Μετάβαση σε περιεχόμενο

Προεκλαμψία;;;;

Recommended Posts

Κοριτσάκια μου έχω αγχωθεί πάρα πολύ και νομίζω ότι έτσι κάνω τα πράγματα χειρότερα!!

Είμαι 7.5 μηνών και εδώ και τρείς μέρες παρατήρησα ότι όταν ξυπνούσα το πρωί δεν μπορούσα να λυγίσω τα δαχτυλά του δεξιού μου χεριού από το πρήξιμο! Μου φάνηκε περίεργο αλλά σκέφτηκα ότι θα έχω κατακράτηση υγρών!

Για να μην τα πολυλογώ πήρα τη γιατρό μου και μου είπε να μετρήσω την πίεσή μου και να την πάρω άν η "μικρή" είναι πάνω από 8!

Μετρήθηκα και η μεγάλη ήταν γύρω στο 12 με 13 και η μικρή την 1η φορά 8.4, τη 2η 9.3 και μετά από λίγο είχα 8!!

Φοβάμαι μήπως έχω προεκλαμψία και μου πάρουν πρόωρα το μωράκι μου!!

Είχε καμιά σας ανάλογη εμπειρία;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καθαρά ενημερωτικά, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω...

http://www.incardiology.gr/pathiseis_alles/proeklampsia_eklampsia.htm

http://www.hygeia.gr/page.aspx?p_id=186

http://www.iatrikionline.gr/EL_M_1_2006/03_tabakoudis.pdf

Θέλει πολλή παρακολούθηση η πίεσή σου και να ενημερώνεις τακτικά το γιατρό σου για τις μετρήσεις... Σου πρότεινε καρδιολογική εξέταση;

Ρίξε μια ματιά και στο θέμα Γήρανση Πλακούντα της φίλης μας Γιωργίας...

Εύχομαι κάθε καλό!!! ;)

εγω ειχα ταση για προεκλαμψια...τον τελευταιο μηνα ειχε ανεβει η πιεση μου(οχι πολυ)αλλα σε συνδυασμο με καποιες εξετασεις αιματος και ουρων,τελικα αποφασισαμε να γεννησω 10 μερες νωριτερα απο την πητ.πιστευω πως αν εχεις τετοιο προβλημα ,θα το ρυθμισει αναλογως η γιατρος σου,δεν ειναι κατι που πρεπει να σε φοβιζει αλλα κατι που θελει διαρκη παρακολουθηση!ευχομαι να μην ειναι τιποτα !πρηξιματα και μουδιασματα ,εχουν λιγο πολυ,ολες οι εγκυουλες!

Μην ανησυχείς χωρις λογο . Να μετρας την πιεση σου , να προσέχεις και να πεις στην γιατρο σου να κανεις εξετάσεις ουρων για να δει το λευκωμα. Το πρήξιμο απο μονο του δεν ειναι προεκλαμψία .

Με το καλο σου ευχομαι και ολα καλα :)

Νομίζω ότι η lala έχει δίκιο! Δε διαγνώσκεται προεκλαμψία μόνο από πίεση (στην περίπτωσή σου δεν είναι και ιδιαίτερα υψηλή, ειδικά η μεγάλη), χωρίς λεύκωμα στα ούρα... Για να μιλάμε για προεκλαμψία πρέπει να φύγει η μεγάλη πάνω από το 14 νομίζω. Να την μετράς πάντως, μία πρωί και μία βράδυ. Εγώ πήρα ένα ηλεκτρονικό και προληπτικά ανά 3 ημέρες την μετράω. Καλή συνέχεια!

Σας ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε...

Η γιατρός μου συνέστησε να κόψω το αλάτι και να πάω αύριο για γενική ούρων...

Πάντως από το κλάμα και τη στενοχώρια είχα 15 και 9 το απόγευμα!!!

Πριν από 10 μέρες περίπου που έκανα καμπύλη ζαχάρου και γενική αίματος και ούρων όλα ήταν καλά...

Μακάρι να πάνε όλα καλά για τη μικρούλα και να προλάβω να μπω στον ένατο!!

Σας ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξη..

Αγγελικούλα μου μη στενοχωριέσαι και μην αγχώνεσαι, γιατί αυτό δεν κάνει καλό στο μωράκι σου...Μπορεί να έτυχε να είχες υψηλή πίεση...Και συμφωνώ με τα κορίτσια ότι αυτό από μόνο του δε σημαίνει προεκλαμψία..Κάνε και τη γενική ούρων και η γιατρός σου θα σε καθοδηγήσει ανάλογα...

Σου εύχομαι πάντως ολόψυχα να μην είναι τίποτα και να πάνε όλα καλά..Να κρατήσεις στην αγκαλίτσα σου το υγιέστατο μπεμπάκι σου αφο΄θ μπεις στο μήνα σου...

Φιλάκια από μενα...Περιμένουμε νέα σου...Και όπως είπαμε...Ηρέμησε και μη στενοχωρίεσαι!

Γεια σου Αγγελική....

Και γω ειχα υψηλή πίεση, επαιζα μεταξυ 14-15 η μεγαλη και πανω απο 12 η μικρή.Ο γιατρος φοβηθηκε προεκλαμψια και μου δωσε ενα χαπι για να την κραταμε σε χαμηλα επιπεδα.Τωρα ειμαι καθε μερα μεταξυ 11-12 η μεγαλη και 8-9 η μικρη.Ηταν να μου παρουν το μωρο στην 36η εβδομαδα, δηλαδη προχθες, αλλα τελικα την γλιτωσα και μαλλον θα το παρουν στην 37η.

Να την παρακολουθεις καθε μερα πρωι-βραδυ κι αν ανεβει πανω απο 15 η μεγαλη και πανω απο 9 μισο η μικρη να τηλεφωνησεις στο γιατρο σου! Και σε παρακαλω μην ανχονεσαι γιατι χειροτερευεις την κατασταση κι ανεβαζεις την πίεσή σου χωρίς λόγο!

Να εισαι καλα και να προσεχεις τον εαυτο σου και το μωρακι σου!

Αντε και καλη λευτεριά....!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...