Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΟΥΛΕΣ?

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΜΟΥΛΕΣ?ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ Η ΚΡΕΜΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ?Ο ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να σου ζησει το μωρακι σου. Λοιπον η εισαγωγη στις κρεμες γινετε σιγα -σιγα για να μαθει το μωρο να τρωει με το κουταλο.Συνηθως ξεκινανε γυρω στο 5 μηνα και η πρωτη κρεμα ειναι η βανιλια σε σκονη αλλα επισης καποιο γει,α το πρωι ειναι η φρουτο κρεμα που και σε αυτο βαζεις σιγα σιγα τα φρουτα για να αποφυγεις τυχον αλλεργια.Στην αρχη βαζεις λιγο μηλο με αχλαδι μετα προσθετεις λιγη μπανανα και σιγα σιγα και αλλα φρουτα της επιλογης σου.Πολλοι παιδιατροι συνιστουν προσοχη στην εισαγωγη του πορτοκαλιου και της φραουλας (για αλλεργιες)Παντως εγω του εβαζα αχλαδι μπανανα μηλο, χυμο πορτοκαλιου και μπισκοτο . Το καλοκαιρι του ειχα κανει εισαγωγη και σε αλλα φρουτα ροδακινο. καρπουζι βερυκοκο διαφορα . Παντως πολλοι γιατροι οπως εμενα η παιδιατρος μου με εβαλε πρωτα να του δωσω τη κρεμα βανιλια μια εβδομδα μετα περασαμε στις χορτοσουπες πατατα, καροτο και μετα κολοκυθο το οποιο δεν του αρεσε και μετα φρουτοκρεμα ο λογος ηταν οπως μου ειπε οτι επειδη η φρουτοκρεμα ειναι πιο γλυκεια σε σχεση με την χοτοσουπα τα παιδια μετα δεν τρωνε τη χορτοσουπα γιατι εχουν ηδη δοκιμασει και αλλη γευση.Βεβαια πρεπι να ρωτησεις το παιδιατρο σου γιατι για ολα παιζει ρολο η γενικη κλινικη εικονα του παιδιου εμενα ο γιος μου ηταν πολυ αδυνατος και για αυτο ξεκινησαμε σχετικα νωρις τα γευματα.Αυτο που μου εκανε εμενα εντυπωση ηταν οτι η παιδιατρος μιας φιλης μου την εβαλε μετα τις κρεμες να ξεκινησει κατευθειαν με κτοπουλο επι ενα μηνα σερει ρε κοριτσια το μωρο επρεπε να τρωει κοτοπουλο καθε μερα μετα της εβαλε επι ενα μηνα μοσχαρι .Οταν το ειπα στη παιδιατρο μου μου απαντησε νεες τεχνικες μαλλον εδειχνε και η ιδια να απορει.Ξερετε κατι παρομοιο εσεις;

Καλημέρα!!!

Η κορούλα μας άρχισε κρεμούλες στον 5ο μήνα. Ξεκινήσαμε με φρουτάκια(ένα-ένα αρχικά και μετά σε συνδυασμούς ανα δυο και μετά τρία μαζί, μήλο,αχλάδι,μπανάνα) και μετά από 15 μέρες προσθέσαμε ρυζάλευρο για το απογευματινό της γεύμα.

Έτσι τα γεύματα μας διαμορφώθηκαν ως εξής:

γαλατάκι μόλις ξυπνήσει, φρουτόκρεμα, γάλα(από τον 6ο προσθέσαμε κοτοπουλάκι και μοσχαρακι με λαχανικά),ρυζάλευρο, γαλατάκι, νάνι;)

ΕΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΡΕΜΟΥΛΕΣ 5ΜΙΣΗ ΜΗΝΩΝ,ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ,ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.ΠΡΩΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΟ ΡΙΖΑΛΕΥΡΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑΚΙ,ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΑΤΑΤΑ,ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ,ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΡΟΥΤΑ(ΦΡΕΣΚΑ),ΠΡΩΤΑ ΜΗΛΟ ΜΕΤΑ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ,ΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΜΗΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΣΚΟΝΗ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΡΕΜΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΤΡΩΝΕ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ,ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ.

σε ενα σωστα αναπτυσσομενο μωροακι

ο 5ος μηνας για να ξεκινησεις τις κρεμουλες

ειναι ο πιο καταλληλος πιστευω,

πρωτα με φρουτα,ρυζαλευρο και κρεμα βανιλια για τα

απογευματινα γευματα και σιγα σιγα να γινει η εισαγωγη

στα φαγητα απο τον 6ο μηνα,

το στομαχακι τους ειναι πολυ

ευαισθητο για να πιεζουμε ιδιαιτερα,

διαφωνω οταν ξεκινουν αμεσως με φαγητα καποιοι γιατροι:dry:

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ 4 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΕΥΜΑ ΜΗΛΟ-ΑΧΛΑΔΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ.ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ-ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 6ο ΜΗΝΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ (ΠΑΤΑΤΑ,ΚΑΡΟΤΟ,ΚΟΛΟΚΥΘΙ,ΣΕΛΙΝΟ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ 100 gr ΜΟΣΧΑΡΙ.ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 4ο ΜΗΝΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΙΑ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ, ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΙΓΟ Η ΓΕΥΣΗ.

Βικυ βλέπω οτι θηλάζεις . Τα μωρα που θηλάζουν ξεκινουν στερεες τροφες στον 6ο μηνα . Δεν υπάρχει λογος να βιαστεις να βαλεις γρήγορα τροφες , το μητρικό γαλα ειναι οτι καλυτερο για το μωράκι σου :)

Το μητρικό γαλα ειναι η κυρια τροφή του μωρου για τον πρωτο χρόνο και οι στερεες τροφες ειναι συμπληρωματικές . Θα ξεκινησεις με φρουτα ή καροτο-πατάτα . Ενα γευμα ειναι αρκετό για καποιο καιρο και σταδιακά θα βάζεις νεα πράγματα ,σε συνενόηση με τον γιατρό σου :)

Οι κρέμες υπάρχουν τα τελευταια χρονια ενω ο ανθρωπος εχει επιβιώσει χωρις αυτες για εκκατομύρια χρονια . Δεν προσφέρουν τιποτα στο μωρό , μπορει να δημιουργησουν προβλημα και αλλεργια στο μωρο μιας και εχουν αγελαδινό γαλα , το εθίζουν στη ζάχαρη και ειναι απλα μια χημικη κατασκευή και ...κονσέρβα ! Εγω το παιδι μου δεν θα το ταισω κονσέρβες σε καμια περίπτωση .

Ειναι πολυ νωρις ακομα για σας , απολαυσε οσο μπορεις τον αποκλειστικό θηλασμο :)

Μεθαύριο κλείνουμε εμείς τον 5ο μήνα και αρχίζουμε κρεμούλες. Λεπτομέρειες δεν ξέρω.. Η ξαδέρφη του άντρα μου δίνει στην μπεμπούλα της από τον 5ο μήνα φαγητό. Το αγαπημένο της; Λαχανόρυζο αλεσμένο!! :S

Όλα αυτά σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου.. Τι να πω?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...