Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ποσοστά επιτυχιας εξωσωματικής?

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια μου ανοίγω αυτό το θέμα γιατί κάθομαι και διαβάζω και σε φόρουμ και στο ίντερνετ για τα ποσοστά εξωσωματικής. (να σημειώσω ότι ξεκινάω την πρώτη μου προσπάθεια). Και η απορίες μου είναι οι εξής : Ισχύει ότι στην πρώτη ίσως και δεύτερη προσπάθεια εξωσωματικής έχεις αρνητικό αποτέλεσμα? Και ότι τα ποσοστά ανεβαίνουν από την τρίτη προσπάθεια και πάνω?

Ποια είναι η γνώμη σας και ποια ίσως και η εμπειρία σας.

• Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Κάθε ζευγαρι είναι διαφορετικό, όπως και καθε περίπτωση...

Ενδεικτικά: https://www.hiniadis.com/exosomatiki-epityxia.html

Τωρα για επιτυχία με την 1η φορά ο γιατρός μου πιστευει πως ειναι εφικτό και μαλιστα εχω διαβασει και περιπτωσεις γυναικών εδω μεσα που τα καταφεραν με την 1η ή 2η φορά!

Το σημαντικό θεωρώ για μια γυναίκα που μπαίνει σε αυτη τη διαδικασία είναι να πιστευει στον γιατρό της και πανω απ΄όλα στον εαυτό της οτι θα τα καταφερει! Να πιστευει στην προσπάθεια της! :) 

Δημοσίευση

@elena 2 εχει δικιο η @peacock καθε ζευγαρι ειναι διαφορετικη περιπτωση και δεν ειναι απαρετιτο οτι δεν θα πετυχει με την 1η!!!!!επισης οι πιθανοτητες που δινουνε ειναι 35% τοσο ειναι και φυσιολογικη συληψη !!!!!! Αλλα αναλογα μπορει να σου δωσουνε και 50%! Σου ευχομαι καλη επυτυχια καλα αποτελεσματα!!!

Δημοσίευση

Κορίτσια μου...ναι έχετε δίκιο.Όμως γενικά που διαβάζω και άλλα κορίτσια έχουν πετύχει μετά την 2η -3η φορά. Ακόμη και εκείνες που δεν έχουν κάποιο λειτουργικό θέμα ούτε εκείνες ούτε ο σύντροφος. Δεν ξέρω....θέλω να είμαι ρεαλιστρια. Καλες οι θετικές σκέψεις και όλα τα άλλα....αλλά....αλλά. 

Εσείς δηλαδή ξέρετε ή διαβάζετε περισσότερες περιπτώσεις που είχαν επιτυχία με την 1η?

Δημοσίευση

Ξερω και κοπελα που πετυχε με την πρωτη ξερω και κοπελα που ειναι 47 και πετυχε με την πρωτη αλλα ξερω και κοπελα που εκανε και 3 και 4 αλλα και δυστηχως 10!!! Εγω σου ευχομαι καλα αποτελεσματα να εχεις και μην μπαινεις σε αυτη τη διαδικασια να σκεφτεσε τα ποσοστα κατσε υρεμη σκεψου θετικα εχε πιστη και ολα θα γινουν!!!!??

Δημοσίευση

@elena 2 καταλαβαινω την αγωνια σου... Κι εγω αρκετες φορες σκεφτομαι τα ποσοστα επιτυχιας, ακουω η διαβαζω για περιπτωσεις που τα καταφεραν αμεσως αλλα και για περιπτωσεις που εχουν κανει πααααρα πολλες εξωσωματικες... Ποιο το νοημα; Μονο αγχωνομαι! Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη αυτο προσπαθω να σκεφτομαι! Θα το ζησω κ θα εχω τη δικη μου εμπειρια... Αυτο να προσπαθησεις να λες κι εσυ στον εαυτο σου! 

Σου στελνω μια αγκαλια και σου ευχομαι οοοολα να πανε καλα! ?

Δημοσίευση
στις πριν 26 λεπτά, ο/η peacock είπε:

@elena 2 καταλαβαινω την αγωνια σου... Κι εγω αρκετες φορες σκεφτομαι τα ποσοστα επιτυχιας, ακουω η διαβαζω για περιπτωσεις που τα καταφεραν αμεσως αλλα και για περιπτωσεις που εχουν κανει πααααρα πολλες εξωσωματικες... Ποιο το νοημα; Μονο αγχωνομαι! Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη αυτο προσπαθω να σκεφτομαι! Θα το ζησω κ θα εχω τη δικη μου εμπειρια... Αυτο να προσπαθησεις να λες κι εσυ στον εαυτο σου! 

Σου στελνω μια αγκαλια και σου ευχομαι οοοολα να πανε καλα! ?

ΚΆΘΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ 

Αυτό θα λέω λοιπόν και εγώ από δω και πέρα.Σε ευχαριστώ πολύ για την στήριξη και για την "αγκαλιά" πόσο ανάγκη τα έχω όλα αυτα... 

Δημοσίευση

Το να μην μπαινεις σε αυτη τη διαδικασια στο λεει μια που ειδε μεχρι και το χειρουργειο που θα εκανα στο internet και μπορεις να καταλαβεις πως ημουν καθε φορα που κατι ηθελα να κανω αμεσως internet κοντευα να τρελαθω γιατι κοιταγα και τα ποσοστ οπως εσυ μετα ειπα ε οχι τερμα δεν ξαναμπενω!!!!! Αλλα αυτο με το ανχος δυστηχως δεν μπορεσα να φτιαξω ακομα χαχαχα που θα παει θα φτιαξω!!!!!

Δημοσίευση

Elena2 γεια σου. Κι μεις σε λιγο καιρο θα ξεκινησουμε την πρωτη μας προσπαθεια. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ σκέφτομαι το θέμα της αποτυχίας.Όμως μέχρι στιγμής σκέφτομαι πολύ θετικά. Δεν ξέρω γιατί. Ισως επειδή ακόμη δεν ξεκινήσαμε...είμααστε σε φαση που συγκεντρωνουμε τα δικαιολογητικα για την επιτροπη.

Πάντως εμένα στο κέντρο που θα την κάνω μου είπαν για 55%. Αυτό ειναι το ποσοστό τους για γυναίκες κάτω των 35. Ελπίζω να πάνε όλα καλά σε όλες τις κοπέλες που προσπαθούν.

Δημοσίευση

Νομιζω χρειαζεται θετικη σκεψη μονο...πρεπει να διώχνουμε τις κακες σκεψεις οσο μπορουμε.. Θα τα αντιμετωπισουμε ολα...οτι χρειαστει θα κανουμε και στο τελος καποια στιγμη θα δικαιωθουμε! Θα κραταμε το μωρακι μας στο μελλον, θα το κοιταζουμε και ολα αυτα θα ειναι πολυ μακρινα.. 

Δημοσίευση

@elena 2 τα ποσοστα επιτυχίας είναι εξατομικευμένα για το κάθε ζευγάρι.. Υπάρχει ένας μέσος όρος ας πούμε ή το κάθε κέντρο δίνει τα δικά του ποσοστά χωρίς όμως αυτό να σημαίνει οτι θα αντιπροσωπεύει και την δίκη μας περίπτωση!! Μπορεί να είμαστε σε αυτό το ποσοστό, μπορεί και όχι!! Εγώ πιστεύω οτι η επιστήμη έχει φτάσει έως ένα συγκεκριμένο σημείο και είναι και θέμα τύχης η επιτυχία!! Μην κουράζεις το μυαλουδάκι σου με αυτές τις σκέψεις, να είσαι αισιόδοξη!! Στην τελική εμείς απο την πλευρά μας κάνουμε ο,τι μπορούμε... 

Δημοσίευση

Καλημέρα!

Συμφωνώ κι εγω ότι το ποσοστό πρέπει να προκύψει εξατομικευμένα για το κάθε ζευγάρι ως συνάρτηση όλων των παραγόντων όπως ειναι η ηλικία, τα προβλήματα που υπάρχουν κτλ.

Όμως να σας πω κάτι; Ένα νέο ζευγάρι, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα που προσπαθεί φυσιολογικά, εχει σε κάθε κύκλο 25% πιθανότητα εγκυμοσύνης. Και από αυτές τις εγκυμοσύνες περίπου το 20% θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να καταλήξουν σε αποβολή στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Όμως κανείς δεν ασχολείται και δεν ανησυχεί όταν ένα ζευγάρι ας πούμε προσπαθούσε 6 ή 8 ή 10 μήνες ή ένα χρόνο για να τα καταφέρουν στο τέλος. 

Είναι κανονικοί κύκλοι προσπάθειας και αυτοί. Που μπορεί να μην πετυχαίνουν για οποιοδήποτε λόγο.

Άρα τα ποσοστά της εξωσωματικής, είτε 35%, είτε 50% είτε παραπάνω είναι πολύ καλά. Απλά είναι οι ψυχολογικοί και ίσως και οι οικονομικοί παράγοντες που επιβαρύνουν την κατάσταση και κάνουν την αποτυχία να είναι μεγάλη απογοήτευση.

Εγώ το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι καλό θα ήταν πριν ξεκινήσει ένα ζευγάρι προσπάθεια εξωσωματικής, να κάνει όσο γίνεται περισσότερες εξετάσεις. Ώστε να μειώσει τις αρνητικές πιθανότητες.

Από κει και πέρα, μπαίνεις σε μια ελεγχόμενη διαδικασία που σσίγουρα έχει καλύτερα ποσοστά Απο την φυσιολογική προσπάθεια, αλλά...

Δημοσίευση

@Gabry συμφωνω απολυτως με αυτα που ειπες και το 20% των αποβολων τρομακτικο βρε παιδι μου!!! Και το λενε τυχαιο γεγονος τελος παντων ας μην βρεθει κανενα ζευγαρι μπροστα σε τετοιο γεγονος!!!!! ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ!!!!!!!!??????

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η love30 είπε:

@Gabry συμφωνω απολυτως με αυτα που ειπες και το 20% των αποβολων τρομακτικο βρε παιδι μου!!! Και το λενε τυχαιο γεγονος τελος παντων ας μην βρεθει κανενα ζευγαρι μπροστα σε τετοιο γεγονος!!!!! ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ!!!!!!!!??????

Αχ,  @love30 , τρομακτικό δε θα πει τίποτα!

4 παλλινδρομες έχω στό ιστορικό μου. Τις 2 φορές πετύχαμε εγκυμοσύνη τον πρώτο μήνα προσπάθειας και τις άλλες 2 τον δεύτερο. Κι όμως...

Η κατάρα των πιθανοτήτων. Ισχύει κι αυτό που έλεγαν οι παλιοί:

Αν έχεις τύχη διαβαινε...

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η elena 2 είπε:

Χαμηλή ΑΜΗ και εδώ και 2 χρόνια ακανονιστους κύκλους. 

Τι είναι η ενδομητριωση?

Η ενδομητρίωση είναι είναι μία πάθηση που δεν θεραπεύεται και εμφανίζεται διαφορετικά σε κάθε γυναίκα. Εμένα μέχρι στιγμής μου εχει δημιουργήσει κύστεις με αίμα στις ωοθήκες. Τον Μάρτιο χειρουργήθηκα για να τις αφαιρέσουμε αλλά δυστυχω΄ς εμφανίστηκαν ξανά.

Συμφωνώ κι εγώ ότι τα ποσοστά είναι πολύ γενικά και έχουν να κάνουν με το κάθε ζευγάρι ξεχωριστά.

Δημοσίευση

Και εγω κοπελα μου ειχα απογοητευτει καποια στιγμη παρα πολη καπια στιγμη ελεγα δεν προκητε να μεινω εγκυος αρχικα αυτο σκεφτομουνα και τωρα που πετυχε επιτελους !!!!δεν το πιστευουμε τωρα ανχονομαστε γι τους πρωτους μηνες αλλα προσπαθω να μην το σκεφτομαι και ολα καλα θα πανε σε ολες μας!!!!!???????

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
    • @Sotiria_94 κορίτσι μου λυπάμαι και γω για τον χαμο του μπαμπά σου , καταλαβαίνω το πένθος αυτό γιατί και μεις είχαμε χάσει ένα πολύ δικό μας πρόσωπο και τον επόμενο μήνα έμεινα εγκυουλα εγώ, θα είναι η λύτρωση αυτό το μωράκι και για σας 🫶
    • Ίσως εντάσσονται σε κάποιο σύνδρομο, ίσως όχι. Αν απευθυνθείτε σε έναν γενετιστή, θα σας καθοδηγήσει. Εμάς μας βοήθησε πολύ ο παιδοΩΡΛ, ο οποίος μας σύστησε μια σειρά από γονιδιακές εξετάσεις (κυρίως για μετάλλαξη στην περιοχή κονεξίνη), αιματολογικές και ανοσολογικές (για να φανεί αν είχα εκτεθεί ασυμπτωματικα σε κάποιον ιό στην εγκυμοσύνη),  και οφθαλμολογικές (υπάρχουν κάποια σύνδρομα που περιλαμβάνουν βαρηκοΐα και προβλήματα όρασης). Αυτός μας έβαλε σε μια σειρά. Θα δεις ότι τα περισσότερα θα λυθούν απλά. Αν τελικά επιβεβαιωθεί η βαρηκοΐα, στείλε μου για ο,τι πληροφορία χρειάζεσαι σε σχέση με ακουστικά, λογοθεραπείες κτλ. Όλα να πάνε τέλεια!
    • Καλή αρχή στο κοριτσάκι σου! Σημασία έχει ότι της αρεσει τα υπόλοιπα θα τα βρείτε! Κλαίω με την αθώα της σκέψη μωρέ, γλυκούλα μου 🥹🥹🥹🩷🩷🩷 Ναι, ο άντρας μου το ήθελε πάρα πολύ ένα κοριτσάκι ακόμα. Το ίδιο και εγώ να σου πω την αλήθεια. Εννοείται μετά από όσα έχουμε περάσει λέγαμε απλά να πάει καλά μέχρι τέλους αλλά μας έκανε τη χάρη δεύτερη φορά και μας ξαναήρθε κόρη και πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε και τόση προίκα στα ροζ, μην πάει χαμένη 😋 Θέλω και εγώ να πιστεύω ότι με 19 μήνες διάφορα μόνο, θα γίνουν φίλες, θα παίζουν μαζί θα μεγαλώνουν μαζί και εγώ θα τις καμαρώνω και θα τις χαίρομαι 🥹🥹🩷🩷 Έχω κοιλίτσα ναι, είχα πετάξει και στην Λυδία από νωρίς, ενώ δεν είχα παραπάνω κιλά. Μάλιστα τότε ήμουν γυμνασμενη φουλ, και με καταλάβαιναν όλοι στη δουλειά γιατί ξαφνικά είχα μια μυτερή κοιλίτσα, από εκεί που είχα κοιλιακούς. Και είμαι και ψηλή, δεν ξέρω γιατί δείχνω τόσο γρήγορα την εγκυμοσύνη. Αλλά προσωπικά το χαίρομαι, μου αρέσει να φαίνεται η κοιλίτσα, θεωρώ ότι είναι μια πολύ γλυκιά και όμορφη εικόνα 🫄🫄 Πιστεύω θα στρώσει η περίοδος σου σιγά σιγά.. Ίσως ναι, επηρεάζει και ο θηλασμός, οι ορμόνες είναι άνω κάτω!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...