Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γονείς προσοχή: Η άμμος κρύβει κινδύνους για τα παιδιά!

vicky86

Recommended Posts

Το καλοκαίρι εκτός από το κολύμπι και τα παιχνίδια στη θάλασσα τα παιδιά απολαμβάνουν να παίζουν με τις ώρες στην άμμο φτιάχνοντας κάστρα και γεμίζοντας τα κουβαδάκια τους με πετραδάκια και κοχύλια.

Μπορεί να φοράμε στα παιδιά μας αντηλιακό, καπέλο και μπλουζάκια για να προστατευθούν από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου ωστόσο είναι απροστάτευτα παίζοντας στην άμμο.

Η άμμος δεν είναι αποστειρωμένη γι΄αυτό θα πρέπει να λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις που θα κρατήσουν μακριά τις μολύνσεις και τους μύκητες από το δέρμα των παιδιών.

Ασθένειες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι όταν καθόμαστε απροστάτευτοι στην άμμο:

Οι «μυρμηγκιές» είναι κατά κανόνα ανώδυνα εξογκώματα του δέρματος που οφείλονται στην παρουσία ενός ιού. Εμφανίζονται σε όλο μας το σώμα, από το πρόσωπο έως και τις πατούσες και έχουν την μορφή μικρών ελιών με το χρώμα του δέρματος.

Οι μύκητες «φωλιάζουν» στην άμμο και ευθύνονται για τις μυκητιάσεις τόσο του δέρματος όσο και των νυχιών.

Βοηθήστε το παιδί σας να μη φοβάται την θάλασσα

Η σοβαρότερη όμως επιπλοκή από την μη ασφαλή παραμονή στην άμμο είναι αναμφίβολα η ουρολοίμωξη. Η εμφάνισή της σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι καθόμαστε στην άμμο αμέσως μετά το κολύμπι στη θάλασσα όπου το μαγιό μας είναι βρεγμένο καθιστώντας την περιοχή των γεννητικών οργάνων απροστάτευτη. Η φυσιολογική υψηλή θερμοκρασία της ευαίσθητης περιοχής σε συνδυασμό με το βρεγμένο μαγιό αποτελούν την ιδανική συνθήκη ανάπτυξης μικροοργανισμών που εισχωρούν στη περιοχή και πλήττουν τον οργανισμό.

Τα συμπτώματα μίας ουρολοίμωξης είναι ενόχληση ή και πόνος στην ουροδόχο κύστη κατά την ούρηση (δυσουρία), πόνος στην οσφυϊκή περιοχή δεξιά ή/και αριστερά της σπονδυλικής στήλης, δύσοσμα ούρα και εμφάνιση πυρετού.

Για την αποφυγή μίας ουρολοίμωξης καλό είναι να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού, ώστε να αυξάνουμε την αποβολή των ούρων από την κύστη και να τηρούνται οι κανόνες τοπικής υγιεινής (τακτικό άλλαγμα μαγιώ και επιμελής καθαρισμός των έξω γεννητικών οργάνων αμέσως μετά την θάλασσα).

Πώς θα προφυλάξουμε τα παιδιά από την άμμο:

- τους αλλάζουμε μαγιό βγαίνοντας από τη θάλασσα και πάντα προτιμάμε να είναι στεγνό
 - απαγορεύουμε στα παιδιά να κάθονται και να παίζουν στην άμμο γυμνά
- πάντα κάνουμε ένα ντους μετά το θαλασσινό μπάνιο

Από την παιδίατρο Dr. Δώρα Ευθυμίου

Πηγή: jenny.gr

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις

• να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...