Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Ένα δίχρονο κορίτσι σώθηκε το πρωί της Κυριακής στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας, 32 ώρες μετά την απαγωγή του, χάρη σε μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα.

Το κορίτσι χάθηκε το απόγευμα της Παρασκευής όταν η ίδια και η οικογένειά της άλλαζαν τρένα στην πόλη Χενγκσούι.

Η αστυνομία χρησιμοποιώντας εικόνες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του σιδηροδρομικού σταθμού δημοσιοποίησε την περιγραφή του ύποπτου απαγωγέα στα ΜΜΕ, αλλά και στη νέα πλατφόρμα του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

Η εφαρμογή «Tuanyuan» («Επανένωση» στα Κινεζικά) που ανέπτυξε η εταιρία Alibaba δίνει πλέον τη δυνατότητα σε περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς να ανταλλάσσουν επικαιροποιημένες πληροφορίες.

Οι αστυνομικοί απ’ όλη τη χώρα μπορούν τώρα να συνεργαστούν μέσω της εφαρμογής, δήλωσε ο Λιου Ζενφέν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Alibaba. Το νέο σύστημα τέθηκε σε εφαρμογή στις 11 Μαΐου και έχει ήδη πάνω από 150.000 followers.

Οι χρήστες που είναι κοντά στο μέρος όπου απήχθη ένα παιδί λαμβάνουν ειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και περιγραφών.

«Εάν ένα παιδί αγνοείται για μία ώρα, οι ειδοποιήσεις στέλνονται σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων. Ύστερα από 2 ώρες (σε ακτίνα) 200 χιλιομέτρων, 3 ώρες 300 χιλιομέτρων και στη συνέχεια σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων», εξήγησε αξιωματούχος από την ομάδα του υπουργείου κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Πολλοί πολίτες έστειλαν πληροφορίες για το αγνοούμενο κοριτσάκι μέσω της πλατφόρμας παρόλο που ήταν σε δοκιμαστικό στάδιο, εξήγησε ο ίδιος. Αυτό βοήθησε αμέσως την αστυνομία να βρει το παιδί μέσα σε δύο ημέρες.

newsbeast.gr

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις

• @Ioanna6 οχι δ θα κάνω άλλο. Με τ καλο να γεννηθεί αυτό κ κλεισαμε. Το 3ο μ ειναι. Στα προηγούμενα δεν ειχα παρει. Μας ειχε βολεψει πολυ τ καροτσι. Και για τις ωρες π περναμε καθημερινα εκτός σπιτιού παλι τ καροτσι θα δουλέψουμε κυριως. Αλλα τ σκέφτομαι μήπως μου λυσει τα χέρια σε πρακτικά θέματα. Δεν με νοιάζει τ να είναι ακριβός αλλά το να με βολεψει. Ούτως ή άλλως δηλαδή θέλω να πάρω έναν καλό εργονομικό. Αλλα βα με βολεψει να μην παεο χαμένος.
    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...