Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα μανούλες. Ειμαι 5,5 μηνών και άρχισα να ψάχνω για κρεβατάκια, καροτσάκια κλπ αλλα χαόθηκα γιτί βλέπω πολλά και δεν ξέρω πιο απόλα είναι βολικά στο τέλος της μέρας. μπορείτε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ :)

Δημοσίευση

Οτι κ να παρεις βολικο θα ειναι. Εξαρταται απο τα χρηματα που θες να διαθεσεις. Εγω προσωπικα εκτος απο την κουνια το καροτσι κ ολο το σύστημα αυτοκινήτου κ πορτ μπεμπε δν αγόρασα κατι αλλο. Μπανιερο κ τετοια εννοω. Τα θεωρουσα περιττα κ δν τα χρειαστικα κιολας. Θεωρω οτι τα πιο σημαντικά ειναι η κουνια κ το καροτσι με οτι περιλαμβανει(αυτοκινητου πορτ μπεμπε). Τα αλλα τα βλεπεις στην πορεια. Οσον αφορα την κουνια..αν εχεις ντουλαπες θεωρω πως δν χρειαζεται να εχει συρτάρια. Μια απλη ειναι οτι πρεπει. Αν κ εχω δει πως εχουν βγει κατι καινουριες που γίνονται κρεβατι μετα με κομοδίνο κ μικρη ντουλαπα. Αναλογα με το χωρο σου κ την οικονομικη σου κατασταση νομιζω κατι τετοιο θα σε εξυπηρετουσε. Αν δν ειχα την κουνια της κορης μου εγω κατι τετοιο θα επερνα.

Δημοσίευση

Πάρε σε πρώτη φάση τα απαραίτητα κούνια, καρότσι, καθισματάκι αυτοκινήτου, αποστειρωτής μπουκαλιών. Στην πορεία μπορεί κάποιο συγγενικό πρόσωπο να προσφερθεί να σας πάρει κάτι ή να σας δανήσει κάποια πράγματα των παιδιών του.

Αν δεν έχεις μπανιέρα στο σπίτι και έχεις ντους (όπως εγώ) θα χρειαστείς ένα μπανάκι, από την εμπειρία μου με τα ανίψια μου, να έχει βάση για να είναι ψηλά και να μην σκύβεις. Πάρκο δεν χρειάζεσαι ακόμα και μπορεί να μην χρειαστείς και ποτέ (εξαρτάται από το παιδί). Αν δεις ότι είναι ανήσυχο, κλαίει και δεν κάθεται εύκολα κάπου, μπορεί να χρειαστείς σε δεύτερη φάση relax (μπορείς να το πάρεις από αλλαγές που θα κάνεις σε δώρα).

Καλαθούνες, λίκνα και λοιπά δεν νομίζω ότι χρειάζονται, αν σου τα δώσει κάποιος έχει καλός και τα χρησιμοποιείς, αν όχι μην κάνεις τα έξοδα.

Τέλος για φορμάκια, πανάκια, κουβερτούλες, φανελίτσες κ.λ.π. μην πάρεις πολλά γιατί θα σου φέρουν και αρκετά, και θα πάνε χαμένα. (μπορείς φυσικά να τα πας για αλλαγή και να πάρεις μεγαλύτερα νούμερα για πιο μετά).

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μη το κάνεις στον πρώτο είχα θετικό τεστ εγκυμοσύνης και έβαλα σερβιετα για να πάω στη δουλειά νόμιζα ότι έρχεται η περίοδος, στις εξωσωματικες θετικές και πάλι είχα τους ίδιους πόνους με την περίοδο και στον δεύτερο ήξερα απ' την 3 εβδ ότι θα έρθει ο ταρζ;ν είχα κάνει τεστ και όμως δεν είχα κανένα σύμπτωμα 
    • Εγω με Κατερίνα και δίδυμη τα πάω πάντα τέλεια.. μα ρε τι μας ένωσε χχαχαχαχα Εγώ πάντως έχω γενέθλια ΙΟΥΝΙΟ οπότε αυτό το μήνα κορίτσια φτιάχνεται ωάρια ,μήτρες κτλ γενικά υπάρχει αυτό η διαδικασία αυτό το τρίμηνο είναι που είτε θα έχουμε φουλ εγκυμοσύνες είτε θα έχουμε φουλ τα καλύτερα ωάρια που θα γονιμοποιηθούν στους επόμενους μήνας. Αυτό λέει η γυάλα μου. Μαζεύουμε βιταμίνες ,γιορτάζουμε γιατί ξέρουμε ετοιμάζεται το σώμα μας να υποδεχτεί τα μωρά ...
    • @Elli13 ελλη μου να σ πω εγώ τι έκανα γτ νομίζω τ μωρα σου θα εχουν οση διαφορά είχαν κ τ δικα μου. Γνωμη μ να κάνεις τ χαρτιά για εσπα κ να την γράψεις κανονικα. Εγω γεννησα Μαιο τη μικρή, η μεγαλη έκλεισε τ Αύγουστο τα 2 και Σεπτεμβρίο πήγε παιδικο. Οπότε είχε ήδη μπει στον 4ο τ μωρο. Δεν τ μετάνιωσα καθολου, και στο παιδί εκανε καλο και σε μένα κ σε όλους. Ουτε κολλούσε τοσο συχνα. Η μικρη στον 1ο χρονο της ζωής της μ κολλησε 6 μηνων κοξακι απο τη μεγάλη αλλα τ περασε πολύ ηπια. Αμα θηλάζεις κιολας μη φοβάσαι παιρνει φουλ αντισώματα. Τωρα μεχρι να γίνει 3 μηνων τ μωρο κ γω θα την κρατουσα νομίζω. Αλλα μέχρι να γεννησεις κτλ ήδη τ Σεπτεμβρίο θα ειναι 2 μηνων. Απο Οκτώβριο μπορείς να τηβ ξεκινησεις κανονικα. Γράψε την πάντως να έχεις την επιλογή.
    • Η αλήθεια είναι πως η πρώτη χρονιά ήταν μεγάλη ταλαιπωρία και για εμάς κορίτσι μου…δεδομένου πως χτίζουν ανοσοποιητικό μετά τα 3, θεωρώ πως και η δεύτερη θα είναι το ίδιο. Παρόλα αυτά η μικρή μου τρελαίνεται απ την χαρά της, πάω να την πάρω και κλαίει..Γι αυτό είπαμε να την αφήσουμε μέχρι και Δεκέμβρη, ακόμη και να μην δουλεύω εγώ. Τώρα αν όλα πάνε καλά και γεννήσω Γενάρη, θα την κρατήσω από τέλη Δεκέμβρη μέχρι και Μάιο είπα, αλλά σίγουρα Ιούνιο θα πάει ξανά. Νιώθω πολλές τύψεις που θα της το στερήσω, αλλά κάπως πρέπει να προστατευτεί και το βρεφάκι… Αυτό που σκέφτομαι όμως να κάνω, είναι μετά το πρώτο τρίμηνο του μωρού, να την πηγαίνω 1-2 φορές την εβδομάδα σε δραστηριότητες πχ messy play κλπ που πάλι θα εκτεθεί, αλλά όχι στον βαθμό που θα εκτίθεται καθημερινά στον παιδικό. Η γιατρός μας είπε πως πλέον η περίοδος ιώσεων αρχίζει αργά και τελειώνει αργά, οπότε ακόμη κ την άνοιξη είναι επικίνδυνα.
    • Α οκ..όχι εμένα εμφυτεύεται μετά είναι το θεμα😅 καλά ναι αστο όσο ψάχνεσαι τρελενεσαιιιι
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...