνες μου κάνουν παρτυ και αγχώνομαι πάρα πολύ.... Εννοείται πως το πιο σημαντικό είναι ότι θα μου λείπει το παιδί μου πίστεψε με... Γιατί έλεγα οδό ήμουν έγκυος ότι δεν θα γυρίσω στην δουλειά αλλά δυστυχώς είδα ότι δεν βγαίνει αλλιώς για πολλούς λόγους κ πρέπει να γυρίσω κ εγώ 6 ωρο ευτυχώς από 9 ωρο που δούλευα... Κ όταν άρχισα να βλέπω ότι πρέπει να πάω κάθε μέρα έκλαιγα δεν μπορούσα να κοιμηθώ αρρώστησα ειλικρινά δεν ήξερα τι να κάνω ο άντρας μου δεν ήξερε πώς να με ηρεμήσει... Κ απλά σταμάτησα να το σκέφτομαι για λίγο κ προσπαθώ να ευχαριστηθώ τους μήνες μέχρι να γυρίσω... Εκεί πιστεύω θα είμαι απαρηγόρητη... Είχα ανοίξει κ θέμα γ αυτό αν είχες δει... Το έχω κουκουλωσει λίγο μέσα μου γιατί αλλιώς θα τρελαθώ κ δεν θα ευχαριστηθώ αυτό τον καιρό με την μπέμπα μου.... Να σας ρωτήσω γι να χαλαρώσω λίγο τι ώρες τρώνε τα μικρά σας;;;; κ επίσης ξυπνάτε νωρίτερα εννοείται για να τα προλάβατε όλα ε ;;; κ για να τα τάισετε πριν πάτε για δουλειά;;; θέλω αν γίνεται το πρωί να την ταΐζω εγώ... 

H μικρή μου τρώει στις 7,30 το πρωί. Την ταϊζουμε εναλλάξ με τον άντρα μου. Υπάρχουν μέρες που πρέπει να φύγω νωρίς για δουλειά οπότε δεν προλαβαίνω. Και κάποιες άλλες που πρέπει να φύγει ο άντρας μου, οπότε την ταίζω εγώ. Μετά τρώει 10,30 φρουτόκρεμα, στις 14,30 το μεσημεριανό και 17.30 πάλι φρουτόκρεμα. Αυτά τα κάνει όλα η γυναίκα (ΠΣΚ τα κάνουμε μαζί με τον άντρα μου ή κάποιος από τους δύο). Το βράδυ πίνει το γάλα της στις 20,30 και στις 21,00 νανακια.

Προ παιδιού ξύπναγα στις 07,40 για να ετοιμαστώ για την δουλειά. Τώρα 07,10. Ε δε νομίζω ότι είναι τόσο τρομερό αυτό το μισάωρο. Δε μου φαίνεται καθόλου να σου πω γενικά. Και ΣΚ που ξυπνάμε νωρίς δεν το καταλαβαίνουμε. Σάμπως κάνουμε και τα τρελά ξενύχτια???χαχα καλό!

Και γω αγχωνόμουν και δεν είναι περίεργα αυτά που νιώθεις. Είναι φυσιολογικά.

Θα βρεις ρυθμούς όμως. Θα δεις. Όλα καλά θα πάνε. Ο άνθρωπος είναι πολύ προσαρμοστικό ων, ειδικά αν πρόκειται για τον απόγονό του.

Ναι έχεις δίκιο για τα παιδάκια μας αξίζουν όλες οι θυσίες... Α μια χαρά το πρόγραμμα σας αν είναι έτσι κ το δικό μας τότε μόνο το δεκατιανο της θα χάνω τις καθημερινές!!! Τέλεια!!!

στις πριν 4 ώρες, ο/η elena90 είπε:

Και εγώ ξυπνάω λίγο νωρίτερα για να την ταΐζω το πρωί εγώ, αυτό θα το ρυθμίσεις δεν είναι δύσκολο πάρε και βιταμινουλες και θα είσαι μια χαρά :)  τις ξεκίνησα πριν δυο μερες τις βιταμινες και ήδη είδα μεγάλη αλλαγή. 

Να σου πω το σκέφτηκα κ αυτό... Είχα πάρει κ πιο παλιά λόγω πολλών ωρών στην δουλειά... Αν κ πιστεύω το σημαντικότερο είναι τα συχνά και σωστά γεύματα αυτό έχω δει σ μένα... Κ επειδή στο γραφείο τι περισσότερες φορές δεν τρώω γιατί δ προλαβαίνω μετά είμαι χάλια δεν έχω ενέργεια κ θέλω κ οπωσδήποτε γλυκό μετά!!!! Αχ έχω κ αυτά τα κιλά να χάσω... Εσείς πως είστε μ αυτό το θέμα;;; είχα πάρει 18 έχασα τα 10 και κόλλησα εκεί...τον Νοέμβριο γέννησα 

στις On 21/3/2019 at 9:00 ΜΜ, ο/η elena90 είπε:

Να σου πω το σκέφτηκα κ αυτό... Είχα πάρει κ πιο παλιά λόγω πολλών ωρών στην δουλειά... Αν κ πιστεύω το σημαντικότερο είναι τα συχνά και σωστά γεύματα αυτό έχω δει σ μένα... Κ επειδή στο γραφείο τι περισσότερες φορές δεν τρώω γιατί δ προλαβαίνω μετά είμαι χάλια δεν έχω ενέργεια κ θέλω κ οπωσδήποτε γλυκό μετά!!!! Αχ έχω κ αυτά τα κιλά να χάσω... Εσείς πως είστε μ αυτό το θέμα;;; είχα πάρει 18 έχασα τα 10 και κόλλησα εκεί...τον Νοέμβριο γέννησα 

Έχω πάθει ακριβώς το ίδιο!!! Πήρα 17 έχασα τα 10 και δεν λέει η ζυγαριά να κατέβει γραμμάριο, και το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι η γυμναστική.  Γεννησα αρχές Γενάρη εγώ. Το σωστο πρωινό θα σε βοηθήσει επίσης πολύ. ?? 

Το πρωί τρώω καλά μετά παίρνουν ώρες χωρίς να το καταλάβω που δεν τρώω κ μετά ζητάω γλυκό.. Μάλλον όμως λέω να αρχίσω διατροφή σε διατροφολόγο καλύτερα 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Πω πω!! Πολύ γρήγορα πηγές από διαστολή 4 σε 9!! Και λένε ότι η επισκληριδιος μπορεί να καθυστερήσει τη διαστολή 😲 πάνω σ αυτό το θέμα, κορίτσια όσες έχετε στο πλάνο να κάνετε, σε ποιο στάδιο του τοκετού σας έχουν προτείνει ότι είναι καλά; Εγώ απ' τα λεγόμενα της μαίας και του γιατρού έγραψα στο πλάνο μου να μου βάλουν τον καθετήρα/υποδοχή πώς λέγεται απ' την αρχή ώστε να είμαι έτοιμη και να γίνει η έγχυση της επισκληριδιου περίπου όταν κάνω διαστολή 5-6 (καλά μιλάμε φυσικά για φουλ ιδανικό σενάριο). Ούτε πολύ αργά, ούτε πολύ νωρίς δηλαδή - εσείς τι λέτε; Τι σας είπαν οι δικοί σας γιατροί/μαίες; Επίσης @_piripiri_ πες μας λίγο κι αυτό με τα κακα 😂 φυσικά οπότε βρεις χρόνο! Τα έμβρυα κάνουν κενώσεις μέσα στη μήτρα;; Νόμιζα μόνο κατουράνε εκεί μέσα, δεν ήξερα ότι μας χεζουν κιόλας 😂😂😂 💩💩💩 Πώς αισθάνεσαι τώρα που έγινες δεύτερη φορά μαμά σε σχέση με την πρώτη φορά; Ο μεγάλος σου γιος γνώρισε τον αδερφούλη του ή όχι ακόμα; Να μας πεις οπότε φυσικά θελήσεις, τώρα έχεις δύο κουκλους 💙💙
    • Και για τον ύπνο που ρωτήσατε από αυτήν την εβδομάδα της βάζω υπνόσακο είμαι και εγώ πιο ήρεμη να σας πω την αλήθεια γιατί με τη κουβερτούλα την πέτυχα 2-3 φορές να την τραβάει στα μουτράκια 
    • Κορίτσια και εγώ το ίδιο με το αριστερό πόδι όταν πάω να σηκωθώ πονάει απο πάνω ψηλά ψηλά και δε μπορώ να κουνηθώ!! Σήμερα το πρωί που σηκ΄ώθηκα από το κρεβάτι για να πάω 8η φορά τουαλέτα (😅) πιάστηκα τελείως απο την αριστερή μεριά με χτυπούσε μέχρι το κόκκαλο χαμηλά χαμηλά και πήγαινα κουτσαίνοντας.
    • Κορίτσια μου @*Vasoula @Lila86 θετικηηηηη περίμενα τηλ από το κέντρο για να είμαι σίγουρη και μετά να σας πω ττα ευχαριστααα. Θα χαζεψωωω .ακομα δεν σταματησε το τρέμουλο σαν το ψαρι πηγαινω .ειναι λιγο χαμηλη βεβαια αλλα μ ειπν οτι εινι και η 9 μερα μ ενα εμβρυακι και να μην αγχωνομαι αλλα ακομα ειναι νωρις και τριτη να ξαναπαω για χωριακη ,συνεχιζω κανονικα την αγωγη μου ...και ευχομαι να εχω αυξησεις μεχρι την τριτη ... @*Vasoula λογικά αυτά τα καφε που είχα πριν δυο μέρες  ήταν η εμφυτευση αυτό μου το είπαν σήμερα οι άτιμοι και εγώ είχα χεστει 
    • Είμαστε πολλές ❤️❤️❤️ θα ήμασταν πιο πολλές αν είχαμε στήριξη από επαγγελματίες υγείας κ το στενό περιβάλλον.    προσωπικά ευτυχώς το οικογενειακό περιβάλλον δεν ανακατεύεται. Κ οι επαγγελματίες υγείας που έχω είτε ήταν θετικοί είτε όχι εγώ επέλεξα αυτό που πιστεύω καλύτερα για μένα κ για τα παιδιά μου.    τώρα θηλάζω τα 2 παιδιά μου κ σε 3 μήνες το πολύ θα έρθει κ το τρίτο άρα θα τ θηλάζω κ τα τρία ❤️ ( η κόρη μου το πιο μεγάλο παιδί μου είχε κόψει τον θηλασμό τώρα στο δεύτερο τρίμηνο γιατί είχε κοπεί το γάλα μου όπως κ στην προηγούμενη εγκυμοσύνη αλλά τώρα που μπήκα στο τρίτο τρίμηνο κ έχω πρωτογαλα πάλι μου ζήτησε πολλές φορές να πιει. Ο γιος μου, το δεύτερο παιδί μου δεν το συζητώ δεν τον ένοιαξε καθόλου θήλαζε κ στεγνά- dry nursing- κ τώρα που ήρθε το γάλα χαμουλης 🤣🤣🤣🤣🤣).    δεν είναι πάντα εύκολο να θηλάζεις εννοείται… ούτε αρέσει σε όλες τις γυναίκες. Όσες θέλουν κ μπορούν όμως καλώς το επιλέγουν ❤️❤️❤️ ο,τι μπορεί κάνει η κάθε μητέρα με βάση τις ανάγκες της οικογένειας ❤️❤️❤️ Με το καλό σε όλα τα κορίτσια της παρέας ❤️❤️❤️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...