Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης σας σίγουρα, δεν επιθυμείτε να αρρωστήστε από κάποια ίωση και να ταλαιπωρηθείτε τόσο εσείς όσο και το μωράκι σας.

Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να προστατευτείτε από τους πολλούς και διαφορετικούς ιούς που ευθύνονται για τις ιώσεις.

Κρατήστε ζεστή τη μύτη σας

Διατηρήστε ζεστή τη μύτη σας, όταν περπατάτε στους υπαίθριους χώρους καθώς έτσι γίνεται πιο ανθεκτική στις επιθέσεις των ιών. Φροντίστε ιδιαίτερα τις κρύες ημέρες να κρατάτε ζεστά τα άκρα σας όταν είστε σε εξωτερικούς χώρους, γιατί με την πτώση της θερμοκρασίας μειώνεται η άμυνα του οργανισμού.

Πλένετε συχνά τα χέρια σας

Η πιθανότητα μετάδοσης των ιών μειώνεται, εάν πλένετε πολύ καλά και συχνά τα χέρια σας. Το πλύσιμο των χεριών είναι ο καλύτερος τρόπος τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας όσο και μετά  για να αποφευχθεί η μετάδοση μικροβίων και να προφυλαχθείτε όχι μόνο από ιώσεις αλλά και από αρρώστιες.

Πλένετε τα ρούχα σας με καυτό νερό

Να θυμάστε ότι οι ιοί των αναπνευστικών λοιμώξεων επιζούν στις πλύσεις των 30 και 40 βαθμών Κελσίου.Φροντίστε να πλένετε τα ρούχα σας σε υψηλές θερμοκρασίες και να τα σιδερώνεται προκειμένου να εξουδετερώνεται τα μικρόβια με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ανοίξτε τα παράθυρα

Φροντίστε να βρίσκεστε σε χώρους που ανανεώνεται ο αέρας. Το αναπνευστικό σας σύστημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω των ορμονικών αλλαγών είναι αρκετά ευαίσθητο και για αυτό προκειμένου να προστατευτείτε από ενοχλητικές ρινίτιδες αποφύγετε κλειστούς χώρους που έχουν πολυκοσμία και καπνό και δεν αερίζονται.

Κοιμηθείτε περισσότερο

Αυτή την περίοδο έχετε ανάγκη από ξεκούραση και χαλάρωση γιατί ο οργανισμός σας δουλεύει υπερωρίες. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες, ώστε το σώμα σας να ξεκουράζεται και να ενισχύεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα προκειμένου να μην «κολλήστε» καμία ίωση.

Πηγή: govastileto.gr


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • όχι να μη πας! στείλε τα δώρα και μέχρι εκεί κι εγώ το ίδιο θα έκανα!! Μη τρελαθούμε κιόλας τώρα μωράκι έχεις προστάτευσε το και ασε τους αλλους τι λενε.!!!
    • Σ' ευχαριστώ! Το καταλαβαίνω για της 3ης ημέρας. Όταν έχεις λίγα δεν ρισκάρουν να τα χάσουν. Κι εμένα στις πρώτες διεγέρσεις τριών ημερών μου τα κατέψυχε και μόλις μαζέψαμε 6 γονιμοποιημένα, τότε τα έβγαλε και τα άφησε για βλαστοκ. Καλά, μη νομίζεις ότι έχω πολύ κουράγιο... ήδη νομίζω ότι έχω υπερβεί εαυτόν κάνοντας ξανά διεγέρσεις για δεύτερο παιδί. Συνήθως πας με το απόθεμα και σταματάς εκεί. Ήλπιζα όμως ότι θα πετυχαινε κι αυτό, όπως το πρώτο. Μακάρι να έρθει φυσικά, όπως το λες!❤️
    • Κοριτσια μου και που κανετε ολα αυτα με παιδια και γυμναστηρια αθλος μου φαινεται δεν ειναι καθολου λιγα. Εγω και που καθομαι πολλη ωρα καθιστη μετα νιωθω κουρασμενη τη λεκανη μου και θελω να ξαπλωσω. Μακαρι να μ αφησει να περπατησω λιγο ο γιατρος απο την αλλη εβδομαδα γιατι εγινα χαρβαλο τελειως. @Diwni εισαι απιστευτη που πας ακομα γυμναστηριο.  @ΜαρίαΔημήτρης πως εισαι, σου επανηλθαν τα αρχικα συμπτωματα ελπιζω να ναι περαστικα. Ελπιζω εστω να μην εχεις αυπνιες. 
    • Καλησπέρα κορίτσια μου! Να σου ζήσει! Γενικά αν και βγάζουν δοντια πιο αργά μπορεί να αρχίσουν να τα ενοχλουν τα ούλα από τώρα. Εμάς έτσι μας είπε ο παιδιατρος τουλάχιστον. Και εμένα που είναι 3.5 μηνών βάζει τα πάντα με μανία στο στόμα και μασουλάει τα μασητικα της. Όμως γενικα θέλουν να βάλουν τα πάντα στο στόμα τους ανεξαρτήτως δοντιών, όπως και το να έχουν πολλά σάλια. Είναι και τα δύο φυσιολογικά. Εσύ τι έχεις παρατηρήσει και υποψιάζεσαι δοντια; 
    • Τι να σχολιάσουμε σε αυτό περαστικά σ. Το έχω ξανά ακούσει μια φορά εγώ βέβαια και μάλιστα στις κριτικές τ γιατρου μ. Θα μπορούσες τα πεις έστω τα αρχικά του ονόματος του γιατρού?
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...