Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια γεια σας! Εχθες πηγα στον γυναικολογο(εχω καθυστερηση κ ενω εκανα τεστ βγηκε αρνητικο)πηγα να δω τι σκ@τα γινεται! Εκανα τεστ ΠΑΠ,μου κοιταξε το στηθος (ολα καλα) κ μ βρηκε οτι εχω πολυκυστικες ωοθηκες! Μ ειπε οτι δν ειναι κατι τ τραγικο κ οτι αυτο τ εχει 1στις3 γυναικες!  Εχω τρελο αγχος για το τι θα δειξει το ΠΑΠ γτ τελευταια φορα εκανα πριν 2χρονια ακριβως κ δν ξερω τι μπορει να εχει γινει μεσα σαυτα τα 2χρονια!! Ηθελα να ρωτησω,οι πολυκυστικες μπορουν να με δυσκολεψουν πολυ στο να κανω παιδακι? Τις εχεις για παντα η μπορει να φυγουν με θεραπεια?  

Δημοσίευση

Καλημερα Αλεξανδρα! Σου ευχομαι να ειναι πολυ καλο το ΠΑΠ ! Ο γιατρος σου τι ακριβως σου ειπε, οτι εχει το συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκων ή απλα οτι οι ωοθηκες εχουν πολυκυστικη υφη; Ειναι διαφορετικο! Γιατι πραγματι, το συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκων συνοδευεται απο τουλαχιστον 3 σωματικα κ οργανικα συμπτωματα, δηλ τριχοφυια, ακμη, αυξημενο σωματικο βαρος και αλλοπροσαλλη αναλογια ορμονων FSH, LH κλπ. Αντιθετως οι ωοθηκες πολυκυστικης υφης εχουν απλως την εμφανιση μικρων κυστων , σε καμια απτος 2 περιπτωσεις δεν αποκλειεται η συλληψη, απλως δυσκολευεται λιγακι με την εννοια οτι χανονται καποιες ωορρηξιες, ισως δε γινονται καθε μηνα. Εμενα αυτα μου ειχε εξηγησει ο γιατρος μου οταν διεγνωσε πολυκ. υφης και πραγματι ειχα παρατηρησει με τεστακια οτι δεν γινοταν ωορρηξια καθε μηνα ή οτι γινοταν πολυ αργα (18-20η μερα) με συνεπεια να μπερδευοναι κ να χανω τις γονιμες! Γιαυτο μου συνεστησε τα inofert που βοηθανε παρα πολυ! Εγω θα σου ελεγα να μην αγχωνεσαι καθολου γλυκια μου, δεν ειναι απολυτως τπτ σοβαρο, απλα καλο θα ηταν να κανεις εναν πληρη ορμονολογικο ελεγχο.

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια μ!! Ο γιατρος μ ειπε οτι εχω το συνδρομο,και οτι δν πρεπει να με τρομαζει!! Σημερα κλεινω 9μερες που εχω καθυστερηση περιμενω να μου ερθουν κ να παω την 2 μερα περιοδου να κανω τον ορμονολογικο!! Μακαρι το ΠΑΠ να βγει καλο...γτ μ ειπε οτι αν βρει κατι θα με παρει τηλ και αν οχι θα μ το στειλει ταχυδρομικος!!! Μακαρι να μη παρει τηλ!! ουφφφφ αγχος κ αυτο!!!  

Δημοσίευση

@αλεξανδρα91 καλησπέρα κι από εμένα! Όσα σου είπαν παραπάνω τα κορίτσια είναι σωστά απλά να προσθέσω ότι πολλές φορές σχετίζεται και με αντίσταση στην ινσουλίνη, γι΄αυτό και σε κάποιες κοπέλες οι γιατροί συνταγολογούν glucofage, το οποίο κάποιες περιπτώσεις τις βοηθάει αρκετά αναφορικά με την ωορρηξία.
Έχω κι εγω σύνδρομο πολ. ωοθηκών όπως η αδερφή μου και η μαμά μου... Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, η αδερφή μου εχει ωορρηξία απλά άλλες φορές γίνεται στην αρχή του κύκλου και άλλες όχι, αυξημένο βαρος και τρελή LH - FSH. Εγώ εχω ωοθήκες πολυκυστικής υφής, τρελή LH-FSH και αμμηνορροια... (πάνω από 4 μήνες από μονη μου ώσπου να αδιαθετήσω) με αποτέλεσμα να μην κάνω ωορρηξίες χωρίς υποβοήθηση. Όλα όμως αντιμετωπίζονται! Δεν υπάρχει γυναίκα με το συνδρομο αυτό που να ξέρω και να μην έχει καταφέρει να κάνει το δικό της νινι... Οπότε μην αγχώνεσαι δεν είναι τίποτα!

Καλά αποτελέσματα στο τεστ ΠΑΠ! :)

Δημοσίευση

Καλησπερα κι απο μενα..να σου πω οτι εχω κ εγω πολυκυστικες ωοθηκες(οχι συνδρομο),και απο τοτε που αδιαθετησα πρωτη φορα μεχρι και πριν 2 χρονια ο κυκλος ηταν 4-6 μηνες!!τα τελευταια χρονια με 2 ληψεις αντισυλληπτικων,πηγε στις 35 με 40 ημερες. ισως με καποια  αγωγη στρωσει ο κυκλος σου και καταφερεις και το νινακι,γιατι αυτο ειναι το μονο ''προβλημα'',δεν μπορεις να υπολογισεις ωορηξιες και καποιες δεν θα υπαρξουν και καθολου. φαντασου οτι ειμαι στην 27η εβδομαδα εγκυμοσυνης με πιθανη ωορηξια την 21η μερα του κυκλου!!!!και μαλιστα εντελως τυχαια,χωρις προγραμματισμο!!μην αγχωνεσαι καθολου!!

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η anasissy είπε:

Καλησπερα κι απο μενα..να σου πω οτι εχω κ εγω πολυκυστικες ωοθηκες(οχι συνδρομο),και απο τοτε που αδιαθετησα πρωτη φορα μεχρι και πριν 2 χρονια ο κυκλος ηταν 4-6 μηνες!!τα τελευταια χρονια με 2 ληψεις αντισυλληπτικων,πηγε στις 35 με 40 ημερες. ισως με καποια  αγωγη στρωσει ο κυκλος σου και καταφερεις και το νινακι,γιατι αυτο ειναι το μονο ''προβλημα'',δεν μπορεις να υπολογισεις ωορηξιες και καποιες δεν θα υπαρξουν και καθολου. φαντασου οτι ειμαι στην 27η εβδομαδα εγκυμοσυνης με πιθανη ωορηξια την 21η μερα του κυκλου!!!!και μαλιστα εντελως τυχαια,χωρις προγραμματισμο!!μην αγχωνεσαι καθολου!!

Έχει μεγάλη διαφορά το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών από τις πολυκυστικές ωοθήκες.... ποοοοολύ μεγάλη διαφορά! Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι η συνηθέστερη ορμονική διαταραχή γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας που έχει τόσο βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις όσο και μακρυπρόθεσμες. Οι πολυκυστικές ωοθήκες είναι ένα τυχαίο έυρημα στον κολπικό υπέρηχο που δεν αφορά όμως ορμονική διαταραχή.

Τα αντισυλλιπτικά χάπια στην περίπτωση του συνδρόμου βοηθάνε τη γυναίκα να έχει κύκλο, έτσι ώστε να μην μεγαλώνει επικίνδυνα το ενδομήτριο. Μόλις όμως τα κόψει (κυρίως οι κοπέλες με σύνδρομο που έχουν ολιγομηνόρροια ή αμοινόρροια λόγω του συνδρόμου) θα επιστρέψουν στα ίδια επίπεδα του κύκλου τους.

Θεραπεια δεν υπάρχει για να εξαφανιστεί... η θεραπεία είναι συμπτωματική, δηλ. απλά αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που έχει η κάθε κοπέλα .

Μεγάλο ζόρι... αλλά τι να κάνεις... τρελές εμείς.. τρελές και οι ορμόνες μας! :roll:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
    • @Sotiria_94 κορίτσι μου λυπάμαι και γω για τον χαμο του μπαμπά σου , καταλαβαίνω το πένθος αυτό γιατί και μεις είχαμε χάσει ένα πολύ δικό μας πρόσωπο και τον επόμενο μήνα έμεινα εγκυουλα εγώ, θα είναι η λύτρωση αυτό το μωράκι και για σας 🫶
    • Ίσως εντάσσονται σε κάποιο σύνδρομο, ίσως όχι. Αν απευθυνθείτε σε έναν γενετιστή, θα σας καθοδηγήσει. Εμάς μας βοήθησε πολύ ο παιδοΩΡΛ, ο οποίος μας σύστησε μια σειρά από γονιδιακές εξετάσεις (κυρίως για μετάλλαξη στην περιοχή κονεξίνη), αιματολογικές και ανοσολογικές (για να φανεί αν είχα εκτεθεί ασυμπτωματικα σε κάποιον ιό στην εγκυμοσύνη),  και οφθαλμολογικές (υπάρχουν κάποια σύνδρομα που περιλαμβάνουν βαρηκοΐα και προβλήματα όρασης). Αυτός μας έβαλε σε μια σειρά. Θα δεις ότι τα περισσότερα θα λυθούν απλά. Αν τελικά επιβεβαιωθεί η βαρηκοΐα, στείλε μου για ο,τι πληροφορία χρειάζεσαι σε σχέση με ακουστικά, λογοθεραπείες κτλ. Όλα να πάνε τέλεια!
    • Καλή αρχή στο κοριτσάκι σου! Σημασία έχει ότι της αρεσει τα υπόλοιπα θα τα βρείτε! Κλαίω με την αθώα της σκέψη μωρέ, γλυκούλα μου 🥹🥹🥹🩷🩷🩷 Ναι, ο άντρας μου το ήθελε πάρα πολύ ένα κοριτσάκι ακόμα. Το ίδιο και εγώ να σου πω την αλήθεια. Εννοείται μετά από όσα έχουμε περάσει λέγαμε απλά να πάει καλά μέχρι τέλους αλλά μας έκανε τη χάρη δεύτερη φορά και μας ξαναήρθε κόρη και πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε και τόση προίκα στα ροζ, μην πάει χαμένη 😋 Θέλω και εγώ να πιστεύω ότι με 21 μήνες διάφορα μόνο, θα γίνουν φίλες, θα παίζουν μαζί θα μεγαλώνουν μαζί και εγώ θα τις καμαρώνω και θα τις χαίρομαι 🥹🥹🩷🩷 Έχω κοιλίτσα ναι, είχα πετάξει και στην Λυδία από νωρίς, ενώ δεν είχα παραπάνω κιλά. Μάλιστα τότε ήμουν γυμνασμενη φουλ, και με καταλάβαιναν όλοι στη δουλειά γιατί ξαφνικά είχα μια μυτερή κοιλίτσα, από εκεί που είχα κοιλιακούς. Και είμαι και ψηλή, δεν ξέρω γιατί δείχνω τόσο γρήγορα την εγκυμοσύνη. Αλλά προσωπικά το χαίρομαι, μου αρέσει να φαίνεται η κοιλίτσα, θεωρώ ότι είναι μια πολύ γλυκιά και όμορφη εικόνα 🫄🫄 Πιστεύω θα στρώσει η περίοδος σου σιγά σιγά.. Ίσως ναι, επηρεάζει και ο θηλασμός, οι ορμόνες είναι άνω κάτω!!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...