Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Το καλοκαίρι εκτός από το κολύμπι και τα παιχνίδια στη θάλασσα τα παιδιά απολαμβάνουν να παίζουν με τις ώρες στην άμμο φτιάχνοντας κάστρα και γεμίζοντας τα κουβαδάκια τους με πετραδάκια και κοχύλια.

Μπορεί να φοράμε στα παιδιά μας αντηλιακό, καπέλο και μπλουζάκια για να προστατευθούν από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου ωστόσο είναι απροστάτευτα παίζοντας στην άμμο.

Η άμμος δεν είναι αποστειρωμένη γι΄αυτό θα πρέπει να λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις που θα κρατήσουν μακριά τις μολύνσεις και τους μύκητες από το δέρμα των παιδιών.

Ασθένειες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι όταν καθόμαστε απροστάτευτοι στην άμμο:

Οι «μυρμηγκιές» είναι κατά κανόνα ανώδυνα εξογκώματα του δέρματος που οφείλονται στην παρουσία ενός ιού. Εμφανίζονται σε όλο μας το σώμα, από το πρόσωπο έως και τις πατούσες και έχουν την μορφή μικρών ελιών με το χρώμα του δέρματος.

Οι μύκητες «φωλιάζουν» στην άμμο και ευθύνονται για τις μυκητιάσεις τόσο του δέρματος όσο και των νυχιών.

Βοηθήστε το παιδί σας να μη φοβάται την θάλασσα

Η σοβαρότερη όμως επιπλοκή από την μη ασφαλή παραμονή στην άμμο είναι αναμφίβολα η ουρολοίμωξη. Η εμφάνισή της σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι καθόμαστε στην άμμο αμέσως μετά το κολύμπι στη θάλασσα όπου το μαγιό μας είναι βρεγμένο καθιστώντας την περιοχή των γεννητικών οργάνων απροστάτευτη. Η φυσιολογική υψηλή θερμοκρασία της ευαίσθητης περιοχής σε συνδυασμό με το βρεγμένο μαγιό αποτελούν την ιδανική συνθήκη ανάπτυξης μικροοργανισμών που εισχωρούν στη περιοχή και πλήττουν τον οργανισμό.

Τα συμπτώματα μίας ουρολοίμωξης είναι ενόχληση ή και πόνος στην ουροδόχο κύστη κατά την ούρηση (δυσουρία), πόνος στην οσφυϊκή περιοχή δεξιά ή/και αριστερά της σπονδυλικής στήλης, δύσοσμα ούρα και εμφάνιση πυρετού.

Για την αποφυγή μίας ουρολοίμωξης καλό είναι να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού, ώστε να αυξάνουμε την αποβολή των ούρων από την κύστη και να τηρούνται οι κανόνες τοπικής υγιεινής (τακτικό άλλαγμα μαγιώ και επιμελής καθαρισμός των έξω γεννητικών οργάνων αμέσως μετά την θάλασσα).

Πώς θα προφυλάξουμε τα παιδιά από την άμμο:

- τους αλλάζουμε μαγιό βγαίνοντας από τη θάλασσα και πάντα προτιμάμε να είναι στεγνό
 - απαγορεύουμε στα παιδιά να κάθονται και να παίζουν στην άμμο γυμνά
- πάντα κάνουμε ένα ντους μετά το θαλασσινό μπάνιο

Από την παιδίατρο Dr. Δώρα Ευθυμίου

Πηγή: jenny.gr

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντήσεις

• @melitiniღ μου γιατί δε πας για ένα γρήγορο τσεκ να μην είσαι με την σκέψη μέχρι την Τρίτη???
    • Καλησπερα κοριτσια μου γλυκα. @Diwni μου να τρως ειναι επειδη εχεις αναγκη απο ενεργεια και γω το ιδιο κανω. Ενταξει το χω λιγο στο νου μου μη φαω οτι υπαρχει αλλα θα φαω και τα κουλουρακια μου και μπορει να φαω και βραδυ φαγητο κανονικο. Ετσι και μενα το πρωι χαζοκοιμουνται δεν κανει βαρυ υπνο αλλα ξεκουραζομαστε και εμεις λιγο παραπανω ετσι. @ΜαρίαΔημήτρης να μιλησεις με το γιατρο οπωσδηποτε. πονανε και μενα πολυ τα ποδια μου γονατα και φτερνες και εχω αρχισει και σκεφτομαι μην παιζει τιποτα αλλο. Πηρα αντιφλεγμονωδη αλλα δεν υποχωρει. Δεν μπορω να σηκωθω και να κατσω να φαβταστειτε πιανομαι απο τις καρεκλες. Περαστικα σου Μαρακι μου αν ειναι απο το αυτοανοσο και δεν ειναι απο κουραση. Τι ωραια που εστρωσε η μπεμπα σου εμεις χθες βραδυ ειχαμε πολυ αερα στην κοιλια ρευοταν και εκανε κλανιτσες φουλ μεχρι να κοιμηθει. Επισης πλεον κανει μονο μια φορα κακα και μια μερα δεν εκανε καθολου αλλα η υφη ειναι καλη. Νορμαλ κι αυτο;;
    • Απο βιταμίνες άλλο τίποτα... Στα χρόνια προσπαθειών έχουν φύγει στάνταρ πάνω απο 1000€... Θα σου πω ότι τώρα που πιάσαμε φυσιολογικά δεν παίρναμε τίποτα... Καταλαβαίνω τον πόνο σου για τη βιοχημική το έχω ζήσει κ γω και μπορώ να σε νιώσω αλλά κράτα το σημαντικό πως έγινε η σύλληψη και πως η φύση προνοεί. Θα τα καταφέρετε σύντομα θα το δεις!!! Τι ηλικίες έχετε; Έχεις άλλα έμβρυα στην κατάψυξη;
    • 300 ευρώ η σαλπιγγογραφια; Πήγε τόσο ε; Εγω Ιασω το 2020 είχα κάνει με 200. Κατ αρχάς είναι ανεπίτρεπτο να μην δικαιολογείται από εοππυ, έστω σε ένα ποσοστό. Και το σπερμοδιαγραμμα πολύ ακριβό....εμάς μας είχαν πει από λυμπερ περισυ που το καναμε, 80 το απλο και 140 το ενισχυμένο (με την απλή  καλλιεργεια;). Εσάς μπορεί να είναι διαφορετικό. Και καλά κάνετε που κάνετε ο,τι καλύτερο, αφού στο σπέρμα ειναι το θέμα σας. Για την Επιτροπή εννοώ ότι αν δεν κάνεις διέγερση με φουλ δόσεις φαρμάκων, δεν αξίζει να περασεις, από οικονομικής άποψης. Γιατί οι εξετάσεις είναι ακριβές, όπως βλέπεις. Αλλα αν κάνεις πολλές μοναδες και περισσότερες διεγερσεις από μία, αξίζει. Γιατί η Επιτροπή δίνει πολλές μοναδες φαρμάκων. 
    • Η αληθεια ειναι οτι μου τα προτεινε και τα πήρα λίγες μέρες κάποιες βοηθουσαν κάποιες όχι τόσο αλλα ένιωθα να με ενοχλούν  κάπως στο στομάχι πέρα του οτι ήμουν αρκετά υποτονική και ετσι τα σταμάτησα. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...