Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ιογενής αμυγδαλίτιδα στο πρώτο τρίμηνο


Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα και συγγνώμη αν σας ζαλίζω. Το έγραψα και αλλού σε κουβέντα αλλά ανοίγω θέμα μήπως βρω παρηγοριά... χαχαχ.. Είμαι στο τέλος της 10ης εβδομάδας.

Λοιπόν από χθες πονόλαιμος και χαμηλός πυρετός (δεν περασε το 38) και υποχωρεί με ντεπόν. Πήγα σήμερα σε γιατρό ο οποίος είπε ότι δεν είναι μικρόβιο/βακτήριο οπότε δε θα πάρω αντιβίωση. Είναι αρχή αμυγδαλίτιδας από ιό. Όπως είπε σε συνεννόηση και με το γυναικολόγο μου, παίρνω μόνο ντεπόν και κάνω γαργάρες με αλατόνερο, κι αν χειροτερέψει ο λαιμός ή ο πυρετός σημαίνει ότι ίσως πλέον θα χρειαστώ αντιβίωση.

Οι ερωτήσεις δύο:

1. Στη φάση τώρα που περνάω ίωση και δεν παίρνω αντιβίωση επηρεάζεται το έμβρυο;

2. Αν τελικά πάρω αντιβίωση πόσο κακό του κάνω;

Τα ρώτησα αυτά και το γιατρό αλλά είναι αλλιώς να σου λένε κοπέλες που το έχουν περάσει τις εμπειρίες τους παρα ένας γιατρός ξερές πιθανότητες πχ...

Ευχαριστώ πολύ, με έχει πιάσει ψυχολογικό και νιώθω ότι κάτι θα πάθει το μωρό μου...

Δημοσίευση

Κοπελα μου σε καταλαβαινω πολυ πολυ. Λοιποοον απ οσο ξερω υπάρχουν αντιβιωσεις οπως πχ amoxil που μπορεις να παρεις στην εγκυμοσύνη κ δεν πειράζει. ΒΈΒΑΙΑ και εγω παλι δεν θα ηθελα να πάρω. Αισθανομαι όμως οτι για την αμυγδαλιτιδα βοηθανε γαργάρες με  ειδικα αντισηπτικα. Δεν σου εδωσε; δεν κάνει; μονο αλατονερο; 

Δημοσίευση

@babybaby περαστικά κοπέλα μου!!!! Μην ανησυχείς ..καταρχην καλύτερα που είναι από ιό.. Παρά μικρόβιο.. Ο ιός κάνει τον κύκλο του περνάει... Ενώ στο  μικρόβιο η αντιβίωση είναι αναπόφευκτη... Να ξέρεις ότι το μωρό δε παθαίνει κάτι από έναν απλό ιό όπως αυτός..ισα ίσα θα χει αντισώματα ?..εγω είχα αρρωστήσει 3 φορές μια... 13 εβδ.. Μετά την αυχενικη... Με 38 πυρετό αλλά με Ντεπον κοτόσουπα ξεκούραση σε 3 μέρες ήμουν περδίκι... Αυτό ήταν το λάιτ!!! Μετά Τ Β επιπέδου (το χα παράδοση μετά τα μεγάλα υπέρηχα)..επαθα γρίπη με βήχα.... Που έλεγα αυτό είναι θα πάθω τίποτα βήχας Κ εγκυμοσύνη ειναι δύσκολα... Μου πέρασε Κ αυτό... Και η 3η. ...2 Ιουλίου.... 20 μέρες πριν γεννήσω... Ωτίτιδα λαιμός όλα.... Στ παρά πέντε αντιβίωση..   Ευτυχώς μου πέρασε πριν γεννήσω.. Γενικά η άμυνα μας πέφτει στην εγκυμοσύνη... Αλλά ακόμα. Και αν πάρεις αντιβίωση υπάρχουν τόσες για εγκύους που αποδεδειγμένα δεν έχουν παρενέργειες... Περαστικά Κ πάλι!!! Ξεκούραση Κ θα περάσει γρήγορα!! 

Δημοσίευση

Κορίτσια @Μπλε και @Rena28 σας ευχαριστώ τόσο πολύ.

@Μπλε δυστυχώς μόνο με αλατόνερο και λεμόνι με άφησε! Τελικά σήμερα ειμαι πολύ καλυτερα! Δεν έχω κάνει πυρετό και νιώθω καλύτερα το λαιμό! Γενικως νιώθω ότι θα τη γλυτώσω χωρίς αντιβίωση!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Χμ... Την ίδια μέρα τα έκανες και τα 4?  Ποια μέρα του κύκλου είσαι; Είδες αίμα τελικά;
    • Εγω με καισαρικη γεννησα εκει πριν εναν χρονο. Ευχαριστημενη ειμαι καθαρα και περιποιημενα ολα και το δωματιο (δικλινο) πολυ καλο. Τις μαιες τις φωναζαμε οποτε θελαμε κατι αλλα καποιες φορες αργουσαν να ερθουν και βεβαια αναλογα τον ανθρωπο καποιες ηταν πιο ψυχρες καποιες πιο βοηθητικες και υποστηρικτικες. Με το καλο το μωρακι!
    • Ναι αυτά είναι ωραία ψώνια όντως και σε βάζουν και στο κλίμα για τα καλά κ είναι ευχάριστα!!Και εγώ από εμβρυολόγο γύρισα, τα μικρά η διαφορά ανέβηκε πάλι στο 16% 770g το ένα και 645g το μικρούλι, τα ντοπλερ κλπ μετρήσεις είναι όλα οκ κ όργανα κ αμνιακό υγρό που αυτό μας νοιάζει, την ρώτησα εγώ αν μπορεί να ξανά πέσει η διαφορά βάρους και είπε αν στο μετρήσει ο Χ τ΄ώρα μπορεί να στο βγάλει 12% κ ο Υ 18%,, είναι σχετικές και οι μετρήσεις κ ανάλογα τη θέση κλπ, δε κοιτ΄άμε λέεο μόνο το βάρος εμείς μας νοιάζουν κ τα ντοπλερ κ όλες οι ροές να είναι οκ, το μικρούλι θα ναι πάντα πιο μικρούλι μ λεέι φαίνεται και λόγω θέσης επειδή είναι πλάγια πρόσφυση στον πλακούντα κ ένα να είχες αν ήταν σ αυτή τη θέση θα έπαιρνε πιο αργά βάρος. Τα παρακολουθούμε και αναλόγως θα πράξουμε,λογικά το πιο μικρό θα καθορίσει τη βδομάδα που θα πρέπει να γεννήσω. Οκ κρατάω το όλα μια χαρά για την ώρα και εύχομαι να παραμείνουν για πολλές βδομάδες ακόμαμ όλα οκ!!
    • Αυτά που λες μου ακούγονται για σημάδια τοκετού 😊 Με το καλό! Κι εγώ ελπίζω να μην σε ταλαιπωρηθείς αυτή τη φορά!  Θα περιμένουμε νέα σου ❤️
    • Α κοίτα αφού θες καισαρική, πήγαινε καλύτερα στο δημόσιο. Την ίδια αντιμετώπιση θα έχεις πιστεύω καθότι χειρουργείο (ας απαντήσει και καμία κοπέλα με καισαρική στο δημόσιο). Στο ιδιωτικό συνήθως πας γιατί μπορείς να γεννήσεις με τον γιατρό σου και τη μαία σου. Μετά τα δωμάτια οκ, και στο δημόσιο καλά είναι για 2-3 μέρες. Αν επιτρέπεται πώς και θες να γεννήσεις με καισαρική;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...