Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σταμάτησα τον θηλασμό :(

Recommended Posts

Πριν δύο εβδομάδες παρουσίασα πυρετό,

το δεξί μου στήθος άρχισε να πετρώνει (χρησιμοποιούσα θήλαστρο λόγο κομένο θηλών ακροτιριασμένων θα έλεγα) αφού πήγα στο γιατρό μου

μου συννέστησε να συνεχίσω πίνοντας αντιβίοση και φορόντας τις θηλές τις οποίες τις είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αλλά δεν έβλεπα διαφορά και όπως είχα διαβάσει προτιμότερο είναι χωρίς αυτές εν πάσει περιπτώσει πήρα την αντιβίοση, μου έπεσε ο πυρετός και συνέχισα με τις θηλές

Το αποτέλεσμα ήταν η μπέμπα να πίνει μόνο απο το αριστερό στήθος το δεξί δε το ήθελε έκλεγε ίσως να μην είχε γάλα και κάθε φορά μάτωνε πάρα πολύ και να της δίνω συμπλήρωμα 100μλ γιατί έκλεγε,

αφού το έπινε ηρεμούσε ο παιδίατρος μου είπε ότι ελλατώθηκε ίσως το γάλα

εγώ συνέχισα μόνο απο το αριστερό αλλά ο πυρετός παρουσιάστηκε ξανά τρεις μέρες είχε 38-39-40.

Κορίτσια δεν είχα άλλη υπομονή εξαντλήθηκα αλλα στεναχωρίθηκα πάραα πολυ απο την αρχή της γέννησης της το είχα αυτο το πρόβλημα δεν άντεξα άλλο κρατησε 2 μήνες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τουλάχιστον όμως το πάλεψες αυτο μετραει. Εμένα παντως ειναι 7 μηνών και ακομα την θηλαζω με τις θηλές σιλικόνης γιατι οσες φορες εχω προσπαθησει χωρις αυτες δεν επιανε.

ooIreneoo έγραψε:

Κορίτσια δεν είχα άλλη υπομονή εξαντλήθηκα αλλα στεναχωρίθηκα πάραα πολυ απο την αρχή της γέννησης της το είχα αυτο το πρόβλημα δεν άντεξα άλλο κρατησε 2 μήνες

Και εγώ είχα στενοχωρηθεί πολύ όταν σταμάτησα τον θηλασμό στον γιο μου -τότε ήταν 5 μηνών- και τον σταμάτησα γιατί είμασταν χωριστά για 4 μέρες και είχζα πλήρης άγνοια για τον επαναγαλακτισμό!! Τώρα ξέρω...

Το σημαντικό είναι ότι το μωράκι σου το θήλασες έστω και αυτούς του 2 μήνες, βέβαια όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά, αλλά και τί να κάνεις? Αν δεν γίνεται διαφορετικά και δεν έχεις και κάποιον από πάνω σου, που να ξέρει, να σε συμβουλεύει και να σε βοηθά...! Σημαντικό βέβαια που είσαι καλά τώρα γιατί και τα μωράκια θέλουν μια υγιή μαμά να τους φροντίζει!:)

Προσπάθησα και με τις θηλές απο συλικόνη και τις δύο ποιότητες

επίσης είχα πάρει και τα κοχύλια θηλασμού τα οποία βοηθούν να αερίζονται οι θηλές κατα την διάρκει που δε θηλάζεις με αυτα είδα λίγο διαφορά αλλά όποτε έτρωγε η μπέμπα ματώναν και παλι εβαζα τις κρέμες

οι κρέμμες μου μαλλάκοναν το δέρμα ναι μεν δεν ήταν ξηρές αλλά το μείον ήταν ότι μου χώριζε σε μέρη τη θηλή ...σα να ήταν διπλή η θηλή μου η μιά για την αλλη δε το συζητώ δεν ήταν μια ήταν μισή... παντως αξίζει να το παλέυεις :dry: λυπάμαι που δεν άντεξα :blink:

ooIreneoo έγραψε:

Προσπάθησα και με τις θηλές απο συλικόνη και τις δύο ποιότητες

επίσης είχα πάρει και τα κοχύλια θηλασμού τα οποία βοηθούν να αερίζονται οι θηλές κατα την διάρκει που δε θηλάζεις με αυτα είδα λίγο διαφορά αλλά όποτε έτρωγε η μπέμπα ματώναν και παλι εβαζα τις κρέμες

οι κρέμμες μου μαλλάκοναν το δέρμα ναι μεν δεν ήταν ξηρές αλλά το μείον ήταν ότι μου χώριζε σε μέρη τη θηλή ...σα να ήταν διπλή η θηλή μου η μιά για την αλλη δε το συζητώ δεν ήταν μια ήταν μισή...

Εκεί που σκίρτισα ήταν όταν την είδα να κλαίει παρα πολύ και όταν εβγαλα την σιλικόνη ήταν γεμάτη αίμα...

παντως αξίζει να το παλέυεις :dry: λυπάμαι που δεν άντεξα :blink:

Κορίτσια καλησπέρα..Μια που μιλάτε για το θηλασμό, έχω να ρωτήσω κάτι στις πιο παλιές μανούλες μια κι εγώ έχω μόνο ένα αγοράκι 6,5 μηνών. Ευτύχώς θήλασα το μωράκι μου για 6 μήνες αλλά μετά από μεγάλη στενεχώρια μου κόπηκε απότομα το γάλα κι εκεί που εβγαζα 8 γευματα την ημέρα δεν είχα ούτε σταγόνα... Εδω και 3 εβδομάδες λοιπόν δεν είχα καθόλου γάλα αλλά σήμερα ξαφνικσ έτρεξε λίγο ισα-ισα που υγράθηκε η μπλούζα μου. Να σημειώσω πως δεν εχω πάρει χάπια για να κόψω το γάλα. Να ανησυχήσω μετα απο αυτό ή απλώς έτυχε. Πρέπει νομίζετε να πάρω χάπια;

Μαρία23 έγραψε:

Κορίτσια καλησπέρα..Μια που μιλάτε για το θηλασμό, έχω να ρωτήσω κάτι στις πιο παλιές μανούλες μια κι εγώ έχω μόνο ένα αγοράκι 6,5 μηνών. Ευτύχώς θήλασα το μωράκι μου για 6 μήνες αλλά μετά από μεγάλη στενεχώρια μου κόπηκε απότομα το γάλα κι εκεί που εβγαζα 8 γευματα την ημέρα δεν είχα ούτε σταγόνα... Εδω και 3 εβδομάδες λοιπόν δεν είχα καθόλου γάλα αλλά σήμερα ξαφνικσ έτρεξε λίγο ισα-ισα που υγράθηκε η μπλούζα μου. Να σημειώσω πως δεν εχω πάρει χάπια για να κόψω το γάλα. Να ανησυχήσω μετα απο αυτό ή απλώς έτυχε. Πρέπει νομίζετε να πάρω χάπια;

το γαλα δεν κοβεται μονο του! υπαρχει σταδιακη μειωση!

θελεις να μην ξαναθηλασεις? η σκεφτεσαι επαναγαλακτισμο?

ooireneoo......kardoula mou ti stenaxwriesai?????egw den thilasa katholou kai den aisthanomai asxima gia auto..den mporesa den thilasa..kai 2 mines pou thilases einai teleia...iparxoun ginaikes pou den mporoun alles pou thilazoun ligo kai alles pou thilazoun xronia:)esi ayto pou mporouses na kaneis...to ekanes:)

Καλησπέρα κορίτσια,

Δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέσαι, τόσο μπόρεσες τόσο έδωσες,

Είναι και μερικές που δεν θηλάζουν καθόλου γιατί δεν έχουν γάλα, το πρωτόγαλα που έπρεπε να δώσεις που έχει αντισώματα που χρειάζεται το παιδί το έδωσες.

Και εγώ έχω μείνει με το ένα στήθος, μόνο το δεξί έχει γάλα.

Εγώ θηλάζω με θηλές σιλικόνη χωρίς αυτή η μπέμπα δεν πιάνει στήθος, ενώ η ρόγες μου είναι υπερβολικά μεγάλες, από την αρχή ήθελε αυτές της θηλές,

Εγώ γέννησα με καισαρική και δεν έκανε να θηλάσω της 3 πρώτες μέρες επειδή μου είχαν κάνει νάρκωση, και έτσι η μπέμπα συνήθισε τη θηλή του μπιμπερό και δεν έπιανε την ρόγα. Οι μαίες μου είπαν ότι δεν το έχουν ξαναδεί αυτό τόσο μεγάλη ρόγα και να μην πιάνει με τίποτε.

Αλλά καλλίτερα, ούτε πληγωμένες θηλές έχω, ούτε τίποτα, μια φορά μονό με πόνεσαν γιατί χρησιμοποίησα θηλές της avent ούτε η μπέμπα μπόρεσε εύκολα να πιει και εγώ πόναγα, χρησιμοποιώ της chicco είναι παρά πολύ καλές

φιλάκια

ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!

ΒΓΑΖΩ ΜΕ ΕΝΑ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΟΥΛΙΕΣ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΩ..

ΣΤΗΘΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ!

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ!ΛΕΩ, ΟΧΙ ΓΑΜΩΤΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΟΥΛΙΤΣΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ!ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΑΝΑΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ ΕΝΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ?ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΘΗΛΕΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ.ΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΩ, ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙ?

Η ιστορία σου μου θυμίζει πολύ τον θηλασμό μου στο πρώτο μου παιδί. Θήλαζα από τις πρώτες μέρες με θηλές σιλικόνης, παρόλα αυτά οι πληγές ξέφυγαν και μάτωνα, κόπηκαν και γενικότερα είχα έναν πολύ άσχημο τραυματισμό ο οποίος άφησε τα σημάδια του! Στις 10 μέρες ανέβασα πυρετό, το γάλα δεν έτρεχε, οι ρώγες μου ήταν σε άθλια κατάσταση και το στήθος μου άρχισε να πετρώνει και λιποθύμησα από τον πόνο.

Πήρα αντιβίωση και όσο και αν έκλαιγα συνέχιζα να βάζω το παιδί στο στήθος. Ο πόνος ήταν χειρότερος από 10 γέννες! Αλλά άντεξα! Το στήθος μου άρχισε να βελτιώνεται μετά τους 2 μήνες. Μέχρι τότε κρατούσα την αναπνοή μου, σφιγγόμουν και την θήλαζα. Μόλις έφτιαξε, ο θηλασμός έγινε απόλαυση. Είχα περάσει τόσα και τόσα και επιτέλους θήλαζα χωρίς να πονάω!

Το ίδιο ήθελα και τώρα, αλλά το ένα έφερε το άλλο και με την ψυχολογία μου στο πάτωμα, οι ρώγες μου είναι πάλι σε κακιά κατάσταση. Παιρνω παυσίπονα και κάνω υπομονή μέχρι να έρθει η μέρα που δεν θα έχω πληγές και δεν θα πονάω....

Δυστυχώς είμαι από τις μαμάδες που το παλεύουν για να θηλάσουν...

AGGELIKI LEFKADA έγραψε:

Καλησπέρα κορίτσια,

Είναι και μερικές που δεν θηλάζουν καθόλου γιατί δεν έχουν γάλα, το πρωτόγαλα που έπρεπε να δώσεις που έχει αντισώματα που χρειάζεται το παιδί το έδωσες. φιλάκια

Αγγελική μου , απο αυτα που λες δεν ισχυει σχεδον ΤΙΠΟΤΑ ! Αν και εμεις που θηλάζουμε διαδιδουμε τετοιες ανακριβειες παει χαθήκαμε !!!!

Μαρία23 έγραψε:

Οταν λες "εβγαζα 8 γευματα" εννοεις με θήλαστρο ? Αν ναι , με ποιο θήλαστρο ? Γραψε μας τι ακριβως εγινε , ποσα γευματα εκανε το μωρο , πως κατάλαβες οτι δεν εχεις γαλα ...

επαναγαλακτισμός γινεται γιατι μπορει να μειωνεται το γαλα αλλα δεν κοβεται κ εμενα πολλες φορες μου εχει μειωθει και τωρα που εβαλα τις στερεες τροφες μου μειωθηκε αρκετα αλλα προσπαθω να την βαζω πιο πολύ στο στηθος και οτι παιρνει. Πρωί/βραδυ κανονικά και ενδιαμεσα αλλες 2-3 φορές σύν τις στερεες. Κι εγω θηλες της chicco χρησιμοποιω γιατι στο μαιευτηριο ειχα ξεκινήσει με μεντελα κ δεν με βολευαν ιδιαιτερα. Απλα απ οτι εχω καταλαβει ο θηλασμος θελει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ Κ ΥΠΟΜΟΝΗ

Εννοώ πως το μωρό έτρωγε 6 γεύματα και με το θήλαστρο έβγαζα άλλα 2 γεύματα των 200 γραμμαρίων. Ευτυχώς έχω λίγο λα'ιμαργο μωράκι και θήλαζε μόνο 10 λεπτά σε κάθε γεύμα και χόρταινε. Το στήθος μου όμως το έννιωθα βαρύ κι έτσι χρησιμοποιούσα θήλαστρο. Πήρα το ηλεκτρικό θήλαστρο της nuk που δεν πονάει καθόλου. Όσο για το πως μου κόπηκε απότομα αυτό έγινε ματά από ένα πολύ δυσάρεστο νέο που έμαθα ακια ενώ το αγοράκι μου είχε φάει πρώι και μεσημέρι κανονικά, το απόγευμα αδίκως προσπαθούσε να βρει γάλα από το στήθος...δεν είχα καθόλου και μάλιστα με το θήλαστρο έβγαλα μόμο 15 γραμμαρία. Από τότε τίποτα...

Κι όμως καλή μου pebi το δικό μου γάλα κόπηκε απότομα σε σημείο που προσπαθούσα με το θήλαστρο να βγάλω έστω και λίγο για ώρες ολόκληρες... Μετά από τόσες μέρες έβγαλε λίγο γάλα η δεξιά θηλή αλλά και πάλι με το θήλαστρο τίποτα...

ooIreneoo έγραψε:

Πριν δύο εβδομάδες παρουσίασα πυρετό,

το δεξί μου στήθος άρχισε να πετρώνει (χρησιμοποιούσα θήλαστρο λόγο κομένο θηλών ακροτιριασμένων θα έλεγα) αφού πήγα στο γιατρό μου

μου συννέστησε να συνεχίσω πίνοντας αντιβίοση ..............

εγώ συνέχισα μόνο απο το αριστερό αλλά ο πυρετός παρουσιάστηκε ξανά τρεις μέρες είχε 38-39-40.

Λυπάμαι πολυ που ταλαιπωρήθηκες τόσο.

Το πιθανότερο είναι ότι σου έδωσαν λάθος αντιβίωση και γι αυτο υποτροπίασε η μαστίτιδα.

Αν δεν σου έδωσαν λάθος αντιβίωση το πιθανότερο είναι ότι δεν συζητήθηκαν καθόλου τα αίτια της μαστίτιδας για να αποφύγεις την υποτροπή ή έστω για να μειώσεις την ένταση της υποτροπής.

Ελπίζω τουλάχιστον να χρησιμοποιούσες νοσοκομειακό θήλαστρο γιατί στην κατάσταση που ήσουν μόνο τα νοσοκομειακά ταλαιπωρούν ελάχιστα τις θηλές, όλα τα άλλα επιδεινώνουν το πρόβλημα...

Μπορεία αυτά να σου φανούν χρήσιμα σε κάποια επομενη περίπτωση.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια!:)

AGGELIKI LEFKADA έγραψε:

Είναι και μερικές που δεν θηλάζουν καθόλου γιατί δεν έχουν γάλα,

Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Ακόμη και οι ελάχιστες μητέρες με ανεπαρκή γαλουχία έχουν πάνω από το μισό γάλα που χρειάζεται το παιδί τους.

Εγώ γέννησα με καισαρική και δεν έκανε να θηλάσω της 3 πρώτες μέρες επειδή μου είχαν κάνει νάρκωση,

Λυπάμαι που σου είπαν τόσο απαράδεκτα ψέμματα. Μετά από οποιαδήποτε νάρκωση, το μωρό μπορεί να θηλάσει αμέσως μόλις η μητέρα είναι ικανή να το κρατήσει στα χέρια της (δηλαδή να έχει ξεζαλιστεί...)

Οι μαίες μου είπαν ότι δεν το έχουν ξαναδεί αυτό τόσο μεγάλη ρόγα και να μην πιάνει με τίποτε.

μάλλον οι συγκεκριμένες μαίες έχουν δει ελάχιστα μωρά να θηλάζουν...

Ελπίζω την επόμενη φορά να ταλαιπωρηθείς λιγότερο από τους ανίδεους...

ΟΥΦ..!!ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ..ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΣ;;ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΤΩΡΑ..!!

Πολλες κοπελες θηλαζουν κανονκα και με το θηλαστρο δεν μπορουν να βγαλουν ουτε σταγωνα!

εγω θηλαζω κανονικα και με το θηλαστρο μπορω να βγαλω γυρωστα 120 μλ απο καθε μαστο αλλα καταλαβαινω οτι και το στηθος μου

δεν ειναι το ιδιο οπως οταν θηλαζει η μικρη!

να ξερεις οτι μπορεις να κανεις επαναγαλακτισμο!

Ανθη δεν ειναι καθολου δυσκολο ο θηλασμος! καθε αλλο ειναι παρα πολυ ευκολο!

στην αρχη εχει καποια ταλαιπωρια αλλα οταν εδραιωθει η γαλουχια ειναι το πιο ευκολο πραγμα!

κατ΄αρχην εχεις ετοιμο πανατ το γαλα του μωρου σου μαζι σου... δεν χρειαζονατι αποστειρωσεις ουτε να κουβαλας μαζι σου χιλια

δυο πραγματα! βεβαια το πιο συμαντρικοτερο ειναι η πολλες αγκαλιτσες που κανεις με το μωρο σου!

φυσικα και το οικονομικο ειναι συμαντικος λογος!

εγω τωρα που επεστρεψα για δουλεια και αντλω γαλα κατα την διαρκεια της ΄ξερεις ποσο με ενοχλει?

και μονο που κουβαλαω λενω αποστειρωνω μπουκαλια και θηλαστρα ειναι κουραστικο! αλλα οταν ειμαι σπιτι δεν σταματω να θηλαζω!

αν πραγματικα το θες θα τα καταφερεις! οτι βοηθεια χρειαστεις ειμαστε εδω!απο την εμπειρια μας τουλαχιστον

αλλα και η κυρια Αγλαια και απο τοις γνωσεις της! τι ηταν αυτο που σε τρομαξε?

Δηλαδή pebi αν βάζω το μωράκι μου ξανά στο στήθος θα γίνει επαναγαλακτισμός; Ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...