Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Χαιρεται!! Εμείς από 10 μηνών λέγαμε μαμά μπαμπά και τώρα που είμαστε ενάμιση μιλάμε σχεδόν καθαρά! Αλλα μην σε αγχωνει είναι στο κάθε παιδί μιας φίλης μου ξεκινησε 19 μηνών απλά μάλλον επειδή ήξερε πώς καταλαβαίνουν τι θέλει και με το να τα δείχνει και δεν ήθελε να κουράζεται;ρ 

Δημοσίευση
στις πριν 31 λεπτά, ο/η Rosemary είπε:

Παντως ολα τα παιδια, καποτε μιλανε κ καποτε περπατανε!!!

Θα σ'τα πει ολα μεζεμενα!!! "Μαμα, ασε τα υγιεινα φαγητα κ πιασε κανενα παγωτακι"!!

Μπουσούλησε 6 μηνών...περπάτησε 9 μηνών...τώρα σκαρφαλώνει παντού και κάνω τον σταυρό μου ολημερίς να μην σπάσει το κεφάλι του!

Και δεν είναι ότι θα μου την πει για τα υγιεινά, είναι ότι θα βρει και σύμμαχο τον πατέρα του....

Δημοσίευση
στις On 30/3/2018 at 5:26 ΜΜ, ο/η KONSTANTIA είπε:

Καλησπέρα μανούλες! Είμαστε 16 μηνών αγόρια και δεν έχουμε πει ακόμα "μαμά"...Εσείς πότε ξεκινήσατε να μιλάτε?

Καλησπέρα κοριτσι μου.. ειναι λαθος να αγχώνεσαι για αυτο γιατι το κάθε παιδάκι ειναι διαφορετικό.. το οτι ενα παιδι θα μιλήσει απο νωρίς δεν σημαίνει οτι ειναι ποιο έξυπνο ή οτι το αλλο που θα αργήσει ειναι χαζό.. η κόρη μου είπε μαμά 11 μηνών, έπειτα είπε κατευθείαν γιαγιά, έλα, κοιτα.. μετα τα 2 αρχησε τα μπαμπά, νερό, πιλα(πιπίλα), και γωγο(Γιώργο, το όνομα του μπαμπά) και εδω και κάποιους μήνες λέμε προτασουλες 2-3 λέξεων τύπου: που ειναι?, μαμά έλα, Γώγο κοιτα, μαμά έλα εδω, που ειναι η πιλα? Κλπ κλπ.. και έλεγα στην παιδίατρο μα γιατρέ της διαβάζω παραμύθια δεν βλέπει τηλεόραση, κινητο και iPad τα εχει δει απο μακρυά στοίχημα να έτυχε να πάρει το κινητο καταλαθος μια φορα κλπ και λέω δεν μιλάει σωστά μήπως αυτο και μήπως το α αλλο και μου λεει Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΑ!! Μα πως το ξέρεις λέω? Αντιλαμβάνεται λεει? Διχνει να καταλαβαίνει αυτά που της λες? Άρα δεν ειναι χαζό, απλά βαριέται γιατι ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!! Πχ έλεγε: μαμααα νρνρνρνρ και εγω της έδινα νερό γιατι ήξερα οτι το νρνρνρ με κλάμα ειναι νερό.. για δυο μερες της έκανα το εξής: μαμά νρνρνρνρ -τι λες Καλλιόπη δεν σε καταλαβαίνω, τι ειναι το νρνρν? -μαμαααααα νρνρνρνρνρ(με κλάμα) -Καλλιόπη μήπως θελεις ΝΕΡΟ? -Ναι -Για πες μου τι θελεις, πες μαμά ΝΕΡΟ -νελο -ααα νερό θελεις δηλαδή, τωρα παιδι μου αμέσως.. ορίστε το νερό σου.. για 2 μερες και απο τοτε λεει μαμά νελο.. το είχα αναλύσει πολυ το θέμα και είχα μιλήσει με πολλές μαμάδες για αυτο και κατέληξα σε αυτήν την τακτική.. εσένα ειναι μικρουλι ακομα αλλα μόλις πει την πρώτη έτσι θα το βοηθήσεις να πει και άλλες!!! Συγνώμη για το τεράστιο κείμενο αλλα ελπίζω να βοήθησα!!!

Δημοσίευση

Κ μένα έκανε όλες της δραατηρ..γρήγορα μποθσουληνα περπάτημα .. 13 μν  άρχισε λίγο γιαγιά μπαμπα...

Μετά στοπ...

Τώρα 20 μηνών έχει λίγες μέρες π προσπαθεί να μιλήσει... 

Ειναι 3 γλωσσο  και τ μιλάμε σε μια  γλώσσα πλέον..  Αλλά επειδή ζω αγγλια αναγκαστικά ακούει αγγλικά και αυτά μιμιτε όποτε θέλει. .

Πιο πριν μόνο νοηματική όπως Εσύ ! 

Δημοσίευση

@Mama2015 ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση! Ναι, έχω αγχωθεί πολύ είναι η αλήθεια. Ξέρω ότι καταλαβαίνει τι του λέω και ξέρω επίσης ότι κατα βάσιν τεμπελιάζει, ακόμα και το μπιμπερό του ενώ μπορεί δεν το σηκώνει, θέλει να τον ταίζω εγώ, νερό θέλει να του δίνω εγώ κ.ο.κ. Και εγώ του μιλάω όσο μπορώ, παίζουμε με τα παιχνίδια του μαζί, λέει κακα αλλά όχι όταν τα έχει κάνει, απλά σαν λέξη.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Τόσο όμορφο το Χαρά! Και η αλήθεια είναι ότι και εγώ κάπως κολλάω με ημερομηνίες και γιορτές! Εγώ έμαθα ότι είμαι έγκυος του Σταυρου και μου έχει χαραχθεί. Όνομα εμείς μάλλον βρήκαμε αλλά κάπως αποφεύγω να το κλείσω πριν γεννηθεί. Είπα θα του το δώσουμε αφού έρθει. Στον πρώτο δεν είχα τέτοια κολλήματα. Τώρα με έπιασε να είμαι προληπτική. 
    • Εύκολο να το λέω απ έξω αλλά πραγματικά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αφου ο γιατρός σου είναι ήρεμος όλα πάνε καλά. Κάνε τον επαναληπτικό έλεγχο σου και θα ηρεμισεις ακόμα παραπάνω. 
    • Γεια σας κορίτσια και από μένα! Τι όμορφα που κάνετε όλες προετοιμασία. Με βάλατε στο ρυθμό, καθώς ακόμα δεν ξεκίνησα! Αγχώθηκα βέβαια τώρα αν θα προλάβω. 😂   Εμεις πήραμε νέο καρότσι, γιατί το παλιό μας αποτελειώθηκε μετά από 2,5 χρόνια καθημερινής χρήσης σε κάμπους και βουνά. Κατά τα άλλα πρέπει να δω τι έχω από τον πρώτο μου γιο, αν και ήρθε χειμώνα και να τα πλύνω και τακτοποιήσω. Και να κάνω και βαλίτσα μέσα στον Απρίλη. Εχω και εγώ πονάκια χαμηλά και πίεση. Εχει γυρίσει και το μωρό από όσο είδαμε στο υπέρηχο. Με χτυπάει συνέχεια στα πλευρά και στο πάνω μέρος της κοιλιάς. Και νιώθω και συσπάσεις, ειδικά τα βράδια. Πια με ζορίζει να σηκώνω αγκαλιά τον μεγάλο μου, αλλά προσπαθώ να το. Παίρνω έστω καθιστή. Δεν θέλω να νιώσει ότι τον αποφεύγω. Κατα τα άλλα εγώ είχα μια ελιά στο στήθος και σήμερα να μου φάνηκε ότι έγινε πιο σκούρα. Ήταν κόκκινη και σαν να καφετισε. Σκέφτηκα μήπως είναι από εγκυμοσύνη αλλά με έπιασε ένα τρομερό άγχος και δεν μπορώ να ηρεμισω. Και όσο αγχώνομαι τόσο κλωτσάει και ο μικρός νιώθω.  
    • Καλά αποτελέσματα κορίτσι μου στην αυχενική σου, να πάνε όλα καλά!!!
    • Χαχαχα κι εγώ δεν τον άφηνα ούτε καν να πλησιάσει τα χέρια του εκεί εκείνη την περίοδο 😂 εύχομαι να φέρνουν καλά νέα τα πιο έντονα συμπτώματα αυτό το μήνα 🤞
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...