Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πρώτη εγκυμοσύνη-πολλές απορίες...

Recommended Posts

Κορίτσια γειά σας!!!!!Αυτές τις μέρες κλείνω τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης μου!Θα πάω στο γιατρό αυτή τη βδομάδα για πρώτη φορά και έχω πάρα πολλές απορίες!Θα ήθελα τις μητρικές σας γνώσεις...

-Γιατί ο γιατρός μου είπε να πάω στο τέλος του μήνα? Δεν θα έπρεπε να έχω ήδη κάνει κάποιες εξετάσεις? Είναι όλα καλά?

-Ξυπνάω τη νύχτα με έντονους πόνους χαμηλά σαν της περιόδου. Είναι φυσιολογικό?

-Το στήθος μου πονάει φρικτά και είναι πρισμένο. Δεν μπορώ να κοιμηθώ!Είναι φυσιολογικό? Να πάω στο γιατρό?

-Υπάρχει ειδικός γιατρός που βλέπει την σωστή ανάπτυξη του μωρού και την υγεία του?Γενετιστής?Ή τα βλέπει όλα και ο γυναικολόγος.

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τον χρόνο σας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΤΑΡΧΗΝ COOL!!!!!!

ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΣΑΚΟ!

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ!

ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.

ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΗΡΕΜΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ..

ΦΙΛΙΑ

Μπουλιτσα μου,καλυτερα να μας πεις περιπου σε ποια εβδομαδα εισαι!

το στηθος να το νιωθεις ετσι ειναι φυσιολογικοτατο λογω των ορμονων της εγκυμοσυνης!

οι πονοι περιοδου στην αρχη της εγκυμοσυνης κι αυτοι φυσιολογικοτατοι!

ο γιατρος σου επειδη ειναι νωρις περιμενει να μεγαλωσει ο σακος και ισως να αρχισει να χτυπαει η καρδουλα..οποτε θα χει να σου πει περισσοτερα!

ο γυναικολογος ειναι αρκετος!!

:) σου ευχομαι τα καλυτερα!! και οτι αποριες εχεις εδω ειμαστε!!

mpoulitsa mou min agxwnesai.....ola tha sou ta pei o ginaikologos sou twra pou tha pas...sou eipe na pas tote gia na einai sigouros oti tha mporesei na to dei kai na akousei tin kardoula tou mias kai einai poli nwris....twra pou tha pas tha sou dwsei kai eksetaseis na kaneis...oi ponoi periodou einai fisiologikoi...otidipote me to stithos einai akrws fisiologiko ..o ipnos profanws einai apo to agxos pou se exei piasei...kai kai tous 9 mines o ginnaikologos sou tha se parakolouthei gia ayto koita na einai akrws empistosinis

Μπουλίτσα μου συγχαρητήρια κορίτσι μου για την εγκυμοσύνη σου. Όλα αυτά που γράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικά. Μην αγχώνεσαι, όλα θα γίνουν με την ώρα τους. Θα κάνεις και εξετάσεις και όλα θα πάνε καλά. Φιλιά!!

μπουλιτσα ετσι αργει η πρωτη επισκεψη στο γυναικολογο...πρεπει να ακουσει την καρδουλα και αυτο γινεται γυρω στην 6 εβδομαδα..τωρα θα σου δωσει να κανεις και τις πρωτες σου εξετασεις...οι πονοι περιοδου και το στηθος ειναι εντελως φυσιολογικα συμπτωματα....οσο για το αν ο γυναικολογος ειναι ο μονος αρμοδιος ναι αυτος κατα βαση ..αν θες β επιπεδου κανεις σε καποιον γυναικολογο εξιδεικευμενο σε εκεινον τον τομεα...ολα καλα θα πανε...φιλακια

Αχ! Μου θυμιζεις εμενα!

Μην ανησυχεις για τιποτα. Ειναι η καταλληλη στιγμη αυτη που σου ειπε ο γιατρος οποτε να εισαι ησυχη. Την καρδουλα θα την ακουσετε γυρω στην 6η με 7η εβδομαδα και οι εξετασεις αιματος θα γινουν τοτε ή λιγο πιο πριν.

Εχε εμπιστοσυνη στους γιατρους...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Και με το καλο!!;) ;)

Μπουλίτσα γεια σου!Νομίζω ότι ζείς το σύνδρομο της εγκυμοσύνης.....Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ...Μας αγχώνουν όλα και φοβόμαστε για τα πάντα.

Απ΄ότι κατάλαβα, αντιλήφθηκες της εγκυμοσύνη πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα να πρέπει να περιμένεις λιγάκι...Αυτό είχα πάθει και εγώ και στις δύο μου εγκυμοσύνες.Τον πρώτο υπέρηχο τον κάνουν περίπου μεταξύ 6ης-7ης εβδομάδας, ώστε ο γιατρός να είναι σε θέση να δεί ορισμένα πράγματα...και μετά απο αυτό θα σε στέλει να κάνεις τις εξετάσεις...

Σου ευχομαι μία καλή και ήρεμη εγκυμοσύνη!!!

Μπουλίτσα στην ίδια κατάσταση ήμουν και εγώ! Μέχρι να το συνειδητοποιήσω ήμουν υπερβολικά αγχωμένη και τρομαγμένη! Όλα θα πάνε καλά και σιγά-σιγά θα χαλαρώσεις και θα απολάυσεις την εγκυμοσύνη σου! Μην αγχώνεσαι, πίστεψέ μας είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί! Με την επαφή εδώ θα εισαχθείς νωρίς στο κλίμα και θα αποβάλλεις ό,τι σε βασανίζει! Μακάρι και εγώ να είχα ανακαλύψει νωρίτερα το mammyland! Καλή εγκυμοσύνη γλυκειά μου και χωρίς άγχος!

με το καλό και καλή εγκυμοσυνη να χεις. Τα συμπτωματα ειναι απολυτα φυσιολογικά. Και εγω οταν αισθανομουν τα πονακια αυτα ελεγα ωχ Παναγιά μου κανε να μην ειναι λαθος το θετικο τεστ που ειδα και να ειναι περιοδος αντι για εγκυμοσυνη γιατι θα τρελαθω. Τελικα ολα φυσιολογικά ειναι. Καλύτερα να πας λιγο αργοτερα για να μπορει ο γιατρος σου να δει καθαρα τον σακο και το εμβρυο γιατι καμια φορα αργουν να φανουν. Θα δεις που ολα ειναι μια χαρα. ¨Οσο για τον υπνο νομιζω οτι περισσοτερο οφειλεται στο ανχος σου. Χαλαρα και με το καλόοοοοοοοοοοοο

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ 3 ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΧΩ ΟΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ.ΟΤΙ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ.ΟΣΟ ΧΑΖΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ?

μπουλιτσα μου καταρχην συνχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου!!!!!!:laugh: :laugh: :laugh:μην φοβασε ολα θα πανε καλα!!το μονο που χρειαζεσαι ειναι ηρεμια και να μην εχεις καθολου ανχος! και εγω πριν απο μια βδομαδα εκλεισα την 6 εβδομαδα και ο γιατρος θελησε να γινει τοτε η πρωτη επισκεψη, γιατι τοτε θα φαινοτανε ο σακος του μωρου μου. φυσικα ακουσαμε και την καρδουλα του!!!!!:P :P το συναισθημα ηταν τρομερο!!!!κανε κουραγιο και ολα θα πανε καλα. οσο για τους πονους περιοδου και το πρησμενο στηθος ειναι ολα φυσιολογικα!!!!συνηθως τους πονους περιοδου θα τους εχεις μεχρι το 1 τριμηνο.;) ;) φιλακια!!!!!:)

Kι εγώ τις ίδιες απορίες έχω αλλά ευτυχώς που υπάρχουν και site σαν το mammyland για να μας τις λύνουν.

Είμαι έγκυος, μόλις έκλεισα την 6η εβδομάδα και είμαι πανευτυχής. Είμαι όμως και κατααγχωμένη. Εδώ και τρεις μήνες είμαι στο εξωτερικό με τον άνδρα μου για δουλειά και τώρα που έμεινα έγκυος δεν έχω ούτε τον δικό μου γιατρό ούτε τους δικούς μου ανθρώπους. Κι εδώ το σύστημα είναι διαφορετικό νομίζω...ο γυναικολόγος μου είπέ ότι θα με δει αρκετά αργότερα, κατά την 10η εβδομάδα για τον πρώτο υπέρηχο. Είναι φυσιολογικό αυτό? Μέχρι τότε που θα ξέρω ότι όλα είναι καλά? Έχω κι εγώ μικροπονάκια στην κοιλιά και πρισμένο στήθος αλλά κατά τα άλλα τίποτε απολύτως. Αν κάτι δεν πάει καλά πως θα το καταλάβω?

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για το ενδιαφέρον!!!!

Πραγματικά ευτυχώς που υπάρχει το mammyland αλλιώς θα είχα τρελάνει το γιατρό στα τηλεφωνήματα!!!:P

Απ'όσα μου λέτε είναι νωρίς πολύ για μένα που είμαι στην 4η εβδομάδα...

KINDER θα γεννήσω στο ΛΗΤΩ!Εσείς???

Όσο για τον γιατρό τον εμπιστεύομαι γιατί μου έχει φερθεί σωστά ως τώρα!!!Αλλά πάντα ο γιατρός δεν είναι λαχείο???Πόσο σίγουρη να είμαι???

LOLLY θεωρώ ότι δεν πρέπει να ανησυχείς... Έχω ακούσει ότι η γιατροί στο εξωτερικό είναι καλύτεροι...Να γυρίσεις όμως γρήγορα για να είσαι με τους δικούς σου!!!!

Καλημέρα και από μένα!

Σου εύχομαι να έχεις μια ήρεμη εγκυμοσύνη!

Όλα όσα γράφεις είναι εντελώς φυσιολογικά! Με κάλυψαν τα κορίτσια! Δεν έχω να σου πω κάτι παραπάνω! Χαλάρωσε και απόλαυσε αυτό που σου συμβαίνει! Μην αγχώνεσαι! Θα δεις που όλα θα πάνε καλά!

Καλημέρα μελλουσα μανούλα!!Μην αγχώνεσαι όλα μια χαρά ειναι!καταρχάς απ οτι κατάλαβα πρεπει να εισαι γυρω στην 4η εβδομάδα,δηλαδή πολύ νωρίς για να φανεί ο σάκος και να ακουστεί και η καρδούλα οπώτε καλώς σου εκλεισε ο γιατρος σου αυτη την ημερομηνία.Μολις πας θα δει το έμβρυο και θα σου γράψει και εξετάσεις,τον γνωστό προγεννητικό έλεγχο..Οσο για τους πόνους και γω τους αισθανομουνα καθως και το στήθος μου ήταν πρισμένο και κάποια στιγμή σκουρήναν και οι θηλές..Κατα την εγκυμοσύνη γίνονται 4 απαραιτητες εξετάσεις:Την αυχενική διαφάνεια-τεστ papp-a-β'επιπέδου-ντοπλερ.Αυτες οι εξετάσεις γινονται στο νοσοκομείο με ειδικά μηχανήματα..

boulitsa min anisixeis katholou.o kathe minas exei ta dika tou.ego molis bika ston trito kai thimamai oti ston proto imoun gemati agonia giati eixa kai megali apokolisi sakou,epsaxna ginaikologo giati me ton diko mou eixame mono tilefoniki epikoinonia kathoti otan ego pernaga ta zoria kai eixa 2 fores aima ktl. itan mesa stis giortes kai ekane tis diakopes tou.telos panton...

min anxonesai katholou.o giatros sou tha sou lisei oles tis apories,tha kaneis kai tis exetaseis sou,tha akouseis tin kardoula tou morou sou kai ola mia xara tha pane kopela mou.kali egimosini se oles mas kai me to kalo na agaliasoume kai na gnorisoume auta ta magika plasmatakia pou exoume mesa mas,giati olo auto pou ginetai mesa mas mera me ti mera einai magiko.!!as to viosoume omorfa loipon.filia se oles kai stis idi manoules!!:)

Mpoulitsa mou geia sou agapi mou...

Ola auta pou pernas einai fusiologika,,,min fwvase...

Apo ta teli tou minws kai meta tote tha exeis na kaneis mpolikes eksetaseis...

An exeis wra diavase to theme OLA OSA THELETE NA KSERETE GIA THN EGKUMWSINI SAS...exei endiaferouses plirwfories gia tin egkumwsini...

lolly mou an den exeis ponous sinodeutikous me aima min fovasai.genikos min fovasai kai ola tha pane mia xara.to na exeis kapoia ponakia tipou periodou einai fisiologiko pisteuo opos kai to prismeno stithos.einai oi protes allages sto soma mas.exoume na doume polles akoma.na eisai se epikoinonia me to giatro sou kai o,ti aporia exeis til se ekeinon kateuthian.genika omos na eisai xalari.apla min sikoneis vari kai min kourazesai poli mexri na se dei o giatros sou gia proti fora.filakia mellousa manoula!!

Καλημέρα σε όλες!!

Είμαι νέο μέλος, σήμερα μπήκα στην 5η εβδομάδα της πρώτης εγκυμοσύνης μου. Κι εμένα η γιατρός μου μού έκλεισε ραντεβού για την άλλη Δευτέρα, γιατί νωρίτερα, όπως μου είπε, δεν θα βλέπαμε τίποτα!!

Έχω κι εγώ τα ίδια-και περισσότερα- συμπτώματα με τη Μπουλίτσα:

Πρησμένο στήθος που πονάει φοβερά, πόνους χαμηλά στην κοιλιά, σαν της περιόδου, πόνους στο στομάχι, ρεψίματα, ελαφρές ζαλάδες, τρελλή όρεξη (ότι βρω μπροστά μου το τρώω), αυπνία, νεύρα, διακυμάνσεις στη διάθεσή μου κλπ. Στην αρχή ανησυχούσα, βρήκα όμως πολλές πληροφορίες στο Internet οι οποίες με καθυσύχασαν, εως ότου επισκευθώ την γιατρό μου.

Το μόνο που με απασχολεί, είναι ο φόβος που νιώθω, μήπως πάει κάτι στραβά... (νομίζω ότι γι' αυτό δεν κοιμάμαι....)

Τι λέτε??

Mimina mou geia sou agapi mou...

Kalos mas vrikes...:woohoo:

Kai mia kali egkumosini na exeis...:silly:

Min fwvase tipota...

Einai apla i prwti sou egkumwsini ki giauto...

Polles kopelles fwvounte stin prwti egkumwsini...

Kai einai fusiologiko agapi mou...

Min anusixeis gia tipota...

Ola tha pane mia xara...

Oti thes eimaste edwwwwwwwwwwww....:) :) :)

mi bofaste tipota..o giatros tha sas kathodigei...o kathe giatros einai diaforetikos..k logiko..

ego eimai sto mina mou k eno oli pane kathe bdomada ego pao pio arga..

eyxomai mia kali egkimosini na exete k kales eksetaseis...

Τζοάνα μου, σ' ευχαριστώ πολύ,

καλώς σας βρήκα!

Είμαι σίγουρη ότι τουλάχιστον θα ηρεμήσω με τη συζήτηση μαζί σας, γιατί ακόμα και ο άντρας μου έχει αρχίσει να με κοιτάει περίεργα...

Μπουλίτσα και minima συγχαρητήρια!!! Σας εύχομαι να έχετε μία υπέροχη εγκυμοσύνη! Συμφωνώ με όσα έγραψαν τα υπόλοιπα κορίτσια.

Κυρίως όμως ξεαγχωθείτε γιατί το άγχος δε θα σας βοηθήσει να απολαύσετε την ομολογουμένως ομορφότερη περίοδο της ζωής σας!!

Είχα κι εγώ φοβερό άγχος, με έτρωγε καθημερινά και χωρίς λόγο και τώρα που το θυμάμαι λέω "τι χαζή που ήμουν Θεέ μου"! Άγχος σε λογικά πλαίσια θα έχετε, αρκεί να μην σας δημιουργεί αυτό νεύρα, αϋπνίες. Κοιμηθείτε τώρα όσο μπορείτε και απολαύστε το ενδιαφέρον και την περιποίηση των γύρω σας!! (θα με θυμηθείτε!!!)

Με το καλό κορίτσια να φέρετε στον κόσμο υγιέστατα μωράκια!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...