Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ?


Recommended Posts

Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΩΝ.

ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙΖΟ-ΜΠΛΕ.

ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΣΤΑΝΑ

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aν η νεραϊδούλα σου περάσει τους 10 μήνες και δεν αλλάξει χρώμα τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κρατήσει τα γκριζομπλε ματάκια της.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συνήθως λένε ότι σταθεροποιείται μετά τους 6 μήνες αλλά της αδελφής μου και της φίλης μου άλλαξαν μετά τον 1ο χρόνο!!! και από μπλε, πράσινα έγιναν καστανά!!!

Δεν πειράζει όμως και καστανά να είναι αρκεί να βλέπουν καλά!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Argi έγραψε:

Συνήθως λένε ότι σταθεροποιείται μετά τους 6 μήνες αλλά της αδελφής μου και της φίλης μου άλλαξαν μετά τον 1ο χρόνο!!! και από μπλε, πράσινα έγιναν καστανά!!!

Δεν πειράζει όμως και καστανά να είναι αρκεί να βλέπουν καλά!:)

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ...B)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συνηθως μεσα στο εξαμηνο σταθεροποιηται.Ρωτα την παιδιατρο σου.Ως πιο εμπειρη θα μπορεσει να σου πει.Εμενα και στα 3 μου παιδια απο την πρωτη στιγμη που τα εβλεπε οντας λιγων ημερων ηξερε τι χρωμα ματια θα εχουν.Και επεσε μεσα.Εχω 2 με γαλανα κι ενα με καστανα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sisy μου απ ότι ξέρω μετά απο 6 μήνες φαίνεται το χρώμα των ματιών.Επίσης συνήθως όλα τα νεογέννητα έχουν ανοιχτά ματάκια απ το γάλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΥΛΑΣΜΟΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΥΛΑΖΟΥΝ, ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χριστίνα δεν πινουν ολα τα μωράκια καποια στιγμη ξενα γάλα ;)

Εμας μεχρι τον 6ο ειχε γκριζοπράσινα ματάκια σαν του μπαμπακα της . Αυτες τις μερες ομως την κοιταω και βλέπω ενα ωραιοτατο ..καστανο σαν της μαμάς :S

Γερά να ειναι τα μωράκια μας παντα , αυτο εχει σημασία !!!! Βεβαια και μενα δεν θα με χάλαγε αν κρατουσε τα γκριζοπράσινα ματάκια :blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΣΕΙ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΚΟΥΡΑΙΝΟΥΝ Η ΚΑΣΤΑΝΑ Η ΑΠΟ ΜΠΛΕ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕ ΜΑΤΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΓΕΝΙΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΡΩΜΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kai egw panw ston xrono xerw oti statheropoihte to

xrwma tous.Emena h mikrh mou einai 2 mhnwn kai kathe

mera vlepw oti ginete pio anoixto to xrwma tous!

Exei galazia matakia ta opoia ta phre fysika apo

thn mama ths!! xixix :laugh: O mpampas mas exei melia!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΧΩ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΑ ΓΚΡΙΖΟ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟΥΔΙΑΚΟ.ΑΠΟ ΜΠΛΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΠΛΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ DNA Η ΠΡΣΙΝΟ Η ΓΚΡΙ Η΄ΚΑΦΕ Η΄ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΑ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

24/09/2007 - Τι χρώμα θα έχουν τα μάτια του;

Τελικά, είναι ξανθό με γαλανά ματάκια ή μελαχρινό με καστανά; Προς το παρόν τίποτα δεν είναι βέβαιο. Για να μάθετε τα χρώματα των βασικών χαρακτηριστικών του μωρού σας θα πρέπει να περιμένετε μερικούς μήνες και να ρίξετε μια ματιά στο... γενεαλογικό σας δέντρο.

Επιστημονική επίβλεψη: Ελευθέριος Μπίτζος, παιδίατρος - νεογνολόγος

Μη σας ξεγελούν τα γαλανά ματάκια του ή το άσπρο δερματάκι του! Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το χρώμα των ματιών του μωρού σας, όπως, άλλωστε, και της επιδερμίδας και των μαλλιών του. Τους πρώτους έξι μήνες το χρώμα των τριών αυτών χαρακτηριστικών μπορεί να αλλάξει ριζικά. Αυτό, εκτός από το ότι προσθέτει... σασπένς στις ατέλειωτες συζητήσεις γύρω από το «σε ποιον μοιάζει; Πήρε από το σόι της μαμάς ή από το σόι του μπαμπά;», μπορεί να οδηγήσει και σε λάθος συμπεράσματα σχετικά με το φωτότυπο του μικρού.

Καθώς μεγαλώνει, αλλάζουν απόχρωση

Σύμφωνα με την παράδοση, το χρώμα των ματιών του μωρού αλλάζει, όταν σταματά να θηλάζει. Αυτή η λαϊκή αντίληψη ανταποκρίνεται -κατά κάποιον τρόπο- στην αλήθεια, αλλά το γάλα της μαμάς δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αλλαγή. Απλώς, το πραγματικό χρώμα που θα έχουν τελικά τα μάτια του μωρού εμφανίζεται αφού το μωρό συμπληρώσει τον 6ο μήνα. Η αλλαγή του χρώματος συνδέθηκε με την αλλαγή της διατροφής γιατί, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, η χρωστική ουσία χρειάζεται μερικούς μήνες για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και οριστικά στα μάτια. Η ίριδα, το χρωματιστό μέρος του ματιού, κατά τους πρώτους έξι μήνες είναι συνήθως γκρίζα, γαλάζια ή μπλε.

Μόνο τα μωρά που έχουν πράσινα μάτια δεν αποκτούν ποτέ σταθερό χρώμα, χωρίς, όμως, να παίζει ρόλο η ηλικία σε αυτό. Απλώς, η συγκεκριμένη χρωστική είναι τόσο αραιή, που τα μάτια δεν αποκτούν δικό τους χρώμα, αλλά αντικατοπτρίζουν κάθε φορά το χρώμα του περιβάλλοντος. Γίνονται θαλασσιά, όταν εκτίθενται στο δυνατό φως ή καστανά μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Στους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού δεν γίνονται αλλαγές μόνο στην ίριδα του ματιού. Το λευκό μέρος του ματιού ενός νεογέννητου, σε σύγκριση με των μεγαλύτερων παιδιών, έχει μια γαλαζωπή απόχρωση, η οποία οφείλεται στο ότι οι εξωτερικοί ιστοί του ματιού είναι τόσο λεπτοί, που αφήνουν να διαφανεί το χρώμα του αίματος που ρέει από κάτω. Και αυτή η γαλαζωπή απόχρωση θα εξαφανιστεί μετά τους πρώτους μήνες.

Ποιος είναι ο τύπος του;

Μικροί και μεγάλοι, ανάλογα με τα χρώματα των ματιών, των μαλλιών και της επιδερμίδας, ανήκουμε σε έναν από τους 4 φωτότυπους, που δηλώνουν τον τύπο αντίδρασης του δέρματος στο ηλιακό φως (δηλαδή αν είμαστε περισσότερο ή λιγότερο ευαίσθητοι στην ακτινοβολία του ήλιου) και μας καθοδηγούν στην επιλογή της σωστής αντηλιακής προστασίας (όσο πιο «ανοιχτά» είναι τα χρώματα, τόσο μεγαλύτερη πρέπει αυτή να είναι). Για να βρείτε, βέβαια, το φωτότυπο του μωρού σας πρέπει να περιμένετε μερικούς μήνες μέχρι να οριστικοποιηθούν τα χρώματα των χαρακτηριστικών του.

Να ποιοι είναι οι 4 φωτότυποι

Φωτότυπος 1:

Δέρμα: Πολύ λευκό με φακίδες.

Μάτια: Ανοιχτά γαλάζια ή γκρίζα.

Μαλλιά: Κόκκινα ή ανοιχτά ξανθά.

Φωτότυπος 2:

Δέρμα: Πολύ ανοιχτόχρωμο.

Μάτια: Πράσινα, γαλάζια ή καστανά.

Μαλλιά: Ξανθά ή ανοιχτά καστανά.

Φωτότυπος 3:

Δέρμα: Αρκετά μελαμψό.

Μάτια: Πράσινα, φουντουκί ή σκούρα καστανά.

Μαλλιά: Καστανά.

Φωτότυπος 4:

Δέρμα: Πολύ μελαχρινό.

Μάτια: Σκούρα καστανά ή μαύρα.

Μαλλιά: Καστανά ή μαύρα.

Δεν έχουν πρόβλημα

Προσπαθώντας να δείτε το χρώμα των ματιών του, ίσως παρατηρήσετε ότι το παιδί «αλληθωρίζει». Δεν υπάρχει πρόβλημα, το φαινόμενο είναι απολύτως φυσιολογικό μέχρι τον 5ο–6ο μήνα κι αυτό συμβαίνει γιατί σ’ αυτήν την ηλικία τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει την ικανότητα εστίασης και προσαρμογής του βλέμματος και γι’ αυτό μας φαίνεται σαν να «αλληθωρίζουν».

Θα έχει μάτια γαλανά ή καστανά;

Θα πάρει το χρώμα των δικών σας ματιών ή του μπαμπά; Μήπως, τελικά, θα γίνει γαλανομάτικο σαν τον παππού; Για να το μάθετε, συμβουλευθείτε τον πίνακα, όπου θα βρείτε τις πιθανότητες να έχει το μωρό σαςγαλανά ή καστανά μάτια, ανάλογα με το συνδυασμό των οικογενειακών χαρακτηριστικών:

Μάτια γαλανά ή καστανά;

μητέρα με μάτια καστανά (και οι δύο παππούδες με μάτια καστανά)

μητέρα με μάτια καστανά (οι παππούδες με μάτια καστανά και γαλανά)

μητέρα με μάτια γαλανά (οι παππούδες δεν παίζουν κανένα ρόλο)

πατέρας με μάτια καστανά (και οι δύο παππούδες με μάτια καστανά)

παιδί κατά 98% με μάτια καστανά

παιδί κατά 90% με μάτια καστανά

παιδί κατά 80% με μάτια καστανά

πατέρας με μάτια καστανά (οι παππούδες με μάτια καστανά και γαλανά)

παιδί κατά 90% με μάτια καστανά

παιδί κατά 75% με μάτια καστανά

παιδί κατά 50% με μάτια γαλανά

πατέρας με μάτια γαλανά (οι παππούδες δεν παίζουν κανένα ρόλο)

παιδί κατά 80% με μάτια καστανά

παιδί κατά 50% με μάτια γαλανά

παιδί κατά 99% με μάτια γαλανά

Πώς θα 'ναι τα μαλλιά του... τελικά;

Ακόμη κι αν το μωρό γεννηθεί με πολλά μαλλιά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πέσουν κι ότι εκείνα που θα τα αντικαταστήσουν μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετικό χρώμα. Τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν κατά τον 3ο μήνα. Πρώτα πέφτουν τα μαλλιά του αυχένα (όχι, δεν φταίει ότι τρίβονται στο μαξιλάρι!) και στη συνέχεια τα υπόλοιπα. Πολλά μικρά βρίσκονται για ένα τρίμηνο «φαλακρά». Τα μαλλιά αρχίζουν να ξαναφυτρώνουν μετά τον 6ο μήνα με διαφορετική σειρά. Πρώτα βγαίνουν στο μέτωπο, στη συνέχεια στα πλάγια και τελικά στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Γι’ αυτό μόνο μετά τον 6ο μήνα θα έχετε τις πρώτες πραγματικές ενδείξεις για τα χαρακτηριστικά των μαλλιών του παιδιού. Το χρώμα που θα έχουν κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του δεν είναι το οριστικό, αργότερα μπορεί να γίνει πιο σκούρο. Πάντως, αφού περάσουν οι πρώτοι έξι μήνες, μπορείτε να βασιστείτε στο χρώμα που βλέπετε, για να διαλέξετε την κατάλληλη αντηλιακή κρέμα για το παιδί σας. Αν και συχνά η βασική απόχρωση που είχε το πρώτο χνούδι διατηρείται, η τελική απόχρωση σταθεροποιείται μόνο προς το τέλος του πρώτου έτους. Η έκπληξη μπορεί να έρθει μετά το πρώτο κόψιμο των μαλλιών, όταν οι «μπούκλες» δώσουν τη θέση τους σε μια κόμη λιγότερο... ρομαντική. Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά των μαλλιών, πόσο γερά ή πόσο σπαστά θα είναι και, φυσικά, τι χρώμα θα έχουν, τα πάντα εξαρτώνται από τη γενετική. Δηλαδή, τα μαλλιά του μικρού θα έχουν χαρακτηριστικά, τα οποία θα κληρονομήσουν μόνο από τη μαμά και το μπαμπά. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι, καθώς το δέρμα το παιδιού είναι πιο «υγιές» και το δέρμα δεν είναι σχεδόν ποτέ υπερβολικά λιπαρό, τα μαλλιά των μικρών, όταν γεννιούνται και όταν αναπτύσσονται, είναι πιο γερά και δυνατά από τα δικά μας.

Η εξέλιξη από το πρώτο «χνούδι» της γέννησης μέχρι το οριστικό μαλλί ακολουθεί πάντα μια βασική αρχή: Τα μαλλιά που δημιουργούνται μαζικά, δηλαδή γεννιούνται και πεθαίνουν όλα μαζί, είναι πιο λεπτά και αδύναμα. Και το κυριότερο, οι τρίχες που έχει ο καθένας μας στο κεφάλι του δομούνται όπως ο πληθυσμός. Υπάρχουν, δηλαδή, οι «νεογέννητες», κάποιες σε φάση ανάπτυξης, οι «ενήλικες», που είναι οι περισσότερες, και οι «ηλικιωμένες», οι οποίες σταδιακά πέφτουν και αντικαθίστανται από καινούργιες. Εάν το μικρό εξακολουθούσε να έχει έναν «πληθυσμό» μαλλιών, τα οποία γεννήθηκαν μαζί και πέφτουν ταυτοχρόνως, θα κατέληγε... φαλακρό. Γι’ αυτό είναι αναγκαία αυτή η αλλαγή.

Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος

Το μωρό γεννιέται καλυμμένο με αίματα και με ένα λιπαρό σμίγμα. Σίγουρα για κάποιον τρίτο που παρακολουθεί τη γέννηση ενός μωρού, η θέα του νεογέννητου μπορεί να μην είναι κάτι τόσο ευχάριστο. Για σας όμως, είναι το μωρό σας και είναι πάντοτε ότι πιο όμορφο μπορείτε να φανταστείτε. Εντούτοις είναι καλά να είστε προετοιμασμένοι για το τι θα δείτε, γιατί πολλά πράγματα μπορεί να σας φανούν μη φυσιολογικά, αλλά για ένα μωρό λίγων ωρών να είναι εντελώς φυσιολογικά.

Δέρμα

Το δέρμα του μωρού είναι καλυμμένο με ένα υγρό που λέγεται αμνιακό υγρό. Είναι μέσα σε αυτό το υγρό, που «κολυμπούσε» όταν ήταν μέσα στην «κοιλιά» της μαμάς. Επίσης πάνω στο δέρμα θα δείτε αίμα και ένα λιπαρό σμίγμα. Μόλις γεννηθεί το μωρό, ο γιατρός ή η νοσοκόμα θα προσπαθήσει να στεγνώσει το σώμα του μωρού, σκουπίζοντάς το με ένα κομμάτι ρούχο. Πάνω στην πλάτη του μωρού μπορεί να υπάρχουν μελανά σημάδια. Μην ανησυχήσετε. Είναι φυσιολογικό και οι κηλίδες αυτές λέγονται μογγολοειδείς κηλίδες.

Χρώμα δέρματος-Αναπνοή-Κεφάλι

Χρώμα δέρματος

Στην αρχή το χρώμα του δέρματος είναι μελανό. Σταδιακά θα γίνει κόκκινο και μετά ροδαλό. Τα άκρα του μωρού μπορεί να είναι μελανά για αρκετή ώρα. Αυτό είναι φυσιολογικό και λέγεται ακροκυάνωση. Μελανιές ή κοκκινίλες μπορεί να δείτε στο πρόσωπο του μωρού. Είναι φυσιολογικά και είναι αποτέλεσμα της πίεσης που δέχεται το μωρό περνώντας από τον κόλπο της μαμάς. Θα εξαφανιστούν τις επόμενες μέρες.

Αναπνοή

Η αναπνοή του μωρού τις πρώτες ώρες δεν είναι ρυθμική. Μπορεί να κάνει και παύσεις που διαρκούν μέχρι και 10 δευτερόλεπτα. Μην ανησυχείτε, είναι φυσιολογικό. Επίσης τα νεογέννητα έχουν πολύ πιο συχνές αναπνοές από τους ενήλικες. Η συχνότητα των αναπνοών είναι περίπου 60 το λεπτό σε σχέση με 16 αναπνοές το λεπτό για τους ενήλικες.

Κεφάλι

Το κεφάλι μόλις γεννηθεί μπορεί να είναι τρομερά ασύμμετρο. Μην ανησυχείτε, είναι το αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχεται κατά τον τοκετό ή των πιέσεων από την πιθανή χρήση εργαλείων από τον γυναικολόγο κατά τον τοκετό. Πάνω στο κεφάλι του μωρού υπάρχουν δυο μαλακά σημεία. Ένα στην κορυφή και μπροστά και ένα άλλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το πρώτο λέγεται πρόσθια πηγή και το δεύτερο οπίσθια πηγή. Το κρανίο δημιουργείται από την συνένωση διαφόρων κοκάλων. Οι πηγές αυτές βρίσκονται στο σημείο συνένωσης αυτών των κοκάλων. Η πρόσθια πηγή κλείνει μέχρι την ηλικία των 18 μηνών και η οπίσθια μέχρι την ηλικία των 3-4 μηνών.

Πρόσωπο-Μάτια-Αυτιά-Μύτη-Στόμα-Στήθος-Κοιλιά-Γεννητικά όργανα

Πρόσωπο-Μάτια-Αυτιά-Μύτη-Στόμα

Το πρόσωπο του μωρού μόλις γεννηθεί είναι συνήθως φουσκωμένο. Γι αυτό και οι πρώτες φωτογραφίες στο μαιευτήριο διαφέρουν από τις φωτογραφίες που θα βγάλετε λίγες μέρες μετά. Τα μάτια του νεογέννητου είναι επίσης φουσκωμένα και συνήθως κλειστά. Το χρώμα των ματιών που έχουν κατά τη γέννηση δεν είναι το τελικό, μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια. Για να είστε απόλυτα σίγουροι για το τελικό χρώμα, το μωρό πρέπει να γίνει 6 μηνών. Τα αυτιά του μωρού είναι πολύ μαλακά και έτσι εύκολα μπορεί να «τσαλακωθούν» από το ίδιο το κεφάλι. Τα μωρά αναπνέουν από τη μύτη. Γι αυτό και τα ρουθούνια τους είναι μεγάλα σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους. Όταν το μωρό ανοίξει το στόμα του, μπορεί να δείτε άσπρες κηλίδες στον ουρανίσκο. Μην πανικοβληθείτε, είναι φυσιολογικό. Επίσης να ξέρετε ότι ένα μωρό μπορεί να γεννηθεί με δόντι!!!

Στήθος-Κοιλιά

Το στήθος του μωρού είναι συνήθως διογκωμένο, τόσο στα κορίτσια όσο και στα αγόρια. Οφείλεται στις ορμόνες της μητέρας. Δεν πρέπει να το ενοχλήσετε καθόλου. Το πρήξιμο θα υποχωρήσει από μόνο του σε λίγες μέρες. Η κοιλιά του μωρού θα σας φανεί μεγάλη και φουσκωμένη. Είναι όμως φυσιολογική, μην ανησυχείτε. Οφείλεται στο γεγονός ότι οι μύες της κοιλιάς είναι ακόμα πολύ αδύνατοι.

Γεννητικά όργανα

Τα γεννητικά όργανα του μωρού (αγόρι ή κορίτσι), θα σας φανούν μεγάλα και φουσκωμένα σε σχέση με το μέγεθος του υπόλοιπου σώματος. Είναι φυσιολογικό και οφείλεται στις ορμόνες της μαμάς. Σύντομα το φούσκωμα θα υποχωρήσει. Τα μεγάλα χείλη στα έξω γεννητικά όργανα των κοριτσιών είναι μεγάλα και φουσκωμένα. Η κεφαλή του πέους στα αγόρια καλύπτεται από δέρμα που λέγεται πόσθη. Στα μεγάλα παιδιά μπορεί κάποιος να τραβήξει το δέρμα προς τα πίσω και να φανεί η κεφαλή του πέους. Στα νεογέννητα αυτό δε γίνεται και θα πρέπει να μην δοκιμάζετε ποτέ να το κάνετε. Το μωρό σας δεν έχει φίμωση. Είναι φυσιολογικό να μην τραβιέται προς τα πίσω το δέρμα σε αυτή την ηλικία

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ωραίο το αρθράκι. Εγώ έχω πράσινα μάτια, ο άντρας μου γαλανά και ο γιος μας - 3,5 ετών - έχει ένα μάτι γαλανό και ένα πράσινο-καφέ!! Η κορούλα μας είναι μικρή ακόμη!! πάντως δεν είναι δίχρωμη!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω πιστευω οτι το χρωμα των ματιων δεν αλλαζει.

εγω γεννηθηκα με γριζομπλεπρασινα:blink: ματια κ ετσι ειναι τωρα που ειμαι 24.λετε να αλλαξουν αργοτερα??:P :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

..Στα δικά μου παιδάκια το χρώμα των ματιών τους δεν άλλαξε!!!

Πολλοί μου έλεγαν ότι μετά το πρώτο εξάμηνο ότι θα σκούραιναν, αλλά και οι δύο δεν άλλαξαν χρώμα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Εμένα ο δικός μου γεννήθηκε με μπλε τα κράτησε πάνω από εξάμηνο, μετά γυρίσανε προς το γκρι και στον χρόνο γίναν καστανά. Πάντως βλέπει καλά, τα γυαλιά στη φωτογραφία είναι του μπαμπά του!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εμένα γκριζογάλανα ματάκια έχει ,εγώ έχω καστανοπράσινα και ο μπαμπάς της έχει πράσινα ο πατέρας μου έχει γκριζογάλανα και ο πεθερός μου επίσης. πιστεύω να έχει πάρει από τους παππούδες της και να μην αλλάξει χρώμα γιατι μέρα με την ημέρα αντι να κλέινουν σε χρώμα ανοιγούν!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

annaki!! έγραψε:

εγω πιστευω οτι το χρωμα των ματιων δεν αλλαζει.

εγω γεννηθηκα με γριζομπλεπρασινα:blink: ματια κ ετσι ειναι τωρα που ειμαι 24.λετε να αλλαξουν αργοτερα??:P :woohoo:

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ...

ΕΙΣΑΙ ΝΙΝΙ ΑΚΟΜΑ (ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...