Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αγχώνεστε για την ώρα του τοκετού;

Recommended Posts

Καλησπέρα... Τις τελευταίες εβδομάδες σκεφτομαι συχνα το θέμα του τοκετού και το ότι πλησιάζει η ώρα να αγκαλιάσω το μωράκι μου. Η αλήθεια είναι ότι έχω πανικοβληθεί με το θέμα της γέννας,βλέπω άσχημα όνειρα και γενικότερα νιώθω αγχωμένη... Νιώθετε παρόμοια συναισθήματα; Σας τρομάζει εκείνη η ώρα; Ποιές οι συμβουλές απο κοπέλες που έχουν ήδη γίνει μανούλες;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.. ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ):S

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΤΡΕΜΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ..

ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ..

ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ..:silly: :P :silly: :P :P

ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΝΟ. ΦΙΛΙΑ

mom to be καλησπέρα!Απ ότι βλέπω είμαστε και κοντά..μια εβδομάδα περίπου διαφορά.Εγω περιμένω το πρώτο οπώτε δεν έχω ανάλογη εμπειρία.Οσον αφορά την ψυχολογία μου όσο περνάει ο καιρός αγωνιώ όλο και περισσότερο..και αγωνιώ για την ώρα που θα το κρατήσω στην αγκαλιά μου.Προς το παρόν δεν έχω άγχος ούτε φοβάμαι..Και συ μην ανυσηχείς όλα καλά θα σου πάνε!!!

Εγώ πάντως φοβάμαι πολύ! Και περισσότερο ότι θα ξεσηκώσω με τις τσιρίδες τους πάντες! Γενικά ότι πρωτόγνωρο με φοβίζει! Μήπως η καισαρική θα ήταν καλύτερα;;; Οι σκέψεις για την ώρα του τοκετού άρχισαν να γίνονται όλο και πυκνότερες και τα βράδια, να συνοδεύονται με ανάλογα όνειρα!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 2 ΓΕΝΝΕΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΕΛΙΩΣΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΑ. ΝΑΙ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΣΧΗΜΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΡΕΜΙΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.

Αχ κοριτσάκια μου κι εγώ αγχώνομαι αρκετά όσο σκέφτομαι τον τοκετό...Αναρωτιέμαι αν θα καταφέρω να τα βγάλω πέρα, καθώς γενικά φοβάμαι πολύ και δεν αντέχω τον πόνο...Βέβαια, τον τελευταίο καιρό αρχίζω κάπως να χαλαρώνω, γιατί σκέφτομαι από τη μία ότι θα πάρω επιτέλους στην αγκαλίτσα μου την μπεμπούλα μου που τόσο περιμένω και από την άλλη ότι όπως γέννησαν δισεκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο, θα γεννήσω κι εγώ..

Απλώς θέλω κοντά μου τον αντρούλη μου για συμπαράσταση...:P :P

Όλα καλά θα πάνε και σε λίγο καιρό θα κρατάμε τα μπεμπάκια μας στην αγκαλίτσα μας...:) :)

Αν σκεφτόμαστε τα μωράκια μας, όλοι οι φόβοι μας θα εξαφανιστούν...

Φιλάκια!

ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ..ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ.ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ,ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ,ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ.ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ 16,ΟΠΩΣ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ!

mom to be...min to skeftesai katholou....ola erxontai toso fisika kai grigora...egw as poume gennisa molis mpika ston mina mou opote den prolaba oute na to skeftw,,oute na agxwthw...oute tipota...ase pou oso kai na agxwnesai oso kai na se tromazei...tha erthei i wra pou tha ta ksexaseis kai tha sou leipoun...me to kalo na sou pane ola

SE KATALAVAINO 100% PRIN 4 MHNES PERIPOU HMOUN STHN THESH SOU...

PISTEPSE ME THA TA KATAFEREIS MIA XARA..

KAI EGO DEN ANTEXO TON PONO KAI PAROTI EIXA ENAN DYSKOLO TOKETO SOU LEO OTI ANTEXETE..

TELIKA ANTEXETE..

EINAI LOGIKO NA EXEIS AGXOS SKEPSOU OMOS OTI SE LIGO THA EXEIS TO MORO SOU KAI OTI THA TELEIONEIS KAI ESU APO THN EGKUMOSUNH..

ME ENAN PONO SOU EUXOMAI...(KAI KANENAN AKOMA KALUTERA :laugh: )

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ..ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΤΟ ΒΙΩΣΩ ,ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ,ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.

Και γω κοριτσια πλησιαζω στο στοχο μου οπου να ναι και η αληθεια ειναι οτι εκει που ελεγα οτι δεν θα κανω επισκληριδιο τωρα αρχισα να το σκεφτομαι...:woohoo: :woohoo: Μονο την καισαρικη φοβαμαι οχι σαν εγχειριση αλλα γιατι εχει γινει πολυ της μοδας και νευριαζω που ειμαστε η πρωτη χωρα στην Ευρωπη με καισαρικες... Πρακτικη κανουνε πανω μας οι γιατροι ηθελα να ξερα ή μονο οι Ελληνιδες δεν μπορουν να γεννησουν φυσιολογικα? Αnyway..

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας! Σε λιγο καιρο θα κραταμε αγκαλια τα ζουζουνακια μας...απιστευτο μου φαίνεται!! Οσο για την ώρα του τοκετου η φύση προνόησε να κάνει τους πόνους της γέννας μια γλυκια ανάμνηση. Ποτέ δε θα ακουσεις γυναικα που γέννησε να πει "Δε μπορώ να ξεχάσω ποσο πόναγα στη γέννα" .Αντίθετα όλες μιλούν για το ότι μόλις παρεις αγκαλιά το μωράκι σου ξεχνάς ολα τα άλλα... Με το καλό σέ όλες μας

Εγω απο εχτες εχω παθει αμοκ!!! Σκεφτομαι πως θα γινουν ολα και το κυριοτερο να ειναι καλο το μωρουλι μου....ετοιμασα σακο εχτρες θεωρητικα ειμαι ετοιμη....στην πραξη ομως....:S :S :S:blink: :blink: :blink:

Μπααα, όχι είμαι απασχολημένη με το να αγχώνομαι για την εγκυμοσύνη!Ξέρω οτι θα κάνω καισαρική (λόγω μεγάλης μυωπίας) και δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά δεν έχω επιλογή. Αλήθεια κορίτσια έχει δει καμιά την εκπομπή birth stories που βάζει το Μακεδονία μετά τις 11,12; Είναι συγκλονιστική. Δείχνει εγκυμοσύνες, τοκετούς, καισαρικές, τα πάντα! Ο άντρας μου φρικάρει και δεν κοιτάει.! Εγώ το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.B)

an1cEWpRGn-0020OTU2OGJ8MDAwMDExMWRhfFlvdSBhcmUgY29taW5n.gif

Καλημερα κι απο εμενα κοριτσια!Εγω εχω κανει δυο καισαρικες και παω για τη τριτη σε 1,5 περιπου μηνα και ομολογω πως πραγματι ετσι ειναι τη πρωτη φορα!!Επειδη δε ξερεις τι να περιμενεις και ακους πολλα δεν ειναι και ευκολο να εισαι χαλαρη!Παντως στη πρωτη γεννα μιας και επροκειτο να γεννησω φυσιολογικα και δεν ηθελα να κανω ουτε επισκληριδιο ενοιωσα τους πονους σε ολο τους το μεγαλειο και για αρκετες ωρες και μπορω να πω οτι ανετα συγκρινονται με οξεις πονους περιοδου οποτε οι κοπελες που εχουν δυσμηνοροια μπορουν να φανταστουν οτι ειναι δυνατοι αλλα αντεχονται!!!Βεβαια δε καταφερα να γεννησω φυσιολογικα μιας και ειχα για 5 ωρες διαστολη στο 6!!Ετσι εκανα επισκληριδιο ωστε να μου κανουν καισαρικη!!Τωρα οσο για τους πονους μετα τη καισαρικη αντεχονται επισης αφου κρατουν μερικες μονο ωρες και σε ενα 24ωρο περιπου απο τη γεννα μειωνονται κατα πολυ!!Ποσο λοιπον μεγαλο ειναι αυτο το διαστημα πονου σε σχεση με το αποτελεσμα που σε ανταμοιβει για μια ζωη!

Ενα μωρο δικο σου που σε λιγους μηνες θα σε φωναζει μαμα!Ενας μικρος ανθρωπακος που θα ειναι δημιουργημα αγαπης και θα σε κοιτα στα ματια και θα σε καλει με το κλαμα του να το ταισεις και να το αγκαλιασεις!!Μπροστα σ αυτο το θαυμα της ζωης αντεχονται οι πονοι και ξεχνιουνται γρηγορα την επομενη στιγμη κι ολα μοιαζουν με ονειρο που ειχε HAPPY END!!!

Καλη εγκυμοσυνη σε ολες κι ενα τοκετο με ενα πονο!!!!

kalimera mom to be..

k se mena plisiazei i ora mou k opote to skegtomai allazo skepsi sto mialo...xixi

toses ekatomiries ginaikes sto kosmo gennisan emeis de tha ta kataferoume???

mi to skeftesai...oso mporeis dil..me ena pono eyxomai

Τι ωραίο πράγμα να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη στον κόσμο που παραλογίζεται!

Γιατί νόμιζα πως παραλογιζόμουν ως τώρα...

Ανησυχώ αλλά και αδημονώ για να πω την αλήθεια!

Συνήθως όμως βλέπω όνειρα με το μωρό και όχι με τον τοκετό.

dev084pf___.png

Καλημέρα εγώ στην 1ο τοκετό δεν είχα καθόλου άγχος έλεγα βλέποντας και κάνοντας. Έζησα την κάθε στιγμή την ώρα που ερχόταν δεν σκεφτόμουν από πριν τί θα γίνει μετά κλπ. Έζησα κάθε στιγμή του πόνου (μέχρι την αναισθησία βέβαια που έγινε στα 8εκ διαστολή) ποτέ δεν σκέφτηκα πώς θα γεννήσω και τί πόνος είναι αυτός.

Στον 2ο τοκετό, όμως, πριν φύγω για το νοσοκομείο και όταν έκανα μπάνιο έβαλα κάτι κλάματα! Όταν έφευγα από το σπίτι πάλι έκλαιγα και αυτό γιατί σκεφτόμουν ότι αφήνω πίσω μου τον ομορφούλη μου και αν κάτι μου συμβεί πώς θα είναι χωρίς εμένα?...... και κάτι τέτοια.Ήταν η μοναδική μου έγνοια εκείνη την ώρα. Βέβαια ο άντρας μου με καθησύχασε και με ηρέμησε. Όταν έφτασα στο νοσοκομείο και μπήκα στο χώρο όπου θα γεννούσα επικεντρώθηκα στις αναπνοές γιατί έπρεπε να φέρω στον κόσμο και άλλο παιδί και η ζωή του εξαρτιόταν από μένα. Ευτυχώς και δόξα το Θεό όλα πήγαν καλά και η κοπελίτσα μας γεννήθηκε υγιέστατη. Την ίδια μέρα ήρθε και ο ομορφούλης μου γιος μου να μας επισκεφτεί και να δει την αδελφούλα του!:)

Σε όσες, λοιπόν, είναι έτοιμες να φέρουν στον κόσμο μια ζωούλα να μην αγχώνονται και να ζήσουν κάθε στιγμή του τοκετού γιατί αξίζει πραγματικά. Όλα θα πάνε καλά :)

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ.... ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ..... ΑΛΛΑ ΑΟΡΙΣΤΑ... ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΘΩ Σ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η papaki70......

ΤΣΑΝΤΙΣΤΗΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΓΝΩΜΗΣ!!!! ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!!! ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.... ΟΚ! ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ.... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ) ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ..... (Π.Χ ΤΥΛΙΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ - "ΚΑΡΑΜΕΛΑ" ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ- Κ.Τ.Λ)??

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΓΧΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΤΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙ ΤΗΣ?????

ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΙΚΑ ΤΑ "ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ" ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ.....:unsure: ΑΛΛΑ.... ΕΛΕΟΣ!!!!! ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ..... ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ! ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!! ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ!!! ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ "ΤΡΕΧΟΥΝ" ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.....:P

ΟΥΦΦΦΦΦΦ!!!! ΞΕΣΠΑΣΑ.....:P :laugh: :laugh:

Υ.Γ: ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΑ ΕΣΑΣ ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ....:unsure::blush:;):kiss: :kiss: :kiss:

Καλημέρα! Και εγώ είχα άγχος για τον τοκετό. Ήξερα τους πόνους από την προηγούμενη γέννα κ 3 εβδομάδες πριν γεννήσω με είχε πιάσει η μανία του τοκετού. Όλο έλεγα ότι γεννάω.

Τελικά ηρέμησα. Είχα κάνει γιόγκα και ήξερα τις ανάσες και κυρίως να ελέγχω το μυαλό μου! Μου είχε πει η κοπέλα που μας έκανε τα μαθήματα ότι όταν το σώμα παραλύσει από τον πόνο, μόνο με τις αναπνοές μπορείς να συγκεντρωθείς και να τον διώξεις. Πράγματι ήταν αλήθεια.

Την ώρα του τοκετού μίλησα με τη μαία και μου είπε: Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από το παιδί σου να κάνει τη δουλειά του τοκετού. Εσύ τι κάνεις γι αυτό; Αν δεν αντέξεις τους πόνους, αν δεν σπρώξεις, δεν γεννάς. Με αυτό που είπε πείσμωσα και όταν πόναγα σκεφτόμουν ότι το κάνω για την μικρή μου. Όσο πιο πολύ πάρω την κατάσταση πάνω μου, τόσο λιγότερο θα ταλαιπωρηθεί η κόρη μου. Οπότε με τις αναπνοές και με πείσμα... γέννησα γρήγορα!

Πειθαρχία θέλει. Όλα είναι θέμα μυαλού. Ο πόνος, ο φόβος...

Με το καλό να γεννήσεις και να είστε όλοι καλά!

εγω κοριτσια γεννησα με καισαρικη ..ηταν πολυ ψηλα το μωρο και ειχα ετοιμαστει ψυχολογικα...βεβαια εμενα ο γιατρος μου δεν ειναι υπερ της καισαρικης και ηθελε να δοκιμασει μηπως το μωρο τελευταια στιγμη αλλαξει γνωμη και κατεβει....ετσι μου εβαλε τεχνητους πονους....που ομως δεν με πιασανε....δυο φορες εβαλε ενεση στον ορο...ετσι προχωρησαμε στην καισαρικη...δεν πονεσα καθολου...μετα απο 2 ωρες απο το χειρουργειο περπατησα....βεβαια σε ποναει λιγο η τομη αλλα πτεσματα..πανω απο ολα να μην φοβασται εκεινη την ωρα...οτι ειναι να γινει θα γινει...σκεφτειται τις γιαγιαδες μας που γεννουσαν στα χωραφια μονες τους...εμεις εχουμε βοηθεια και πολλα μεσα που μας λιγοστευουν τους πονους...σκεφτειται οτι τα χρονια εκεινα δεν υπηρχε η καισαρικη και μια γυναικα πεθαινε αν δεν τα καταφερνε φυσιολογικα...μην αγχωνεσται καθολου....με το καλο σε ολες τις κοπελες περιμενουν τα μωρακια τους...ΖΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.....ΦΙΛΑΚΙΑ

Πόσο σε καταλαβαίνω!

Ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες έχω κι εγώ.

Μόνο που σκέφτομαι πως όταν στο πει ο γιατρός το ρισκάρεις να μην τον ακούσεις;

Κι αν έχει δίκιο;

dev084pf___.png

Μετά από δύο γέννες, το μόνο που έχω να σου πω είναι να ζήσεις την κάθε στιγμή του τοκετού! Δεν περιγράφεται με λόγια!

Στην πρώτη γέννα, φοβόμουν και εγώ γιατί άκουγα διάφορα τρελά και πίστευα ότι δεν θα άντεχα.... Όταν γέννησα όμως και σκεφτόμουν αυτούς τους φόβους, χαμογέλαγα και έλεγα ότι την επόμενη φορά θα είναι όλα πιο εύκολα γιατί ήξερα !!!!!!!!

Στη δεύτερη γέννα ήμουν εντελώς άνετη, γιατί ήξερα ότι όσα άκουγα ήταν ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, το μόνο που με ένοιαζε ήταν να πάνε όλα καλά με την καισαρική γιατί εάν πάθαινα κάτι, τι θα έκανε η κόρη μου η πρώτη!!!!

Φοβόμουν μήπως δεν ξυπνήσω από την νάρκωση!!!! Το ξεπέρασα διαλέγοντας την επισκληρίδιο!!!!!

Συγκρίνοντας και τις δύο γέννες, με την επισκληρίδιο δεν ένιωσα κανένα πόνο!!!! Ενώ με τη γενική αναισθησία ένιωσα δυνατούς πόνους περιόδου! Φυσικά και αντέχονται και εκείνη τη στιγμή δεν σε ενδιαφέρουν και καθόλου!!!

Μην αγχώνεσαι καθόλου!!!! Γέμισε την καρδιά σου με χαρά για το καλύτερο "ραντεβού" της ζωής σου και όχι με αγωνία για τους πόνους!

Όλα θα σου πάνε καλά όπως πήγαν και σε μας!!!!

Δεν με έχει πιάσει ακόμα άγχος, λέω "έχω καιρό ακόμα", μήπως είμαι αναίσθητη? :huh: Επίσης δεν με ενδιαφέρει το πώς θα γεννήσω! Ο γιατρός μου είναι υπερ του φυσιολογικού και κατά της επισκληριδίου εκτος και αν κοντέψω να λιποθυμήσω απο τον πόνο:ohmy: :ohmy:

Ουτε με νοιάζει αν θα χρειαστεί να κάνω εκείνη την ώρα καισαρική και αν κάνω με τι αναισθησία θα την κάνω!:silly:

Ελπίζω και εύχομαι όμως να πάνε όλ ακαλά και για το ζουζούνι και για εμένα, απο εκεί και πέρα ότι είναι γραμμένο θα γίνει...

Koritsia ..tha sas po kai ego min anxonseste an kai ksero oti ligo anxos panta uparxei kai einai fusiologiko.

Na sas po kai ego oti eimouna paaaaaaaaaraaaaaa polu ntropali..i proti fora pou peige se gunaikologo itane otan emeina egkuos ..sta 29 mou kai o giatros eutixos katalabe oti exo problima kai itane polu diakritikos. Sunexeia skeftomouna..pos tha me eksetasi, pos tha me ksirisoun kai etoimasoun oi maies..kai genika kitriniza otan ta skeftomouna ola auta. Telika otan irthe i ora tou toketou den me enoiaze tipota...kai itane i pio omorfi empeiria pou exo zhsei !!! euxomai na to ksanazhsw...oso gia tous ponous...ego ekana episkliridio otan eixa diastoli 7 kai o monos logos pou thn ekana itan giati legane oti sfigko polu ta podia mou kai den eimai xalari...kai mexri tote oi ponoi itane polu anektoi..tipota to tromero.

Ante me to kalo koritsia kai ola auta tha ta ksexasete otan deite ta mwrakia sas!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...