Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

γεια σας... ξερει μηπως καμια να μου πει για τα κονδυλωματα??? χτες παρατηρησα, καθωσ προσπαθουσα να ξυριστω χαμηλα, οτι εχω βγαλει κατι σπυρακια σαν ελιτσες και πανικοβλιθηκα αλλα φοβηθηκα να παρω τον γιατρο μου. ειμαι στην 35 βδομαδα και φοβαμαι πολυ μηπωσς εχψ κατι και επιρρεασει την γεια του μωρου!!! :( :( :( :(

Δημοσίευση

maria9 διαβασα το θεμα σου... τα κονδυλωματα τα ειχες απο πριν? ή τωρα ειδες αυτα τα "σπυρακια" και πηγε εκει το μυαλο σου? δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αγχωνεσαι παντως.... μια κολλητη μου ειχε κονδυλωματα πριν μεινει εγκυος και εβγαλε κανονικα μεχρι 40 μια τελεια εγκυμοσυνη...

βεβαια καλο ειναι να ρωτησεις τον γιατρο σου μηπως(αν τα ειχες απο πριν και ηταν σε υφεση) τωρα σου παρουσιασαν καποια εξαρση και πρεπει κατι να κανεις γι αυτο.... ισως και να μην ειναι καν κονδυλωματα.... αν δεν πας στον γιατρο σου πως θα εισαι σιγουρη?

μην ανησυχεις παντως! ολα θα πανε καλα:)

Δημοσίευση

οχι δεν ειχα ποτε μου κονδυλωματα.. απλα πηγε το μυαλο μου εκει επειδη ειχε μια φιλη μου παλια και ταιριαζαν καπως τα συμπτωματα. βεβαια απο οτι διαβασα και μου ειπαν αυτα βγαινουν στην περιοχη του πρωκτου και σε πονανε ή εχεισ φαγουρα. εμενα ειναι μπροστα και αν δε με πονανε ουτε εχω φαγουρα ουτε παραξενα υγρα. αν ηταν δε θα επρεπε να εχει συμπτωματα και ο ανδρας μου αφου ερχομαστε κανονικα σε επαφη? τελος παντων εχω ραντεβου με τον γιατρο μου την αλλη βδομαδα. θα δειξει!!

Δημοσίευση

μαρια, δεν ειναι standard σε ποιο εκριβως σημειο θα τα εχεις.. οπως και δεν εχουν ολοι "συμπτωματα"... ,πορει να τα εχεις και να μην το ξερεις... αυτα φαινονται στο τεστ-παπ αλλα νομιζω μετα απο ενα 6μηνο αφοτου τα αποκτησεις και εχουν "επιπεδα"... οι αντρες δεν εχουν ποτε κανενα συμπτωμα, ουτε ενοχλησεις ουτε τιποτα!!!! σε παρα πολυ σπανιες περιπτωσεις μπορει να εμφανισουν κατι εξωτερικα...

οπως και να χει την πιο σωστη γνωμε θα στη δωσει ο γιατρος σου.... οποτε περιμενε μεχρι το ραντεβου και..... μην τρελαθεις μεχρι τοτε....:P;)

Δημοσίευση

Ta kondylwmata einai ios

kai pote den kseseis pws kai pou tha

emfanistoun..

Ston kolpo, sta "xeili", ston prwkto

alla kai eswtwrika!

Tha elega na pas nwritera ston giatro sou

dioti an kai den epireazoun amesa to vrefos,

ean eisai foreas, tha sou duskolepsoun

tin perioxi me fagoura, ygra i' pyreto!

Kanenas ios, kata tin egkymosyni,

den prepei na einai se eksarsi

ston organismo mas... Talaipwroun

kai eksouthenwnoun tin mama...!

Kane ena til. ston doctor.

Egw sou euxomai na min einai tipota spoudaio

kai me to kalo to bebe sou Maria9!!!!!!!!

Kali xronia...

Δημοσίευση

ευχαριστω κοριτσια που μου απαντησατε... αλλα επειδη γενικα φοβαμαι γενικα πολυ θα περιμενω μεχρι το ραντεβου... θα σασ ενημερωσω οταν παω για να εχετε μια αποψη σε περιπτωση που τυχει και σε καμια αλλη, που ευχομαι να μην σας τυχει..

Δημοσίευση

Κονδυλώματα / HPV

Τι είναι;

Τα κονδυλώματα είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις. Οφείλονται σε διάφορους ιούς της οικογενείας των Ιών των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Viruses HPV), η οποία περιλαμβάνει πάνω από 100 στελέχη.

Πού εντοπίζονται;

Προσβάλλουν το δέρμα γύρω και πάνω στα γεννητικά όργανα, τον πρωκτό, αλλά και τον βλεννογόνο (δηλαδή την εσωτερική επίστρωση) του κόλπου, του ορθού και του στόματος.

Πώς είναι;

Σχηματίζουν μικρές, μυτερές προεξοχές που αρχικά είναι μεμονωμένες, ανώδυνες, στο χρώμα του δέρματος και δεν παρουσιάζουν πρήξιμο ή κοκκινίλα. Με την πάροδο του χρόνου όμως διογκώνονται και μπορεί να ματώσουν και γίνουν επώδυνα (ιδίως αν βρίσκονται στον πρωκτό).

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Δεδομένου ότι μπορούν να εντοπίζονται σε τόσο μεγάλη περιοχή, είναι πιθανόν το προφυλακτικό, το οποίο καλύπτει μόνον το πέος, να μην προσφέρει απόλυτη ασφάλεια. Μεταδίδονται με απευθείας επαφή με την προσβεβλημένη περιοχή και εμφανίζονται λίγες εβδομάδες έως λίγους μήνες μετά την επαφή. Είναι πιθανόν κάποιος να μολυνθεί από τον ιό, αλλά να μην εμφανίσει κονδυλώματα, όπως είναι επίσης πιθανόν κάποιος που δεν έχει συμπτώματα μολύνσεως από τον HPV να μεταδίδει την μόλυνση.

Μερικοί τύποι του HPV μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη κυτταρική ανάπτυξη στις μεμβράνες που καλύπτουν τα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό, η οποία ονομάζεται δυσπλασία. Η δυσπλασία μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο του πέους ή του πρωκτού στους άνδρες, ή του τραχήλου της μήτρας ή του πρωκτού στις γυναίκες.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Για τη διάγνωση του HPV οι γιατροί ψάχνουν τις εκδηλώσεις του: κονδυλώματα και δυσπλασία.

Η δυσπλασία διαγιγνώσκεται με τεστ Παπ, τόσο για τον κόλπο, όσο και για το ορθό. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή την εξέταση είναι απαραίτητο να την κάνουν κάθε χρόνο τα άτομα που διατρέχουν ψηλό κίνδυνο:

Άτομα που έχουν (παθητική) σεξουαλική επαφή από τον πρωκτό

Γυναίκες που έχουν διαγνωσμένη νεοπλασία στον τράχηλο της μήτρας

Όλοι όσοι έχουν λιγότερα από 500 Τ λεμφοκύτταρα

Ωστόσο άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι μια καλή εξέταση μπορεί να αντικαταστήσει το τεστ Παπ.

Η εξέταση για τα κονδυλώματα είναι απλή, ανώδυνη και ο γιατρός μπορεί να τα διαγνώσει με γυμνό μάτι ή με μεγεθυντικό φακό. Για κονδυλώματα που βρίσκονται στον πρωκτό ή στον κόλπο χρειάζεται να γίνει μια πιο ειδική εξέταση (πρωκτοσκόπηση ή κολποσκόπηση). Όταν βρίσκονται κονδυλώματα στα εξωτερικά γεννητικά όργανα είναι καλό να γίνεται επίσης εξέταση του πρωκτού και του κόλπου (στις γυναίκες).

Τα κονδυλώματα δεν προκαλούνται από τους ίδιους τύπους του HPV που προκαλούν δυσπλασία και καρκίνους. Όμως αν έχετε κολλήσει κονδυλώματα, είναι πιθανόν να έχετε εκτεθεί και στους καρκινογόνους τύπους του ιού.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο ιός δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τον οργανισμό. Όμως οι δυσπλασίες και τα κονδυλώματα μπορούν να αφαιρεθούν. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι:

Κάψιμο με βελόνα ή με λέιζερ.

Πάγωμα με υγρό άζωτο

Χειρουργική αφαίρεση

Θεραπεία με χημικές ουσίες (π.χ. ποδοφυλλοτοξίνη)

Παρά τη θεραπεία, η δυσπλασία και τα κονδυλώματα μπορούν να ξαναεμφανιστούν. Αν θεραπευτούν το συντομότερο, ελαττώνονται οι πιθανότητες να εξαπλωθούν περισσότερο. Δεν υπάρχει εμβόλιο για τους ιούς της ομάδας HPV.

Με λίγα λόγια

Προκαλούνται από ιό που προσβάλλει το δέρμα και τους βλεννογόνους του στόματος, του εντέρου και του κόλπου (δηλαδή την εσωτερική επένδυση των κοιλοτήτων του σώματος).

Μεταδίδονται με απευθείας επαφή με κονδυλώματα.

Συμπτώματα: Σκληρά και μυτερά εξογκώματα (σαν μυρμηγκιές), συνήθως πολλά μαζί στα γεννητικά όργανα και γύρω από τον πρωκτό. Αρχικά είναι ανώδυνα, στο χρώμα του δέρματος και δεν παρουσιάζουν πρήξιμο ή κοκκινίλα.

Εξέλιξη: Κακή. Με τη πάροδο του χρόνου διογκώνονται και μπορεί να ματώνουν. Τα κονδυλώματα προδιαθέτουν για την εμφάνιση καρκίνου σε άνδρες (ορθό έντερο) και σε γυναίκες (τράχηλος της μήτρας). Ο ιός μένει για πάντα στο σώμα, αλλά το ανοσοποιητικό σύστημα καταφέρνει να τον κρατήσει υπό έλεγχο.

Θεραπεία: Είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν με καυτηριασμό, με επάλειψη με ειδικές ουσίες ή χειρουργικά. Η θεραπεία πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, γιατί έτσι εξασφαλίζονται περισσότερες πιθανότητες γρήγορης και πλήρους θεραπείας.

Προφύλαξη: Δεν υπάρχει εμβόλιο. Το προφυλακτικό προσφέρει ικανοποιητική προστασία.

Επειδή τα κονδυλώματα δεν πονάνε, εύκολα διαφεύγουν της προσοχής. Εάν δείτε «μπιμπίκια» που σας παραξενεύουν, αμέσως στο γιατρό.

Μαρακι μου αν ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις και άλλες πληροφορίες. Το σημαντικό για μένα είναι ότι πρέπει να πας αμέσως στον γιατρό σου.

Δημοσίευση

Δες και αυτό το βρήκα στο ίντερνετ

Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα είναι μικροί καλοήθεις όγκοι που εμφανίζονται κυρίως στα γεννητικά όργανα της γυναίκας και του άνδρα και στο δακτύλιο, συνήθως, του πρωκτού. Έχουν χρώμα ρόδινο ή καφέ και στο σχήμα θυμίζουν κουνουπίδι σε μικρογραφία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα κονδυλώματα είναι πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί και χωρίς να υπάρχει σεξουαλική επαφή. Βεβαίως είναι δυνατό να μεταδοθούν σε σεξουαλικό μας σύντροφο από τη στιγμή που τα έχει παρουσιάσει ο ένας από τους δύο.

Αλλά, αυτό το τονίζω, και πάλι μπορούν να εμφανιστούν και χωρίς σεξουαλική επαφή. Δηλαδή, δεν είναι απαραίτητη η συνουσία. Μπορούν να εμφανιστούν αυτόματα και χωρίς να έχει προηγηθεί σεξουαλική σχέση με άτομο μολυσμένο, σε έγκυες γυναίκες και σε άτομα με χρόνιες μολύνσεις των γεννητικών οργάνων. Αυτό έχει μεγάλη ιατροδικαστική σημασία, ειδικά σε περιπτώσεις που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα, ή μικρών κοριτσιών ή στο δακτύλιο του πρωκτού σε μικρά αγόρια. Και μιλάμε για ηλικίες από τεσσάρων έως δέκα χρόνων. Αλλά φυσικά έχει μεγάλη σημασία, γιατί πολλές φορές η εμφάνισή τους προβληματίζει τη σχέση μεταξύ δύο συντρόφων ή μιας οικογένειας όταν σε κάποιο μέλος της εμφανιστούν κονδυλώματα.

ΑΙΤΙΑ: Η αιτία τους είναι ιός, παρόμοιος με τον ιό των μυρμηκιών (κοινώς καρναβίτσες ή αστεράκια που βγαίνουν στο δέρμα).

Εάν έχετε κονδυλώματα, αποφεύγετε τις σεξουαλικές σχέσεις ή χρησιμοποιήστε προφυλακτικό, γιατί μπορεί να μεταδοθούν. Απευθυνθείτε στο γιατρό σας για θεραπεία.

Δημοσίευση

δημητρουλα σε ευχαριστω πολυ που εψαξες. πηρα και τον γιατρο μου χτες τελικα τηλεφωνο . θα παω να με δει την αλλη βδομαδα. ηταν πολυ καθησυχαστικος, ισως για να η με αγχωσει παραπανω. μου ειπε οτι λογικα δεν ειναι τιποτα αλλα θα κανουμε μια εξεταση να δουμε. μου εδωσε και μια αλιφη μηπως ειναι καμια μολυνση απο τα ξυραφακια. και παλι σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου!!!! θα σου πω την αλλη βδομαδα τελικα τι ειναι..

Δημοσίευση

Μαρία καλημέρα,

είμαι η Καλλιόπη, νέα στην παρέα και έγκυος στον 7 μήνα!

Έπεσα κατευθείαν στο θέμα! Κι εγώ έβγαλα κάτι σπυράκια στα "χείλη" αλλά μάλλον τα πέρασα στο ντούκου...

Λες θα έπρεπε να ανησυχώ παραπάνω;

Πάντως από τρία που ήταν έμεινε μόνο το ένα και αυτό μικραίνει σιγά-σιγά...

boa084ns___.png

Δημοσίευση

καλημερα καλλιοπη. λογικα πρεπει να ενημερωσεις τον γιατρο σου και να σε δει. δε χανεις τιποτα! εγω φοβομουν και τοσο καιρο δεν ειπα τιποτα αλλα τελικα συνειδητοποιησα οτι δεν ειμαι μονη μου. εχω και μια ζωουλα μεσα μου που πρεπει να την προστατευω! κανε καιεσυ ενα τηλ. για να σου φυγει και η ιδεα!!! φιλια και με το καλο το νινακι σου..

Δημοσίευση

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ.... ΑΦΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ Ή ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.... ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΣΠΥΡΑΚΙΑ" Ή ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ....

ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ....

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΒΕΒΑΙΑ.... ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΕΙΣ..... ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ....!!!!!:) :) :)

Δημοσίευση

Γεια σου maria9. Μπορει να ειναι μολυσματικη τερμινθος το οποιο εινα ιος το εχει βγαλει η κορη μου. Στους εννηλικες βγαινει στα γεννητικα οργανα και στα παιδια στο προσωπο.Ομως καλυτερα να σε δει ο γιατρος σου κι αυτος αν χρειαστει θα σε στειλει σε δερματολογο-αφροδισιολογο. Φιλακια

Δημοσίευση

υπάρχει πιθανότητα να είναι μικρά αιματώματα απο ξύρισμα...αν ξυρίστηκες κάποια στιγμή στο παρελθόν. Εγώ που έχω τέτοιες ελίτσες και επειδή δεν έχω κονδυλώματα, κατέληξα στο ότι ήταν απο άγαρμπο ξύρισμα.:blink:

Δημοσίευση

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Πήρα τελικά το γιατρό μου κι εκείνος συμφώνησε πως δεν υπάρχει λόγος για να ανησυχώ.Μάλλον είναι από το ξύρισμα (μιας και δε βλέπω πια τι κάνω:laugh: ) αλλά θα το δούμε και στην επόμενη επίσκεψη.

Πάντως και το τρίτο έφυγε σχεδόν!

dev084pf___.png

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...